icon

Ako oživiť manželstvo v kolobehu rodičovských povinností?

2. okt 2025

Ahojte, ako travite cas so svojim manzelom? Ja mam pocit, ze sme v 1 kolotoci...praca, deti - skola, kruzky...vecer pozrieme TV a som k.o. mam pocit, ze fungujeme uz len ako rodicia a je mi z toho smutno 😔 ako je to u vas? Ako to ozivit?

anonym_dcb534
2. okt 2025

môj manžel je nezničiteľný, čo by som ja za to dala, keby bol K.O. a padol do postelee aspoň 4 x do týždňa 😉😀😀😀🧞

bolarazjedna
2. okt 2025

Treba vyhradiť čas, sadnúť si a dohodnúť sa napr ze každý deň 10-15minut vyhradite na seba, keď už deti spia napr. A tu vôbec neide o sex, sle ze ako 2 dospelý ľudia v kľude sa porozprávať, čo ste zažili, šky ste našli deň, čo vás zaujalo.... Alebo ak ste na to príliš unavení, tak len ležať na gauči vedľa seba a povedať si, že dnes sme to mali ťažké a byť ticho je ok. Podstata je byt spolu a naladiť sa jeden na druhého.
A mimo toho robiť pravidelne aj program v dvojici, keď sú deti u babky, opatrovateľky, v detskej herní s dozorom..... A ísť na večeru, na prechádzku, do kina, čo len chcete... Vo dvojici.

anonym_6c5238
2. okt 2025

Tiež máme niekedy také trhliny a keď sa mi zdá že sme vzdialení tak ja som taký otvorenejší človek, poviem, čo ma trápi, čo mi chyba a tak. A snažíme sa to najbližší voľný čas napraviť. 😊 potom je zas dlhšie pekne obdobie ale je to normálne oporou povinnostiach a deťoch niekedy skĺznuť do takého stereotypu, no nenechať to dlho len tak, to je dôležité…

mane01
2. okt 2025

@anonym_autor treba si urobit cas aj na seba, ako par. Nam chodila raz do tyzdna opatrovatelka. My sme isli s muzom von a deti sa zas tesili na nu, lebo to bolo uplne ine ako s rodicmi.

anonym_626ac3
2. okt 2025

No veď keď ste už doma z práce tak normálne sa venujte jeden druhému, doprajte si jeden druhého, súkromie, intímnosti. Trávte čas s deťmi primerane, nie všetok čas. Vaše manželstvo je dôležité a nemôžete sa od seba odpútať kvôli deťom a povinnostiam. Obmedzte to s tými deťmi a hneď to bude lepšie 😉.

denkabemommy
Autor odpoveď zmazal
anonym_ea1511
2. okt 2025

@anonym_autor musí byč TV zapnutý? Nemôžete sa len tak rozrávať? Raz za čas zaplatiť patrovateľku, dať deti na víkend babke alebo aspoň na pol dňa kamarátke a venovať sa jeden druhému?

anonym_15ed93
3. okt 2025

Nie každý rodič má k dispozícii babky na stráženie alebo opatrovateľku a tiež kamarátka nepostrazi deti. Tak to sú také rady čo dávate. Alebo jedna písala obmedziť čas s deťmi. Ja žasnem, ako to môže jedna matka toto povedať. Akože kam máme dať deti zavrieť do izby len aby bol čas s manželom? Deti sú malé len raz a treba sa im venovať, keď vyletia z domu tak bude viac času na manžela.

anonym_6d9cda
3. okt 2025

Citim to rovnako...uz sme ako spolubyvajuci....neviem ci ma zmysel takto zostat v manzelstve. Asi ani nie.... Po veceroch je este varenie, upratovanie...priprava na druhy den. A padnem unavena...kaoo. Viem ze je to aj moja vina, ze sme sa sem dostali..Ale neviem ako to mam zmenit. Nic nestiham. Je to kolotoc....A na seba uz vobec nemam ziadny cas, raz za cas mam vecer ked si poplacem sama. Vtedy manzel vie ze mam "tenden" a sam sa postara o deti..je to chabe ale to je jediny moj cas....

alchemilkazltozelena
3. okt 2025

@anonym_autor u nás detto

martul
3. okt 2025

@anonym_autor veď nepozerajte tv a venujte sa navzájom jeden druhému.

guiseppinka
3. okt 2025
@anonym_15ed93

Nie každý rodič má k dispozícii babky na stráženie alebo opatrovateľku a tiež kamarátka nepostrazi deti. Tak to sú také rady čo dávate. Alebo jedna písala obmedziť čas s deťmi. Ja žasnem, ako to môže jedna matka toto povedať. Akože kam máme dať deti zavrieť do izby len aby bol čas s manželom? Deti sú malé len raz a treba sa im venovať, keď vyletia z domu tak bude viac času na manžela.

