Ako odísť zo vzťahu?
Ahojte, idem sa skôr vyrozprávať, aj keď sa to tu zvrtne na to, aká som asi hlúpa, že som ešte neodišla zo vzťahu. Sme s priateľom takmer dvadsať rokov, dá sa povedať, že to bol môj prvý skutočný partner, ostala som s ním. Dlhé roky som bola na ňom akoby závislá, a to najmä psychicky a asi aj finančne, keďže som bola študentka atď. Hádali sme sa aj predtým, aj škaredo, vždy sa to nejako utriaslo a ostali sme spolu, môj partner je veľmi málo komunikatívny, ja som výrečný typ, rada by som sa smiala, rozprávala, aj o tom, čo sa zrovna stalo v telke, alebo čo som uvidela, také tie normálne priateľské rozhovory, na nič nie je schopný rozvíjať debatu. Nie je schopný riešiť problém normálnymi argumentmi ani naše nezhody, nevie vyjadriť, čo sa mu páči a čo nie... v čom vidím problém. Uvedomujem si už dlhé roky, že takto funguje aj domácnosť jeho rodičov, otec je akoby mlčiaci typ, často to vnímam ako týranie tichom. Do narodenia dcéry mi však priateľ dosť pomáhal aj po fyzickej stránke, upratoval, pomáhal mi, mala som v ňom aj finančnú istotu. Posledné roky s narodením dcéry 5 rokov, to ide s naším vzťahom strašne dole kopcom. Najmä posledný rok. Mlčiaca domácnosť sa prehlbuje, je veľmi dobrým otcom, no zlým partnerom. O sexe pomlčím, sporadicky a vôbec nie tak akoby som si predstavovala, ale toto teraz neriešim, neviem, či má druhú, ja nemám milenca. Prestal mi s čímkoľvek pomáhať, myslí si, že pomoc je, keď umyje raz za týždeň riad, často sa hádame, aj pred dcérou. Nemá žiadne záujmy, nikam nechodí, leží na gauči celé dni, som z toho zúfalá. Veľmi ma trápi najmä to ticho, neviem v tom žiť. Ako sa vlastne odchádza zo vzťahu? Čo robiť? Máme viac nehnuteľností, absolútne neviem, čo s majetkami, je mi to ľúto popredať. On sa so mnou nechce rozísť prvý... Asi ani jeden dlhé roky nevieme nabrať odvahu a možno by to tak bolo lepšie.
@123nikolaa123
Takže píšeš, že na začiatku všetko ťahal on, je skvelý otec (podľa tvojich slov možno lepší rodič ako ty), ty si ho "poháňala vopred". Tak on možno netúži po nehnuteľnostiach, možno chce len ležať na tom gauči, hrať sa a rozprávať sa s dieťaťom.
Si mladá a chceš niečo úplne iné ako to, čo doma dostávaš.
Ty asi potrebuješ extroverta s ohromným ťahom na bránku, on možno introvertku, ktorá ho nebude poháňať vopred, ale bude akceptovať a milovať jeho životné tempo.
Ja by som poradila rozdeliť majetky, dcéru do striedavej starostlivosti a skúsiť nájsť šťastie niekde inde.
Veľmi držím palce!
@zmrzlinka2021 su rozvedeni a ziju spolu?
este by som povedala, ze mas velke stastie, kedze mas kam ist. co sa tyka majetkov, to daj na starosti pravnikovi, ktory ti s tym pomoze tak, aby to bolo spravodlive na obe strany. nemyslim si, ze je tazke odist, ak by si to fakt chcela, tak by si to spravila uz davno
Jeho mentálna kapacita na blízkeho človeka je zrejme len jedna, po mamičke si to ty. Túto pozornosť preniesol na dieťa a tebe sa už neuchadza pozornosti, lásky, pomoci. Je to smutné, ze mu nestojíš za trocha snahy, "premahania😄hod s nim reč, ci si spolužitie predstavoval takto a ci je spokojny🙋♀️
“zájazd sama nie je zlý nápad, ale to si myslí, že tam idem s niekým, to vôbec neprejde...”
Vidíš a toto je mozno cele to gro tvojho problému… niečo chceš, niečo cítiš že potrebuješ ale nevieš to odkomunikovať, nevieš to naozaj chcieť, namiesto snahy nájsť odvahu a pomôcť si to uzavries s tým že “ON to nedovolí, ON sa nezmení, ON mi dceru nedá”
A takto to ide, rok za rokom, nešťastný nikam nesmerujuci život. Svoju zbabelosť veci riešiť hádžes na neho, alebo na dceru (bez nej týždeň neprežijem).
