icon

Ako napraviť ochladený vzťah po 9 rokoch?

5. jan 2025

Ahojte
Som s priatelom 9 rokov obidvaja mame 27 cize celu nasu rannu dospelost :D ale nikdy sme spolu nezili chodil za mnou len na intrak na vš aj ked som uz po dvoch rokoch chodenia na neho tlacila nech spolu ideme byvat. Stale mal dovod ze sa to financne neoplati ked byvame u rodicov zadarmo atd ja vsak uz rok byvam sama a viackrat som mu navrhla nech ide uz konecne so mnou byvat, no nikdy neprisiel kupil byt ktory teraz preraba a vraj tam budeme spolu. No a asi ani nemusim hovorit ze to proste medzi nami uplne ochladlo hlvane z mojej strany zacal sa mi hnusit fyzicky kontakt s nim trva to uz dva roky a neviem si pomoct gynekolog skusal vsetko na mne na nastartovanie libida ale vysledok bol ze “chyba bude v parnerovi”. Otazka je da sa toto este napravit ? Nijak sme si neublizili ale skor mam pocit ze fungujeme jak brat so sestrou nie ako par. Velmi ma to trapi ale ja fakt neviem co mam robit mam rada aj jeho rodinu vyhovoval by mi ako otec mojich deti ale proste takto sa to neda… a dalsia vec ja sa bojim ze v takom veku si uz nenajdem partnera lebo kde akoze ?! Poradteeee dakujem <3

Strana
z2
balerina2025
5. jan 2025

toto neviem ci sa da zmenit

''zacal sa mi hnusit fyzicky kontakt s nim trva to uz dva roky''

enmery
5. jan 2025

S tým vekom to je vtip?😄Ďakujem za pobavenie. Ale k veci, chceš prežiť celý život vedľa brata a bez sexu?Nemuseli ste si vôbec nič zásadné urobiť, proste niekedy niektoré vzťahy sú len dočasné, ľudia si niečo odovzdajú, ich čas sa akoby naplní a treba isť ďalej. Pretože odchádzať v 27mičke bez dieťaťa je iné, ako v 37 s dieťaťom, keď si "Tvoj brat" nájde inú a tá v ňom prebudí všetko. Je naivne si myslieť, že zdravý chalan prežije mladé roky života vernosťou, ak sa mu nedostane pohladenia od partnerky, ktorá ho miluje. A myslím, že podvádzaná nechceš byť ani ty, ani on. A možno vás rozchod preplieska a reálne ukáže, čo jeden pre druhého znamenáte. Ešte pochopím takýto stav po 40 ročnom manželstve. On to má ako?

michaela329
5. jan 2025

A čo chceš zachraňovať? Už nie je čo...Daj aj jemu šancu byť s niekým, komu sa nehnusi. mimochodom, ja som svojho muža stretla v 25 po ukončení 5 ročného vzťahu. Máš ešte všetko pred sebou.

autor
5. jan 2025

@enmery jeho rodina je velmi pobožná viem ake ma hodnoty proste urcite by ma nepodviedol a rozhodne nie v manzelstve radsej by sa rozisiel a preto si myslim ze prave teraz to zacal intenzivne riesit aj on lebo uz sme vo faze co sa tyka zabezpecenia ze takpovediac na rade je svadba a rodina alebo teda rozchod… tu intimitu mi velmi vycita ale ja sa k tomu nedokazem prinutit ked s vidime dvakrat do tyzdna na nejakom rande stava sa pre mna cudzim … ja si myslim ze ten moj odpor prameni v tom ze nie som spokojna ze pre mna nie je ochotny spravit takmer nic respektive obetovat nejaky cas, len ked sme sa o tom rozpravali povedal ze by sa aj obetoval ale ze ked ja ho odstrkujem pro tych intimnostiach tak potom ani on nema chut mi pomahat… je tozacarovany kruh , lenze on bol taky vzdy aj ked tie intimnosti boli…neviem ci az dva roky dozadu mi to zacalo tak vadit ze nemam chut s nim byt naozaj by som to chcela zvratit… mam poslednu nadej ze to spolocne byvanie by to proste mohlo zmenit

autor
5. jan 2025

@michaela329 ja som mu vravela ze rozchod je cesta tiez , to nie ze ja ho drzim on povedal ze je to kriza a kazdy vztah ma krizu musime sa to pokusit vyriesit nie sa vzdavat ja akoze suhlasim aj ked neviem no ci to ma zmysel … respektive neviem ani ako zacat hlavne ked si porovnam vztahy mojich kamaratiek kde sa aj popodvadzali a ti chlapi by dali za tu zenu prve posledne …

michaela329
5. jan 2025

Tam, kde chýba túžba a taká tá vášeň, tam to ťažko bude iba kríza. To asi aj sama vidíš, aj on na to časom príde. Inak, ja som s mojím mužom pred svadbou nebyvala, mali sme vzťah na diaľku. A predsa sme sa vzali a túžba tam bola o yo väčšia, tešili sme sa po týždni na seba.

