Ako obnoviť iskru v manželstve po odcudzení?
Sme spolu 11 rokov, z toho 6 manzelia. Mame 2 deti, 6 a 3,5. Akosi po druhom porode sme sa strasne vela hadali. Ja som bola strasne unavena, malicky stale na mne visel, den noc to bolo jedno. A uz vtedy sme sa zacali odcudzovat a ja som zacala manzela brat nie ako partnera ale ako spolubyvajuceho. Neviem kedy sme mali naposledy sex, kedy sme si dali naposledy obycajnu pusu alebo objatie. Ja ked si to predstavim, je to pre mna uplne nelakava predstava. Doteraz mi to ani nevedilo, asi som si zvykla ale teraz to zacina. Ale ked si poviem ze mu dam pusu, prosto to nejde. Ako to prekonat? Ako znova obnovit tu iskru?
@anonym_autor treba sa zacat rozprávať a zdoverovat
A preco teraz?
@anonym_autor ako dlho trvá odcudzenie? Dokážeš ešte niečo na ňom milovať, nadchnúť sa? Skúste si odpovedať na tieto otázky obaja a znova zažiť situácie, v ktorých ste boli plný citov a lásky. Zistiť, či to ešte dokážete a či je to vôbec možné.
@anonym_autor no nebude to ľahké. Stratil sa cit. Dať mu pusu je neprijemné. Všetko intimne je neprijemné a nepredstaviteľné. Porozprávať by ste sa mali ale to neznamená že rozhovor to vyrieši. Môže ale začať riešenie. Začnite s nekontaktnou intimitou - symboly. Kvietky, úsmevy aj keď silené. Nejaký dotyk, rozhovor o tom čo bolo v práci, rozhovor o pocitoch atd. Na začiatku to bude trochu silené a z povinnosti. Nebudete cítiť nič príjemné. Ale treba pokračovať. Láska, keď tam bola, tak ona stále je len ju necítite. A tomu treba pomôcť klasickými vecami, ktoré ste pred tým robili spontanne. Lebo pocity boli prítomné.
Musis sa prekonat a tu pusu mu dat a casom to uz pojde. Ak nie,mate velky problem. Treba sa vela rozpravat,travit cas aj bez deti. Pozrite si spolocne fotky,zaspominajte. Postupne to pojde,len musite na tom pracovat obaja.
Mne psycholog povedal, že napraviť vzťah trvá tak dlho, ako bol pokazený.... Takže nečakaj, že za mesiac, za pol roka budete mat všetko vyriešené.... A ja určite odporúčam parovu terapiu, keď manžel nechce, tak individualnu, aj tam vedia veľmi pomôcť.
@anonym_autor tak ono vela zalezi aj od muza.Sa tu vela krat popise,ake su oni chudatka ublizene,ze harpia obecna sa venovala len decku a on chudatko opusteny.Nie je to lahke,obzvlast,ked je dieta lipanek-lipne len na matke.Vtedy muz zaujme postoj,ze sak dieta chce len mamku,ja mam frai.Zije si dalej svoj zivot,ako pred narodenim potomka.S rozdielom,ze sa citi odvrhnuty,ze je len nosic penazi.Nevidi za tym to,se ta zena ma vlozku porad az na chrbte,ledva kadi,chodi,cika,ze dieta je nonstop na nej,ze svekra ani manka nepomozu,ze on vpodstate tiez,lebo sak babo je teraz starost matky.Sak ju potrebuje,sak je male,sak mna nechce,chce len ju,nebudem sa montuvat do teho.Oni zacnu byt otcami vela krat,az ked dieta chodi,vyprava a uz sa s nim da.Vtedy su hrdi,ojojooooj,najmilsi oteckovia.Ale kym to zjape na koliky,refluxy a ine bonusy co si prinesies z porodnice,tak to prrrr,ja chodim do prace,ja si idem nohy vylozit a vajca ulozit,mne daj pokoj.A tu nastava to odcudzenie a znova vytrasena zena,ze co teraz?neeee on,zena sa boji,aj by chcela,nevie ako zacat a hlavne kedy,ked furt je maly potomek na nej jak vyrazka na pubertakovy.Ze by ten lachtan prisiel,laska,mame to tazke,ale sak daj,budem ja s malym/malou,oddychni si,najdeme riesenia a ak raz zaspi,hadam aj skor jak po stuzkovej,tak sa aj zblizime pod dekov.Neeeeee,takto to nechodi...Pana si posad a pekne mile,co tu pises,povedz jemu a rieste spolocne
@anonym_autor No ja mam tiez problem,tiez sa mi laska k mojmu mm vytratila, ale ten dovod k strate lasky k nemu ,dalsi on moj manzel,Ale da sa zit aj bez lasky,len treba aby sme sa neurazali,,a ked aj pricina je snazim sa, aby sme sa nehadali s krikom, ak nejaky problem v klude prediskutovali ,,ale niekedy mi to s nim bez kriku nejde,...moj mm ma velmi blizko k narcizmu,dokonca to ma potvrdene,,lenze ma to stoji nervy ho sklatit,a konecne uz viem ako, tak sa potom utisil,,,Stacila mu 2X zavolala zachytku,,ale to bolo uz strasne davno,,Inak to s nim neslo
@anonym_autor možno ma už aj iny vzťah 🤭
@anonym_autor obávam sa, že ste to nechali zájsť príliš ďaleko. Keď mu nechceš dať ani pusu, asi už iskru neobnovíš. Ináč by som ti poradila, aby ste si večer sadli, deti dali niekomu strážiť, otvorili si víno, zatvorili mobily a rozprávali sa. Alebo ešte lepšie išli spolu do kina, na koncert, skrátka mali spoločné zážitky, tým aj spoločné témy na rozhovor. Ale v prípade, že dať mu pusu, nie je pre teba lálavá predstava, sa obávam, že to už nepôjde zvrátiť. Otázka je, prečo ti to začalo prekážať teraz a či to prekáža aj tvojmu mužovi, Možno to už dávno vyriešil inde.