Ako obnoviť dôveru vo vzťahu po klamstve?
Partnerovi som vždy verila. Väčšie problémy sme nikdy nemali, no nikde to nie je dokonale. Nie dávno sa stala jedna vec, pred ktorou som ho ešte upozornila, že budem mat problém ak sa v tej veci zachová určitým spôsobom. Sľúbil, že to tak nebude a ja som bola rada, že mu na mne záleží. Nejdem písať čisto pre zvedavcov o čo šlo, pretože to nie je podstatne. Už len z dôvodu, že každý mame inú mierku na to čo nám vadí/ nevadí, je to pre každý vzťah veľmi individualne a dolezite je v každom prípade len to, aby to bolo odkomunikované partnermi čo v tomto prípade bolo ešte predtým, ako sa to stalo. Mala som nárok aby mi to prekážalo a on si bol toho vedomý, proste dal svoj slub.
Verila som mu ako aj zvyčajne ale nejakou náhodou sa stalo to, že som dostala chrobáka do hlavy, pretože niečo nevychádzalo ako malo. Spýtala som sa ho na to a on povedal, že je to tak ako mi aj povedal vtedy. No všetko nasvedčovalo skôr opaku. Povedala som mu , nech sa radšej prizná kým to zistím a bude v mojich očiach vyzerať naozaj zle, nehovoriac o dôvere.
Nejak sa to ututlalo prešli dni, lebo pochopiteľne počas dňa mame aj iné veci na starosti. Ale mne to nedalo, lebo ma to naďalej trápilo. Rozhodla som sa vziat to do svojich rúk a zistiť to sama, cez inú osobu kde výsledok bol zaručený a bolo to buď-alebo. Samozrejme sa mi potvrdilo to, že ma oklamal.
Som aktuálne dosť nešťastná, pretože to nie je klamstvo zo zabudnutia či niečo take. Sľúbil niečo predtým, oklamal ma keď som už šípila ako to je a sama som musela zistiť. Neviem čo robiť, čo si myslieť, v čom všetkom ma mohol oklamať celu dobu čo som mu verila. Keby to zostalo pri tom, že mu len verím a spoľahnem sa na to čo povie, dodnes by som pravdu nevedela a on by sa tiež spoliehal na to, že mu verím a môže teda urobiť čokoľvek …
Ja sa pýtam, je tu chyba vo mne? On sa ohrádza tým, že nemám ku nemu dôveru no čo v tomto prípade je ta dôvera? To čo píšem vyššie, že veriť keď niečo povie pritom to je inak? Mal možnosť mi dokázať, že slub dodrží a neurobil to. Nebolo to nič, čo by bolo take dolezite a skôr to pre nás partnerský život bolo nežiadúce. Urobil to lebo chcel a v tom čase na mna vôbec nemyslel ..
Ma budúcnosť v takomto prípade fungovať s človekom naďalej a spoliehať sa na jeho ,,dôveru?,,
@janinah takze pokial by šlo o malickost a partner oklame je to v poriadku? Ja som doposiaľ bola v tom, že každé klamstvo dôveru trochu narúša. A zvlášť, keď to bolo za okolnosti ako som popisala. No možno teda niektorí to majú inak
Ťažko radiť, polovici by to vadilo, druhej nie. Tak si vyber, čo je správne.
baby maju pravdu, story o nicom.. jasne, dovera je vo vztahu dolezita a klamstvo tam nema co robit, ale naozaj sa tazko radi, alebo utvara nazor, ked absolutne netusime, co bolo vo veci..
Ale predsa je rozdiel klamať keď zje posledný kúsok koláča,alebo klamať,že prehral dom v kasíne 😏
Ak to bola kravina v zmysle už nebudem fajčiť je to nepodstatné a zmierila by som sa s tým. Ak to bolo v zmysle nevery to asi nie. Napíš aspoň približne o čo ide.
@pribinak keď to napíšem, budete riešiť len tu vec a hodnotiť podľa seba, či by vám to možno vadilo / nevadilo. Bavme sa skôr tak, že si predstavte nejakú vec ktorá by vám prekážala, partnerovi to poviete na čo on vám niečo sľúbi a napriek tomu vás oklame. A je to už jedno, či to bude nákup pre susedu, príchod domov o dva dni neskôr, písanie babe na instagrame alebo čokoľvek iné. Viete čo tým myslím? To je podstata toho celého … dôvera nemusí mat nič spoločne s tým, aký veľký problém je pretože ako som písala na to mame každý inú mierku. Ale snáď klamstvo je klamstvo vždy, či nie?
@zuzanita1609 prepáčte ale tak zase hádam každému dopne, že to niečo takéto nebude
@sevrin možno stačilo napísať príspevok len tou jednou vetou pri konci, či keď vám partner povie dôverujte mi a veríte mu, no zistite opak či je chyba vo vás, že ste neverili 😃
Nedopne, každý má inú mieru,čo už považuje za neúnosné klamstvo. Ale to je jedno. Klamal,sklamal teba a ty sa zariaď. My ti tu asi neporadime,keď nepoznáme mieru klamstva.