enmery
5. jan 2025

V 27mičke by som teda nešla do manželstva a bývania v takejto konštelácii. Kopec vecí vám neklape, ty máš odpor, nie je ochotný niečo urobiť. Tieto veci sa rokmi znásobujú. Veci sa tiež nikdy same nezmenia, ani ľudia a už vôbec ich ako mávnutím čarovného prútika nezmení spoločne bývanie či dieťa. Na to už doplatilo toľko ľudí. Stačí si len koníka otvoriť. A k tej vernosti. Ste spolu od 18stich? Slovensko je kvázi kresťanská krajina. Ver mi, že žiadny chlap Ti nebude verný, ak tam nebude intimita, láska od partnerky. A neprežije dobrovoľne v celibate 50 rokov vedľa ženy, ktorej sa hnusí. Celibát je pre kňazov, aj tí s tým majú často značný problém. Ja by som sa nechcela prebúdzať vedľa muža, ktorému sa hnusím a nedotkne sa ma. To nie je vzťah, ani zdravý vzťah a už vôbec nie vzťah, aký majú mať 2 mladí aktívni ľudia s celým životom pred sebou.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
autor
5. jan 2025

@enmery no len ked mam byt uprimna ja to ani nedokazem a podla mna ani on spravit ten krok ze je koniec ja revem vzdy ked len na to pomyslim sme spolu ano od17/18 ja ho stale lubim keby ma bil alebo podviedol nevaham ale takto po tolkych rokoch akoby nechat clena rodiny odist mame spolocnych kamaratov nase rodiny sa poznaju je to extremne tazke neviem si predstavit najst chlapa s takymi hodnotami a nastavenim uz zeby to klapalo aj chemicky .. ved neodide ta chemia z kazdeho vztahu po rokoch ? Ja som to tak mala aj s prvym partnerom uplne rovnako zo dna na den sa mi priecilo s nim byt len to prislo ovela skor a ja som od 15 rokov nebola single ale dobre viem co moje nezadane kamaratky aktualne prezivaju ze najst si partnera v takom veku uz nie je uplne lahke uz nie sme na skole nemame kopec kamaratov vacsina ludi ma uz svoje rodiny a zivoty..

pralinka86
5. jan 2025

Kriza trva 2 roky a výsledok je, ze ste sa nikam neposunuli, ostali len dvaja osameli nespokojní a nestastni jedinci, ktori sa tvaria, ze maju vztah. Lebo rodiny sa poznajú, lebo kamosky nevedia si najst v tomto mladom !!! veku partnera, lebo vsetko ostatné...
Kde si ty, kde je teraz on, kde ste vy? Kam to smeruje? Nikam...ci?

jamimo
5. jan 2025

neviem či toto chceš čítať, ale rozíďte sa ako dvaja dospelí ľudia, slušne a férovo. Netrápte jeden druhého 🤷‍♀️
Kopírujem : a dalsia vec ja sa bojim ze v takom veku si uz nenajdem partnera lebo kde akoze ?!
S môjho pozorovania kamarátiek, toto bola ich najväčšia chyba a životný omyl 🙄 Presne s takýmto heslom ostali vo vzťahu, vydali sa, mali deti... A dnes? Rozvedené, a ľutujú tých 20 premárnených rokov. Čas a šťastnú mladosť ti nikto nevráti (zdravie tiež...)

