icon

Ako naučiť partnera poriadku a zlepšiť vzťah?

18. dec 2025

Dievčence poraďte lebo ja som už na nervy. S partnerom sme spolu 3 roky. Spoločne sme začali bývať pred rokom a máme mať svadbu no ja uvažujem či vôbec si ho chcem zobrať. Ide totiž o to,že nemám jediný deň voľno bez toho aby som nemusela upratovať. Cestujem 2 hodiny autom vyflusnuta z práce a miesto toho aby som si doma dala dobrú sprchu vklude sa najedla vyložila nohy musím upratovať a doslova to isté dokola. Kuchyňa,obývačka spálňa, chodba. Som z toho už chorá. 300x sme sa s priateľom pohádali lebo on delí že môj a tvoj bordel pričom on má bordel všade. Ja som už na nervy z toho. Pripadám si ako slúžka nie ako partnerka. Jeho rodina sa raz stavia na jeho raz stavia na moju stranu a keď majú prísť tak sa spýtajú či som upratala. Mám prácu ktorú si donesiem domov ale nedostanem sa k nej lebo stále len upratujem. Už sa kvôli tomu hádame. Keď mu vytknem že je to aj jeho bordel nie zrazu tie vyťahané taniere nie sú jeho ale moje. Ja už fakt neviem ako na neho. Ak chcem na výlet musí byť upratané. Začínam odkladať svadbu že teraz nie lebo to a hento ale úprimne zavesiť si toto na krk a mať s ním dieťa to sa úprimne radšej obedom.
Ako ste vašich chlapov naučili že ak narobí bordel má si ho aj upratať lebo ja už neviem ako na neho ist

Strana
z3
anonym_a783c9
18. dec 2025

@anonym_autor rozumne premyslas, dobre ze si si tieto otazky polozila pred svadbou. Ono mal by to on sam chciet a ked nechce kvoli tebe aby bolo aj tebe dobre, tak dost mozne ze ked budete mat rodinu budeto to iste a mozno este horsie. Nie si sluzka a clovek jasne upratuje pre oboch pre vas, ale ked nevidis ochotu ze napr. Je popratane ked prides domov tak anbuduce samozrejme nic nepovies a upraces ty. No velke decko je on podla mna

negymama
18. dec 2025

Prepac, ale preco si to nechas?
nechapem. Ze "musi" byt upratane, ked chces vylet?
OK , tak nejdem, vylozim nohy a umyjem si len tanier ci hrcek po sebe.

a ano, svadbu by som odlozila - na nekonecno. Ale ked budes nadalej taka , ze preberies 100 percent prace v domacnosti na seba, tak dopadnes s inym chlapom podobne.

beata_k
18. dec 2025

@anonym_autor To uz aky neporiadok doazu urobit 2 ludia ked su v praci? To co stale upratujes kazdy den?

negymama
18. dec 2025
@beata_k

@anonym_autor To uz aky neporiadok doazu urobit 2 ludia ked su v praci? To co stale upratujes kazdy den?

@beata_k Inak toto ma tiez zaujalo, ja mam 6 clennu rodinu, a rozhodne upratovanim netravime pol zivota. Decka maju svoje izby na starost.
a zvysom si rozdelime, jeden syn kose a krmenie zvierat, druhy syn nakupy a vysavanie, dcera umyva riad, druha perie sklada saty, muz robi nakupy a prace okolo domu. Ja zmyvam a varim.

pribinak
18. dec 2025

Nič som chlapa učiť nemusela, jeho mama ho vychovala
Vy máte iný problém ako trochu bordelu…. chyba mu rešpekt a úcta k tebe. V normálnom vzťahu nie je moje a tvoje, ale spoločne

deedol
18. dec 2025

pre mna je toto jedna z veci, v ktorych musi byt aspon aka taka zhoda. nemohla by som zit s monkom a uz vobec nie s takym, ktory deleguje cele upratovanie na mna. tiez by som nemohla zit s uplnym bordelarom. za mna je fajn stredna cesta, spina nie, ale prevadzkovy neporiadok v pohode. a nebola by som s partnerom, ktory to nema podobne, lebo ako sama vidis, su z toho len hadky, a to este nemate deti.

autor
18. dec 2025
@negymama

@beata_k Inak toto ma tiez zaujalo, ja mam 6 clennu rodinu, a rozhodne upratovanim netravime pol zivota. Decka maju svoje izby na starost.
a zvysom si rozdelime, jeden syn kose a krmenie zvierat, druhy syn nakupy a vysavanie, dcera umyva riad, druha perie sklada saty, muz robi nakupy a prace okolo domu. Ja zmyvam a varim.

