Ako nájsť vnútorný pokoj, keď vás nikto nemá rád?
Ako sa s tým vyrovnať? Celý život som len každým odstrkovana, nikto ma nenávidí, dokonca ani vlastná mater, nikdy som nemala žiadne kamarátky, kamarátov. Môj život je jedno veľké trapenie
Vy ste taký párik teda, jeden sa obdivuje a druhý sa ľutuje. 🙂 Niečo sa od neho nauč. Obdivuj seba aj ty a hlavne maj sa rada.
@loliki 🤣👏
Keď čítam tieto rady… 😅 uff.
No teda… a ako sa potom správa k synovi? Pomáha pri jeho výchove, v domácnosti?
Spory s mamou, škaredé detstvo s nevypriadanou šikanou, dlhodobá neliečená depresia, možno popôrodná.
Pre dokreslenie situácie pripájam (s jej súhlasom) linky na ostatné autorkine témy
https://www.modrykonik.sk/forum/vztahy-manzelske-partnerske-priatelske/ako-sa-po-rokoch-vysporiadat-so-sikanou/?scrollto=first
https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/potrebujete-pomoc-s-psychickou-pohodou/
V mene autorky sa vám chcem poďakovať za konštruktívne rady, prosím podporte ju v tom aby vyhľadala odbornú pomoc.
https://www.modrykonik.sk/faq/zo-zivotnej-situacie-uz-nevidim-ziadne-vychodisko/
@hugger
Jednoznačne treba ísť za psychológom alebo terapeutom, tu nepomôže ani magnezium, ani čaje. Prvý krok je, že si musí autorka priznat, že má naozaj psychické problémy a prestať bojovať s každým jedným, ktorý jej to tu napíše, že treba odborníka. Hanbou je len to, že to nechala zájsť až tak ďaleko a neriešila svoju psychiku už skôr.
Moj nazor je ten, ze ked ti už ani svätena voda nepomôže , treba volat na Boha a nie ho vinit zo všetkych svojich problemov. Prečitaj si bibliu tam najdes odpovede, prečo sa deje zlo
V Izaiašovi, ked si začneš čitat 48 kapitolu a vyššie, tam Boh vyzyva vsetkych zlomenych, chudobnych, neštastnych nech sa obracaju k nemu, lebo ich vyslyší..vypočuje
Ty si trošku vzpurná..Nechceš si nechat od nikoho pomocť, nerozumiem, ako sa ti da potom pomôcť
A okrem toho je strašne veĺa literatúry či odbornej či kresťanskej, zadaš do googlu nazov svojho problému, vyhodi ti 100 odkazov na literaturu - pomoc neni až tak ďaleko ako si myslíš..
A ked odbornikov nechceš a Boha odmietaš, ja neviem ako ta ďalej navigovať..My ĺudia nie sme všemohuci - keby sme boli, zariadim, aby som bola majiteĺkou medzinarodnej firmy a cestujem po svete - toto je moj sen a ako vidiš, stale sedim na Slovensku ani na dovolenke som nebola
@hugger A tebe sa ju teda podarilo presvedčiť?
Zisti si, či samovrah ide do neba alebo do pekla, lebo ked nahodou skončiš v pekle, prežiješ tam väčšiu bolesť ako tu.
Pozri si toto to sa naozaj stalo, je to po anglicky ale stoji to za to, si vlastne pred podobnym rozhodnutim
@tiika ako so synom mi pomáha, to mu nemôžem nič vytknúť, lebo stará sa fakt príkladne. Ale dá sa povedať že hlavné slovo ohľadom jeho výchovy ma on.
@loliki ja sa neľutujem
ako to citam to tu nema absolutne zmysel uz nic pisat, radit…skoda casu ✌🏼
Ak sa o syna príkladne stará, ale výchovu zobral do svojich rúk, tak nemá žiadnu narcisticku poruchu, ale spravil tak vzhľadom na tvoj psychicky stav, obáva sa negatívneho dopadu na vaše dieťa.
@grof_monte_christo a napríklad čo sa aj stravy týka, tak o všetkom čo bude malý jesť rozhoduje on. Dáva mu piť a jesť potraviny nevhodné pre také malé dieťa, ale on je presvedčený o tom že môže, že to mu neuskodi
@autorka Tak potom sa nestará príkladne, ako si najskôr napísala.
@grof_monte_christo nakŕmi, prebali, okupe, pohrá sa s ním, aj postráži na niekoľko hodín
Tak niekto ťa predsa má rád ,keď máš rodinu ..všetko vždy začína u teba.Musia sa prijať a mať sa rada v prvom rade ty sama .Nikto nie sme dokonalý,ale ani jedna , nás nie je taká na nič ,aby nás nemohol mať niekto rád .
