Ako obmedziť časté návštevy manželovej sesternice?
Ahojte, ako by ste riešili situáciu, že manželova sesternica k nám chodí tak cca 4x do týždňa s jej 5 ročným synom, ja mám dve deti, jedno má tiež 5, druhé 2 roky, tak sa spolu aj zahrajú, ale mám pocit, že ona si náš dom už mýli s detským ihriskom. Okrem toho na posedenie vypije dve kávy, ktoré jej vraj veľmi chutia (bodaj by nie, beriem kvalitnú kávu z pražiarne a aj dosť drahú, ale nefajčím, nechodím na kávy do mesta, tak si aspoň toto doprajem). Ale tiež to už ide do peňazí, keď chodí k nám, káva sa raz tak rýchlejšie míňa. Už som jej aj minule povedala, že mi došla a čakám na rodičák, kým kúpim, ale nedoplo jej zjavne.
Tak ako obmedziť jej návštevy, ale najlepšie tak, aby sa neurazila? Nechcem sa s ňou rozhádať. Keby chodili tak raz za týždeň, som s tým ok. Vyhovoriť sa, že nie sme doma neviem, lebo vidí z ulice zaparkované autá, že sme doma. A chodí okolo nášho domu stále, má to po ceste z roboty.
Tak nejaké dobré rady ako jej to jemne povedať, aby sa neurazila, uvítam.
Vadi ti len ta kava alebo celkovo navstevy? Lebo ved kavu si kludne vypytaj-jana, ied prides nabuduce, dones mi prosim tu kavu, chuti nam vsetkym ale mne uz dosla :/ som svorc, a ty chodis do prace, tak dones a ja ti spravim.
Ja mam par susied, vsetky sme na rodicakoch a navstevujeme sa navzajom, vsade sa vypije, zje…ale je to vzajomne. Nemam ani pocit, ze by to slo extra do penazi, ci jem len ja s detmi, alebo dalsia zena s detni, co uz ti zjedia🤣 ide skor o to, ci je ti ich spolocnost prijemna
Bud jej narovinu slusne povedz,ze by ste chceli vecer uz sukromie a raz do tyzdna moze prist,ale denne navstevy uz nie. Alebo ist na nu sarkasticky. Povedat jej nieco v zmysle,ze uz by mohli aj u vas byvat,tak su tam casto nejako ju podrypat a mozno si casom uvedomi.
To si neviem ani predstavit aby som mala niekoho u seba tak casto nasackovaneho, mne ma dnes prist navsteva navecer a uz teraz som otravena 🤦♀️😅
@anonym_autor ja by som nemala vôbec problém povedať jej na rovinu, ale zrejme je to o povahe. Keď sa urazi, budeš mať aspoň sväty pokoj.
@dskjhfdlkdjhl akože ona je fajn, dá sa s ňou aj porozprávať, ale koľkokrát už ani nie je o čom, keď tak často chodí, to sedíme aj potichu hocikedy. Ozaj tak raz za týždeň by som bola rada, kebyže sa zastavia.
Ty k nej s deťmi chodíš?
Po tom, ako by mi povedala, ze uz bol rodicak, a teda mam mat kupenu kavu, by som jej uz ani dvere neotvorila, neznasam takychto drzych a vlezlych ludi.
@anonym_autor normálne na rovinu, že ju vidíš rada, aj ju máš rada ale sama vie, že sa už nemáte ani o čom rozprávať, keď ste spolu každý druhý deň. Že sa môžete dohodnúť na spoločných pondelkoch (alebo inom dni),… už ide september, určite budú mať deti nejaké krúžky atd, takže ani toľko času mať nebudeš. Načo dávať výhovorky, však treba vedieť normálne slušne diskutovať
Ja by som začala s tým vykrucanim hneď ako nastúpia zas o par dní do škôlky... Prepáč už je pre nás o tomto čase neskoro, už chystáme večeru, deti kúpať a spať veď ráno škôlka vstávame .. už sa nám návštevy o tomto čase cez školský rok nehodia. Ale niekedy v piatok keď budú zdraví nech sa zastavia 🤷
A nemôžeš sa spytat úprimne? Veď možno je večer vyčerpaná, tak je to pre ňu relax prísť k vám. Dobre sa cíti. Zbehne jej to. Ak píšeš, že je to takto večer…Ja mávam niekedy tazke večere. Možno je za tým niečo iné ale určite sa u vás cíti dobre. Haha, pochybujem, ze je to také plytké a je to len kávou. Myslim, ze je normálne povedať, ze však ste u nás každý druhý deň, a je to príliš. Rada s tebou poekcam, posedim ale tak raz za týždeň by to bolo pre nás optimálne… možno sa úprimne zaujímať, čo ju ťahá k vám.
Vyhovoriť sa na vlastný program a keď už, tak robiť jej kávu inú a nie drahú a keby chcela tú drahú tak sa vyhovoriť, že došla, že nemáš peniaze si ju dovoliť kúpiť.
