icon

Ako opäť veriť mužom?

23. feb 2026

Ahojte po bolesti ktorú mi spôsobovali napr duševne neprítomný otec.. Zneužívanie v puberte pod vyhrážkami... Donútenie okolnosťami ísť na upt. Nechali ma v najťažšich chvíľach života samu. Ublížili psychicky aj fyzicky. Oplatí sa vôbec im dat šancu? Ako mam začať nový dobry život? Bola som zneužívana okolo 10 rokov nevedela som za kým ísť a to povedať vyhrážali sa mi ze mi zničia život a ja som nemala rodičov ktorí by mi boli blízki a keď sa to prevalilo miesto súcitu som ostala ja ta vinná 😭 všetko sa na mňa sype. Nedokážem veriť ze mi muž neublíži, som sama už 8 rokov neskacem zo vzťahu do vzťahu ale aj ja sa túžim cítiť byt milovaná a o niekoho sa s láskou starať 😔 tiež túžim dostať pusu a objatie pred spaním, túžim aby ma niekto vypočul a prijal takú aká som. Dá sa to?ci niektoré ženy sú určené na to byť samé? Bolesť je neskutočná..

patrike
23. feb 2026

Psycholog, ba mozno aj psychiater. Bez nich a mozno liekov sa sama z toho nedostanes.

autor
23. feb 2026
@patrike

Psycholog, ba mozno aj psychiater. Bez nich a mozno liekov sa sama z toho nedostanes.

@patrike myslíš ze nie je šanca samostatnou prácou na sebe? Keď ja to chcem zvládnuť sama a byť hrdá ze som to zvládla. Prekonať to a žiť len neviem kde začať čo je koreň problému prečo sa to tak muselo stať prečo som nemala nikoho vtedy keď som potrebovala pomoc., prečo vlastne. Odmalička som túžila po láske a úprimnom vzťahu a nikdy som to nedostala. Ako mala som nemala ani "hriechy" ani nič za co by som si zaslúžila taky trest. Chyba mi vysvetlenie vedieť dôvody. Neviem to v sebe uzavrieť lebo nechápem čím sa dieťa previnilo keď toto na ňom dopustia. Vždy mi príde ľúto keď čítam koľko detí aj dnes trpí a ti co by ich mali chrániť ani nevedia ze ich dieťa je šikanovane alebo trpí depresiou

annadan
23. feb 2026

no tak tu je jednoznačne potrebná odborná pomoc. neviem si predstaviť, ako inak by to bez toho niekto zvládol. 🙈

patrike
23. feb 2026
@anonym_autor

@patrike myslíš ze nie je šanca samostatnou prácou na sebe? Keď ja to chcem zvládnuť sama a byť hrdá ze som to zvládla. Prekonať to a žiť len neviem kde začať čo je koreň problému prečo sa to tak muselo stať prečo som nemala nikoho vtedy keď som potrebovala pomoc., prečo vlastne. Odmalička som túžila po láske a úprimnom vzťahu a nikdy som to nedostala. Ako mala som nemala ani "hriechy" ani nič za co by som si zaslúžila taky trest. Chyba mi vysvetlenie vedieť dôvody. Neviem to v sebe uzavrieť lebo nechápem čím sa dieťa previnilo keď toto na ňom dopustia. Vždy mi príde ľúto keď čítam koľko detí aj dnes trpí a ti co by ich mali chrániť ani nevedia ze ich dieťa je šikanovane alebo trpí depresiou

@anonym_autor Presne na tie otazky ti odbornik pomoze najst odpovede.

minilla
23. feb 2026

Je mi luto, co si prezila. Muselo to byt nesmierne narocne. Toto by nikto nemal zazivat. Je fajn, ze to chcet skusit zvladnut sama, ono je to vlastne vzdy praca samej na sebe. Nikto iny to za nas nespravi. V pripade, ale velkej traumy (co je v tvojom pripade vysoko pravdepodovne) nie je na skodu mat odborne vedenie zo strany psychologa/terapeuta, ktory ta tym procesom bezpecne prevedie. Na "otvaranie, opatovne prezitie a uzavretie traumatickych situacii z minulosti" pekne funguje EMDR terapia.

