Ako nájsť spriaznenú dušu po tridsiatke?
Mam 35, som mama 2 deti a pomaly sa zmierujem s tým ze uz nikdy si nenájdem dobru kamarátku, takú ktorej sa môžem zdôveriť, s ktorou sa zasmejem a viem ze sa môžme porozprávať aj o témach o ktorých je to vždy lepšie so ženou ako napr.manzelom...kazde kamarátstvo ktoré som si vážila a bola za neho strašne rada sa rozpadlo, jedno lebo som sa odsťahovala, druhe z výšky lebo je už tisíce km ďaleko, ďalšie lebo ma diametrálne iný život ako ja, aj keď sa raz za rok stretneme to už nie je také.. a tu kde žijem poslednych 10 rokov som na začiatku aj mala snahu, stretla som sa s par mamičkami, ale jednoducho sme si nesadli, oni mne alebo ja im, stretli sa par krát ale neklaplo to..a čím ďalej tým mi je to viac ľúto, lebo aj keď by som veľmi chcela už ani nemám záujem sa s niekym opäť snažiť nadviazať kontakt, uz som rezignovala...aj keď viem ze ma to bude trápiť do konca života...stále si hovorím vsak mam muža a deti, ale vnútri mi chýba nejaká spriaznena duša...mam pocit ze všetky majú úžasné priateľstva a ja som nejaký vadny kus...viem ze to nikto nevyrieši, len mam dnes blbý deň tak som sa chcela vyrozprávať...
Ahoj som tiez na tom tak isto hladam kamaratkou a mam dve deti, nepoznam tu nikoho . Ale hlavu hore hlavne ja som dost preplakala . Tiez mi chybaju tie casy. Nie si v tom sama.
@denkatn no práve že veľa krát to.vyzeralo nádejne, v praci som mala fajn kolegyne, aj stretávala veľa ľudí, chodila cvičiť tam niekedy pokecala s babami, ale nič viac, nikto nemal záujem, teraz keď som na rodicaku tak po mne ani pes nestekne...tak ako vravíš to treba aj pestovať ten vzťah, tak ako s partnerom, stretávať sa, možno si písať, mat nejaké spoločne zážitky, a to mi príde v podstate už aj nereálne pri takom rodinnom živote..
@kikula21 presne, často si poplacem, aké to bolo super mat kamošku, napriek tomu ze mam dobrého muža a deti tak mi je často smutno a chyba mi to...
teraz si viac matka ako kamaratka, ale pride cas ze budes mat dlhsie opuštáky.) tak zatial citaj knihy, vypisuj na kona a pride cas sa aj stretavat. alebo ak nevydrzis, tak si vynut doma jeden den v tyzdni ze niekam zbehnes sama na hodku - dve. na jogu alebo tak. a uvidis ze zoznamis sa.
Deti dakedy idu na nervy a muz nepochopi tak zenu ako my zeny medzi sebou to ma najviac zralo ze som sa nevedela vyrozprávať nikdy. Odkial si ak mozem vedieť? Alebo mi napis kludne rovno spravu
Odkiaľ si?
ja vnimam v mojom okoli to, ze proste na to nemaju zeny cas. Tie co maju, maju svoje kamosky hadam aj zo zaklady a uz do zabehnuteho kurina len tak niekoho nepustia :DDD (bez urazky, ale tak to je aj v prirode :D), ine maju problem popri detoch aj realne drzat nejake vztahy. A s detmi je to ine, to sa ani neda, ze kamoska s mamickami...
Tiez nemam kamosky, tiez sa mi tych par odstahovalo, ale nejak extra musim povedat, ze som to neriesila, lebo vzdy bola tak jedna dve prioritne, a potom partner. A na prvom miest eskola a kariera. To az teraz s nudou prichadza clovek na to ze nema komu zavolat. ALE ked aj nejake zname mam, nemam preco im len tak volat, uz mi to pride take "otravovanie". Detto zavolat len tak niekoh na kavu? vsetko v okoli chodi domov neskoro, vikendy kazdy lieta niekde alebo si urobi veget s rodinou doma, alebo konecne dorobia nejaku pracu.. no KTO by ich otravoval?
Na kruzkoch, pri sporte? to mne skor pridu ako take zdvorilostne rozhovory a frazy a nie priatelstva :D urcite sa vacsina z tych ludi nestretava.
Kolegov napr v praci nemam, kedze som sef, kamaratka s nimi nikdy nebudem, aby ma na kavu volal niekto :D
a na detskych ihriskach nestretavas? Jasne deti spajaju ale teda aj fest rozdeluju, najma pokial nie je rovnaky nazor na vychovu....
