icon

Ako oslovujete svokrovcov pred svadbou?

27. feb 2024

ak nie ste ešte zosobášení?

Strana
z2
lindous
27. feb 2024

Menom, potykali sme si... a keď o nich hovorím, tak ako o svokrovcoch, aj keď tu sú na to mnohé ženy alergické, čo som si všimla... ale jednoducho je "svokra" kratšie ako "priateľova mama" a aj ona o mne hovorí ako o jej neveste 🙂

paradajkova
27. feb 2024

Starky a starka 👴👵

muchacici
27. feb 2024

Tetuška, ujo 😃 No a keď som ich spomínala, tak som vravela, že Tomášovi rodičia, alebo konkrétne Tomášova mama/oco

andreakotesova
28. feb 2024

Keď som ešte nebola vydatá za môjho muža, tak som jeho mamu oslovovala "pani + priezvisko".

matus7030
28. feb 2024

Ja teta a ujo a tak to ostalo aj po svadbe. A moj muž si zase s našimi potykal, takže tam je to jednoduchšie.

martinkatinka
28. feb 2024

No ked nie ste zobrati, este to nie je svokra 😉
Ja som oslovovala babka, lebo ju vsetci tak volali...

dzejsik
28. feb 2024

svokru menom tykane si, svokra nijak - pred detmi dedo, ale keby nijak nereagoval, tak uz tiez menom ale s vykanim

lenka1993
28. feb 2024

“Svokru” menom. Tykame si. “Svokra” oslavujem ujo.

sense
28. feb 2024

Partnerovho otca som ešte nikdy nijako neoslovila a keď sa tak zamýšľam ani matku. A vykám im. Aj keď dcéra im týka môj partner vola moju mamu menom a týka jej

titla
28. feb 2024

Kratko po zoznameni mi obaja navrhli tykanie a odvtedy si tykame. Svokor uz nezije, ale ked hovorim o svokre tak ju spominam jej menom (mame pekny vztah).

ivanakal
28. feb 2024

Za slobodna som ich neoslovovala nijako 😀 a nepotykali sme si

tiezjedna
28. feb 2024

So svokrou sme si potykali už roky pred svadbou, takže tú oslovujem menom. Svokrovi hovorím tato a vykám mu, nejak na tykanie nikdy neprišlo, ale máme super vzťah, takže keď je na to dôvod, pokojne ho pošlem ho hája😂 (aj on mňa)

mimikarol
28. feb 2024

Teraz dedko, aj keď sa tomu osloveniu snažím vyhýbať. Snažím sa mu povedať tak, aby som nemusela pouzit žiadne oslovenie. On ma pred svadbou volal mladá slečna, po svadbe mladá pani. A jedne krát za 15 rokov ma oslovil menom 😏

avanka
28. feb 2024

Keď sme neboli svoji,ale žili sme spolu od 1 dňa oznámenia, asi nijako,bolo mi čudné ich volať teta,ujo. Pred svadbou si ma posadili, dali mi na výber..tatino,mamina alebo Anička, Paľo...
Od svadby im tykám a volam ich mami,tati. Sú to moji druhí rodičia a máme pekný vzťah 🙂 oni mi ešte inak nepovedali,ako Zuzanka..s manželom sme spolu 19 rokov. Aj on mojim rodičom tyka a volá ich mami,tati

lija22
28. feb 2024

waw to vazne dospeli ludia komunikuju tak aby sa vyhli priamemu osloveniu? preco

katica06
28. feb 2024

Dedo+ krstné meno , babka +krstné meno

lenkahvh
28. feb 2024

@lija22 strasne hej, suhlasim
chyba je vzdy na strane tych starsich, ktori sa k tomu nevedia postavit celom a povedat, tak a ja som Eva, Jana, Juraj a volaj ma Eva atd alebo ma volaj Babka Eva, Teta Eva atd - ako si povedia a chcu - idealne je tykat jasne, ale tak niektori si drzia odstup a formu

