icon

Ako povedať deťom o rozvode?

danicastiavnica
14. sep 2022

poprosím o radu...ideme sa s manželom rozvádzať ,za mesiac mame prvé pojednávanie ,deti o rozvode zatiaľ nevedia aj ked teda vidía že je to u nás také všelijaké ....chcela som im to v najlblizsich dňoch oznámiť ,žaby sme si všetci aj s manželom sadli a porozprávali sa ...manžel sa tohoto nemieni zúčastniť....mám im to oznámiť sama?...skor či neskôr sa to dozvedia...myslím že majú právo o tom vedieť a nedozvediet sa "náhodou " od cudzích ľudí ...dôvodom. rozvodu je manželova nevera a vzájomne odcudzenie,strata jeho záujmu o rodinný život (pritom 12 rokov sme mali bezproblémové manželstvo )aspoň som si to myslela 🤪 ...pre záchranu manželstva nemal rok abslotutny záujem niečo zmeniť ...z mojej strany snahy boli niekoľko x....za každú radu ďakujem ..

Strana
z2
danicastiavnica
autor
14. sep 2022

@luccija odsťahovať sa neplánuje...aj ked v zime mal silne reči ako. v novembri odíde ..už to nie je pravda ...milenka je od nás z mesta...

mk22
14. sep 2022

@danicastiavnica to je zmrd, fakt.
Ja nechápem ako mi môžeš ešte ešte nakladať obed, prestaň s tým

tenerifka
14. sep 2022

@danicastiavnica takze on sa chce s tebou rozviest, s milenkou sukat, chodit s ñou na vecere a dovolenky, a k tebe domov si prist dat oprat a ozehlit veci? Ci ako si to pan Maharadza predstavuje? Planuje svoj harem aj do buducna rozsirit? To je taky alfa samec? Ale priznat vlastnym detom pravdu, na to nema vybavu....

danicastiavnica
autor
14. sep 2022

@tenerifka no asi takto nejako by si to predstavoval ...🙈🤦‍♀️...akože nechápem ,bol to normálny chlap ktorému záležalo na rodine a rodinu dokázal zabezpečiť ...občas nejaká výmena názorov ,občas stereotyp tak ako v každom manželstve kde sú malé deti a rodičia lietajú do roboty z roboty a rozvážajú deti po krúžkoch..žiadne zasadne problémy sme neriešili...a zrazu ho takto zenska zblbne a jeho ego vyletí do nebies a zahodi všetko...

6mia6
14. sep 2022

Ja neviem asi by som im nejakú neveru nevesala na nos, na čo. Ani jeden tomu nebude "rozumieť".
Sa dohodnite že im poviete len milosrdnu lož, že si nerozumiete. Načo by im to chcel hovoriť keď vie, že začneš pred nimi rozoberať že sa kurvi. Pred takýmito malými deťmi by som na pranier nešla nech už sa deje čokoľvek.

6mia6
14. sep 2022

Časom sa tu "pravdu" dozvedia ale tá informácia im je momentálne a asi aj potom k ničomu.

danicastiavnica
autor
14. sep 2022

@6mia6 nechcem im vesat na nos že manžel ma milenku...chcem len, aby sa debaty zúčastnil a deti s citom informoval ...nechce ...

jankacaa
Autor odpoveď zmazal
stanulienkat
15. sep 2022

Dufam, ze mu neperies trenky a nezehlis? Treba odniest pradlo milenke a nechat pred dverami. Prajem ti inak vela sil. A vybav si alimenty co najskor na deti aj na seba. A nerob mu sluzku.

ysseba
15. sep 2022

@danicastiavnica boze, toto ma dokaze vzdy “fascinovat”. Ked je muz debil od zaciatku, tak si tak vzdy poviem, ze co si zena nasla, to ma, ze vedela aky je od zaciatku. Ale ked je muz normalny, zije rodinnym zivotom a potom mu nejaka “oná” poblúzni hlavu, tak to je hrozne 😌 a to co je za milenku? Nejaka mlada? Kolegyna? Ale obdivujem ta ako rozvazne a inteligentne sa k tomu stavias 👍

jankacaa
Autor odpoveď zmazal
danicastiavnica
autor
15. sep 2022

@jankacaa on sa z domu zatiaľ odísť nechystá...myslím si že deti by mali vedieť ako to medzi nami je ...lebo takto si budú vytvárať mylnu predstavu že takto to ma fungovať v rodine ..no nemá...to nie je normálne fungovanie rodiny ked sa otec s mamou obchádzajú ,on ma ignoruje ,spoločný voľný čas žiadny ,domov chodí de facto len prespávať ...a hlavne ked sme do času kým mu preplo viedli relatívne pokojný rodinný život ,chodili spolu na výlety,turistiku ,všade spolu atd...

