icon

Ako obnoviť rešpekt a úctu od manžela?

15. aug 2025

Ahojte, s manželom sme spolu 10 rokov, máme 5 ročné dieťa. Posledný rok cca cítim výrazne z jeho strany voči mne neúctu, nerešpekt. Pracujem rovnako ako on, dokonca mám dve práce, mám žiadane povolanie, a teda som v tomto smere aj zárobkovo na tom lepšie, ale aj on pracuje dlhodobo v jednej firme, tiež zarobí pomerne dobre. Okrem prác, doma všetko robím - upratujem, periem, varím, žehlím, no klasika všetko. On nerobí, čo sa domácnosti týka nič, ani mi nedokáže opraviť menšie veci, vymeniť žiarovku v stropnom svetle a podobne, nie že b nevedel, ale všetko počká. Jediné s čím mi pomôže je starostlivosť o syna, hrá sa s ním, keď upratujem, vie ho okúpať, dať mu jesť, starať sa o neho, keď treba. Čo sa týka nejakých financií a materiálneho máme sa dobre, ale cítim tú neúctu. V podstate sa so mnou vôbec nikdy nerzpráva, neopýta sa ma na nič, reálne za celý deň si niekedy nepovieme ani slovo. Ani ako sa mám, ako bolo v práci nič. Zvykol ma brávať sem tam na večeru, do kina, nejaký víkendový pobyt, tento rok nič, nezáujem. Keď aj máme tendenciu mať čas pre seba, ide na futbal, pivo najmä teraz v lete, čo nechodieval nikdy. Jednoducho, ľahostajný ku mne. Trápi ma to, som mladá, poviem aj pekná, starám sa o seba, snažím sa v podstate vo všetkých smeroch. Je mi to ľúto, že už ma má v podstate naháku, keď vidím, ako niektoré ženy okolo mňa nerobia desatinu a iba sa na muža nahnevajú za maličkosť a už sa ich muž snaží. Ja keď toto mužovi vytknem, tak to skončí tak, že som na vine ja, lebo ho sekírujem, nechápem za čo, keďže sa nebavíme vôbec a keď už začnem, tak sa vlastne môžeme rozprávať o tom, čo je jemu príjemné a vyhovuje mu to. Keď sa s ním začnem rozprávať o tom, že sa mi toto nepáči koniec diskusie z jeho strany. Žiadna snaha, vlastne keď sa s ním ja nebavím, je mu to jedno, žiadna ľútosť, snaha o nápravu, že by si to všimol, pokojne sa nemusíme rozprávať aj mesiac, on sa tvári úplne nad vecou, zapne si tv, smeje sa u programu, ako keby som vzduch. Neviem, či v podstate sa dá u takéhoto muža niečo napraviť, že by si uvedomil a začal niečo meniť, snažiť sa, čo pre to spraviť. Lebo keď sa s ním nebavím, že by si všimol, že mi to vadí, tak to s ním nepohne, keď chcem diskutovať, nebude diskutovať, keď robím všetko s úsmevom, tak mi povie, že či si ma má vážiť za to, že robím bežné veci. Neviem, čo ešte skúsiť.

anna777115
15. aug 2025

Autorka, takto sa správa muž, alebo aj žena, keď sa psychicky a citovo odpúta od svojho partnera. Väčšinou sa to deje vtedy, keď ho citovo napĺňa a jeho emócie zaberá iná žena. Nemusí ísť o fyzicky kontakt, stačí že je zaneprázdnený v hlave inou ženou. Vtedy sa môžeš postaviť aj na mihalnice a s ním nepohneš. O to viac, som o Tom presvedčená, že je tomu tak, lebo píšeš, že takéto správanie voči tebe, má posledný rok. Alebo,pátrajú, po Tom čo sa stalo pred rokom, vďaka čomu mohol zmeniť svoje správanie. On, totiž, z toho čo píšeš tebou úplne pohŕda a je mu jedno, ako sa cítiš a čo preživaš.

angelix
15. aug 2025

@anonym_autor darmo ze si pekna, peknych zien je vela. Nevazi si ta, lebo ta ma za sluzku, zenu v domacnosti. Maj aj svoj zivot, mimo rodiny a uvidis tu zmenu.

