icon

Ako nájsť vnútorný pokoj, keď vás nikto nemá rád?

2. nov 2023

Ako sa s tým vyrovnať? Celý život som len každým odstrkovana, nikto ma nenávidí, dokonca ani vlastná mater, nikdy som nemala žiadne kamarátky, kamarátov. Môj život je jedno veľké trapenie

loliki
Autor odpoveď zmazal
katkami123
4. nov 2023

@loliki
Ako môže byť láska v nej, keď ju nemá odkiaľ nabrať? Od detstva bola ponižovaná? Každý ju využíval?

katkami123
4. nov 2023

@grof_monte_christo
Podľa mna autorka potrebuje terapeuta alebo psychológa, nie psychiatra, takže zbytočne ju strašiť prihodami o hospitalizácii.

loliki
4. nov 2023

@katkami123 To sa pýtaš? Veď prečítaj si, aká je ona dobrá duša, vždy každému pomáhala, má to v povahe. Má partnera, má dieťa. Dokáže milovať. Má dobré srdce. To, že je trpiace, neznamená, že nie je milujúce. Je tak? ❤

grof_monte_christo
Autor odpoveď zmazal
loliki
Autor odpoveď zmazal
grof_monte_christo
Autor odpoveď zmazal
loliki
4. nov 2023

@grof_monte_christo Stane sa. Ja by som to nerobila. A to som vyučená zdravotná sestra. Ešte za mladi hej, plná entuziazmu. Ale aj deťom hovorím, keď musíme ísť k zubárke, buďte radi, že vám niekto opraví zuby, ja by som to nerobila.

grof_monte_christo
4. nov 2023

Tak a je to vymazané 😃

grof_monte_christo
4. nov 2023

@katkami123 Ano, toto tu už bolo autorke vysvetlené predtým, ze ona potrebuje psychológa / psychoterapeuta a nie psychiatra.

katkami123
4. nov 2023

@loliki
Otázkou je, ako má nájsť lásku k sebe, to sa pýtam, z ničoho nič to nepríde, keďže ako sama píše, nik ju nenapĺňa, stále dáva iba ona okoliu. Každý si z nej naberal pre seba, až sa džbán s vodou vyprázdnil a je ako prázdna nádoba, vyhorený človek.

Píšeš o niečom úplne inom ako sa sprava k ostatným- iba tak ako ju naučila matka, že lásku a pozornost si treba zaslúžiť, tak to, žiaľ, robí. Ale očividne ju to vyčerpáva a privádza do zúfalstva, pretože ju matka nenaucila, že láska ma byť bezpodmienečná, nie s podmienkami, ktoré ona každému plní a nič za to nedostáva.

Preto sa pýtam ako nájde podľa teba lásku k sebe samej? Ako?

loliki
4. nov 2023

@katkami123 Ona to dokáže, tak ako každý iný. Poradili sme jej viacerí. Dokáže milovať seba, aj iných, aj matku. Láska vždy vyrieši, to, čo treba.

katkami123
4. nov 2023

@loliki
Kto každý iný to dokázal? Píšeš tu frázy z pesničiek 😀 to tie jej majú pomôcť?
Netreba skôr takú matku odstrihnúť zo života?

loliki
4. nov 2023

@katkami123 Pupočná šnúra sa strihá, nie matka.

karolinakr
5. nov 2023

Keby bola autorka tak zle na tom, chyta sa každej rady ako topiaci sa slamky a skuša rad za radom Ale na všetko odpovie nie - toto preto nie, toto lebo nie..Bol tu taky pripad tiež baba s inym druhom problemu a furt sa chcela do toho problema vracať, nemala zaujem na sebe pracovať
Toto su masochisticke sklony už.Nikto nemòže čakat, že druhi vyriešia naše vnutorne zranenia.Je v tom už taka lenivosť, alebo lahostajnosť?
Moja čast ulohy je v tom, že hoci su toto pre mňa cudzie osoby, mam pre ne pochopenie, neodsudzujem ich a i keby som mala ine na praci, vymyšlam tu, čo ako najlepšie by bolo pre nich
Nemam zaujem, aby sa ludia zabijali a chcem pomahat
Len ked tu každy odpise - nie..Tak ja už viac nemam čo spravit
Ten križ si ponesie každý sám
A zbytočne sa pytať, prečo je osud ku mne nemilostivý - tu maš ženy, čo ti radia tak drž sa toho, alebo keď maš lepši napad, zariaď sa podĺa neho
Joyce Meyer - Krasa miesto popola ..tato žena tiez presla zneuživaním.Kniha venujuca sa vnutornemu uzdraveniu
Ten hlavny krok ist a pracovat na sebe musiš ty sama

