icon

Ako nájsť vnútorný pokoj, keď vás nikto nemá rád?

2. nov 2023

Ako sa s tým vyrovnať? Celý život som len každým odstrkovana, nikto ma nenávidí, dokonca ani vlastná mater, nikdy som nemala žiadne kamarátky, kamarátov. Môj život je jedno veľké trapenie

stanislavicenka
4. nov 2023

@autorka mne je tak uprimne luto, ako zl3 sa citis. Najhorsie je, ze nemas podporu v tych najblizsich. No tvoje dieta ta potrebuje. Nedavaj mu pruklad zivota aky si musrla zit ty ako dieta, ani s takym partnerom. Ja sama viem, ze keby mam niekoho tak necitliveho, beriem dieta, a idem prec. Ak zijes cely zivot v toxickom prostredi, tazko si pomozes sama. Tak ako ti tu pisu ostatne, vyhladaj pomoc. Nie udusit vsetko v sebe, ale pustit to vsetko von, aby sa ti ulavilo. Nikto ta nevysmeje, ale to nevies, lebo si zazila toho vysmechu vela. Zial, mas stastie na necitlivych hlupakov, uplnym nestastim je, ze takym clovekom je aj tvoja mama

loliki
4. nov 2023

Keby si sa aspoň predávkovala magnéziom, tak ti je hneď lepšie. Vieš, je jeden typ manipulátorov. Vždy sa vedia sťažovať, na všetko a na každého, každý im ublížil. "Ľudia ľutujte ma." Tvoje odmietanie pomoci a všetkých rád tu na MK, mi tento typ začína pripomínať. Čo si za tie 2 dni pre seba urobila, aby ti bolo lepšie? Uvarila si si aspoň medovkový čaj?

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karmen118
4. nov 2023

@karolinakr to radšej nie, podľa toho ako matku opísala, tak tým by jej pridala len ďalšiu možnosť na to ako jej ublížiť, bude to neustále vyťahovať len aby autorku viac zranila, vysmievať sa jej kvôli tomu a ktovie komu všetkému by o tom povedala...radšej nech to rieši cez psychológa/terapeuta.
Ale súhlasím s tým, že by autorka mala prerušiť s matkou kontakt, minimálne do doby, kým to nebude mať v sebe vyriešené a nebude dosť odolná, aby ju už tie matkine/prípadne aj okolia toxické reči nezraňovali.

karolinakr
4. nov 2023

@karmen118 dobre, tak som to zmazala, ĺudia su všelijakí, i ked rozum sa mi zastavuje

loliki
4. nov 2023

Celý život si nemala kamarátky? Stačilo napísať na MK. Zrátaj, koľko ľudí ti odpísalo. Nezištne, snažíme sa ti pomôcť, poradiť, chceme, aby si sa cítila lepšie.

maminkadeticiek
4. nov 2023

Nikto ta nebude mat nikdy rad,kym sa nezacnes mat rada sama.Kym toto nevyriesis budes stale nestastna.

maminkadeticiek
4. nov 2023

Napis odkial si,urcite sa tu najde niekto kto oktial pozna nejakeho fakt dobreho psychologa.Toto si sama nevyriesis.Nesmies odmietat takyto typ pomoci.To su ludia vzdelani a ziviaci sa tym,ze pomahaju ludom spracovavat aj taketo traumy.To ze sa ti tam uvolnia vsetky emocie to je prvy krok k tvojmu lepsiemu zivotu.Ver mi.

autor
4. nov 2023

@loliki ja každý deň beriem magnézium, pijem medovkovy čaj, beriem homeopatiká na upokojenie, ale nič nemá žiadny účinok. A nie, nemala som kamarátky, nikdy. Teraz čo mám jednu tak s ňou sa stretneme raz do mesiaca, vyzerá to že aj to kamarátstvo upadá.