anna777115
15. aug 2025

Treba, mu dať normálne ultimátum, buď sa spamätá a začne normálne fungovať v manželstve alebo idete od seba. Treba, dať normálne návrh na súd, nič mu už, nevraviet a uvidíš aká bude jeho reakcia, keď mu príde zo súdu vyrozumenie aby sa k tomu vyjadril. Súd, už nebude môcť odbiť hocijakou somarinou, ako teba. Aj, tak vás nerozvedu na prvý krát, kedže je tam dieťa, odporučia manželskú poradňu. A návrh môžeš hocikedy stiahnuť, ale aspoň budeš vidieť na čom u neho si. Takýmto správaním ťa dá za dva, tri roky, psychicky úplne dole.

anna777115
15. aug 2025
@angelix

@anonym_autor darmo ze si pekna, peknych zien je vela. Nevazi si ta, lebo ta ma za sluzku, zenu v domacnosti. Maj aj svoj zivot, mimo rodiny a uvidis tu zmenu.

@angelix Normálny chlap, si ženu váži a nemusí byť mimo rodiny. Tam bude, za tým jeho správaním, niečo úplne niečo iné. Hlavne, preto, lebo takto sa nesprával, k zmene došlo posledný rok, ako autorka píše.

autor
15. aug 2025
@terezka1947

@anonym_autor a ty si muža vážiš?resp.lepsie,kvôli čomu si si ho brala?čo sa ti na ňom páčilo?či stačilo,že urobil,čo si chcela?niečo muselo byť už na začiatku.....ja takým "náhlym" a neočakávaným zmenám o 180°neverim.

@terezka1947 tak na začiatku sme sa spolu mali dobre, rozprávali sme sa, smiali sme sa spolu, trávili sme spolu čas, správanie bolo úplne iné ako teraz, záujem, snaha a ja nehovorim, jasne ze časom sa to mení, ale aby mi nepovedal ani ahoj alebo ked mu niečo začnem rozprávat sa dvihol a odisiel preč v polke mojej vety a podobne?

anonym_66e570
15. aug 2025
@anonym_8a71d4

@anonym_autor autorka prepac za úprimnosť, ale tebe je uplne jedno ze kvoli tvojej pohodlnosti vychovavas doma chlapca ktorý sa bude chovať k svojej budúcej žene rovnako ako tvoj dementny manžel? Toto vobec nie je dobry vzor a sto krat radsej by som bola rozvedená v garsónke ale s vedomím ze moj syn bude vediet ze take správanie sa k žene nie je v poriadku a ze vo vzťahu sa maju dvaja ľúbiť a rešpektovať. Mysli na to ze mu formujes budúce vztahy 🙂

@anonym_8a71d4 to je nešťastný argument. Neplatí. Je mnoho rozvedenych žien, ktoré formovali dieťa samé a skončilo to aj tak katastrofou. Niekedy aj horšou, lebo chýbal vzor otca, muža.

anonym_66e570
15. aug 2025
@anonym_autor

@terezka1947 tak na začiatku sme sa spolu mali dobre, rozprávali sme sa, smiali sme sa spolu, trávili sme spolu čas, správanie bolo úplne iné ako teraz, záujem, snaha a ja nehovorim, jasne ze časom sa to mení, ale aby mi nepovedal ani ahoj alebo ked mu niečo začnem rozprávat sa dvihol a odisiel preč v polke mojej vety a podobne?

@anonym_autor ale prečo to robí? Nepovie ti prečo to robí?
Tam musí byť hlbší problém. Muž, ktorý má rád svoju ženu, sa takto nesprava. Pýtaj sa ho dookola na to, až kým ti to nepovie. Lebo tak nevieš čo sa deje vlastne.

tamitamitami
15. aug 2025

Ja by som podala návrh na rozvod, nech dostane "facku". Buď sa uvedomí a ty môžeš žiadosť o rozvod stiahnuť alebo sa bude chovať rovnako a budeš mať jasný signál že máš odísť.

Ja by som už bola dávno preč. Nedala by som sa takto ponižovať. Spýtala by som sa ho raz, dva, tri krát čo je vo veci, štvrtý raz ho rázne upozornila že odchádzam ak stým neprestavene (naozaj by som odišla).
Vôbec by som nebola ochotná prosiť dospelého chlapa ROK o vysvetlenie.