@negymama pretože on hovorí že to je ženská robota. On má robotu okolo domu a on nemá čo upratovať alebo variť prip. si dať oprať veci. Ja odídem na dva dni napríklad a prídem domov a všade bordel a keď to odmietneme upratať nebaví sa so mnou aj tyzden

negymama
18. dec 2025
@pribinak

Nič som chlapa učiť nemusela, jeho mama ho vychovala
Vy máte iný problém ako trochu bordelu…. chyba mu rešpekt a úcta k tebe. V normálnom vzťahu nie je moje a tvoje, ale spoločne

@pribinak vsak prave... ja som tieto reci o moje/tvoje zatrhla v zarodku.
Ked nejake dieta zadrie, ze ten papierik nie je moj, hentu ponozku neodnesiem, ebo nie je moja. Tak mu poiem...OK, od dnes robime vsetci len seba.
Ja si sama uvarim, umyjem po sebe, vyperiem len svoje kusy a ostatni podobne...no hned ich prejde chut na moje-tvoje.

deedol
18. dec 2025

uprimne, neber si ho. tieto tradicne typy neprevychovas, to ma zakorenene z domu.

anonym_5ee18e
18. dec 2025

No viem si predstavit moj muz je taky isty, rano odchadzam do prace necham poriadok. Pridem a v dreze vsetko hodene co si robil ranajky, stol zaplieskany, pochodene po dome lebo si nieco zabudne a nechce sa mu vyzut. Pyzamo na stolicke, uterak svihnuty v satniku na zemi. No na facku😄 ma jedine stastie ze chodim do roboty len na chvilu na kontrolu + mame upratovacku raz za tyzden inak by letel cez zavrete okno. Tebe radim ist z kratsej cesty. Partneri si maju pomahat pokial niesi zena v domacnosti a on neni milionar 😅

negymama
18. dec 2025
@anonym_autor

@negymama pretože on hovorí že to je ženská robota. On má robotu okolo domu a on nemá čo upratovať alebo variť prip. si dať oprať veci. Ja odídem na dva dni napríklad a prídem domov a všade bordel a keď to odmietneme upratať nebaví sa so mnou aj tyzden

@anonym_autor
vies co, dlab nanho Ze nebavi sa s tebou tyzden? taka pasivna agresivita, a este nie ste svoji?!
sakra, ste spolu kratko...este by ta mal hyckat, rozmaznavat, moja sem, moja tam. a nie toto.

pribinak
18. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nechcela by som chlapa ktorý sa zmýšľaním zasekol v stredoveku: ženská / mužská práca

Ty odkladas svadbu ….tvoje podvedomie a 6 zmysel pracujú na plne obrázky, vnímajú jeho vážne nedostatky, jeho nekompabilitu s tebou, iná úroveň myslenia ….

Nekomunikuje s tebou? Však to je manipulácia. Tu ti musia blikať všetky kontrolky

Nechcela by som ho.

Môj muž keď má volno tak vari a musím povedať že ryby a divinu urobí oveľa lepšie ako ja 😊😊

viestta
18. dec 2025

Hladaj ineho, tento kus vrat mamicke, je vadny uz "z vyroby".

thereisabear
18. dec 2025

Nijako ho nenaučíš. On to vie, len nechce a chcieť nebude, už mal príležitosť. A ešte keď sa s tebou týždeň nerozpráva - to je forma pasívnej agresie. Dobre si zváž, či chceš takto žiť, lebo zázrak sa nestane.

ivik4
18. dec 2025

Ale vsak ak mate bordel rozdeleny na moj a tvoj, tak ty za 2 dni co si doma nebola, nemas co upratovat 😃. Tak ??????

sense
18. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor po tomto by som zišla z krátkej cesty, ani svadba ale ani vzťah a už vôbec by som neuvažovala nad dieťaťom... Ak sa už teraz s tebou nebaví týždeň postupne sa to bude zhoršovať.... Vlastná skúsenosť....

negymama
18. dec 2025
@deedol

uprimne, neber si ho. tieto tradicne typy neprevychovas, to ma zakorenene z domu.

@deedol Inak moj muz je presne z takej tradicnej dedinskej rodiny.
svokra zena v domacnosti, pole, dom , zahrada, varecha prirastena k telu, delba prac na Zenske a Muzske.
a napriek tomu, moj muz je od toho daleko. Moja svokra nanho ziapala, ci je pupus, ked ho videla umyvat riad, mojim synom trhala z ruky taniere ked chceli u nich nosit na stol. Raz ked som bola tehotna v 8smom mesiaci a nakladali sme doma kapustu, tak sa ma svokra pytala ze kolko toho je. Ja ze neviem, muz tlacil do suda. a ona sa normalne rozplakala!! 😅😅 Ze ako som nechala chudaka robit zensku robotu! Som si normalne myslela, ze len robi divadlo a zartuje. NIeee, ona to myslela vazne.

anonym_48f5bc
18. dec 2025

Drbala by som nan,vylozila nohy,dala sprchu a mala na salame.Tak by sa naucil.Ste 2ja a naozaj si mas tie nohy vylozit a dat si vklude kavu,oddychnut si po robote,jedlo objednat a drbat ho.

veselo_neveselo
18. dec 2025

@anonym_autor Ja by som pasivne agresivne po kazdom pouziti cohokolvek hned umyla svoje, hrncek, pribor, tanier, a vecer sla na veceru von, ani by som nevarila, nic nerobila, co produkuje neporiadok. A ani prstom nepohla upratat, co nie je moje. A cakala a cakala co z toho bude, ale ja som trpezliva.

