icon

Ako nájsť rovnováhu medzi rodičovstvom a novým vzťahom?

19. dec 2025

Zaujíma jedna vec... ako pristupujete k hľadaniu vzťahu resp. názory rodičov hľadajúcich vzťah.
Kde sú podľa vás priority, keď už sa s niekým spoznávate dlhšie ... sú to vaše vlastné potreby,.... potreby vášho dieťaťa,..... alebo možný budúci vzťah?
Predstavte si situáciu, že ste už po druhom či treťom stretnutí s človekom, ktorý je vám sympatický, priťahuje vás a cítite, že tam vzniká potenciál do budúcna. Máte dieťa a príde návrh na ďalšie stretnutie. Ako reagujete ohľadom vašeho dieťaťa? Je to automaticky "nemôžem, lebo nemám kam dať dieťa", alebo je pre vás samozrejmé hľadať riešenie, aby ste dali šancu aj sebe a tomu, čo sa medzi vami tvorí a za každú cenu by ste skúsili vybaviť adekvátnu starostlivosť na čas potrebný na stretnutie? Je podľa vás takýto dôvod vždy o skutočnom záujme dieťaťa, alebo môže ísť aj o istú formu alibizmu, strachu či neochoty otvoriť sa novému vzťahu? Kde podľa vás leží zdravá hranica medzi zodpovednosťou voči dieťaťu a právom rodiča budovať si vlastný život, blízkosť a partnerstvo, ktoré nakoniec dieťaťu dá ďalšiu oporu ? Ste ochotné nechať padnúť rozvíjajúci sa vzťah na tom že sa vám nechce?

-

anonym_f72a00
19. dec 2025

Zase ty? Akú si si vybral, takú máš. Vybral si si číslo 3, tak nešpekuluj. Už si sa jej pýtal ako je na tom so schopnosťou mať ďalšie deti? Poviem ti to takto, ak máš matku s dieťaťom, pre ňu bude vždy dieťa na prvom mieste. Vždy.

anonym_d8393c
19. dec 2025
@anonym_f72a00

Zase ty? Akú si si vybral, takú máš. Vybral si si číslo 3, tak nešpekuluj. Už si sa jej pýtal ako je na tom so schopnosťou mať ďalšie deti? Poviem ti to takto, ak máš matku s dieťaťom, pre ňu bude vždy dieťa na prvom mieste. Vždy.

@anonym_f72a00 Opravím ťa. Pre normálnu, aspoň trochu inteligentnú a samostatnú ženu, bude prioritou dieťa. Pre hlúpu radodajku, chudobnú duchom a najmä finančne, bude na prvom mieste nový falus.

anonym_031e8a
19. dec 2025

@anonym_autor
Zbytocne to komplikujes

Stretavaj sa vtedy ked dieta je u druheho rodica. Nechapem co tolko okilo toho riesis

autor
19. dec 2025
@anonym_031e8a

@anonym_autor
Zbytocne to komplikujes

Stretavaj sa vtedy ked dieta je u druheho rodica. Nechapem co tolko okilo toho riesis

@anonym_031e8a ak by to bolo podla tohoto, tak sa ten vztah ani nezacne.

anonym_3f6aec
19. dec 2025
@anonym_031e8a

@anonym_autor
Zbytocne to komplikujes

@anonym_031e8a a ked sa s druhym rodicom nestretava? Napr. moja dcera je so mnou stale, rodicia este pracuju..

autor
19. dec 2025
@anonym_d8393c

@anonym_f72a00 Opravím ťa. Pre normálnu, aspoň trochu inteligentnú a samostatnú ženu, bude prioritou dieťa. Pre hlúpu radodajku, chudobnú duchom a najmä finančne, bude na prvom mieste nový falus.

@anonym_d8393c Ano presne aj takyto nazor ma zaujima.

autor
19. dec 2025
@anonym_3f6aec

@anonym_031e8a a ked sa s druhym rodicom nestretava? Napr. moja dcera je so mnou stale, rodicia este pracuju..

@anonym_3f6aec a ako to riesis ty ked chces aby vztah sa rozbiehal a nie stagnoval ci neupadal.

anonym_3f6aec
19. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_3f6aec a ako to riesis ty ked chces aby vztah sa rozbiehal a nie stagnoval ci neupadal.

@anonym_autor nijako, mala som 2 vztahy po exovi a oba stroskotali na tom, ze stretavanie raz za tyzden bolo malo.. asi to nemam ako vyriesit, pokial dcera nebude samostatnejsia..

autor
19. dec 2025
@anonym_3f6aec

@anonym_autor nijako, mala som 2 vztahy po exovi a oba stroskotali na tom, ze stretavanie raz za tyzden bolo malo.. asi to nemam ako vyriesit, pokial dcera nebude samostatnejsia..

