Ako nájsť vnútorný pokoj, keď vás nikto nemá rád?
Ako sa s tým vyrovnať? Celý život som len každým odstrkovana, nikto ma nenávidí, dokonca ani vlastná mater, nikdy som nemala žiadne kamarátky, kamarátov. Môj život je jedno veľké trapenie
@tiika ja viem že tu diskutujúci to mysleli v dobrom, chceli mi pomôcť, preto vraveli aby som išla za odborníkom. Ale ja už som taká zhnusena z rečí môjho okolia, že nemám chuť tam ani ísť. A posledných pár dní som na tom horšie,oveľa horšie ako som bola. Nič mi nerobí radost, ani moje dieťa. Ani starať sa o neho nemám vôbec chuť, a hrat sa s ním už vôbec. Za cely deň mu poviem par slov a to je všetko.
Ale na moju obranu musím povedať, že sa o neho starám, aby si tu niekto nepomyslel ze je božechráň týraný. Nie, nie je. Samozrejme že papať mu dávam, prebalujem ho, kupem ho, každý deň chodíme vonku na prechádzku. Ja milujem svoje dieťa a nikdy by som mu neublížila
uf odchadzam uz aj ja toto sa citiat neda , neviem si predstavit toto robit svojmu dietatu uz len koli nemu 🤯🤯🤯🤯🤯 dovi ✌🏼
Autorka, ja som Ti navrhla, aby si to riešila so svojim gynekológom. Ja neviem komu kedy prišla po pôrode menzes, ale 13 mes je dosť dlho. To môže spôsobovať hormonálne výkyvy a či chceme alebo nie, to vplýva na náladu. Sedatif to je slabé a poznám to ako na ukľudnenie dieťaťu pred spaním. Vyhľadaj si prosím ťa tému na MK teraz aktuálnu Niečo na zmiernenie PMS, aj iné ženy hľadajú riešenie. Cítia, že sú rozhádzané psychicky, nezvládajú všetky možné situácie, do toho deti, manžela. Potom sa zhoršujú aj tie vzťahy a muži nechápu, čo sa s tými ženami deje.
Gynekológa Ti odporúčam preto, lebo vie odborne posúdiť, či tých 13 mesiacov je dlho alebo v norme, či nie si náhodou hneď v menopauze alebo iné problémy. A vie poradiť ak máš pocit, že máš popôrodnú depresiu. Nemusíš hneď ísť k psychiatrovi. Ženy tu riešia PMS, ale ich cyklus funguje. U Teba je to iné, ak ten cyklus chýba, ale hormóny sa tvoria, hromadia. Na toto neviem poradiť liek, lebo toto som nemala. Mg, Persen Forte, De-press si kúpim sama. Doktorka mi predpísala Xanax, ale ten je návykový a uspáva, takže si ho dám výnimočne, ak sa chcem ukľudniť aj vyspať. Ale to som ja. Ty môžeš potrebovať niečo iné, keďže cyklus nemáš. Opýtaj sa na toto svojho gynekológa.
@loliki gynekologicky som sa opýtala, či je v poriadku že ešte nemám menštruáciu a sa vyjadrila že pokiaľ dojcim nemusím dostať aj rok. A maly je dojceny. Vlastne mala som prvu po pôrode, v októbri, trvala normálne 6 dní ako aj pred tehotenstvom, odvtedy nič. V januári som objednaná na prehliadku tak sa jej skúsim opýtať. Ja som brala len sedatif pc, ale to nič nezaberá, zbytočne vyhodené peniaze. Rozmýšľam kúpiť niečo iné, len to zase pokúšať ktorý liek mi sadne, nie je ideálne z toho finančného hľadiska, ale čo už. Hádam niektorý liek mi pomôže.
Čo sa Vianoc týka, tak sme sa rozhodli, že pôjdeme ku mojej mame. Dnes som jej tam bola poupratovať, zajtra pôjdeme ráno, budeme variť. Ja sa kvôli Vianociam nestresujem už niekoľko rokov.
Môj syn mal v novembri 1 rok.
SÉDATIF PC je homeopatický liek, tradične používaný pri liečbe príznakov úzkostných stavov, precitlivenosti, podráždenosti a poruchách spánku. Sedatif je slabý, syn sa bál zaspávať a poradili mi toto, ale ani jemu to nepomohlo. Pozri toto: https://www.de-press.sk/kedy-a-ako-uzivat/
A musíte ísť k mame na Vianoce? Je to nevyhnutné? Idete všetci traja? Ja neviem, či si nepokazíte tým Vianoce. Tvoj syn sa k nej teší?
@loliki muž tam ku nej nechodí,nechce, ale sa rozhodol, že na Vianoce urobí výnimku a pôjdeme tam všetci. Syn má 13 mesiacov, on to nevníma. Ale má ju rád
Po všetkom, čo si tu napísala len zopakujem, že si dobrá žena. Neviem, v akom stave je tvoja mama, ale ja by som k nej nešla. Obdivujem Ťa. Máš dobrého muža. Tak, pekné Vianoce celej rodine a pevné nervy. 🙂
@loliki nakoniec sme ku nej včera ráno išli a dnes večer pôjdeme domov. Všetko dobre dopadlo. Ďakujem za krásne slová. Krásne sviatky aj tebe ❤️
@ema22270 ďakuje, dám jej šancu
@loliki ahoj, ďakujem za opýtanie. Je mi trošku lepšie. Ale stále to nie je ono. A ďakujem a všetko dobré v novom roku aj tebe

Skús koherentne dýchanie. To je take ľahko dostupné, nenáročné, aspoň 5 min niekoľkokrát denne. Pomáha i pri depresiách.
“Experimentálne to potvrdila profesorka psychiatrie a neurológie z Bostonskej univerzity Chris Streeter malou štúdiou, v ktorej porovnávala efekt denného cvičenia jogy a dýchania u ľudí s klinickou depresiou. Výsledkami bola nadšená, pretože oboje pôsobilo na pacientov v podobnej magnitúde ako antidepresíva.”
Ako na to? Pohodlne sa posaďte, ruku si položte na brucho a pomaly dýchajte nosom. Počas nádychu narátajte do 5. (5,5 s) Potom vydýchnite, pričom opäť rátajte do 5 tak, aby bola dĺžka nádychu a výdychu približne rovnaká. Toto dychové cvičenie by ste mali opakovať ideálne aspoň niekoľko minút.
https://www.youtube.com/watch?v=zMEFBM0pEQw