Ako oslovujete svoju mamu?
Ahojte
Ako oslovujete svoju Mamu,, mama, maminka, alebo mami?
Keď si s ňou nerozumiete..,
Je tu niektorá z vás, ktorá ju oslovuje menom alebo inak?
Napiste dakujem
🙂
od kedy mám dieťa tak väčšinou menom alebo mamina. Aj moja dcéra ju volá menom.
moju som volala "mami" , potom mala obdobie, ked vyzadovala, aby som ju volala menom, ked sa mi narodili deti, tak "babka"
@nela22323 To akoze dlhodobo nerozumieme alebo len ze sme docasne pohadane?
Ja som oslovovovala Mami bez ohladu na to ci sme boli pohadane alebo nie.
Ja si s mojou mamou nerozumiem od detstva. Veľmi mi ublížila. Volám ju mama, alebo babka (mám deti, tie tu tiež volajú babka).
Mama, odjakziva :D
Ja som rada, zas mna moj maly vola maminka alebo mamka. :D
S rodicmi som nemala ziadny blizky vztah, ani nemam.
@viestta pisem, ze ak s mamou nevychadzas, mas ju oslovovat “hej ty”? Napisala som len, ze neviem ci si vsetci vsimli dodatok - ze ak si s mamou nerozumies. Nie som si ista ci v tvojom okoli su aj take mamky, kt matkami byt nemali. Moju kamosku napr jej bio matka tyrala … 🙂 a stale ju oslovovala bio matka. Nijak hanlivo jej nepovedala. Ale ani nie uplne pekne (krajsie nez by si zasluzila). Nikde nikdy nikto vsetky roky nevychadza na 100% cukrikovo uzasne
Odkedy mam dceru volam ju babka.... inak v sukromi ju volam *****(no proste nepekne). Mama jej uz povedat neviem
Keďže moja dieťa moju "matku"premna to neje matka tento titul patrí v mojom živote iné osobné (mojej staraj máme ) "vychovala"(""preto že má vychovali a starali sa o mňa viac iný ľudia hlavne starka Ta mi je ako mama volám ju buď mama alebo starká )
Tak že ju volám Zuzana alebo ropucha 🤣 určite nie "mama"
Ja ju neoslovujem nijako, ona di pomenovanie mama nezasluzi...pred inymi ludmi o nej hovorim ako o mamke (u nas negativne) alebo matke, obcas pouzijem jej rodne meno...nieco ako: S Evou si volala?...inak jej povedat neviem
Čudujem sa ženy, kde je úcta a rešpekt? tie ženy vám dali život a už nech sú akekoľvek, vždy to budú pre vás MAMY. Neviem si predstaviť, že by som vlastnú mamu nevedela osloviť slovom mama, nech už v živote urobila jednu alebo niekoľko chýb.
@tanyag nikdy si nebola v nasej kozi, nezazila si, co sme museli zazivat my, a tes sa z toho, ze si nebola na nasom mieste...my vieme, co sme zazili a nik na svete nema pravo nam kazat (aj ked si myslim, ze to myslis v dobrom) ako mame/nemame oslovovat svoje matky, ver, ze mame na to svoje dovody (ty to nazyvas chybami, ja tomu hovorim zlyhanie rodica na plnej ciare, a ver tomu, ze niektore zeny by nemali mat deti, nezasluzia si byt matkami)
@erikavesela nekážem, len som sa nahlas zamyslela. Každý ma nejakú minulosť, ja som tiež nevyrastala v bavlnke, ale odkedy som sama mamou, tak by mi bolo ľúto, ak by v dospelosti na mňa vlastná dcéra "zanevrela" alebo ma nazývala ináč ako MAMA. Nesúdim, neodsudzujem, aby sme sa chápali.
@tanyag ved pisem, ze si myslim, ze to myslis v dobrom...ja robim vsetko pre to, aby moje deti nikdy na mna nezanevreli...mojej matke je to jedno...nikdy neprizna svoje zlyhanie...ale ja tomu vravim..jej rozhodnutie=jej zivot...tak nech si ho zije...

Mamka, babka na striedacku