Ako nabrať opäť chuť do života?

18. jún 2023

Čo by ste poradili 26 ročnej babe, ktorú opúšťa manžel, nemá nablízku kamarátky alebo blízkeho človeka, ktorému sa môže vyžalovať a stratila chuť do života? Ako sa opäť naštartovať a nabrať pocit, že sa život je pekný? :(

autor
18. jún 2023

Ak aj začnem rozmýšľať nad novým vzťahom, hoci je to ešte veľmi čerstvé, tak mám k mužom skôr odpor, nechcem sa zoznámiť, nechcem sa znovu spoznávať a absolvovať to por okoch znovu :(

mamickalisticka
18. jún 2023

Ten odpor prejde, ale vôbec by som nemyslela na mužov, prihlásila sa na nejaký kurz a robila nové veci, zbierala zážitky, išla si svoje.. zoznamovala sa (so ženami) atď.. užila si leto naplno.

autor
18. jún 2023

@mamickalisticka Ďakujem. Len ja mám v sebe taký pocit, že by som už aj chcela dieťa a mať normálnu šťastnú rodinu. A bojím sa, že to nestihem :(

autor
18. jún 2023

@mamickalisticka a ja som dosť introvert, neviem, ako sa mám prekonať niekam ísť sama

vanilkovazmrzka
18. jún 2023

Chapem ta. Podla mna je fajn zacat sa stretavat s novymi muzmi, ale musis ich pripravit na to, ze momentalne nechces vztah, len kamaratstvo a porozpravat sa. Casom uvidis, ako to vypali. Na zoznamkach ich je kopec, aj ked sa treba prehrabat bahnom 😃🥲

viestta
18. jún 2023

Hlavne si daj čas na spracovanie toho sklamania a nevrhaj sa bezhlavo do ďalšieho vzťahu. Keď bude na to čas on sa objaví.

kim2028
18. jún 2023

No treba zmeniť trochu asi myslenie na pozitívnejšie. Každý má lepšie obdobia, kedy je na koni, ale práve počas tých horších období sa dá zistiť, že za čo daný človek stojí. Nemusíš hľadať hneď princa na bielom koni, ale chodiť von zabávať sa. Hoci si introvert, ale to nie je vada. Aj introvert môže byť zaujímavým členom spoločnosti. Chce to však u teba zamestnať asi hlavu. Nepíšeš, či máš prácu alebo nejaké koníčky, ale práve tieto vecí ťa podržia v čase temna. Ja som napr. ochorel psychicky, mám ťažkú diagnózu. Ukľudnil som sa a teraz na plnom invalidnom dôchodku si užívam život. Síce len s rodičmi a pár kamarátmi, ale je to OK. Tým chcem povedať len to, že aj zle vecí, ktoré sa dejú nemusia byť začiatkom konca.

anjelicek26
18. jún 2023

Idealne ked zajtra zavolas do centra asistovanej reprodukcie a dohodnes si odber a ulozenie vajicok. Zajtra. Prijdes o vsetok ten tlak, ze musis mat noveho partnera a musis ho mat okamzite a inak ti tikaju biologicke hodiny a pod tym tlakom narazis zas na nejakeho debila, co ti zlomi srdce, ale tak odhaknes si dieta... prosim to fakt nerob... zamraz vajicka, precisti hlavu, daj si pauzu a v dobe, ked prijde ta skutocna laska a ten pravy, tak budu deti... Ako pise viestta, bezhlavo do dalsieho vztahu urcite nie.

7miriam77
18. jún 2023

Ahojky, si mladá žena, neboj, všetko postihas. Ja som v tvojom veku cestovala po svete a užívala si slobodu až do 37-cky, kedy som otehotnela a boli to úžasné roky. Keby som sa mala znovu narodiť, tak to spravím presne tak isto. Mladosť je spontánnosť, potom uz keď si staršia,človek priveľa premýšľa nad všetkým. Byť tebou, nad žiadnym vzťahom ešte nepremýšľam....musí to prísť samo. Užívaj si slobodu, rob to, na čo si doteraz nemala čas. 🍀🍀🍀

svetlonos
18. jún 2023

Ahoj,
ja so v 27 ukoncila 8 rocny vztah a isla som to oslavit. Padol mi rozchodom kamen zo srdca i ked sme mali este spolocnu hypo a trelo ju doriesit, boli tahanice. Ale ja som nola stastna, ze mam klud.
Ja by som ti poradila i ako introvertovi: chod a uzi si cas sama so sebou. Ja zboznujem wellnes, plaz, more. Isla by som na dovolenku ci predlzny vikend alebo na turistiku, ci niekde do hotela, ktory poskytuje obe moznosti ;)
Alebo urob nieco, co mas rada, dopraj si cas.
Pokial sa "nevyzdravies a neupraces" z tohoto vztahu, nic s nikym nezacinaj, netues, ani stretavky, zoznamovacky a pod. Chlap to vyciti a ty by si tiez nechcela byt s muzom, ktory ma nechut a momentalnu averziu k zenam.
A naviac je velka oravdepodobnost, ze pokial to nevyriesis v sebe, najdesvsi rovnaky exemplar ako mas teraz.
Vies, tiez som chcela prve dieta a rodinu "stihnut" do 27 rokov 😀
Clovek mieni a pan Boh ci zivot mení...
Takto to dosiahla kamoska, po 2 vaznych neuspesnych vztahoch nasla tretieho. Oznamila mu, ze sa nemieni vlacit 3 roky za rucicky ale chce rodinu = dieta. Nuz, chalan suhlasil. po kratkej dobe otehotnela, uz je tomu par rokov. No s jeho pristupim uvazujem, ci to bolo take super. On sa financne postara, snazi sa ake "rodinny" zivot mu moc nehovori a praca je heho milenka.
Ty si mlada zena, a stihnes to v pohode. Tes sa zo zivota, rob co ta bavi a pride aj partner, ktory bude fajn.