@anonym_15ed93 tych 20 min, co by si ukradli pre seba a decka by pozerali rozpravku nikomu neuskodi

autor
3. okt 2025
@guiseppinka

@anonym_15ed93 tych 20 min, co by si ukradli pre seba a decka by pozerali rozpravku nikomu neuskodi

@guiseppinka tak po praci dame spolu kavu, porozpravame sa co bolo v praci a tak..potom sa riesia ulohy, trening, varenie....deti nemam kam dat na vikend. Raz za rok sa nam podari niekam spolu ist vecer 🙈

alchemilkazltozelena
3. okt 2025
@anonym_autor

@guiseppinka tak po praci dame spolu kavu, porozpravame sa co bolo v praci a tak..potom sa riesia ulohy, trening, varenie....deti nemam kam dat na vikend. Raz za rok sa nam podari niekam spolu ist vecer 🙈

@anonym_autor ake staré sú deti? Presne ako u nás..

guiseppinka
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor to bolo myslene stylom zapnem rozpravku v obyvacke a zaleziem na 20 min do spalne.

janickacrazy
3. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor opatrovateľku si môžte raz za mesiac určite na 2-3 hodiny zaplatiť, len tu u nás sa to stále považuje za divné a neviem aké, v zahraničí je to úplne bežné aj pri malých deťoch

anonym_9b8696
3. okt 2025

ako tak citam ste na tom vsetky lepsie...moj sa nevenuje ani mne a ani deťom.stokrat som mu to vravela, ale nezaujem.dokym sa da je vonku, potom dnu na mobile a detom pusti TV.o 20.00 vezme malu spat a castokrat zaspi este skor ako ona.po uspati uz za mnou nepride.som sama.nebol taky.zmenil sa po prestahovani do vlastneho byvania.

anonym_6d9cda
4. okt 2025
@anonym_9b8696

ako tak citam ste na tom vsetky lepsie...moj sa nevenuje ani mne a ani deťom.stokrat som mu to vravela, ale nezaujem.dokym sa da je vonku, potom dnu na mobile a detom pusti TV.o 20.00 vezme malu spat a castokrat zaspi este skor ako ona.po uspati uz za mnou nepride.som sama.nebol taky.zmenil sa po prestahovani do vlastneho byvania.

@anonym_9b8696 u nas tiez potom doslo k zmene ked sme sa prestahovali do vytuzeneho vlastneho byvania. Jak keby sa ukludnil...splnil som byvanie, splnil som a urobil som deti. Nosim domov financie. A teraz mi uz dajte pokoj.... ziadne sny, tuzby. Ide na dovolenku ak ju vybavim, ak nie tak nejdeme. Vsetko vybavujem, ani vlastnej matere nekupi kvety, ja mu ho vlozim do ruky. A to takyto nebol. Prisaham jak keby si splnil to co sa ponom ziadalo...a teraz uz nejak dozije

snezienka15
4. okt 2025
@anonym_6d9cda

@anonym_9b8696 u nas tiez potom doslo k zmene ked sme sa prestahovali do vytuzeneho vlastneho byvania. Jak keby sa ukludnil...splnil som byvanie, splnil som a urobil som deti. Nosim domov financie. A teraz mi uz dajte pokoj.... ziadne sny, tuzby. Ide na dovolenku ak ju vybavim, ak nie tak nejdeme. Vsetko vybavujem, ani vlastnej matere nekupi kvety, ja mu ho vlozim do ruky. A to takyto nebol. Prisaham jak keby si splnil to co sa ponom ziadalo...a teraz uz nejak dozije

@anonym_6d9cda no u nas tiez tak...ale vidim ze o svoju pracu tam ten zaujem je...casto mi je luto ked vidim inych ako pekne sa spravaju k detom, manzelkam.da sa zit aj inak.lepsie. len u nas nie