autor
5. jan 2025

@jamimo ach ano aj mna to trapi ze mi unika mladost medzi prstami lenze ked sa rozideme tak vybudovat si s niekym dalsim takuto doveru zeby som si ho vzala a mala s nim deti tiez bude nieco trvat a otazka je ze kedy sa vobec niekto taky najde kym sa clovek spamata z rozchodu tiez to nieco trva pride mi to ako ovela viac usilia a neistoty ako snazit sa napravit nieco co kedysi pekne fungovalo :(

vlucifuk
5. jan 2025

Existuje taký divný výraz "prechodený vzťah". Ten váš mi to pripomína. Ja by som z neho odišla, posuniete sa len do ďalšieho trápenia. Byť s niekým, kto sa mi hnusí? Dva roky takto trpieť? Nie, ďakujem a klobúk dolu pred tebou. Nemáte spoločné majetky, deti...Išla by som z kratšej (i keď dlhej ) cesty. Rodičia to budú musieť akceptovať. Máš 27, márnosť! Toľko možností...Ale to by som urobila ja. Hmm...Držím palce.

autor
5. jan 2025

@pralinka86 no ved prave za tych 9 rokov sme si vybudovali zivoty ale kazdy zvlast…

jamimo
5. jan 2025

nikdy nevieš, za 2 mesiace môžeš stretnúť úplne iného chlapa a môže to byť láska na celý život.

enmery
5. jan 2025

Inak, úplne náhodou som sa bavila s 2 kamoškami minule, jedna 24 rokov s mužom, ďalšia asi tak 12. A keď som sa ich opýtala, či sa im muži niekedy hnusili, ako to opisuješ ty, tak vyvalili oči. Nikdy. Áno, mali aj nezhody, ale tie sa pochopením, komunikáciou veľmi rýchlo vyriešili. A boli to prkotiny. Ale ty to operuješ tým, že keď sa ti niekto 2 roky hnusí, je to ok a kríza. Celé zle.

rozculena
5. jan 2025

hnusí sa ti ale lúbiš ho?? To ako sa dá?

autor
5. jan 2025

No zrejme som pouzila prilis expresivne slovo.. ano lubim ho chcem s nim travit cas ale mne absolutne sex nechyba nie je to moja potreba a tym ze on mi to vycita a snazi sa tlaci na mna , sa mi to prieci este viac a tam vznika to napatie ze on si mysli ze ma nepritahuje co ja ani neviem opisat pretoze mne sa paci ako chlap sportovec ale akoby sa vytratila ta chemia

rozculena
5. jan 2025

nie,neľúbiš ho.Iba si si zvykla a bojíš sa rozísť,lebo si myslíš,že už nijakého chlapa nestretneš

alienkami
5. jan 2025

Ešte by ste mohli skúsiť párovú terapiu - podľa toho, čo píšeš ani ty ani priateľ nechcete tento vzťah len tak zahodiť. Skúste to! Ak to má nádej, zvládnete to... Ak je to na rozchod, aspoň si to medzi sebou vyriešite a posuniete sa ďalej s čistým štítom.

rozculena
5. jan 2025

Ale veď sa za neho kľudne vydaj,čo by povedala rodina,keby ste sa rozišli.... a nasťahuj sa do JEHO nehnuteľnosti,investuj do JEHO nehnuteľnosti,a po pár rokoch tu budeš vyplakávať,že ťa vyhodil a našiel si takú,ktorá s ním ten sex chce.

autor
5. jan 2025

@alienkami anooo presne nad tym som uz uvazovala viac krat ja som bola za psychologickou uz aj sama ale to neprinieslo nic nove… tak rozhodne toto este presadim 🙂 a dakujem taketo nastavenie mam aj ja 🙂

autor
5. jan 2025

@rozculena hmm to ma mrzi ze mas take zle skusenosti, to nie je o tom co chcu nase rodiny nikto sa nam do toho nepletie obidvaja by sme mali plnu podporu uz akokolvek by sme sa rozhodli vieme sa rozhodovat sami za seba skor len hladam rady od ludi co to mali mozno podobne

rozculena
5. jan 2025

neviem,kde čítaš niečo o mojich skúsenostiach

lienockak
5. jan 2025

ja som s mojim ex chodila od 15-tich, rozišli sme sa keď som mala 31. Nikdy sme spolu nebývali a dokonca ani sme neboli zasnúbení, deti sme nemali. Bývali sme každý u svojich rodičov kúsok od seba, stretávali sa denne. Lebo najprv stredná, potom práca, potom vysoká, stále sme všetko odkladali až sme ten vzťah prechodili. Posledné 2 roky ochladenie z jeho strany. Tiež mi bolo až zle z pomyslenia, že by sme sa rozišli. Spoloční kamaráti, celá mladosť spolu, veď nemôžem byť predsa s nikým iným... No predsa sa stalo - našiel si inú, a ten rozchod prišiel. Do roka po rozchode som stretla už teraz môjho manžela. Bývať sme začali spolu po 2 mesiacoch chodenia. Do roka zásnuby, ďalší rok svadba, v 35-tich som mala dieťa. Keď si spomeniem teraz na ten rozchod, nič lepšie sa mi ani nemohlo stať, aj keď vtedy sa mi to zdalo ako niečo hrozné. Každý koniec je však začiatok niečoho nového....V 27ich nie si stará na nové začiatky. 🙂 Ak teraz nie si šťastná vo vzťahu, časom to nebude lepšie, skôr horšie a vždy lepšie je zísť z kratšej cesty.