karolinakr
5. nov 2023

Su ludia, ktorym z nejakeho dôvodu vyhovuje ostať v pozicii obete, stale mňaukat, furt sa na všetko sťažovat, ale nikdy neprevzať zodpovednosť za svoj život a svoje chyby
Moja mama je v tom expert, ta by mohla promovať a pisat knihy na temu, ako sa ma zle.
Ja už mam na to alergiu, to sa nedá počuvat..
U mňa takí ludia nech pochopenie nehĺadajú, pre mňa je to už cez čiaru

karolinakr
5. nov 2023

A samozrejme, moja mama vytykala matke niečo celý život a presne to isté robi ona mne. Ale v tom nevidí problém, iba druhí ĺudia su zlí, ona nikomu neubližuje

autor
5. nov 2023

@karolinakr ja som na tom fakt zle, možno neveríš, možno si myslíš že som nejaký trol a si robím srandu, ale nie je to tak. Ja to vážne myslím. To čo som si prežila celý život, celé detstvo to neprajem nikomu. Nikomu. Tisíckrát som pomyslela na samovraždu, raz som sa o to pokúsila, ale nevyšlo. Moja matka ma mala na háku, takisto moje problémy neriešila, ani škola, nikto.
Veľa z vás mi tu radi psychológa alebo psychoterapeuta. Túto možnosť vylučujem, keďže ako som spomínala, je veľa ľudí ktorí ma nemajú radi, podľa nich som cvok a mám sa dať liečiť. To mi povedali veľakrát. A nemyslia to preto že mi chcú dobre. Myslím že chápeš ako to myslia. Neznášajú ma a chcú ma tými rečami ranit. Takže psychológ alebo psychoterapeut neprichádza do úvahy. Ale ďakujem každému kto mi to navrhol s dobrým úmyslom. Ďalšiu možnosť som tu mala magnézium, medovka , tak toto užívam pravidelne a každý deň vypijem pol litra medovkoveho čaju. Kúpila som si sedatif pc, dúfam že zaberie.

karolinakr
Autor odpoveď zmazal
karolinakr
5. nov 2023
grof_monte_christo
5. nov 2023

Po prečítaní tvojho posledného komentára vidím, že to nie je s tebou až také zlé, hrdosť ťa neopustila, nebudeš predsa robiť to, čo ti druhí hovoria, že? Len škoda, že túto hrdosť nevieš nasmerovať konštruktívnym spôsobom a ďalej devastujes život sebe a vytváras veľmi zle podmienky pre emocionálny vývoj tvojho dieťaťa.

autor
5. nov 2023

@karolinakr ja som do kostola chodila celý život, až do asi 27 rokov. Potom som prestala. Pohádala som sa s jednou susedou, ktorá chodí do kostola. Veľká katolícka. Mne jeden deň vynadala do primitivcov, do uboziakov, navrieskala na mňa že som nepríčetný psychopat a mám sa dať liečiť. Jej syn nám rozbil dvere a mne povedal že mi rozbije pysky. V ten deň sa doma pomodlili otčenáš a na ďalšiu nedeľu išli do kostola a všetky hriechy jej boli odpustené. Chodia tam doteraz samozrejme. Minule keď sme sa stretli mi povedala že som krava. Ja sa pýtam, ma zmysel chodiť do kostola a veriť v boha keď do kostola chodia takí farizeji? A to ti ani nejdem opisovať čo všetko som zažila keď som sa zaregistrovala na jednu kresťanskú zoznamku, lebo to už je iná téma.

autor
5. nov 2023

@grof_monte_christo ty si asi nepochopil že tí ľudia z môjho okolia čo mi kázali vyhľadať odborníka to nemysleli v dobrom čo?