@simca06022011 asi tak, mne je smutno z tejto doby, kazdy sa furt len za niecim nahana. Moji rodicia maju tolko zazitkov s kamosmi, aj ked mali vsetci rodiny. Aj tu u nas v dedine, su velke partie starsich ludi, co tiez nam vedia vselico porozpravat.
@denkatn možno máš pravdu, ja si uvedomujem ze fakt ani by som nemala kedy sa stretávať a tak, že niekedy som možno potencionálne kamarátstvo z toho dôvodu aj sama sabotovala , možno to ešte príde neskôr ktovie...
@kikula21 no presne..ďaleko od tvojho bydliska bývam..
@xsimonkax ty si z môjho rodného mesta 🙂 ale už tam vyše 10 rokov nebývam..
@simca06022011 no veru úplne si to vystihla, aj to ze keď už majú svoje dlhotrvajúce kamošky tak už medzi seba nepustia, chápem vsak načo aj...no páči sa mi ze to berieš tak prakticky a racionálne...je to ťažké no, presne aj s deťmi, to už si predstavujem ze bude mat aj deti v podobnom veku aby sa spolu zahrali napr a to už je úplne nereálne očakávanie...
@cookie29 to vôbec, sem tam s niekym prehodím reč co vidím ze sa da, ale väčšinou tiež sú tam spolu kamošky alebo také kyslé tváre co teda nemám ani vôbec záujem..
@hederamonstera asi tak...mne sa to vždy páčilo ze sa tak stretávajú rodiny kamarátov a tak, posranduju pomôžu si, teda niekedy to tak asi bolo, teraz je už každý najradšej sám s rodinou..
@hederamonstera no vies, len rodicia.. ja si pamatam ze moja mama (a to bolo po 89) bola ako uctovnicka doma do 15-16tej a uz veru kamaratky neriesila po veceroch a vikendoch, uz riesila samostudium doma, pracu, deti... moje babky chodili do prace rano a na obed boli doma... doma nerobili takmer nic, ak neratam nejake domace prace a potom riesili Gitku, Zitku, Betku... a klebety. Kvoli praci nemuseli doma pohnut prstom, knihu otvorit, tak max nejaky romanik na volny cas... upiect buchty a hajde k susede. K tomu ziadne mobily, ziadny klient, zakaznik, email, sef... ale na druhej strane ani nechtiky, joga, kungfu a kruzok hackovania pre depresivne matky :DDD take je to divne cele... my sem tam aj mame akciu nejaku s ludmi (zivymi :DDD nie online :D) ale aj ked sa zabavime pokecame, nie su to take kamaratstva, ze vystazovat sa alebo len kavu si dat ocikedy. Aj sme sa snazili urobit to viac take kontaknejsie, pomoct si, popri tom sa zabavit, ale prave to ze kazdy robi xy veci este pomimo, neda sa to ani len zorganizovat...
@simca06022011 na kruzkoch, pri sporte su zdvorilostne frazy mozno preve mesiace, ale ked uz niekto stale chodi tam kde ty a niekedy aj zazijete vselico vypadky, tak to spaja, po nejakom case uz to nie je zdvorilostne, len na zaciatku, ak sa snazis moc hladat priatelov, skor nez oni to tak citia tiez. ja chodim uz dlho na volejbal, a rada som si len zahrala, a vznikli mi tam take pevne vztahy ze ludia mi aj pomohli, aj si povieme take veci ako uz nepoviem ani kamaratkam zo skoly a sposobilo to to pravidelne stretavanie pri niecom co mame radi.
Ja som mala v živote len 2 najlepšie kamarátky.. pri oboch som sa neskutočne sklamala..odvtedy si akosi držím odstup od takého priateľstva jak popisuješ a teda som šťastná.. v práci som mala úžasné kolegyne-kamaratky..Na ihrisku spoznávam veľa mamičiek, píšeme si - kamaratime sa..ale teda takú ozaj blízku kamošku si nejak k telu už nepúšťam..Mám svojho muža ktorý mi je zároveň najlepším kamarátom aj kamarátkou keď treba 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
Ake to su temy o ktorych sa lepsie rozprava so zenami ako s muzmi? Ja muzovi bezne hovorim o vlasovych produktoch,manikure,on mne o hokeji,hudbe. To som dala len priklady "typickych muzskych a zenskych debat" samozrejme,ze bezne sa bavime o hocicom. Nezufaj,mozno casom stretnes nejaku kolegynu,susedu s ktorou si sadnes. Nerozlucne priatelstvo to uz asi nebude,lebo predsa len vacsina ludi ma na prvom mieste rodinu.