enmery
5. jan 2025

Ja si myslím, že v 27mičke chceš presne riešiť párovu terapiu, keď si s chlapom od 17stky😁. Autorka má strach zo samoty a ze si nikoho nenájde. Sex a tie ďalšie veci sú len čerešničkou na torte. Ja si myslím, že tým iba posunú koniec o pár rokov a autorka tu ešte zdrvenejšia príde napísať, že on sa zaľúbil do inej a odišiel. Niektoré veci netreba znásilňovať.

autor
5. jan 2025

@lienockak dakujem aj toto som si potrebovala precotat 🙂 to znie takmer identicky wau… no to je to ze je to strasne tazke niekoho “len tak” nechat… preto chcem este vyskusat vsetky moznosti ako sa na tom da popracovat ak to nepojde ani tak uz to viac nebudeme natahovat

michal_dr
5. jan 2025

Autorka

Rád dávam pozitívne rady, rád myšlienkou podporím, ale tu... ☹️
...vieš preco? "...zacal sa mi hnusit fyzicky kontakt s nim trva to uz dva roky''

Neodhovaram ta od ničoho, vyskušaj čo kolvek, myslím si však z osobnej skusenosti, podla toho co píšeš...
"chémia u teba je v háji", zvykla si si žiť bez neho, odcudzili ste sa ☹️

Chémiu v človeku "nenaštartuje" žiaden doktor, terapeut, na to nie su lieky... ☹️
To je to, ked muž alebo žena zo vztahu odídu, len tak "bum"... len tak, bez hádky, bez hnevu, bez nenavisti. Ked sa spytaš prečo, čo sa deje... odpovedou je, ja neviem, jednoducho nič necítim. Mega šupa pre toho druheho ktorý Miluje.

Keď uz to je v takomto štádiu, je to v háji, hoc to môže byť ten najúžasnejší chlap pod slnkom.
Ano, máš/môžeš ho mať rada, ale ak neznesieš jeho dotyk... ☹️

Neobvinuj však seba, to v žiadnom prípade nie, na vzťah su vždy dvaja, pokazili ste si to obaja rovnakym dielom, "odcudzili ste sa". To sa stáva... ☹️

Ak by sa ti to u teba podarilo zázračne rozbehnúť, vráť sa sem hoc po mesiacoch a napíš, dopln vlákno...

lienockak
5. jan 2025

Ono sa Ti to zdá, že je to "len tak," ale šťastná nie si... Netešíš sa na spoločný život s ním, ale zároveň sa bojíš rozchodu. Mala som to rovnako. Čím dlhšie sme boli "akože" s ex spolu, tým sme boli rozdielnejší, každý sme žili iným tempom a iné sme od života chceli. Nemala som odvahu na ten prvý krok k rozchodu, lebo som sa bála samoty. Šťastná by som však s nim nebola. A zároveň som si nevedela bez neho predstaviť byť. Po rozchode po pár mesiacoch smútku a hnevu som zistila, že mi je paradoxne vlastne bez neho lepšie. Začala som cvičiť, schudla som, odsťahovala sa od rodičov, našla nové priateľstvá a ten pravý si ma našiel. 😁 Verím, že nájdeš aj Ty svoje šťastie, držím palce k správnemu rozhodnutiu. 👍

michal_dr
6. jan 2025

@lienockak
Perfektne si to vystihla 👌👍
Presne takto to je, žial... 😞

Je to však veľmi zaujímavé, nepochopitelné (aspoň pre mňa), čo sa v nás ľudoch deje, dokáže udiať...
Nie je to zo dna na den, to hej... ale nik nekričí, keď tá chémia odchádza, az jedného dna sa clovek zobudi a pride uvedomenie... 😞 A 10 rokov zo života je v... 😞

Strana
z2