Tiež odporúčam nájsť si psychológa / terapeuta a pracovať na sebaláske a sebavedomí .Pre svoje dieťa si stredom vesmíru,si pre neho všetkým.
Minulosť už nezmenis ,ale môžeš sa naučiť hodiť ju za hlavu a poučiť sa z nej ,aby ťa netazila celý život .
Ty nemôžeš za to ,akí sú tvoji rodičia ,ale nebude aj ty takým rodičom .Buď mamou ,akú si chcela mať aj ty ,ale na to musíš najprv mať sama seba rada ,vážiť si seba samú .Verím ,že to všetko dokážeš .
To ,že tá ľudia nemajú radi ,nie je tvoj problém.,ale ich .Skús to vidieť tak .Ty predsa za to nemôžeš .
Ak má niekto s tebou problém , je to jeho problém ,nie tvoj !
Držím ti palce ,veľmi ,aby si urobila správny krok a uvidíš ,že všetko bude krajšie ,keď sa naučíš dívať sa na to z iného uhla .
Prajem veľa šťastia 🍀❤️ a posielam veľa lásky
@autorka Ak máš aj doma takéto stavy a hovoríš mužovi, že sa chces zabiť, tak sa potom nesmieš čudovať, že ťa neberie ako rovnocenného partnera vo výchove vášho dieťaťa. Naozaj nechceš podstúpiť liečbu? Sama vidíš, kolko negatívnych dopadov to má na tvoj život.
Máš dobrého muža. Aj Ty si dobrá. A aj keď sa navonok nič nezmenilo, minulosť zostala minulosťou a matka matkou, ja mám dojem, že sa máš lepšie a Tvoje vnútro sa pomaly normalizuje. Veľa lásky k manželovi aj od manžela a podobne aj k synčekovi a k sebe. Nezabudni na 12 objatí denne. 🙂

@grof_monte_christo on nevie nič o mojich problémoch, nerozprávame sa o takých veciach. Ako všimol si, že som poslednú dobu taká bez nálady, depresívna, aj mi povedal že vôbec sa neusmievam, ale tým debata skončila.
@mamkalentedkova to sú krásne slová, ďakujem ❤️
@katkami123 ja som si vedomá toho že ja toho odborníka potrebujem, ale nechcem ku nemu chodiť, dôvod som písala už veľakrát
Prosím Ťa, rozprávaj sa s mužom aj o sebe. Alebo mu ukáž túto diskusiu.
A prečo k nemu nechceš chodiť? Veď ho naozaj potrebuješ. Lebo by si si musela priznať, že máš problém a treba ho riešiť? A neťahaj do toho opäť okolie, že čo ti oni hovoria. To ty nechceš a nevyhovaraj sa na okolie. Potom nezakladaj zbytočné diskusie, kde si len potrebuješ sýtiť ego. To ti aj tak nepomôže.
To je len a len tvoje zlyhanie, že nechceš psychológa, teba to ovplyvňuje a nie nikoho iného. Už teraz ako ťa čítam, tak si tak na 2 roky sedení.
Citala som zbezne aj tie ine diskusie, chces sa zabit, ako pises, atd... kazdy kto ti tu pise to mysli v dobrom, je potrebne vyhladat okamzite pomoc. Ked si aj zavolas sanitku, pokial mas vazny stav, urob to, mali by ti pomoct, myslim, ze toto je urgentny stav, podla tych diskusii. Mysli na svoje dieta, a hlavne na seba. Das sa do poriadku len musis ty sama chciet. A asi ti to nie je jedno, ked zakladas diskusie.
Autorka, neverím, že takéto stavy sa dajú doma utajiť, aby si muž všimol len pokleslu naladu. Alebo potom nie si až taká zúfalá, len potrebuješ pozornosť a tej sa ti v diskusiách dostáva neúrekom. V každom prípade potrebuješ odbornú pomoc a vyhľadaj ju čím skôr.
@grof_monte_christo v vsimol si že som poslednú dobu bez nálady, ale to je všetko, nerozprávame sa o mojich problémoch. A nie, mýliš sa, vôbec nepotrebujem pozornosť. Potrebovala som sa takto anonymne vyrozpravat z mojich pocitov.
To ty takto subjektívne vnímaš, že sa LEN potrebuješ vyrozprávať zo svojich pocitov. Vieš, ako to na nás pôsobí? Hlavne tvoja posledná téma z víkendu, že sa chces zabiť, ako to máš spraviť??? Veď to je zúfalé volanie o pomoc. Keby som vedela, kto si a kde bývaš, tak ti v ten moment volám sanitku.
@grof_monte_christo s mužom sme sa pohádali, už hrozil aj rozchod, pourazal ma jak sa len dalo

@tiika zle.. vykľul sa z neho narcista, aspoň čo som čítala o tejto poruche tak vykazuje typické známky narcizmu