Ani ja nemám takú kamarátku,s ktorou by som mohla denne von,žiadna nebýva tak blízko a v mojej dedinei sú už vytvorené gangy kúsok mladších,alebo ,ako píšeš ,diametrálne záujmami inak orientované a není moc o com
Odkiaľ teda si? 🙂
Ahojte. Tiež nemám kamarátky ani spriaznenú dušu. Teda mala som ale sklamala som sa neskutočne. Ak niekto má chuť sa zoznámiť napíšte mi poteším sa 😉
Podľa mňa nie si vadný kus, len možno posobis tak, že nikoho nepotrebuješ. Možno tlačiš na pílu. Tak ako to škodí vo vztahoch, tak to škodí aj kamaratstvu. Ja mam tiež kamošky ešte z detstva a tie nove priateľstva sa skutočne nadväzujú ťažko. Niekedy mi to príde ešte komplikovanejšie ako hľadať si frajera (tam predsa zohráva úlohu aj intímne zblíženie.. )
Mame jednu známu z ihriska, ktorá fakt kamošky nemá, ale ona pôsobí tak, že ich ani nechce. Stále sa s ňou snažíme rozprávať, všetko z nej musíme ťahať ako z chlpatej deky až nas to prestalo baviť. Príde nám že ju otravujeme. A potom keď prichádzame ako partia, alebo tam stojí a počúva ako dobre bolo tam a tam... tak vidno ze je smutná. Ale z nej človek nevyjde. Neviem aky si typ ty, ale žiaden extrém nie je dobrý. Možno sa chceš tak veľmi ksmaratit až to tu druhu stranu odrádza a naopak, možno ocakavas že ostatní ti budu robiť program a oni budu ti ktorí sa budú stále ozývať?
@denithestrange1993 autorke síce neporadím nič lepšie ako čo už tu odznelo, ale ku tomu o čom sa lepšie rozpráva s kamoškami a za mňa sú to práve tie povrchne babské veci - tiež priateľovi hovorím o všetkom, aj tychto veciach a on si to aj vypočuje, ale ťažko mi napríklad poradí alebo povie niečo k veci zo skúsenosti, takže som rada, že mám kamošky, ktorým viem napísať, u ktorej kaderníčky sú spokojné napr 😅😂
@denithestrange1993 to je fajn ze mu o tom rozprávaš ale asi ti muž nebude vedieť povedať svoju skúsenosť s iným lepším šampónom ani ti neporadí kde je super manikerka 😀
Aj ja poviem môjmu mužovi ale jeho absolútne nezaujíma ktorá farba na vlasy je lepšia. Kamarátky sú podľa mňa nenahraditeľné. Keď ma vytoci muž, musím to zo seba dostať a pred ním by to asi nebolo riešenie 😆
Tiež nemám nikoho moc v okolí.. čo mám dlhoročné dve kamarátky bývajú veľmi ďaleko. Stretneme sa párkrát do roka.
Ahoj,je nas takych viac. Tiez nemam kamaratku. Mala som ale prestala so mnou komunikovat.mam kolegyne,nemam problem s nikym len zial asi nie som typ, s ktorym chcu ludia travit viac casu. Mrzi ma to ale zial nic s tym neurobim. Snazila som sa ako viem,som kamratska, vzdy pomozem ale zial asi je to malo…😞je to na nic. Rada by som isla aj do kina,divadla,nakupy ale nie je nik😞
Toto su take smutne temy, aspon raz to tyzdna, naposledy chalan na ZS, ktory je aj na skolskom vylete sam... Preco su niektori ludia ostrovy samoty... 🌴
Vitaj v klube tiež som ostala bez kamarátok síce mám sestru ale sú veci ktoré nedokážem povedať ani jej mám 2 malé deti a muž necháme že sa teším do práce hovorím áno lebo budem konečne medzi ľuďmi 4 roky len doma bolo dosť...ak by ste boli niektoré z okolia TN-ZA veľmi rada spoznám podobnú maminku ale ak ďalej nieje problém 🙂
@veronikag1602 pridam sa rada ja som zo zeliezoviec budem rada keď niekoho spoznam keďže muzovi je nula bodov sa vyrozprávať neni to take ako zena k zene vyrozprava sa . Rodena som z Dunajskej stredy tam mam rodičov .
Odkiaľ si?
@simona20201309 tieto veci riesim cez komentare na heureke,samostudiom ,alebo aj tu na koniku. Popripade este instagram v profiloch na to urcenych.

vies co, ked si najdes taku aktivitu kde budes stretavat ludi, tam sa vytvaraju priatelstva. s mamickami je to tak, ze deti si nemusia rozumiet, alebo deti maju ine zaujmy a potom niet casu sa stretavat. nesmut, rozmyslaj co by ta bavilo a tam sa prihlas do kruzku a tam si najdes priatelov, mozno az po dlhsom case. urcite si fajn, len priatelstvo si vazduje aj spolocne stravene chvile pravidelne a to pri materstvte je ten problem. ale ked pride tvoj cas a umoznia ti to rodinne okolnosti, najdes si svoje zaujmy aj kamaratky.