minilla
23. feb 2026

Napada mi este, ze "chciet to zvladnut sama" moze byt vzorec spravania, pretoze si v zivote, musela toho vela zvladnut sama, aj tie najtazsie situacie. V podstate nie si zvyknuta na pomoc inych, kedze si ju nedostala, ked si najviac potrebovala. Popytat o pomoc odbornika nie je hanba, ani to z teba nerobi menej hodnotneho cloveka. Naopak, je to znak toho, ze chces sebe, co najlepsie, chces sa uzdravit.

betulinka1
23. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor určite vieš časť vecí doriešiť aj prácou na sebe. Ale ten psycholog ti ta aj iný pohľad. A to je pri práci so sebou doležité. Pokračuj prácou na sebe ale chod aj za klinickou psychologičkou, ktorá ti dá zase iný rozmer.

any_soj
23. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor "ja to chcem zvládnuť sama a byť hrdá ze som to zvládla". Aj také bude. Ale teraz myslím že malé dievčatko v tebe potrebuje objať, pustiť veci z rúk, nemusieť. Môcť v bezpečí len jednoducho byť. Mnoho vecí, zlých, ktoré sa ti stali, si nemohla ovplyvniť. Je prirodzené, že chceš mať teraz veci v rukách, zvládnuť to sama. Je to prirodzené, ale myslím, že nie je zdravé na tom teraz lipnúť.
A aj konkrétne ti poradím - Dušana Priehradná. https://rodinnaterapia.sk/nas-tim/dusana-priehr...
Ja som s ňou pred pár týždňami začala terapiu. A mám pocit, že konkrétne tento smer psychoterapie by mohol byť veľkou úľavou aj pre teba.
Ja s ňou robím online, som ďaleko, s tým, že raz mesačne prídem osobne (Martin). Je vybookovaná na pár mesiacov vopred. Ale môžeš jej napísať, ak by si chcela s ňou skúsiť, a dohodnúť. Alebo môže poradiť niekoho bližšie k tebe.
Ak by si mala otázky, kľudne píš.
A ešte konkrétne k mužom - do budúcnosti, toto je úžasný checklist, že čo si všímať, ako zistiť, či je druhý schopný naozaj milovať. Podcast Ako si nevziať teľa, zvlášť prvá časť 10 spôsobov ako vstúpiť do zlého vzťahu. Som presvedčená, že vzťahy, kde je zrazu žena prekvapená, ako nečakane sa z muža vykľul narcis, tyran, bezohľadný, - vlastne vôbec neboli tak nečakané. Len jednoducho včas a v slobode nevedeli, čo si majú všímať.
https://skpodcasty.sk/podcasty/ako-si-nezobrat-...

anjelicek26
23. feb 2026

Preco to chces riesit sama a nechces aby ti niekto s tym pomohol a ulahcil? Natrapila si sa dost, hladaj terapiu, ktora ti s tym pomoze . Nie je kazdy muz taky, zdaleka nie.

domix147
23. feb 2026

@anonym_autor najskôr musíš sama sebe odpustiť,a dovoliť si mať so sebou súcit...až keď samu seba ty pohľadom,a budeš ľúbiť ,potom sa pomaličky vyliečiť...ale na začiatok by som u čiže vyskúšala psychiatra...to nie je hanba a ani úbohosť...poprosit o pomoc...on by ťa vypočul, pomohli,pochopil...to je to čo potebujes

majlo1234
23. feb 2026

Presne prero, ze ako vravis, si nikdy nezazila lasku a prijatie, nevies, ako vyzera dobry vztah. A asi si potom hoadas podvedome zlych muzov. A presne s tym ti pomoze dobry psychoterapeut. Nenusis to zvladnut sama

anonym_1ea7f7
23. feb 2026

Nájdi si ženu

anonym_bbaffb
23. feb 2026
@anonym_1ea7f7

Nájdi si ženu

@anonym_1ea7f7 to nie je cesta, aj ženy vedia ublížiť. Ja mám väčšie zranenia od mamy, než od otca. Skrz manipuláciu, vydieranie, znevažovanie, aj fyzické,...