Ako pomôcť krstnej dcére, ktorá neznáša rodinu?
Dnes sa mi posťažovala krstná dcéra, ktorá úplne nenávidí svoju rodinu.
Narodila sa z prvého manželstva švagra, po 10 rokoch sa rozviedli a jej mama sa dala dokopy z terajšim už manželom. Spočiatku to bolo o.k., teraz posledné roky nie, odkedy má nevlastnú sestru - 5 ročnú. Hanbí sa za mamu, bude mať 54 rokov a cíti sa trápne aj za sestru.
Ona má teraz už 20, študuje na VŠ, ale žije ešte s nimi, nie je samostatná.
Je mrzutá aj za to, že jej mamina je lekárka, tak ju vkuse diriguje.
Chcem jej pomôcť, ako?
@biba_18 kvôli malej, že je stará na dieťa a pomaly jej rovesníčky už majú deti a ona malú sestru.
Nech sa dievča spamätá alebo osamostatni.
Ideálne nijako, ju to po osamostatnení trkne, že mala zlý názor
Zrejme sa stará o obe deti, takže sa nemá čo hanbiť. Ja by som sa s ňou jedine porozprávala, že je to jej sestra a ona si od toho môže žiť vlastný život.
Vysvetlit princeznej, ze jej sa to moze celkom kludne stat tiez, ze sa za nu bude hanbit vlastne dieta. Dvadsatrocna a nazory akoby mala trinast. Tam fakt treba pomoc. Vysvetlit o com je zivot skor ako princeznicku dokonalu ten zivot prefacka
A hlavne jej nepritakavat, skôr sa zastať matky, že rola
Matky je sama o sebe ťažká a jej mama robi pre svoje deti vždy to najlepšie. Chápem pocit hanby za vek, aj moja spolužiačka sa hanbila, ale veci už sú tak ako sú, skôr jej ukazat druhu stranu, že kazda matka chce dietatu len to najlepšie, aj keď to tak nevyzerá
Baby ale veď ona píše o sebe, žiadna krsná dcéra.
Keby bola jej krsná mama tak jej povie, že hanbiť za mamu nemá dôvod a že sa mama stará je normálne. Veď je mama, keď je chorá a mama je lekárka tak kto jej má poradiť, to nie je dirigovanie.
Takže milá autorka, teraz začni odznova w hlavne o sebe.
Krstná dcéra je ešte napoly v puberte, je úplne "normálne", že sa hanbí za matku a ona by všetko robila ináč a lepšie a matka sa jej "montuje" do života 😁. Nerob z toho drámu, normálne ju vypočuj a nesúď. Jej sa upokoja hormóny časom, hlavne nebuď príliš akčná, lebo najhoršie z toho všetkého vyjdeš ty. V dobrom radím... PS: pomôž krstnej dvere doštudovať a jej matke pomôž s výchovou mladšej dcéry. Krstnej dvere občas dovoľ u seba prespať a spravte si babský víkend a tak... Viac by som tam neriešila. Lev vyštuduje, ak máš možnosť, pomôž jej sa zamestnať a potom si môže nájsť podnájom a už si byť sama sebe šéfkou - ak bude chcieť.
Sorry za preklepy, už mi nejde opraviť
Dcéra sa hanbí za svoju matku, ktorá ju vychovala, financuje ju, syra sa o mladšie dieťa, v práci pomáha ľuďom a dovolila si byť v živote šťastná s novým partnerom?
Mladú slečnu by som upratala, odstrihla na mesiac od financií, pohodlia domova. Možno by sa zamyslela a hanbila sa za svoje myšlienky a slová.
Čakala som, že napíšeš, že krstná dcéra má tak 13 rokov, nie že je to 20 ročná mladá žena. Keď tak neznáša svoju rodinu, tak nech si nájde brigádu a nech sa osamostatní. Ale chápem, ľahšie sa sedí zadarmo doma v detskej izbe a hundre na všetko naokolo....
osamostatnit sa, to ju prejde aj hanba
Mozes jej pomoct odstahovat sa. Uz je dost stara.
Nezrelé hlupe dievca.Ja by som bola hrda na mamu.ktora v 49 r.nejde na potrat.ale dieta porodi a vychova.Ma 20. tak nech sa od yakej nemoznej rodiny odsyahuje a zije aj zivi sa sama.Mamine peniaze jej nesmrdia.ale hanbit sa za nu bude...tak rozmyslaju kravy.sorry.
Ja jej rozumiem,nie je ľahké prijať,že taká stará žena(na deti) má malé deti.Moze si písať,kto chce,čo chce,ale mať dieťa v od určitého veku nie je normálne.No preto by nemala rodinu nenávidieť,je to mamin zivot,mala by sa s tým zmieriť Ak ale mama od nej chce aby sa starala i malú,tak nech sa drahá maminka sama stará,veď ma čo chcela.No,ťažké to má tvoje krsna
Žiarli 😉, tam asi moc nespravis.
Tiež mám dieťa, kedy som mohla byť už babkou a len raz by som počula od starších detí, že sa hanbia, leteli by jak smradľavé ponožky z domu, kedze su už dospelí. Mládež má plnú hubu ničoho a skutek utek.
Fuha,ja som mala 41 a deti 20 a 19 a na sestru sa tesili aj keď nebola od ich otca , keďže im zomrel ked boli malinký.To hanbenie za mamu nechápem
20r aby nieco takéhoto zapotila to musi byt dost alebo musel byt dost rozmaznaný spriatek, ktory este doteraz žiarli na to ze sa musi deliť s niekym druhym o pohodlie.
Ma 20r nech si vybaví byvanie a osamostatní sa, alebo nech ide na rok studovat do zahranicia aby si zazila trochu nepohody mozno sa trocha skludni. Jej matka neurobila nic zlého za co by sa mala hanbiť alebo prduskovat. Ma dost rokov na to aby urcite veci chápala

no, pomôcť jedine tým že jej povieš že pokiaľ má žena deti o ktoré sa stará tak sa nemá prečo za ňu hanbiť… prečo sa hanbí za mamu preboha?