Veď to musí byť strašné spolužitie keď sa ledva pozdravíte, rok sa skoro nerozprávate, žiadny spoločný čas a keď už áno tak zlý...

bonboniera
15. aug 2025

Ach tieto rady jak z nejakej afganskej príručky správnej manželky … ze ma vôbec neprekvapuje ze zrovna kravcova lajkuje olijanke komentare - co tam po žene, hlavne nech je chlap spokojný s prázdnymi guľami a plným bruchom, správna gazdinka musí nohy roztiahnuť a nechať si nasrat na hlavu a chlap sa zrazu ráno zobudí, pobozká zenu, urobí jej kávu, donesie po robote kvety a bude s ňou komunikovať ako s človekom 😍
Hlavne treba furt dookola písať autorke aby sa s nim porozprávala, lebo očividne ani 5 strán a sto autorkiných príspevkov o tom ako on ma absolútne u riti ju a akúkoľvek konverzáciu s ňou, nestačí.
No nič autorka, kúp si cokoladku a všetko v poriadku 😉

anna777115
15. aug 2025
@anonym_66e570

Tam musí byť hlbší problém. Muž, ktorý má rád svoju ženu, sa takto nesprava. Pýtaj sa ho dookola na to, až kým ti to nepovie. Lebo tak nevieš čo sa deje vlastne.

@anonym_66e570 On, je emočné a citovo od nej odputany. A toto emočné naplnenie od niekoho čerpá. Podľa mňa, je v tom iná žena. Nemusí sa jednať o nič fyzické. Stačiť, že je to na emočnej úrovni.

bonboniera
15. aug 2025

A teda ešte k tomu sexu, keď už to musím takto narovinu, ja vás niektoré “obdivujem” lebo keď sa ku mne chová chlap jak k odpadu, nestrcil by do mňa ani zastruhany vlas, proste sex by fyzicky nebol ani možný …

beronsche
15. aug 2025
@terezka1947

@anonym_autor a ty si muža vážiš?resp.lepsie,kvôli čomu si si ho brala?čo sa ti na ňom páčilo?či stačilo,že urobil,čo si chcela?niečo muselo byť už na začiatku.....ja takým "náhlym" a neočakávaným zmenám o 180°neverim.

@terezka1947 nemusí ísť o osobnostnu zmenu, stačí, ze už k nej nič necíti a je privelky zbabelec, aby to pomenoval..

beronsche
15. aug 2025
@bonboniera

A teda ešte k tomu sexu, keď už to musím takto narovinu, ja vás niektoré “obdivujem” lebo keď sa ku mne chová chlap jak k odpadu, nestrcil by do mňa ani zastruhany vlas, proste sex by fyzicky nebol ani možný …

@bonboniera presne tak.
Viem si predstaviť sex bez lásky a vzťahu, ale určite nie s niekým, kto sa chová takto ignorantsky a nerešpektujúco..

anna777115
15. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Popremýšľaj či sa niečo neudiala v tej dobe, od kedy sa voči tebe takto správa. Stačila jedna veta od teba, smerom na niečo čo ho zlomilo a cíti ublíženia od teba

oliolijanka
15. aug 2025
@beronsche

@oliolijanka ale odpovedala.
Radim jej emocne nevyhroteny rozhovor, kde si ujasniia svoje očakávania a pocity. Kde bude ona hovoriť o tom, čo potrebuje ona a dá priestor aj jemu, aby podal, ako si ich fungovanie predstavuje on.
Autorka na to reagovala, že on ju vysmeje alebo odignoruje.
V takom prípade by som mu ja dala ultimátum - buď sa ideme slušne baviť čo ďalej alebo rozvod.

Podľa toho, čo tu píšeš, vysoké očakávania od partnera nemáš.
Vieš, toto je ale veľmi individuálne, mne by toto, čo tebe, nestačilo. A evidentne ani autorke nie.

