Ako oslovujete svokrovcov pred svadbou?
ak nie ste ešte zosobášení?
Starky a starka 👴👵
Tetuška, ujo 😃 No a keď som ich spomínala, tak som vravela, že Tomášovi rodičia, alebo konkrétne Tomášova mama/oco
Keď som ešte nebola vydatá za môjho muža, tak som jeho mamu oslovovala "pani + priezvisko".
Ja teta a ujo a tak to ostalo aj po svadbe. A moj muž si zase s našimi potykal, takže tam je to jednoduchšie.
No ked nie ste zobrati, este to nie je svokra 😉
Ja som oslovovala babka, lebo ju vsetci tak volali...
svokru menom tykane si, svokra nijak - pred detmi dedo, ale keby nijak nereagoval, tak uz tiez menom ale s vykanim
“Svokru” menom. Tykame si. “Svokra” oslavujem ujo.
Partnerovho otca som ešte nikdy nijako neoslovila a keď sa tak zamýšľam ani matku. A vykám im. Aj keď dcéra im týka môj partner vola moju mamu menom a týka jej
Kratko po zoznameni mi obaja navrhli tykanie a odvtedy si tykame. Svokor uz nezije, ale ked hovorim o svokre tak ju spominam jej menom (mame pekny vztah).
Za slobodna som ich neoslovovala nijako 😀 a nepotykali sme si
So svokrou sme si potykali už roky pred svadbou, takže tú oslovujem menom. Svokrovi hovorím tato a vykám mu, nejak na tykanie nikdy neprišlo, ale máme super vzťah, takže keď je na to dôvod, pokojne ho pošlem ho hája😂 (aj on mňa)
Teraz dedko, aj keď sa tomu osloveniu snažím vyhýbať. Snažím sa mu povedať tak, aby som nemusela pouzit žiadne oslovenie. On ma pred svadbou volal mladá slečna, po svadbe mladá pani. A jedne krát za 15 rokov ma oslovil menom 😏
Keď sme neboli svoji,ale žili sme spolu od 1 dňa oznámenia, asi nijako,bolo mi čudné ich volať teta,ujo. Pred svadbou si ma posadili, dali mi na výber..tatino,mamina alebo Anička, Paľo...
Od svadby im tykám a volam ich mami,tati. Sú to moji druhí rodičia a máme pekný vzťah 🙂 oni mi ešte inak nepovedali,ako Zuzanka..s manželom sme spolu 19 rokov. Aj on mojim rodičom tyka a volá ich mami,tati
waw to vazne dospeli ludia komunikuju tak aby sa vyhli priamemu osloveniu? preco
Dedo+ krstné meno , babka +krstné meno
@lija22 strasne hej, suhlasim
chyba je vzdy na strane tych starsich, ktori sa k tomu nevedia postavit celom a povedat, tak a ja som Eva, Jana, Juraj a volaj ma Eva atd alebo ma volaj Babka Eva, Teta Eva atd - ako si povedia a chcu - idealne je tykat jasne, ale tak niektori si drzia odstup a formu
a tu sa mlada zacykli, vacsinou su to zeny naozaj, muzi su v tomto priebojni a neseru sa, a tie zeny si netrufaju sa ozvat a rozhodnut a nechaju to vyhnit do stratena
aj vyssie situacie to dosvedcuju ako pise mimikarol aj sense
Ďakujem za odpovede 🙂
My sme zosobaseni ale volám ich tak ako pred svadbou teta, ujo... väčšinou sa osloveniu vyhýbam. Netykame si.
Muž mojim rodičom tyka a ma ich oslovovať mama a oco( to mu nejde) oni chceli aby im tykal krátko po zasnubach.
Mne ani po svadbe nepovedali o inom oslovovani tak som to nemenila. Svokra dokonca vyka svojej vlastnej mame co je pre mňa nepochopiteľné, viem kedysi to bolo bežné ale predsa doba je už iná
Nechápem, keď nejaký dospelý človek, volá rovnako dospelého človeka teta, alebo ujo, pokiaľ to nie sú súrodenci niektorého z rodičov.
@anna777115 a ako teda ked ste si nepotykali. Podla mna lepsie ako babka a dedko alebo pani, pan. Moji svokrovci su kreteni napriklad takze za mna bez oslovenia…
Pred svadbou teta/ujo, po svadbe chceli, aby sme ich so švagrinou oslovovali mama/oco, žiadne svokra/svokor, ja som sa tomu ale vyhýbala, to mi nejak nejde do úst. Teraz, keď máme deti ich oslovujeme babka/dedko, to je najprijateľnejšie.
No, tak moja desaťročná dcéra vie, že susedovci napr.su pán sused a pani suseda. V škole je to pán učiteľ. Tebe, by sa ako páčilo, keby ti predavačka v obchode povedala "teta, platíte, toľko a toľko"...
@anna777115 ale sused predsa nie je rodina(aj ked🙂)to je predsa normalne, ze cudzi ludia su pan, pani. Ale na slovensku je to tak stale nejake caviky s oslovovanim.
Keby sme sa oslovovali vsetci menom ako v zahranici tak by nebol problem.
@mofa Pokiaľ nie si vydatá, tak rodičia tvojho frajera, ti nie sú žiadna rodina. Pokiaľ, vydatá si, tak sú to rodičia tvojho muža čiže mama a otec ak máte deti, tak bábka, dedko, alebo sa teda vyhybaj osloveniu.
tykáme si ,oslovujem menom alebo babka, dedko
@mofa ani frajerova rodina, nie je tvoja rodina 🙂
Menom, tykame si..nez mi navrhli tykanie tak som im vykala a slovovala pan x, panix, a aj oni mne vykali
@mofa Na Slovensku su caviky s oslovovanim, lebo dospeli maju taky nadradeny pristup k detom a tak su tie deti nesvoje a maju strach iniciovat komunikaciu s dospelakmi a tym padom sa vyhybaju osloveniu.
V anglicky hovoriacich krajinach nie je vykanie ale je uplne bezne ze buduci svokor sa oslovuje Mr. Smith a ked svokor navrhne ze ho moze volat krstnym menom, tak menom.
Mna volaju synovi sploziaci zo skolky Mrs. Mom kedze nevedia moje meno... v preklade pani mamka.😀 vynajdu sa ze oslovia s respektom aj ked nevedia meno.

Menom, potykali sme si... a keď o nich hovorím, tak ako o svokrovcoch, aj keď tu sú na to mnohé ženy alergické, čo som si všimla... ale jednoducho je "svokra" kratšie ako "priateľova mama" a aj ona o mne hovorí ako o jej neveste 🙂