icon

Ako povedať nie balíkom zo Slovenska?

7. máj 2024

Ahoj, mám taký trochu divný problém - neviem si v jednej veci dupnúť a určiť hranice..

Ide o to, že môj rodinný príslušník si zo mňa urobil neplatenú sekretárku 🙂 a posiela svoje balíky na moju adresu (bývam v zahraničí) a potom čaká, že mu ich budem nosiť na Slovensko. Je to preto, že niektorí obchodníci nie sú ochotní posielať balíky zo záhadných dôvodov na SK.
Začalo to asi pred dvomi rokmi v lete, vtedy mi za dva mesiace prišlo asi 30 balíkov.. a stále to pokračuje v menšej intenzite - dva-trikrát do mesiaca sa mi ozve, že príde balík, už automaticky, ani sa nepýta..
Som mladý. aktívny človek a rozhodne sa nedá povedať, že nemám čo robiť a celé dni sedím doma, čumím do blba a čakám cudzie balíky.. pracujem na plný úväzok, popri tom študujem, mám tréningy, vzťah, sociálny život, domácnosť, dosť cestujem.. a na cudziu korešpondenciu nemám popravde ani čas, ani kapacity. To nie je o tom "len" vyzdvihnúť balík, koľkokrát trčím na pošte pol hodinu, ak sa poštárke uráči prísť domov, často ma vyruší od práce, musím to doma skladovať a menežovať a potom sa s niekoľkými párkilovými balíkmi teperím hromadnou dopravou na Slovensko.. nehovoriac o tom, že koľkokrát pálim drahocenný čas preto, aby dotyčný ušetril dve-tri eurá za kuriéra a nikdy som za svoju ochotu nedostala ani len čokoládu, nemáme blízky vzťah a naša komunikácia sa točí výhradne okolo balíkov..

Mám toho skrátka dosť, dúfala som, že to bude krátkodobá vec a časom si uvedomí, že už prekročil isté medze a malé láskavosti má u mňa vyčerpané na dva a pol života dopredu :D ale nie, a budem to musieť utnúť ja. Dotyčný je celkom podivín a evidentne má aj nejaký hoarding problém... ako by ste komunikovali, že už nebudete balíky preberať? Proste by ste oznámili, že tento balík je posledný a ďalšie nech už neposiela? A ak pošle, nevyzdvihli? Je to blbé práve preto, že som to neutla v zárodku, ale nechala zájsť tak ďaleko :(

Dámy, buďte slušné, prosím 🙂 ja viem, že som asi trochu people pleaser, pracujem na sebe 😅 okrem toho, že si idem po radu som sa chcela aj trochu vyrozprávať, pretože mi to príde ako slušný bizár, že ako vzdelaná, dobre zarábajúca žena robím niekomu administratívnu pracovníčku za pánboh zaplať :D a neviem to stopnúť.

Strana
z2
aurinia
7. máj 2024

Presne ako ti tu niekto spomenul, moze v tom baliku byt nieco, co nie je s kostolným poriadkom, mozes sa tak dostat do problemu. Ja som tiez takto niekoho oslovila, ale bol to raz. Nepreberat je surove. Mohol by mat problem s vratenim penazi. Oznamila by som ze nemožem viac preberat baliky. Dovody nemusis vysvetlovat.

janette2021
7. máj 2024

@komplikovana geniálne 😁

maranco
7. máj 2024

* Je to preto, že niektorí obchodníci nie sú ochotní posielať balíky zo záhadných dôvodov na SK *
To je hlúposť toto majú zakázané, držgroš chce len ušetriť na poštovnom.

E-shopy si už nemôžu vyberať zákazníkov podľa národnosti alebo adresy
Europarlament zrušil geoblokáciu pri cezhraničnom nakupovaní cez internet.
https://index.sme.sk/c/20754605/e-shopy-si-uz-n...

Končí diskriminácia zákazníkov pri on-line službách z iných krajín EÚ
https://zive.aktuality.sk/clanok/142817/konci-d...

Ako často chodíš na Slovensko? Vezmi si menšiu tašku zober mu len malé a ľahké veci, ostatné sa ti "nezmestili a boli ťažké", niesla si si veľa svojich vecí.
Ponúkni mu že mu ich pošleš, odvážiš koľko toho je pozri koľko stojí doprava že si to u teba kuriér vyzdvihne a nech ti tú cenu prepravy pošle vopred na účet.