@beronsche Co ty o mne vies?🙂
Moj mi pred chvilou pisal, ci moze kupit listky do divadla, alebo mam na ten termin iny program. Rano mi nabil auto, bez toho, aby som ho poziadala a dnes sa spolu ideme kupat a navecerat k jazeru.
Zajtra ma sprevadza na osavu narodenin mojej kolegyne a viem, ze sa spolu dobre zabavime, bez toho, aby sa tam opil alebo mi spravil hanbu.
Je krasny, sexi, kamaratsky, cistotny, spolahlivy, ma kamaratov a konicky, ma dobry vztah so svojou rodinou, nepije, nefajci, nie je vulgarny ani agresivny, nosi mi kvety, sam si nakupi aj auto, stravu, aj oblecenie, aby ma tym neztazoval. Doma porobi, co treba.
Minule natrel fasadu na dome mojich rodicov, lebo chcel a ja som pomahala, lebo som tiez chcela. S mojimi surodencami ma super vztah, nase dieta miluje.
Postaral sa o nase spolocne byvanie(ja mam aj svoje, nie som od neho zavisla). Aj navari, aj umyje okna a aj ja navarim aj umyjem okna, ked sa nam chce.
Dobre zaraba, vybudoval si dobru karieru. (Ak by si si chcela rypnut, ze som s nim kvoli peniazom, zarabam rovnako ako on.)
Sportujeme, vela cestujeme. Byvame v najlepsich hoteloch, alebo si zoberieme najlacnejsi karavan a prejdeme cez pust. A vsade nam je dobre.
Sex uzasny. Vianocovat moze, kde len na svete chce, ale travi so mnou vianoce na uprsanom slovensku, aby sme boli s rodinou spolu.

Mas pravdu, ja od mojho chlapa neocakavam nic. A ty by si chcela, aby ti tvoj daval viac, ako dava ten moj mne.

bludna
15. aug 2025
@anonym_autor

@beronsche lenže on komunikovať odmieťa, vždy ma odbije tým, že nemá náladu počúvať moje blbosti alebo niečo také a tým je komunikácia donútená, keď mám monológ, že sa nedám a komunikujem, tak maignoruje a nič neodpovedá, ani sa na mna nepozerá, dáva najavo že ma nepočúva a hotovo

@anonym_autor Tebe muz povie, ze nema naladu pocuvat tvoje hluposti a ty sa snazis napravit vas vztah? Ved to je hrozne smutne.

oliolijanka
15. aug 2025
@bonboniera

Ach tieto rady jak z nejakej afganskej príručky správnej manželky … ze ma vôbec neprekvapuje ze zrovna kravcova lajkuje olijanke komentare - co tam po žene, hlavne nech je chlap spokojný s prázdnymi guľami a plným bruchom, správna gazdinka musí nohy roztiahnuť a nechať si nasrat na hlavu a chlap sa zrazu ráno zobudí, pobozká zenu, urobí jej kávu, donesie po robote kvety a bude s ňou komunikovať ako s človekom 😍
Hlavne treba furt dookola písať autorke aby sa s nim porozprávala, lebo očividne ani 5 strán a sto autorkiných príspevkov o tom ako on ma absolútne u riti ju a akúkoľvek konverzáciu s ňou, nestačí.

@bonboniera Mas problem s porozumenim pisaneho textu?
Nikde nepisem, ze sa autorka ma starat o chlapa, aby jemu bolo dobre.
Prave naopak. Radim jej, aby bola ona stasta a spokojna. Aby jej stastie nijako nezaviselo od nalad, reakcii, ochoty jej chlapa.

A radim jej rozviest sa az ked skusi zit v manzelstve pre seba. Aby sa pre rozvod rozhodla, az ked do vztahu budu davat s manzelom rovnako.

A neradim jej mat s manzelom sex. Radim jej, aby to vnimala tak, ze nie ona robi sluzbu jemu, ale on jej ak zotrvava v niecom, co sa mu paci v ich vztahu.
A radim jej, ze ak nieco v ich vztahu funguje, tak nema chlapa vydierat, ze s tym prestane...ak chce uchovat ich manzelstvo.

Uplne vsetko si otocila a svoje fabulacie chces pripisat na ucet mne.