Az by sa zacal stazovat, tak jasne povedala ze ten bordel nie je moj, ja som ho nespravila, ja ho neupratujem. Nech si skusi kus vlastnej mediciny.

Ale...to je cesta do pekiel. Niekomu to otvori oci, ale skor myslim, ze s tym nic nezmozes. Takeho si neber, cely zivot budes len pratat a varit a nosit a on bude sunky valat.

personality
18. dec 2025

Prace okolo domu? A venuje sa im každý deň? Ak nie, tak by som ho nahnala upratovať.

anonym_48f5bc
18. dec 2025

Ale viem odpoved:no on by to aj tyzden tam nechal,ja sa na to nemozem divat a tak to nakoniec upracem,inak by som sa necitila dobre a nemohla sustredit na pracu.A tak ako tato odpoved,on to vie tiez,preto nepohne ani prstom,ved nemusi.

negymama
18. dec 2025
@personality

Prace okolo domu? A venuje sa im každý deň? Ak nie, tak by som ho nahnala upratovať.

@personality Joooj, tie "prace okolo domu"
Iste maju mastal plnu dobytka, 3 svine, stado ovcia sad a vinice k tomu. 😵

Je december...treba kosit, bazen cistit, jazierko budovat, altanky stavat, iste maju doma stare pece, a treba ist po drevo do lesa, a potom ho rubat a skladat okolo chalupy...UHM. Asi tak.
alebo aj nie. realne - chlap sa zasije niekde do garaze s pivom v ruke a tvari sa dolezito lebo cele popoludnoe vysavaô auto.

belllinka
18. dec 2025

Zaujimave, ked je tema o financiach, tak muz ma byt MUZOM a vsetko platit, pozyvat do restiky, do domacnosti priniest viac penazi ako zena, proste chlap sa ma postarat o rodinu, ale ked ma byt zena ZENOU a robit doma “zenske” roboty. tak to uz nie, ale zrazu vsetko na polovicu 😂

enmery
18. dec 2025

Ježiši kriste, komu niet rady...

enmery
18. dec 2025
@belllinka

Zaujimave, ked je tema o financiach, tak muz ma byt MUZOM a vsetko platit, pozyvat do restiky, do domacnosti priniest viac penazi ako zena, proste chlap sa ma postarat o rodinu, ale ked ma byt zena ZENOU a robit doma “zenske” roboty. tak to uz nie, ale zrazu vsetko na polovicu 😂

@belllinka Ty si ťažko mimo...

luccys
18. dec 2025
@deedol

@deedol Ocividne ano. Vraj "jeho rodina sa pyta, ci som upratala". Heh??? Takze je to jasne. Okrem toho, co ich je do toho, oni tam nebyvaju.

777januska777
18. dec 2025
@belllinka

@belllinka ktory chlap to v dnešnej dobe robi? Myslim to platenie a staranie sa? Co poznam ludi okolo seba alebo si citam tu tieto temy, tak tie zeny makajú v praci, financie delia na polovicu, lebo vsak nie je zlatokopka a este doma beha s vysávačom a varechou, lebo vsak tak bola náučná a je to jej povinnost.

sense
18. dec 2025
@belllinka

@belllinka áno, ak by nemusela chodiť do práce a cele financovanie domácnosti inkl jej zábezpeky na dôchodok a jej potrieb bolo na ňom, tak potom môže očakávať ze ona sa bude starať o komplet domácnosť. Pokiaľ ale žena chodí do práce a podieľa sa na financovaní, tak sa má muž podieľať na domácich pracach.

A nie že ženu po šichte v zamestnaní bude čakať sichta doma, lebo veď čo sa týka financií tak emancipácia, a platenie na polovicu, ale ako náhle sa jedná o domácnosť, tak to je ženská robota

anonym_64bdb2
18. dec 2025

Neodporúčam si zobrať na krk tohto fešáka. Niečo podobné som mala, bola som obyčajná slúžka. Tanier po zjedení obeda nechal na stole aj celé hodiny kým som ja neprišla večer domov. Ak náhodou umyl dvere tak som to počúvala ešte aj o mesiac že on musí robiť, lebo ja som lenivá. Lenivá som nebola - bola som už vo vysokom tt.

luccys
18. dec 2025
@negymama

@personality Joooj, tie "prace okolo domu"
Iste maju mastal plnu dobytka, 3 svine, stado ovcia sad a vinice k tomu. 😵

Je december...treba kosit, bazen cistit, jazierko budovat, altanky stavat, iste maju doma stare pece, a treba ist po drevo do lesa, a potom ho rubat a skladat okolo chalupy...UHM. Asi tak.
alebo aj nie. realne - chlap sa zasije niekde do garaze s pivom v ruke a tvari sa dolezito lebo cele popoludnoe vysavaô auto.

@negymama Presne. Chcela by som fakt vidiet, co cez zimu "okolo domu" robi😃 asi, ze kazdy den napadne meter snehu a treba ho odhrnat stale😄😃

Strana
z3