loliki
5. nov 2023

Včera 22.56 som Ti písala, prečítaj znova. Choď aspoň na preventívku, krv, moč, EKG, štítna žľaza atď. Mne pomohlo aj to. Aj obvodná Ti vie poradiť, lebo Ťa pozná lepšie ako my. Ja by som poradila De-press. Mal by napomáhať k lepšej nálade - treba prečítať príbalový leták. Sú takzv. hormóny šťastia, ale tie sú na lekársky predpis. https://stressfix.sk/hormon-stastia-ktory-to-je/
Chcela by som Ti ešte niečo vysvetliť. Možno rok-dva dozadu som si všimla, že tie písmenká na vrecúškach potravín tlačia veľmi malé, rozmazané. Aj na tablete, na mobile sa nedá čítať. Ľudia vyzerali divne, z diaľky som videla známych a keď sa priblížili na 2-3 metre, zistila som, že to je niekto úplne iný. Všetko zle okolo mňa. Až som prijala fakt, že chyba bude v mojich očiach, išla som k očnej, predpísala mi okuliare a čuduj sa svete... Ty brďo, to ako hmlisto som videla svet!? Veď ten svet, tie písmenká, všetko je jasné, krásne, rozoznateľné, len ja som troška slepá. Chyba je v mojej hlave, v mojich očiach.
Ľudia sú všelijakí. Niekedy majú dobrý deň, inokedy sú vyčerpaní a podráždení. Raz sú milí, inokedy hnusní. Kresťanov nevynímajúc. Ale, aby som sa kvôli jednej susede prestala veriť v Boha?
Trápiť sa za to, že matka má nepríjemnú povahu a blbé pripomienky? Možno to nasávala od svojej matky, ja neviem. Ja by som bola tiež rada, keby bola moja v niečom iná, keby mi dávala viac. Ale, každý, Ty aj ja, dávame to, čo máme. Aj ty miluješ svoje dieťa najviac ako vieš. A ono si v duchu myslí: Moja mama sa na mňa ani neusmeje. Asi ma nemá rada. Ale Ty sa momentálne nevieš usmievať, lebo sa trápiš a nemáš v sebe úsmev. A Tvoja mama nevedela byť empatická, lebo trápili ju iné veci o ktorých možno nevieš. Nečakaj, že Ti niekto dá to, čo nemá. Môže dať len to, čo má. Poľutuj ju a pochop, že nemala a nevedela dať to, po čom si túžila. Ale dala Ti to, čo vedela. A skús myslieť na pozitívne veci, oblečenie, jedlo, hračky a iné veci, aj tie dávala z lásky. 🌹 Mala Ťa rada svojim spôsobom. ❤ A za to buď vďačná. 🙏

autor
5. nov 2023

@loliki ďakujem ti za tieto pekné slova. Ja si ale často, už niekoľko rokov, kladiem otázku na ktorú mi bohužiaľ nikto nevie odpovedať. Keď už ten Boh existuje, prečo ma stvoril takú vyzorovo hnusnu? Ako to mohol dopustiť? Ako mohol dopustiť aby sa mi kvôli tomu ľudia vysmievali? Aby som celé detstvo trpela.
Moja mama to už je iná kapitola. Ja som to cítila že ona ma proste nemá rada. Možno bola sklamaná z môjho pohlavia. Ale ona oveľa radšej ma môjho bratranca. Aj raz keď bol u nás a začal do mňa rýpať, hovoriť mi hnusne, vysmievať sa mi tak mama mu nepovedala nič, len ticho sedela a pozerala na neho jak do mňa zapara. Už som nevydržala a som sa rozrevala. Na to mi ironicky povedala že mám ísť na psychiatriu.
Nemala ma rada.

madeline1
5. nov 2023

Zacni od seba. Uz len v tvojom prispevku vidiet kopu sebalutosti a hnevu. Povedat mame mater sa tiez nepatri.

autor
5. nov 2023

@loliki ďakujem za radu, ale na preventívnej som bola pred rokom. Môžem až o rok. Neviem či by sa dalo že by som si zaplatila za to, ale asi hej. Ale ten depress by som aj vyskúšala. Ďakujem

katkami123
5. nov 2023

Autorka a co si zažila na kresťanskej zoznamke? Pýtam sa iba zo zvedavosti, ja som tam nikdy nebola zaregistrovaná.

katkami123
5. nov 2023

@madeline1
Tak po tom všetkom ako sa k nej matka spravala, to ju ešte veľmi pekne nazýva. Zas úctu si treba aj zaslúžiť.
Za to, že ju porodila, neznamená, že ma právo deptat cely život vlastnú dcéru.

autor
5. nov 2023

@madeline1 tak vieš po tom všetkom čo mi urobila sa ju krajšie ani nedá nazvať