autor
4. nov 2023

@grof_monte_christo a ak mám pravdu povedať tak veľa ľudí mi vraví že mám ísť na psychiatriu. To su ľudia ktorí na nemajú radi a hovoria to preto aby mi ublížili. Kvôli tomu tam just nechcem ísť

grof_monte_christo
4. nov 2023

@autor Ty si musíš uvedomiť, že sa sama od ľudí izolujes. Máš v sebe nespracované traumy z detstva a obyčajní ľudia ti nevedia pomôcť. Tvoje negatívne pocity ich potom otravujú, preto ťa posielajú k psychológovi, lebo vidia, že sama to nezvládnes. Naozaj sa už musíš prestať ľutovať a začať to riešiť.

karmen118
4. nov 2023

@autorka psychológ/terapeut nie je psychiater, ty potrebuješ pomôcť spracovať traumy, navýšiť si sebavedomie, naučiť sa sebeláske, vyrozprávať sa v bezpečnom prostredí, ako sa chrániť pred toxickými ľuďmi atď. a k tomuto ti môžu pomôcť.

autor
4. nov 2023

@grof_monte_christo to nie kvôli tomu že má majú radi má posielajú ku psychiatrovi, ale preto aby mi tým ublížili. Podľa nich som cvok, blázon a mám sa dať liečiť. Tí ľudia čo to hovoria ma nemajú radi

loliki
4. nov 2023

Aké magnézium berieš, kolľko miligramov a v akom zložení? Aká je vstrebateľnosť? Náhodou nekombinuješ s niečím, čo vstrebávanie Mg znižuje?
Myslíš si, že ak pôjdeš k psychiatrovi, pričom tam nepatríš, tak ti to nejako ublíži? Ľudia, o ktorých si myslíš, že ťa nemajú radi, ťa vidia a vnímajú tvoje správanie. Niečo sa im nepozdáva. Možno to nie je pre psychiatra. Ale to môže ten psychiater posúdiť sám. Jedna návšteva Ti nemôže nijako ublížiť. Môže ti poradiť, ako jednať s tými ľuďmi, ktorí ťa k nemu poslali.

Nepotrebujem lipnúť na kamarátkach, nemám na ne čas. Zaobídem sa bez nich. Mám svoju rodinu a som spokojná.

grof_monte_christo
4. nov 2023

@autorka Prezradím ti tajomstvo. Väčšine ľudí sme úúúplne ľahostajní. Nezaujimame ich v pozitívnom ani negatívnom zmysle. Dám ruku do ohňa za to, že ani tebe nikto z tých ľudí nechce ublížiť, je to len v tvojom vnímaní. Aj v tomto by ti psychoterapia prospela.

katkami123
4. nov 2023

@loliki
Tu magnezium nepomôže ani medovkový čaj…aj keby sa tým “predávkovala” 😳, jedine uzdravenie z rán, ktorí jej spôsobili jej najbližší.

loliki
4. nov 2023

@grof_monte_christo Ja by som išla k psychiatrovi aj zo zvedavosti, čo by odhalil. 🙂 Raz som mala také obdobie napäté, aj sa ma spýtali, či som v poriadku a mala by som sa liečiť. Tak som šla na preventívku a mala som málo železa, anémia. Začala som brať teda železo a začala som sa cítiť skutočne lepšie. Za 2 týždne sa mi zahojili jamky na nechtoch, čo som už riešila asi pol roka, možno viac. Doktorka mi predpísala Zinok, ale po ňom žiadna zmena nenastala. Pointa: Niekedy je dobré, keď ľudia, s ktorými máme akurát konflikt nám poradia: Daj sa liečiť. Nie je podstatné, či nás majú radi, ale že nás dobre nasmerovali. 🙂 Tí, čo nás majú radi a v živote by nás nechceli uraziť a byť netaktní, nám len budú opakovať: Ahooj, ako dobre vyzeráš. 🙂
@katkami123 Daj si magnézium aj medovkový čaj a zažiješ aj uzdravenie.

katkami123
4. nov 2023

@loliki
Viem, čo píšem, kedže som sa takýmito “babskými” radami sama riadila, nepomohlo. Vôbec.