Autorka si dnes moze kupit cokoladu, moze si sadnut v parku, pozerat na ludi, odpocinut si a prist domov spokojna.
A moze bezat z roboty nakupit, potom navarit, potom vymenit ziarovku a potom pred svojim hrat obet a davat mu prednasku, ako on si ju nevazi.

anna777115
15. aug 2025

Autorka, on doslova chce mať od teba pokoj. Čo, je za tým, na to musíš prísť ty sama, alebo aj nemusíš, ale on ťa už zo svojho života odpísal. Funguje s tebou, len z vypočítavosti a preto, aby nemusel nič meniť a riešiť.

beronsche
15. aug 2025
@oliolijanka

@beronsche Co ty o mne vies?🙂
Moj mi pred chvilou pisal, ci moze kupit listky do divadla, alebo mam na ten termin iny program. Rano mi nabil auto, bez toho, aby som ho poziadala a dnes sa spolu ideme kupat a navecerat k jazeru.
Zajtra ma sprevadza na osavu narodenin mojej kolegyne a viem, ze sa spolu dobre zabavime, bez toho, aby sa tam opil alebo mi spravil hanbu.
Je krasny, sexi, kamaratsky, cistotny, spolahlivy, ma kamaratov a konicky, ma dobry vztah so svojou rodinou, nepije, nefajci, nie je vulgarny ani agresivny, nosi mi kvety, sam si nakupi aj auto, stravu, aj oblecenie, aby ma tym neztazoval. Doma porobi, co treba.
Minule natrel fasadu na dome mojich rodicov, lebo chcel a ja som pomahala, lebo som tiez chcela. S mojimi surodencami ma super vztah, nase dieta miluje.
Postaral sa o nase spolocne byvanie(ja mam aj svoje, nie som od neho zavisla). Aj navari, aj umyje okna a aj ja navarim aj umyjem okna, ked sa nam chce.
Dobre zaraba, vybudoval si dobru karieru. (Ak by si si chcela rypnut, ze som s nim kvoli peniazom, zarabam rovnako ako on.)
Sportujeme, vela cestujeme. Byvame v najlepsich hoteloch, alebo si zoberieme najlacnejsi karavan a prejdeme cez pust. A vsade nam je dobre.
Sex uzasny. Vianocovat moze, kde len na svete chce, ale travi so mnou vianoce na uprsanom slovensku, aby sme boli s rodinou spolu.

Mas pravdu, ja od mojho chlapa neocakavam nic. A ty by si chcela, aby ti tvoj daval viac, ako dava ten moj mne.

@oliolijanka ok, good for you..
O to prekvapivejsie vyznievajú teraz tvoje príspevky adresované autorke.
A ja tu nepotrebujem písať elaboraty o svojom vzťahu, ja som veľmi spokojná a čo si myslia iní, to je mi jedno. 🙂

ivuliena
15. aug 2025
@bonboniera

@bonboniera no presne, tiež som na to čumela.
To čo robí autorkin partner je normálne dlhodobé psychické týranie. Že mu niečo zacnem vykladať a on v polovici vety odíde z miestnosti? To je ako šikana na základnej škole, keď ti dávajú najavo, že si nikto.
Pan manžel sa citi byt na vrchole sveta a úprimne sa čudujem že sa autorka ešte nezrútila. Akoze ja by som v prvom rade hľadala podporu u okolia - posťažovala sa kamarátkam, normálne by som roztrúbila pravdu ako to doma máme. Volala by som domov návštevy a sledovala, ako sa drahý bude správať. Lebo mne jeho správanie pripadá ako dlhodobé účelové podkopávanie partnerkinej sebadôvery, nemusia tam byt ani vyslovene urážky - chlad a ignoracia je niekedy ešte horšia.

bonboniera
15. aug 2025
@oliolijanka

@bonboniera Mas problem s porozumenim pisaneho textu?
Nikde nepisem, ze sa autorka ma starat o chlapa, aby jemu bolo dobre.
Prave naopak. Radim jej, aby bola ona stasta a spokojna. Aby jej stastie nijako nezaviselo od nalad, reakcii, ochoty jej chlapa.

A radim jej rozviest sa az ked skusi zit v manzelstve pre seba. Aby sa pre rozvod rozhodla, az ked do vztahu budu davat s manzelom rovnako.

A neradim jej mat s manzelom sex. Radim jej, aby to vnimala tak, ze nie ona robi sluzbu jemu, ale on jej ak zotrvava v niecom, co sa mu paci v ich vztahu.
A radim jej, ze ak nieco v ich vztahu funguje, tak nema chlapa vydierat, ze s tym prestane...ak chce uchovat ich manzelstvo.