a tu sa mlada zacykli, vacsinou su to zeny naozaj, muzi su v tomto priebojni a neseru sa, a tie zeny si netrufaju sa ozvat a rozhodnut a nechaju to vyhnit do stratena
aj vyssie situacie to dosvedcuju ako pise mimikarol aj sense

lija22
28. feb 2024

@lenkahvh dakujem. Tento uhol pohladu mi nenapadol. Mas pravdu

autor
28. feb 2024

Ďakujem za odpovede 🙂

44janica44
28. feb 2024

My sme zosobaseni ale volám ich tak ako pred svadbou teta, ujo... väčšinou sa osloveniu vyhýbam. Netykame si.
Muž mojim rodičom tyka a ma ich oslovovať mama a oco( to mu nejde) oni chceli aby im tykal krátko po zasnubach.
Mne ani po svadbe nepovedali o inom oslovovani tak som to nemenila. Svokra dokonca vyka svojej vlastnej mame co je pre mňa nepochopiteľné, viem kedysi to bolo bežné ale predsa doba je už iná

anna777115
28. feb 2024

Nechápem, keď nejaký dospelý človek, volá rovnako dospelého človeka teta, alebo ujo, pokiaľ to nie sú súrodenci niektorého z rodičov.

mofa
28. feb 2024

@anna777115 a ako teda ked ste si nepotykali. Podla mna lepsie ako babka a dedko alebo pani, pan. Moji svokrovci su kreteni napriklad takze za mna bez oslovenia…

dzulik_
28. feb 2024

Pred svadbou teta/ujo, po svadbe chceli, aby sme ich so švagrinou oslovovali mama/oco, žiadne svokra/svokor, ja som sa tomu ale vyhýbala, to mi nejak nejde do úst. Teraz, keď máme deti ich oslovujeme babka/dedko, to je najprijateľnejšie.

anna777115
28. feb 2024

No, tak moja desaťročná dcéra vie, že susedovci napr.su pán sused a pani suseda. V škole je to pán učiteľ. Tebe, by sa ako páčilo, keby ti predavačka v obchode povedala "teta, platíte, toľko a toľko"...

mofa
28. feb 2024

@anna777115 ale sused predsa nie je rodina(aj ked🙂)to je predsa normalne, ze cudzi ludia su pan, pani. Ale na slovensku je to tak stale nejake caviky s oslovovanim.
Keby sme sa oslovovali vsetci menom ako v zahranici tak by nebol problem.

anna777115
28. feb 2024

@mofa Pokiaľ nie si vydatá, tak rodičia tvojho frajera, ti nie sú žiadna rodina. Pokiaľ, vydatá si, tak sú to rodičia tvojho muža čiže mama a otec ak máte deti, tak bábka, dedko, alebo sa teda vyhybaj osloveniu.

alenka58
28. feb 2024

tykáme si ,oslovujem menom alebo babka, dedko

andreakotesova
28. feb 2024

@mofa ani frajerova rodina, nie je tvoja rodina 🙂

rachel36a
28. feb 2024

Menom, tykame si..nez mi navrhli tykanie tak som im vykala a slovovala pan x, panix, a aj oni mne vykali

andreatytler
28. feb 2024

@mofa Na Slovensku su caviky s oslovovanim, lebo dospeli maju taky nadradeny pristup k detom a tak su tie deti nesvoje a maju strach iniciovat komunikaciu s dospelakmi a tym padom sa vyhybaju osloveniu.
V anglicky hovoriacich krajinach nie je vykanie ale je uplne bezne ze buduci svokor sa oslovuje Mr. Smith a ked svokor navrhne ze ho moze volat krstnym menom, tak menom.
Mna volaju synovi sploziaci zo skolky Mrs. Mom kedze nevedia moje meno... v preklade pani mamka.😀 vynajdu sa ze oslovia s respektom aj ked nevedia meno.

Strana
z2