Takéto hlúpe obdobie prokrastinacie či lipnutia na starých dobrých časoch zažívame občas všetci, no keď s tym odmietaš niečo robiť môžeš v tom skysnut naveky.
@123nikolaa123 radsej budes s extrovertom, co ta bude stale zabávať, smiať sa s tebou atd a potom prides na to ze ma tiez nejakú vadu, este horsiu ako mumak, pripadne ma milenky?
Vtedy si spomenies a budes ešte nešťastná, ze si sa rozhodla opustiť mumaka. Kazdy ma nejaku vadu, kazdy. Toto nie je vada, on je iny, ty si ina. Ale ak je poctivy, zodpovedný a stara sa, tak ty ho musis naladit, motivovat.. Ved si ženská, tak podumaj a nejako ho manipuluj, v dobrom.. nemozme od chlapov ocakavat, ze budu ako z telenovely. Vravim, každý ma nejaku vadu. A s tymto sa da pracovať...
@barborachors ja neviem, keby niekto so mnou nechcel rozpravat, nevyhladavala by som jeho spolocnost. A ked je to partner, clovek s ktorym travim najviac casu…nepride mi to ako schodna cesta. On nie podla mna mumak, ja si mumaka predstavujem tak, ze nevyhladava vonkajsie vztahy, ake v rodine normalne funguje. Tento tu, co ja viem, slak by ma trafil z takehoto miza
@lujza123 nemyslím si, že som človek, ktorého si opísala, ja si určite viem veci odkomunikovať a vyriešiť od malej záležitosti po obrovskú, nie som typ ženy, čo sa doma pýta muža, či môže kúpiť nový smetný kôš a akej má byt farby, v našej domácnosti som aj hlavou aj krkom ktorá ňou hýbe, prepáč, ale vidím problém v tom povedať mužovi, s ktorým som na nože, vieš čo zakúpila som si wellness pobyt na 3 noci a odchádzam, a rovnako považujem za choré zobrať mu na týždeň dcéru..
@barborachors nie som zástancom toho, že žena sa má starat o mužovo blaho, udržiavať si ho, len aby neodišiel a iné veci, preto ho určite nebudem motivovať a pod. je dospelý, dnes som sa ale rozprávala o ňom s mojou psychologickou povedala aom jej celu situáciu, povedala, že nemám predstavu, aki muži skutočne sú a aké problémy stvárajú, že nemám fakticky žiadny problém len prosím pekne MÁM HO NECHAŤ oddychovať… chce mat oddych a pokoj a čerpá energiu úplne inak ako ja, ja keď chcem čerpať energiu idem na 2 hodiny von so psom, premiestnujem nabytky a iné veci a potom sa cítim spokojna
@ahhola to si trafila, úplne má nahradila dcéra, ale ja milujem to aký je otec, on nikdy nebol mamickovsky typ inak
@123nikolaa123 neoznamuj mu to ako rozchod, ale napriklad, ze si idete urobit s dcerou babsky tyzden.
@123nikolaa123 skus ho nejak zošokovať...
Napr. Mala pýta súrodenca...co jej mam povedať?
Co mu tak začne srotovat v hlave.... Boa, chce decko, ci sex, chce sa mi sexovať, co otravuje, o co jej zas ide 😂 (rada to nebola, ale aspoň sa zabav a prelom ľady.)

Napíšem ti takto: takých, čo by bojovali o dieťa, keď sa rozchádzajú, už bolo… 🙈 a po rozchode zrazu nemajú čas na dieťa, zvlášť tieto typy, ktoré by v práci aj umreli. A nakoniec zistia, ze je jednoduchšie poslat almužnu a urobiť animátora cez vikend, kým si ty všetko odseres.
ale oproti väčšine žien máš výhodu, ze ste zrejme zabezpečení. Ak nechces rázny koniec a chceš dat tomu sancu, skus odísť napr na týždeň do danej nehnuteľnosti. Uvidis, či bude javiť záujem o teba, o dieta… a čo vlastne ďalej. Ale nečakaj zázraky. Rozumiem, ze muži nie sú na neviem ake debaty a väčšina z nich vypína, ked žena rozpráva o tom, aký mala den, ale ak je problém, zhovárať sa treba. Ak je nefunkčný vzťah a snahu zachraňovať ma len jeden, je to začiatok konca.