Ako nájsť vnútorný pokoj, keď vás nikto nemá rád?
Ako sa s tým vyrovnať? Celý život som len každým odstrkovana, nikto ma nenávidí, dokonca ani vlastná mater, nikdy som nemala žiadne kamarátky, kamarátov. Môj život je jedno veľké trapenie
@grof_monte_christo voľnopredajnými liekmi
Tak šup ho do lekárne a neokradaj o čas ľudí, ktorí sa ti tu na 8 stranách snažili pomôcť.
Myslim, ze tu ti odpisali na tvoj problem, presne ludia, co prezivali niekedy nieco podobne - a asi sa z toho aj dostali. Ak si myslis, ze sa z toho dostanes sama, tak drzim palce, ale predsa len, aj tak si napisala sem, aby si poprosila o rady, tak asi si potrebovala od niekoho pomoc (hovoris jedno, ale robis druhe) ... a dookola pises to iste. Ak sa zdoveris odbornikovi, on aspon bude vediet ako dalej, psycholog nie je psychiater... a tu keby ti odpisal psycholog, tak co? Vadilo by ti to?
@janka2000 Prepáč moju zvedavu otázku 🙂. Ty si psychológ?
Berme to ako fakt, sú na svete ľudia, ktorých vlastné matky nemajú-nemali rady. Je to tak. Majú na to možno dôvod, alebo proste nevedia ľúbiť svoje deti. Dostanú popôrodnú depresiu napr. Druhá možnosť je, že síce matky majú rady svoje deti, ale nie tak, ako si to tie deti želajú, deti nevnímajú - nepociťujú tú lásku v dostatočnej miere. Tvoja mama mala za muža alkoholika. Zamysli sa, či mohla dať viac lásky rodine. Ďalej sú prípady, keď sa matka nestará o dieťa ani ho nevychováva, dá na adopciu, do detského domova... Ale pupočná šnúra sa prestrihla. Dieťa vyrastie a je životaschopné. Pozerá sa dopredu a bojuje o svoj život a o svoje šťastie. Ty maj rada samú seba. maj dobré vzťahy vo svojej rodine. Pozerala si ten film, ktorý som Ti poslala? Niekomu chýba ruka, niekomu oko, niekomu noha, každému chýba niečo iné. Ale žiť sa s tým dá. Mnohí utŕžime počas života rany, údery pod pás, a čo? Ideme ďalej, aj život ide ďalej. Je to výzva. Nie je umenie byť šťastný, keď máš všetko. Umenie je, byť šťastný , keď niečo chýba. Ak máš všetky ingrediencie, upečieš čokoľvek. Ale upeč tortu, ak nemáš cukor. Buď tvorivá. Bude iná, ale Ty dáš do svojho životného koláča všetko dobré, čo dokážeš. Bude mať jemne trpkú príchuť. Boh vie veľmi dobre, prečo. Nie je dôležité, koľko si trpela, ale koľko si milovala. Každý má svoj kríž. Lásku bez kríža nenájdeš a kríž bez lásky neunesieš.
@loliki pekne napisané
Teraz trošku z ineho súdka - ale vyborny dokument - syn mal otca režisera, nosil Armani, Hugo Boss košele, v 18ke jazdil na BMW vysokej rade, detstvo mal podla neho šťastné, okuliare za 300$
Čiže chceli by sme sa s nim vymenit a on, preto, že nemal frajerku vystrielal 7 ludí, 16 zranil a nakoniec zabil sameho seba ..
Takže to je presne o tom, niekto si važi aj to malo, čo ma a je šťastny a niekto ma všetko, a mu je to malo a zabije sa..
Dostal všetko na podnose, povolanie syn
@karolinakr naozaj mal všetko? Alebo mal len všetky materiálne veci a lásku, pozornosť, starostlivosť a záujem otca mu chýbal?
@autor Teraz úprimne,.. naozaj si myslíš, že nejaké voľnopredajný lieky vyliečia traumu, následky šikany, problémy vo vzťahu s tvojou matkou? Aká látka, zložka toto vyrieši?
Keď ten psychológ lieči ľudí s rôznymi problémami, myslíš, že môžu reagovat podobne alebo inak ako ty? Je na to pripravený, študovany, súdi ľudí za ich prejavy?
@loliki neviem čo to je, prvýkrát o tom počujem. Idem si o tom prečítať.
@tiika verím tomu že nejaký volnopredajny liek mi pomôže.
@ema22270 potrebovala som sa vyrozprávať, takto anonymne lebo fakt mi bolo ťažko. Preto som tu napísala. Je pravda že dookola píšem to isté,lebo dookola mi tu každý radi navštíviť odborníka.