@anonym_autor prepáč, ale ty si nesvojpravna? To prečo si si ju takto pustila do svojho súkromia? Ona nepracuje? No ak nie si schopná jej povedať na rovinu, že jej návštevy sú pričasto, tak tento týždeň nebudete v čase, kedy k vám chodí, doma. Aspoň dva krát budete mat iný program, po mesiaci budeš mat na ňu čas len raz do týždňa, neskôr raz za dva týždne. Hádam pochopí, najneskôr, keď pôjdeš do prace.
@anonym_autor 4x do tyzdna? keby to bolo 4x do mesiaca, tak nepoviem ale 4x do tyzdna je naozaj vela. ved to vam uplne narusa sukromie. a co sa tyka tej kavy, ze ti povie, ze uz bol rodicak a mas ist kupit novu, no drza je a riadne. takze vobec by som sa nepozerala na to ci sa urazi ale rovno pri najblizsej navsteve by som jej povedala, ze ti to skratka teraz nevyhovuje a ze sa ozves ked budete mat cas aby potom prisla. a ozves sa tak za 2 tyzdne. akoze nasilu sa ti nasackuje do bytu? a preco su navstevy len u teba a nie aj u nej? pokial nebudes troska asertivna, tak sa to nezmeni
@anonym_autor Úplne ti rozumiem.Je to ťažké keď niekto nemá chrbtovú kosť. A navyše rodina. Kávu so kej mala dávno robiť obyčajnú nescu a hotovo.
My sme mali takých kamarátov čo chodili k nám ako na klavír a rovno po práci (keď sme s mužom prišli domov) po chvíli boli u nás. My sme mali uz staršieho syna s ktorým sa bolo treba učiť, navariť na ďalší deň avy sne ráno mohli znova do práce ,všetko nachystať. Nie raz nás zastihli pri učení, pri varení a napriek tomu sedeli aj do deviatej večer.
Až po rokoch keď sa im narodilo dieťa kus menej. Ale to sme mali už aj my druhé. Raz prišli a ich malý kým som prebaľovala syna zapol nestrážene v kuchyni rychlovarnú prázdnu a pokazil ju.Zastal si na stoličku a nik to neriešil. Aje časom sa dovtípili a nechodili už ina raz za čas.
Ja by som kúpila obyčajnú kávu a robila jej z tej...
@zalka No jasné, že aj ja.A od začiatku. A rovnako by som pár krát výhovorky použila a casom sa možno dovtípi.
@anonym_autor prepáč, ale ty si nesvojpravna? To prečo si si ju takto pustila do svojho súkromia? Ona nepracuje? No ak nie si schopná jej povedať na rovinu, že jej návštevy sú pričasto, tak tento týždeň nebudete v čase, kedy k vám chodí, doma. Aspoň dva krát budete mat iný program, po mesiaci budeš mat na ňu čas len raz do týždňa, neskôr raz za dva týždne. Hádam pochopí, najneskôr, keď pôjdeš do prace.
@anonym_a61a34 ved pise, ze sa zastavi u nich po ceste z roboty, cize pracuje.
Keď čítam diskusie ako je tá tvoja, autorka, tak pri všetkej úcte k tebe a tebe podobným, mám pocit, že vás všetkých vychovával klan nemých opíc.
Neviem, nedokážem pochopiť, ako to, že nevieš komunikovať svoje pocity, zvlášť, ak ide o tvoju domácu a rodinnú pohodu.
Mňa by iritovalo už len to, že prídem domov a môžem tŕpnuť, kedy zazvoní a mám po súkromí a oddychu po celom dni. Tá poznámka ku káve s tým rodičákom by bola pre mňa ako facka a aj keby som sa dovtedy premáhala, tu by som sa jej narovinu opýtala, či sa jej nezdá, že je drzá a nevďačná a od tohto momentu by som jej jasne stanovila hranice.
Zuzka, rada ťa uvidím, ale najbližšie mám čas vysedávať pri kávičke až budúci piatok, tak sa na teba teším a dones aj kávu so sebou, mne už došla, vieš, keď sa tak často pila🙂🙂, ďakujem.
Ale ty sa asi bojíš, že sa urazí, že? Ja by som mala u prdele. Takáto vyžírka, čo nevie kedy je slušne odísť, by mi doma do inventára nechýbala.
@anonym_a61a34 ved pise, ze sa zastavi u nich po ceste z roboty, cize pracuje.
@0silvia0 dočítala som to až potom, ale nič by to nemenilo na mojom rozhodnutí nebyť doma, aj keby to bolo o 20,00. Autorka témy jej zjavne nedokáže povedať, že je to už cez a divím sa, že jej manžel tiež nie
@anonym_autor a aká káva to je? Daj tip, nech ochutnám 😁
@anonym_autor manželova sesternica? Veď to ti ani nie je rodina....prečo ju neuprace manžel?
Nemá problém sa k tebe kedykoľvek nasáčkovať, ale kebyže jej niečo jemne naznačíš, tak je schopná sa oduť a prekliať ťa do tretieho kolena. 🙄

@anonym_autor ked si ju nechces pohnevat a nechces narovinu, nemozes poprosit manzela? Nech jej povie, pocuj Anca, ty si sa k nam uz nastahovala? Stale si u nas strcena.
Ked ide z prace hned k vam, to su u vas s malym asi aj hladni, to sa u vas aj stravuju?