Uplne vsetko si otocila a svoje fabulacie chces pripisat na ucet mne.

Autorka si dnes moze kupit cokoladu, moze si sadnut v parku, pozerat na ludi, odpocinut si a prist domov spokojna.
A moze bezat z roboty nakupit, potom navarit, potom vymenit ziarovku a potom pred svojim hrat obet a davat mu prednasku, ako on si ju nevazi.

@oliolijanka aka je pointa žiť v manželstve pre seba? Načo mi je doma chlap ktorý sa mi smeje do ksichtu keď sa chcem rozprávať?
Narozdiel od teba nemám problem s porozumením písaného textu ani autorkinho a ani tvojho kde hovoríš ze henten ignorantsky idiot je “normálny dobry chlap” a ona si ma kúpiť cokoladku a usmievať sa jak mentálne zaostala. Juj život prenádherny. Len teda nádhernejsi by bol keby mala doma partnera a nie nepriateľa alebo keby žila sama s dieťaťom v domácnosti, kde sa k nej nikto nechová ako k odpadu.
A teda stále riešiš ten vzťah ze ona sa k nemu chová ako matka. Tak ja neviem, ale keď mi niečo dlhodobo vadí a komunikujem to ako človek, co aj ty furt omieľas aby komunikovala, tak neviem prečo by mala byt ako jeho mater. Ale tak to je take typické mužské zmýšľanie, ze chlapovi nemôžeš nič vytknúť.

bludna
15. aug 2025

Precitala som vsetky komentare a mne uprimne len z toho co pises lezies na nervy. Neviem si predstavit zobudzat sa vedla tak prazdneho a nudneho cloveka. Je vobec nieco pre co mas vasen? O com sa s tebou tvoj muz ma bavit? O com sa s nim chces bavit ty ked za nim prides? O tom co si dnes kupila v lidli? Alebo o tom co budes varit zajtra na obed? Zacni konecne hladat samu seba lebo tvoj muz nebude potrebovat vela na to aby sa nechal zbalit niekym kto na aspon trochu zivota v sebe.

anna777115
15. aug 2025
@ivuliena

@bonboniera no presne, tiež som na to čumela.
To čo robí autorkin partner je normálne dlhodobé psychické týranie. Že mu niečo zacnem vykladať a on v polovici vety odíde z miestnosti? To je ako šikana na základnej škole, keď ti dávajú najavo, že si nikto.
Pan manžel sa citi byt na vrchole sveta a úprimne sa čudujem že sa autorka ešte nezrútila. Akoze ja by som v prvom rade hľadala podporu u okolia - posťažovala sa kamarátkam, normálne by som roztrúbila pravdu ako to doma máme. Volala by som domov návštevy a sledovala, ako sa drahý bude správať. Lebo mne jeho správanie pripadá ako dlhodobé účelové podkopávanie partnerkinej sebadôvery, nemusia tam byt ani vyslovene urážky - chlad a ignoracia je niekedy ešte horšia.

@ivuliena On jej dáva najavo, že ju má hlboko niekde. Nemá však gule, povedať čo je za tým, ale určite v tom niečo konkrétne bude.

oliolijanka
15. aug 2025
@beronsche

@oliolijanka ok, good for you..
O to prekvapivejsie vyznievajú teraz tvoje príspevky adresované autorke.
A ja tu nepotrebujem písať elaboraty o svojom vzťahu, ja som veľmi spokojná a čo si myslia iní, to je mi jedno. 🙂

@beronsche A co? Nerozumiem, preco mas stale potrebu sa so mnou porovnavat😀
Ty ocakavas viac, ja menej....
Ty nemusis, ja musim...

Si lepsia, si super👍👍👍

beronsche
15. aug 2025
@oliolijanka

@beronsche A co? Nerozumiem, preco mas stale potrebu sa so mnou porovnavat😀
Ty ocakavas viac, ja menej....
Ty nemusis, ja musim...