Chápem, že je to tvoje zbožné prianie a bolo by to super. Ale poznáš niekoho s podobnými problémami, komu už voľnopredajný liek pomohol a čo bral…? Zamyslenie/realita vs želanie.
Ak si ochotná niečo zmeniť a pracovať na sebe, tak viac než nejaké lieky ti pomôže, čo je i vedecky dokázané, primeraný pravidelný pohyb, pobyt v prírode, dýchacie techniky, zmena stravy, osoba, ktorá je ochotná ta počúvať, nesúdiť, neradit ti, len sa ti snaží rozumieť a prijať ta takú, aká si. (Hodím ti nejaké linky na všetko, čo nájdem, do spravy).
Skôr si skús písať s niekym súkromne, kto si prešiel niečim podobným s je ochotný si ta vypočuť, poradiť.
Ten ti bude najlepšie rozumieť, keď už teda odborníka odmietaš. Nejaké taketo baby, ktoré ti ponúkali pomoc ti tu už písali.
Minule bola na azete taká správa, preto ma to napadlo opýtať sa Ťa. Neviem vôbec, v čom bol problém.
Jedného dňa sa dcéra sťažovala svojmu otcovi, že je jej život nešťastný, a že netuší, či zvládne ďalej pokračovať. Bola už unavená z neustáleho prežívania a bojovania. Bola vyčerpaná, že zakaždým, keď vyriešila jeden problém, objavil sa druhý.
Jej otec, kuchár, ju zobral do kuchyne. Naplnil tri hrnce vodou a položil ich na vysoký oheň. Okamžite, ako začala voda vrieť, do prvého vložil zemiaky, do druhého vajcia a do tretieho pomleté kávové zrná.
Po 20 minútach vypol horáky. Z prvého hrnca vybral zemiaky a položil ich do misky. Vajíčka vložil do ďalšej misky. A kávu nalial do hrnčeka.
Potom sa konečne otočil na svoju dcéru a opýtal sa: ,,Dcéra moja, povedz mi, čo vidíš.“
,,Vidím zemiaky, vajíčka a kávu,“ odpovedala.
,,Pozri sa bližšie,“ povedal, ,,a dotkni sa zemiakov.“
Spravila tak, ako jej povedal.
,,Otec, čo to ale znamená?“ opýtala sa nechápavo.
A on vysvetlil, že aj zemiaky, aj vajíčka, aj kávové zrná si museli prejsť rovnakou nepriazňou osudu – vriacou vodou. Avšak každý reagoval inak.
Zemiak, ktorý bol pôvodne tvrdý a silný, sa vo vriacej vode stal slabým a mäkkým. Vajíčko, ktoré bolo na začiatku krehké a jeho tekuté vnútro chránila tenká škrupina, sa po stretnutí s vriacou vodou stalo silnejším a tvrdším. Kávové zrná však boli jedinečné. Po vystavení vriacej vode zmenili vodu a vytvorili niečo nové.
,,Ktoré si ty?“ opýtal sa odrazu otec. ,,Keď ti na dvere zaklope nešťastie, ako sa zachováš? Si zemiak, vajíčko alebo kávové zrnko?“
V našom živote sa okolo nás a nám deje veľa vecí. Veľa z nich je zlých, veľa z nich je dobrých. No musíme si zapamätať, že nie je dôležité, čo sa deje naokolo nás, dôležité je, čo sa deje nám. Môžeme sa veľmi ľahko zmeniť. Zo silných sa môžu stať slabí. Zo slabých, naopak, silní. No najlepším spôsobom, ako sa vyrovnať s nešťastím nie je zmeniť seba, ale zmeniť nešťastie na niečo pekné.
A ktoré z týchto troch vecí ste vy? Ste zemiak, vajíčko alebo kávové zrnko?
@loliki a nie, netrpim žiadnym.nadmernym ochlpením tváre, to mám v poriadku. Ja nemám v poriadku svoj výzor, kvôli nemu sa mi vysmievali
@tiika mozno mi volnopredajny liek nezaberie, možno zaberie, ja tomu verím že zaberie. Nepoznám nikoho so psychickými problémami. Možno to bude aj tým že mám malý okruh známych a neviem o tom že by mali psychické problémy.