Autorka, skús si prečítať toto : https://pomoctyranym.sk/narcisticka-matka/

katkami123
4. nov 2023

Autorka, už som to našla, dávnejšie som to posielala kamoške ako link, tieto články píše terapeutka, len ich žiaľ už za ten čas spoplatnili, inak sú super písané, prečítala som od nej celý seriál, aj keď som ich posielala kamoške, keď ešte boli zdarma. Ale poplatok zas nie je taký veľký. Pomohlo by ti to asi lepšie pochopiť, čo sa v tvojom živote deje.
https://www.heroine.cz/psychologie/4074-co-si-d...

grof_monte_christo
Autor odpoveď zmazal
katkami123
4. nov 2023

Ale prečo sa tu hneď riešia psychiatri? Je veľký rozdiel medzi psychiatrom a psychológom. Psychiater predpisuje lieky a stanoví diagnózu v tom lepším prípade do po hodiny, niekedy mu treba aj menej času. Potom sú psychológovia a terapeuti s ktorymi sú sedenia a ľudia sa tam “šťazuju”, každý podľa prípadu - niekto príde 1x za mesiac, niekto 2x za mesiac… a riešia svoje traumy aj sko ich zvladat.

loliki
4. nov 2023

@katkami123 Málo Mg. 🙂 Rana sa uzdraví vtedy, keď ju prekryješ väčšou náplasťou, než je rana samotná. Rana z nedostatky lásky sa uzdraví tiež, keď ju zakryješ väčšou láskou, než je tá bolesť. Niekedy sa to podarí až po 20 rokoch.

Neuropsychicky labilný jedinec má sklony k úzkosti depresiám, je náladový. Môže trpieť poruchami spánku, a rôznymi psychosomatickými problémami. Je vysoko emotívny a ťažko sa dostáva do rovnováhy po citovo silných zážitkoch. Je menej adaptabilný, s častými rigidnými (nepoddajnými) spôsobmi reagovania
https://diva.aktuality.sk/clanok/23175/o-ludsko...

katkami123
4. nov 2023

@loliki
Pre pána, po tebe by bol akurát plny cintorín predavkovanych ľudí 😅. Či myslíš, ze tie odporúčania na letákoch od liekov čo a ako sa má davkovať dávajú len pre padavky? Tí silní majú vlastné pravidlá? Ufff
Alebo je podľa teba magnezium univerzálne pre kazdeho? Mne sa páči ako tu niektoré určia diagnózu bez hanby hneď z brucha a ešte aj nastavia autorom témy rovno liečbu.

loliki
4. nov 2023

@grof_monte_christo Ale keďže si tam nepatrila, asi na to tí psychiatri prišli, či nie? Ako gynekológ zistí o pani s veľkým bruchom, že máte síce nadváhu, ale tehotná nie ste.

loliki
4. nov 2023

@katkami123 Magnézium ináč berieš v tehotenstve, ináč v strese a ináč pri tetánii. A príbalový leták si môže prečítať každý. Ale skôr by bolo prečítať o tom knihu.

katkami123
4. nov 2023

@loliki
Ale tu je ten hlavný autorkin problém, že nemá ako tú ranu prekryť láskou, lebo ju z okolia od nikoho nedostáva, čiže je stále len prázdna diera a žiaľ, veriaca tiež nie je, žeby našla tam naplnenie…

katkami123
4. nov 2023

@loliki
Dobre… už si s tým magneziom až moc vtieravá, píšeš o tom už nieviem kolky príspevok. Raz, keď ju okolie dupe, tak jej nepomôže ani cela krabička magnezia na posedenie, opisuješ to akoby to bol heroín, keď sa po ňom už do pol hodiny cítiš ako v obláčikoch, je to len doplnok, nie medikament, Kks. Keby mala depresiu, čo jej môže určiť jedine odborník, dostala by antidepresíva, minimálne. Nie nejaké smiesne magnezium.

grof_monte_christo
Autor odpoveď zmazal
loliki
Autor odpoveď zmazal
grof_monte_christo
Autor odpoveď zmazal