Ako pomôcť kamarátke s popôrodnou depresiou?
Mamičky ktoré ste sa liečili na popôrodnú depresiu alebo jej slabšiu verziu, alebo ste mali blok chodiť von po ťažkom pôrode ( fyzická aj psychická nepohoda), aká pomoc sa vám rátala od kamošky- susedy?
Mám takú kamarátku, je to mladá mamička, ja som staršia od nej ale nemám ešte veľké deti, tak sa spolu hrajú jej starší (skoro 3 roky) a môj mladší a my si rozumieme, rady sa porozprávame, mám ju veľmi rada a zistila som že má niečo z tohto, čo som vymenovala.
Povedala som jej, že som tu kedykoľvek pre ňu, čokoľvek bude potrebovať, nechcem sa nanucovať, ale ani byť ľahostajná
Rieši to aj s psychologičkou.
Ďakujem za vaše rady ❤️
Ja by som jej vzala zabaviť staršie dieťatko, prípadne na prechádzku aj bábätko pokocikovať, priniesla upečený koláčik
No ak to rieši s odborníkom, tak od teba skôr praktická pomoc - jedlo, deti, nákup ak treba...
Ak by sa chcela rozprávať o tom aj s tebou, tak viac počúvať a menej hovoriť, neradiť radšej nič, skôr sa možno spýtať čo poradil psychológ, podporiť. Nesnažiť
sa utešovať štýlom, že niekto to má ešte horšie a pod. Také nepomáha. To že bola schopná vyhľadať odbornú pomoc je dobré znamenie a verím že sa z toho dostane.
Presne tuto vyššie čo riadí. Postrážiť staršieho alebo bábätko zobrať kočíkovať aby nohla mať ona čas byť len so starším.
Normalne jej pomoct tym, ze jej starsie dieta vezmes na ihrisko, postrazis, donesies jej napr kavu, kolacik, sadnete kecate. Ziadne nunu akoze je vsetko super. Mozno to aj dost vykecate. Aspon mne by toto pomohlo. Ziadna sustrast, ale realne pocity bez lutosti

Riesi to s odbornikom, len ju ubezpec ze si tu pre nu tiez a niekedy postraz starsieho