@januska12323 je to vec ktorá sa týka jednej osoby. Teraz prídu otázky, akej, čo sa udialo a môžem tu rovno napísať snáď aj meno a adresu . On sľúbil, že tam žiadny kontakt nebude, že nie je dôležitá pre neho a len tak mi to dokázať mohol. No nestalo sa. O neveru nešlo, nie je všetko o nevere
Mala si napísať priamo, ťažko sa vyjadrit keď nevieme o čo sa jedná
Možno ti záležalo na niečom čo bola blbosť a sľúbil ti to preto, že vedel tvoj názor. A možno by to isté urobil každý. Takže keď nechceš napísať dôvod, nedozvieš sa nič. Môžme ti odpovedať v hádankach a nepomôže ti to. "Príklad, neprajem si, aby si kŕmil susedove mačky, lebo ich nenávidím, a on ich kŕmil, lebo ich miluje." Až taká blbosť to môže byť.
Takže sa stretnú s bývalou a tak ďalej. Napríklad.
@januska12323 no napríklad aj to s tým fajčením môže mrzieť. Matka žiadala otca nepit alkohol, verila mu lebo jej to sľúbil a potajomky si aj tak vonku dával. Nakoniec šli od seba kvôli alkoholu. Nie je za mna čestne a obzvlášť u muža nemať slovo, proste kde je potom ta dôvera
Pozri.ty si chcela radu a nase nazory...nie my tvoj.Tak bud nadalej tajuplna....
takze bol v kontakte s niekym, s kym nemal a zaprel to. alebo teda nieco podobne. za mna - ci uz je to tato situacia, alebo ina, ak by ma raz partner klamal v niecom, co povazujem za dolezite (a vie to aj on), tak z mojej strany by dovera bola velmi narusena a neviem, ci by som mu este dokazala doverovat..
@gribka1 vyššie som už trochu upresnila, v tomto prípade vo vašom príklade s mačkami by to bolo ako niečo, nechcem aby si krmil mačky rodine, v ktorej je dcéra s ktorou si mal menšiu aférku, hoci nie neveru. Pretože kŕmiť jej mačky vo mne vyvoláva, že ti na nich záleží a potrebuješ mat s nimi akýsi kontakt. Snáď to bude stačiť 🙂
Tiez nie som zvedavec, ale ako pisu vyssie dlhy text o nicom, aj ked viem, co tym chces povedat, ze proste podstata je v tom, ze ta oklamal, tak ze sa idem k tomu vyjadrit s tym, ze keby som vedela o co ide mozno by som napisala celkom nieco ine, tak ze klamstvo by mi vadilo a rozmyslala by som ci pokracovat vo vztahu.
Áno, už je to jasnejšie😁 áno, vadilo by mi to. A dosť.
@janinah poňala som to proste tak, že keby ma na ulici oslovil reporter ci nejaký človek by za mnou došiel a spytal sa, či keď partner oklame vo veci ktorá mi ubližuje, či bude môj problém že mu nedôverujem , tak by som sa nepýtala o aký problém ma ísť ale grom by pre mna bolo práve to - vo veci, ktorá mi veľmi prekáža a ubližuje. Už by som si pod tým predstavila niečo vlastne , pretože to čo ubližuje mne nemusí ublizovat tebe, no vo výsledku ten názor môžeme mat rovnaký. Z tohto dôvodu som to neuviedla
Je jedno, co to bolo. Ak sa pytas druhych, tak uz teraz je ta dovera nastrbena tak, ze uz sa na 100% nikdy neobnovi, stale to bude v Tebe hlodat. Nepomoze Ti, ze niekto napise, za by mu dalej doveroval.
@crazy_cat_lady áno. V minulosti sa niečo stalo a mal kontakt celkom ukončiť. Sľúbil to a teraz to nedodržal, nie pri tej osobe ale jej veľmi blízkej osobe, čo je pre mna skoro to iste. Bolo to niečo čo nemusel robiť, no urobil to lebo chcel a vedel, aké pochybnosti vo mne vyvolá. Keby to nezisťujem sama tak to ani neviem, lebo by som sa spoliehala na to, že mi tvrdí že to neurobil. A on sa teraz ohrádza tým, že on chce mat okolo seba lidi, ktorí mu dôverujú
@mk1111111111 to je pravda, zrejme sa teraz budem cítiť že aj tak si budem musieť sama niečo overovať
On mal v minulosti aferku počas tvojho vzťahu? To by mi vadilo asi viac, ako to, že išiel pomôcť sťahovať nábytok jej kamarátke.. Napríklad..
ano vadilo by mi keby ma oklamal. bud mal narovinu povedat chapem ze ti to vadi ale chcem to urobit pre to a to. alebo spravit to co slubil. slovo robi chlapa.
ano sposobilo to to ze mu uz nebudes verit ani v banalitach. poloz si otazku ako dlho takto bude vztah fungovat.
Nebola by som s človekom ktorý mi zámerne klame vo veciach ktoré sú pre mňa dôležité.
@tamitamitami Pripísal týmto dôležitosť jej a nie mne, čo už možno to pre neho take podstatne nebolo o to viac mal dodržať slovo
@pralinka25 áno, keby sa priznal bola by som určite nahnevaná a sklamaná, no týmto celým je to oveľa horšie. Nespoznávam ho

Celkom dlhy prispevok " o nicom". Nie som zvedavec.ale takto tazko pisat nazor.Mozno slo o prkotinu .mozno o zivotne dolezitu vec.nevieme posudit.