@anonym_3f6aec presne na toto sa pytam, toto je aj moj pripad a vobec mi to nevyhovuje. Cele to pada dolu vodou co sme spolu doteraz vybudovali.

anonym_3f6aec
19. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_3f6aec presne na toto sa pytam, toto je aj moj pripad a vobec mi to nevyhovuje. Cele to pada dolu vodou co sme spolu doteraz vybudovali.

@anonym_autor ja som sa s tym uz zmierila, ze proste teraz na to nie je cas..

januska12323
19. dec 2025

Pre normálnu a milujúcu matku je dieťa vždy na prvom mieste nie nejaký možný budúci frajer. Pokiaľ ženu s dieťaťom nechceš alebo sa nevieš prispôsobiť nechaj ju ísť. Za tie dve rande ste si nedali žiadne sľuby tak ťa ani nemusí trápiť svedomie.

anonym_d8393c
19. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Máš dieťa, mala si uvažovať a starostlivo vyberať otca a sebe manžela predtým a dnes by si nemusela mať takéto problémy. Teraz rieš potreby dieťaťa. Ono nepotrebuje žiadneho cudzieho muža vo svojom živote. Svoje potreby žiaľ, dočasne odlož.

oslo1
19. dec 2025
@anonym_d8393c

@anonym_autor Máš dieťa, mala si uvažovať a starostlivo vyberať otca a sebe manžela predtým a dnes by si nemusela mať takéto problémy. Teraz rieš potreby dieťaťa. Ono nepotrebuje žiadneho cudzieho muža vo svojom živote. Svoje potreby žiaľ, dočasne odlož.

@anonym_d8393c
Vyjadrim sa k tomu, ze si mala starostlivo vyberat otca svojho dietata. Ja som si tiez vyberala starostlivo manzela, bohuzial zomrel a zostala som sama s malym synom.
Nikdy nevies, co ti zivot prinesie.

Tiez som na syna sama, nemam ho kam alebo ku komu dat, keby som chcela ist randit.
Ale predpokladam, ze az by som niekoho normalneho nasla tak by som ho vedela spravne odhadnut a nejak by som ho zakomponovala do svojho zivota. Je to uz pomaly 4 roky co mi manzel zomrel a teda predpokladam, ze tiez mam narok na ten svoj kusok stastia.
Nemozes ist s potencialnym partnerom na rande aj s dietatom, popripade, ked uz bolo nejake to rande, tak ho zavolat domov na obed, ist do nejakeho parku a podobne?

autor
19. dec 2025
@anonym_d8393c

@anonym_d8393c problem je ze ju a jej dieta si viem zivo predstavit do vztahu, a dieta beriem ako jej sucast , ale dieta ktore ma 7 rokov myslim ze by zvladlo byt s kamosmi par hodin za svetla doma alebo s babkou a dedkom kotory byvaju o dve ulice vedla, v podstate pri jeho skole. A ak sa to zruti na nedostatku spolocneho casu, neprospeje to nikomu.

kavasaki370
19. dec 2025

@anonym_autor Mne syn, keď prišiel o mamu, mal 10, mi povedal, že si mam najsť ženu. A on vôbec nerieši, že si akoby my dvaja teraz ideme zháňať preňho mamu a pre mňa novú lásku. Úmrtie spracoval za 48hodín. Dva dni nič nevravel. Potom prišiel a vraví, už to nikdy nerozoberaj túto vec ohĺadom smrti.
Každopadne nie je to jednoduché, keď riesim nejake stretko, či ho nechať doma, alebo vziať zo sebou. Sme na malej dedine, mam len jednu moznost kde ho nechať u znamych tu.
Samozrejme tá energia ze proste mate dieťa je velmi silná a áno takmer vsetky ženy, ak už maju dieťa, uprednosťnujú jeho pred novym mužom. Bohužial to moc prežívajú. Ale je to pud. Nad ktory sa malokto vhodne a inteligentne vie povzniesť.

sense
19. dec 2025

Kvôli potenciálnemu chlapovi by som nenechala 7rocne dieťa len s kamošmi.
S novým partnerom som sa stretávala keď bolo dieťa v škole, u otca alebo s mamou, neskôr bolo prítomné aj dieťa na miestach vhodné pre to dieťa a samozrejme aj stretnutie prispôsobené tomu že tam to dieťa je. S tým že partner bol najprv len kamarát a až potom ako bolo vidno aj smerom sa ten "vzťah" uberá keď je tam dieťa , sa ten vzťah rozvíjal aj tým ďalším smerom. A teda chcelo to veľa trpezlivosti a pozornosti zo strany partnera. Ale tým aj ukázal , že som mu (sme mu táto všetko stali) hoci nie vždy to bolo jednoduché

anonym_d8393c
19. dec 2025
@oslo1

@anonym_d8393c
Vyjadrim sa k tomu, ze si mala starostlivo vyberat otca svojho dietata. Ja som si tiez vyberala starostlivo manzela, bohuzial zomrel a zostala som sama s malym synom.
Nikdy nevies, co ti zivot prinesie.