danicastiavnica
autor
15. sep 2022

@stanulienkat nie neperiem mu už od zimy...ešte to tak ..

danicastiavnica
autor
15. sep 2022

@ysseba presne keby taký bol od začiatku nepoviem ani slovo...ale fakt bol vzorný ,rozumeli sme si ,o deti sa dokázal postarať...zrazu ale je z neho cudzí človek a nespoznávam ho.....obrat o 360 stupňov a celkovo názory ,správanie no prepnuty úplne ..

danicastiavnica
autor
15. sep 2022

@jankacaa hlavu maju domotanu ale časom podľa mňa vytriezveju...ale čo z toho ked zničili celú rodinu a najviac si to odnesú deti ...😥

mikadooo
15. sep 2022

@danicastiavnica jasné že sa tomu vyhýba, veď ten rozvod je kvôli nemu. Tak si sadni s deťmi sama a povedz im, že sa rozvádzate, že ste sa tak s mužom dohodli a hlavne im povedz, že sa nerozvádzate kvôli nim a že ich všetkých veľmi ľúbite. Teda neviem ako je na tom manžel s citmi k deťom, či bude striedavka, alebo im plánuje definitívne zmiznúť zo života a založiť si novú rodinu s milenkou... 🤷. V tom prípade by som povedala deťom aj to (že sa zaľúbil do inej a chce s ňou žiť). Jednoducho by som im oznámila fakty, bez kydania na to druhého. No a následne k nim pristupovať veľmi empaticky, dať im priestor na hnev, plač aj smútok, len im stále treba opakovať, že to nie je kvôli nim a že za to oni naozaj nijakým spôsobom nemôžu.

jankacaa
Autor odpoveď zmazal
danusskaaa
15. sep 2022

@danicastiavnica tiež riešim túto dilemu. Ja mám deti vo veku 10 a 5 rokov. Vedia, že sa niečo deje (bola u nás kuratela) avšak slovo rozvod sa ešte neskoňuje pred nimi nahlas. Oco im síce podsúva veci, ako ho "mama vyhadzuje z bytu a preto bude bývať inde" - myslí si, zeby mali vedieť o tom, že sa odstahuje (aj keď si myslím, že im to treba podať trošku inak ako to robí.. ). Ešte však nemáme dátum rozvodu (podala som o rozvod 6.6.). Chcem im to podať čo "najjennejšie" aj keď ich to veľmi poznačí.

tenerifka
15. sep 2022

@danicastiavnica no mozog ma uplne zatemneny, hocijaky chlap je schopny zamilovat sa aj do prislusnicky kmeña lovcov lebiek, ak mu dobre vyfajci, co tam po IQ, ved si vezmite to kvantum Europanov, co maju Africanky ci Aziatky bez zakladneho vzdelania....kasli uz nañho, jeho neskor zivot riadne preplieska.
Problem je v tom, ze ak povies ty detom o rozvode, mozu to zobrat tak, ze je to vsetko tvoja vina, nepises, ci mas dcery alebo synov, v tom je dost velky rozdiel

ejmi25
20. sep 2022

Ked chlap strerne inu ,vacsinou sa z neho stane arogantny hajzel.Naco psychologa?Deti to pochopia ,v prvom rade treba mysliet na seba??takto chcete zit?otcom zostava tak ci tak bude mat povinnosti.Ja som myskrla na deti ,a sak vydrzim a neodidem.Len ked uz prisli zdr.problemy mal frajerky ,tak som odisla.Syn sa ma spyta ak yeraz a poviem na rovinu prwstali sme sa lubit to sa stava.

surrender
3. apr 2024

Myslím, že deti majú právo poznať celú pravdu (nie otca stále vidieť len v tom dobrom svetle).

liliana8
4. apr 2024

@danicastiavnica ahoj, ako to u vas dopadlo?

Strana
z2