A áno, chcela by som to zmeniť už len kvôli môjmu synovi. Praktizujem tie veci čo si mi tu písala. Až na to, že sa s nikým nerozprávam o mojich problémov. Ani s priateľom. On nevie ani to že som sa chcela zabit. Písali mi tu nejaké baby aby som im napísala, ale nechcem kvôli tomu lebo som tu na modrom koníkovi aktívna, ľudia ma tu poznajú a nechcem aby vedeli o mojich problémoch.
“ Nepoznám nikoho so psychickými problémami” - tak myslím, že minimálne tvoja matka je prvá, lebo čo si opísala jej chovanie, tak sa normálny človek nechová, na 100% nie je ani ona v poriadku.
Vedeli by to 1-2 ľudia, nie cely konik. Môžete si vytvoriť mail, účet na FB, písať tam. Keď chceš riešenie sa nájde.
Myslím, že musis najskôr prist na niektoré veci sama, aby si pochopila o com ti tu vela ľudí píše. Zial na vela veci pride človek, až keď je totálne na dne, potom sa buď pozbiera alebo úplne zosype. Aj keby bolo najhoršie, nezabudni, že vždy môžeš radšej požiadať o pomoc, nez urobit niečo, čo sa nedá zvrátiť. Máj aspoň plán, čo urobíš, ak by si náhodou bola v totálnom zúfalstve, na koho sa obrátia, komu zavolas.
Tvoj výzor... to je len obal. To podstatné máš vnútri. To podstatné je očami neviditeľné. To len krátkozrakí a povrchní ľudia a ešte nechápavé deti sa vyjadrujú k výzoru, lebo nie sú schopní vidieť hlbšie. Máš bezchybný pravopis. Napriek tomu, že si spomínala, že si sa učila na štvorky. Máš dobrú povahu, neubližuješ, pomáhaš, máš dobré srdce. ❤ Troška zranené, ale milujúce. Prajem Ti veľa lásky, nech Ti zahojí všetky zranenia. Som rada, že si napísala v minulom čase, že Ti bolo fakt zle a potrebovala si sa vyrozprávať. 😉
@loliki ďakujem ❤️
Vieš čo, akurat som na teba myslela.Ako ten 15r. Roman skočil zo strechy, rozpleštil sa mame pri nohach a ta sa ide zblaznit.Strieĺa s pištoĺou alebo chce ist za nim t.j. zabit sa....
Vidiš, čo pôsobi smrť človeka?
Tu to to maš krásne ukázané, tiež kvôli šikane, presne ten isty prípad...Mama je v riti na totálku
A tvoje spiatočnictvo tomu nenahráva, je to úplna blbosť, že ideš piť nejaky čaj..
Ako celkove odmietaš, čo ti ludia radia
Vieš, ako sa hovorí, komu niet rady, tomu niet pomoci..
Ja to mam z prvej ruky..Moja mama je chronicky sťažovateĺ, ale nikdy ani maličkom nepohne, aby sa to zmenilo.
V akej si faze teraz? Stale rozmyšlaš nad smrtou?
A čo si vravela, že nikdy neodpustiš..Ja mam take zažitky, že mne sa niekedy nechce verit, že take niečo je možné, ale našťastie mam slabú pamäť,a celkovo seriem na to..Nebudem sa 300 rokov umárať pre minulosť..
@karolinakr milé od teba že si si spomenula, ďakujem. Vieš čo, obdivujem toho chlapca, fakt že mal odvahu to urobiť. Aspoň sa už netrápi. Nie jak ja, čo som nemala odvahu obesiť sa alebo sa hodiť pod vlak som trpela v škole celých 9 rokov. A v prípade že by mi to nevyšlo ma ešte strčia na psychiatriu proti mojej vôli. Ale keby som ja dačo také spravila tak verím tomu že mama by vôbec za mnou nesmutila, nič. Jej by to bolo jedno. Vzhľadom k tomu ako sa ku mne správala.
Nie som na tom stále dobre. Nič sa u mňa nezmenilo za ten čas.
Ja si dobre pamätám na to ako sa mi deti vysmievali (a to nie len zo školy ale aj od susedov), nezabudla som na to, trpím tým doteraz a asi aj keď budem mať 87 rokov, si na to bohužiaľ pamätať budem.
Napíš, čo bolo pekné v tvojom živote. Túto smutnú časť poznáme. Aká je tvoja najmilšia a najkrajšia spomienka?
@loliki ja dobte veci v živote som nezažila, všetko len tie zle. Jedine narodenie môjho syna bolo to pekné čo sa mi udialo
A s partnerom to máte vlastne ako?
Obľúbené jedlo, nejaký výlet, darček, fotokniha o synovi, ...?

@karolinakr ja viem že aj iní ľudia majú problemy