Tiez som na syna sama, nemam ho kam alebo ku komu dat, keby som chcela ist randit.
Ale predpokladam, ze az by som niekoho normalneho nasla tak by som ho vedela spravne odhadnut a nejak by som ho zakomponovala do svojho zivota. Je to uz pomaly 4 roky co mi manzel zomrel a teda predpokladam, ze tiez mam narok na ten svoj kusok stastia.
Nemozes ist s potencialnym partnerom na rande aj s dietatom, popripade, ked uz bolo nejake to rande, tak ho zavolat domov na obed, ist do nejakeho parku a podobne?

@oslo1 Je rozdiel vdova, ktorá mala dobrého manžela a žena, ktorá si urobí dieťa s niekým, koho poriadne nepozná, kto vzťah a dieťa vlastne ani nechcel (takého príbehy sú tu denne). Aj to dieťa reaguje inak, ak vie, že otec mu zomrel a matka po čase hľadá nový vzťah a inak, ak sa s otcom vidí len občas, vidí, že rodičia majú zlé vzťahy, prípadne ho otec úplne ignoruje. Myslím, že dieťa vníma, ak obaja rodičia hľadia len na svoje potreby a ono je na poslednom mieste. Aj toto treba zohľadniť, nielen: nový vzťah na obzore, hurá!

januska12323
19. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_d8393c problem je ze ju a jej dieta si viem zivo predstavit do vztahu, a dieta beriem ako jej sucast , ale dieta ktore ma 7 rokov myslim ze by zvladlo byt s kamosmi par hodin za svetla doma alebo s babkou a dedkom kotory byvaju o dve ulice vedla, v podstate pri jeho skole. A ak sa to zruti na nedostatku spolocneho casu, neprospeje to nikomu.

@anonym_autor 7 ročný sám s kamošmi pár hodín? Koľko 7 ročných detí poznáš? Také dieťa potrebuje stály dohľad a nie byť odložený niekde lebo mama si potrebuje udržať frajera.

bomba36
19. dec 2025
@anonym_f72a00

@anonym_f72a00 trojku vybral nakoniec? Asi preto že mu dala ako prvá

zuzanita1609
19. dec 2025

7 ročné "odložiť" niekde ku kamarátom na pár hodín 🤨. Asi nebudeš tak veľmi zmierený s tým,že randíš s maminou 7 ročného dieťaťa a sám nie si rodič. Čo tak nájsť kompromis? Zaplať jej opatrovateľku(krajné riešenie),alebo skús zosynchronizovať svoj čas s jej časom (ovšem že ak to myslíš vážne).

autor
20. dec 2025
@zuzanita1609

7 ročné "odložiť" niekde ku kamarátom na pár hodín 🤨. Asi nebudeš tak veľmi zmierený s tým,že randíš s maminou 7 ročného dieťaťa a sám nie si rodič. Čo tak nájsť kompromis? Zaplať jej opatrovateľku(krajné riešenie),alebo skús zosynchronizovať svoj čas s jej časom (ovšem že ak to myslíš vážne).

@zuzanita1609 asi nebudes zrovna dobra matka, zverit dieta cudziemu cloveku ak berie za to peniaze. a nie ho dat k susedom. Taketo matky ako ty by som dal preverit na socialku.

autor
20. dec 2025
@januska12323

@anonym_autor 7 ročný sám s kamošmi pár hodín? Koľko 7 ročných detí poznáš? Také dieťa potrebuje stály dohľad a nie byť odložený niekde lebo mama si potrebuje udržať frajera.

@januska12323 kolko krat dene prebalujes svoje 7 rocne dieta? . mam kamaratku ta ma deti 3 vsetky su mladsie ako 7 rokov a som u nej skoro kazdy druhy den s tym ze na hodinku a nakoniec tam aj 4-5 hodin klebetime. Lebo si to vie zorganizovat, Toto prave bol jeden z dovodov preco som tento prispevok zalozil. Ze aj ona mi uz dlhsie vravi a je toho prikladom ze ak zena chce si cas musi najst, v opacnom pripade je to znamenie niecoho ineho.

anonym_6550d2
20. dec 2025
@anonym_d8393c

@anonym_d8393c ja som vyberala starostlivo, boli sme spolu dlhe roky, vsetko v poriadku, po narodeni dietata mi preplo a odisiel lebo rodicovstvo je tazke takze nie vzdy je to chyba tej matky