Na poštu si nemala čas ísť, nestihla si, bolo veľa ľudí, nemala si cestu okolo, balík bol ťažký tak si ho nebrala, neprišlo ti oznámenie že je niečo na pošte, máš len balíky ktoré ti doniesla poštárka domov.
Alebo keď už ideš na poštu tak mu to rovno na tej pošte pošli na Slovensko, nech ti dopredu posiela na účet aj cenu za prepravu na SK.

hipuska
8. máj 2024

@isis234 no áno, ale na aké meno to on objednáva?

januska12323
8. máj 2024

Nepreberaj, keď chce nech si po veci príde sám.

mk1111111111
8. máj 2024

Najlepsie neklamat. Je fer oznamit, ze uz nepreberies, dovod pisat nemusis. Napis, Fero baliky sem uz neposielaj, nebudem uz preberat. Koniec spravy. Pises, ze sa nestykate, moze Ti byt jedno, ci sa mu to bude pacit, ci nie.

rorino
8. máj 2024

Normálne mu to povedz,tak ako si to napísala,napr balíky ti od júna už nebudem preberať zmen si adresu.

autor
8. máj 2024

Ďakujem všetkým za odpovede 🙂 teraz ma ešte na pošte čakajú nejaké dva balíky, po ich prebratí píšem sms, že to boli posledné.

A nie, obsahom balíkov nie sú žiadne drogy ani iné zakázané látky 🙂 sú v nich drobné starožitnosti, zbytočnosti, nenakupuje ich od registrovaných predajcov ale cez internetové bazáre od fyzických osôb, niektorí skutočne nechcú na Slovensko posielať, takže nie je to blbosť. A sú posielané, samozrejme, na moje meno, keďže ide často o doporučenú poštu, ktorú musím ja osobne vyzdvihnúť.
A čo je register nepreberačov? :D nie je to nejaký blud? ani google to nepozná.

A nie je to brat, ja nemám brata 🙂 je to vzdialenejší príbuzný.

Zablokovať si ho nemôžem - je to rodina a aj keď sa mi dvaja nijak nebavíme, ani spolu nechodíme na kávičky, je dosť veľká pravdepodobnosť, že by sme sa stretli na rodinnej oslave a to by bolo dosť nepríjemné 😅

sashabb
8. máj 2024

Akože dva roky???? to vážne??? ešte by som pochopila, že to donesie kuriér-pošta k tebe a dotyčný si pre to príde. Ale ty chodíš vystáť rady na poštu a potom mu to ešte vozíš? Fuh, to si mala stopnúť po treťom raze. 🙈 zvlášť keď sa ani nebavíte, a počítam, že ani cestu ani čas ti nepreplatí.

januska12323
8. máj 2024

Ja by som ani po tie balíky nechodila, nech si s nimi robí čo chce. Čudujem sa ti, že to takto dlhodobo trpíš pre nejakú oslavu raz za rok.

isis234
8. máj 2024

@hipuska tiež pravda,, ale e-mailovú adresu zrejme dáva svoju, aby vedel kedy príde balík.

isis234
8. máj 2024

To je už od neho drzosť, keď si to dlhú dobu necháva posielať od Teba. Zneužívanie rodiny. STOPKA.
Ak sa stretnete na rodinnej oslave, hanbiť sa môže ON, nie Ty

autor
8. máj 2024

Tak už som mu oznámila, že končím 🎉🎈😅

Zase mi od neho dnes prišla správa, že je balík na ceste, žiadne ahoj, prosím ťa, ďakujem, proste mi to casually oznámil, ako obvykle. Tak som mu casually oznámila, že to je naposledy 🙂 zobral to celkom v pohode, dúfam, že na to po mesiaci nezabudne a nebude to skúšať znovu 😅

janette2021
8. máj 2024

Teraz je dôležité, aby si dodržala slovo. Oznámila si mu, že končíš, takže keď to nebude rešpektovať, určite nepreberaj nič ďalšie.

pupavka234
Autor odpoveď zmazal
cacianka
8. máj 2024

Preto že sa raz za uhorský rok moooožno stretnete na nejakej akcii, si ho nemôžeš zablokovať ?!?
To je blbosť na entú. Mnoho ľudí má zablokovanú mamu / otca lebo... A tento vzdialený pán je potom čo?! Riaditeľ zemegule ?
Keď neboli mobily ? Boli blokovaní všetci .

autor
8. máj 2024

@cacianka stretávame sa 3-4x do roka. je to rodina, zablokovať si ho, ak mi nijak neublížil, mi príde ako dosť extrémne riešenie. preferujem starú, dobrú, ľudskú komunikáciu 🙂

jozko_z_lesa
Autor odpoveď zmazal
aurinia
9. máj 2024

Netreba ho blokovať. Stačí oznámiť že už sa viac nedá a hotovo

Strana
z2