Si lepsia, si super👍👍👍

@oliolijanka cituj má, kde sa s tebou porovnávam..
Na to narazas, že píšem, že nemám potrebu písať elaboraty o mne?
Nie si tak trochu (dosť) vzťahovačna?

anonym_dc3a50
15. aug 2025
@7miriam77

@lenkakravcova autorka už na neho skúsila všetko, jednoducho on to má u riti a verím tomu, že keby mu dala rozvodové papiere na stôl ani to s ním nehne. Kde nie je láska, nie je ani rešpekt. Mne skôr príde, že on na tie papiere čaká a potešil by sa. Chce nechať ju, nech to urobí ona

@7miriam77 aj men to tak pripadá, že čaká, až ona požiada o rozvod, aby z toho vyšiel ako neviniatko. Nevymenenú žiarovku a pod. môže kľudne ignorovať aj pol roka

akje
15. aug 2025
@anonym_autor

@7miriam77 to si nemyslím, že by mal nejakú inú v hľadáčiku, lebo o intímnosti záujem má .... len ja nemám záujem už veľmi, neviem, nemám náladu na sex s niekým, kto so mnou za deň ani jedno slovo neprehovorí

@anonym_autor ahoj. takto mu to povedz, ako si to napísala.
On potrebuje intímnosti, ty pozornosť a porozumenie.

To by snáď mohol pochopiť.

oliolijanka
15. aug 2025
@bonboniera

@oliolijanka aka je pointa žiť v manželstve pre seba? Načo mi je doma chlap ktorý sa mi smeje do ksichtu keď sa chcem rozprávať?
Narozdiel od teba nemám problem s porozumením písaného textu ani autorkinho a ani tvojho kde hovoríš ze henten ignorantsky idiot je “normálny dobry chlap” a ona si ma kúpiť cokoladku a usmievať sa jak mentálne zaostala. Juj život prenádherny. Len teda nádhernejsi by bol keby mala doma partnera a nie nepriateľa alebo keby žila sama s dieťaťom v domácnosti, kde sa k nej nikto nechová ako k odpadu.
A teda stále riešiš ten vzťah ze ona sa k nemu chová ako matka. Tak ja neviem, ale keď mi niečo dlhodobo vadí a komunikujem to ako človek, co aj ty furt omieľas aby komunikovala, tak neviem prečo by mala byt ako jeho mater. Ale tak to je take typické mužské zmýšľanie, ze chlapovi nemôžeš nič vytknúť.

@bonboniera Tym, ze bude zit pre seba(v tom zmysle, v akom to chapem ja), tym dava ich manzelstvu priestor.

Otocme to. Predstavme si zenu, ktora chce ist ku kadernicke, do fitka, s kamoskami na dovolenku a svojho manzela miluje a maju spolu dobry sex kazdy druhy den.
Po desiatich rokoch jej muz zacne davat prednasky o tom, ze zena si ho nevazi, lebo trikrat tyzdenne ma program. Rok jej bude dookola vyplakavat, bude stelesnnim nestastia, bude sa jej tlacit na stretka s kamoskami, odoprie jej sex.

Ked mu niekto poradi, ze si ma najst nieco, preco bude mat vasen, on povie, ze on nema nic, len chce byt s manzelkou. Chce aby ho zobrala do kina, na veceru, na predlzeny vikend.. On ju miluje, on chce, aby ho chcela.
Po roku uz chudak zena, ked pride domov a uvidi tie zmorene oci, ktore chcu znova nieco vycitat, otvori dvere a znova zatvori.

A ten muz pride na mk a bude sa pytat, co este pre zenu obetovat, co pravit, aby si ho vazila?

Odpoved: Daj jej vydychnut, najdi si svoje radosti v zivote.
Odpovedou nemoze byt, ze porozpravaj sa s nou. Ona uz nechce.
Ani rozvod nie je odpoved. Ta zena s muzom chce ostat a chce mat stastny zivot.... len toho chlapa nechce mat u kadernicky, ani vo fitku a uz vobec s nim nechce stale sediet doma. A ani mu robit program, lebo on si sam program spravit nevie a nic ho nebavi, iba ju drzat za ruku.

anonym_dc3a50
15. aug 2025
@bonboniera

@bonboniera 👍👍👍

autor
15. aug 2025
@anonym_66e570

@anonym_66e570 neviem prečo, ale tiez uz som vycerpana sa dookola snazit nejaku komunikaciu zacinat, ked on nechce komunikovat a odbija to