Ako prekonať bolesť po ťažkom rozchode?
Ahojte žienky aj dievčatá.
Na úvod by som chcela poprosiť, o zbytočne komentovanie ktoré mi iba viac ublíži.
Chcela by som touto cestou nájsť inšpiráciu od žien ktoré si prešli naozaj ťažkým rozchodom. Teda ťažkým...Ukončili sme to v mieri. Ukončila som to ja. Boli sme spolu 6rokov. Partner bol starší o 15r. Ja mám 23. S priateľom som bývala cca 4roky vkuse. Bol mojim všetkým, ukázal mi a naučil ma skoro všetko. Pri ňom som akoby dospela. A nie nebol to vzťah typu otec a dcéra. Naozaj sme v tom boli rovnocenne.
Rozchádzali sme sme sa a schádzali viackrát. No vždy sa ku mne vracal.
Bolo to medzi nami zložité. Nechcel pracovať na vzťahu. A nechcel dokonca ani deti. Po 6r vzťahu by som očakávala aspoň zásnuby. Neriešila som to no podlednu dobu sme spolu ani nespali, trávili veľa času s jeho priateľmi. Keď sme mali možnosť byt konečne spolu sami vždy zavolal nejakého kamosa. Bol som z toho zdrvena a už polroka som sa odhodlavala to ukončiť keďže po mojich skúškach sa s ním porozprávať aby sme začali na našom vzťahu pracovať to skončilo vždy hádkou.
A tu je môj problém. Prešli už 4 mesiace ochvilu to bude 5ty.. Ja stále myslím naňho deň i noc. Ráno nedokážem vstať a umyť si poriadne tvar a dar sa dokopy. Som dokonca bez prace, auta, a u rodičoch v detskej izbe. Strašne som sa opustila a veľmi ma to štve že kvôli mužovi toto všetko. A aj keď sa snažím pozbierať aspoň kúsok tej sebalasky tak o pár hodín som znovu v tých istým pocitoch.
Tým že som u rodičoch a že som stále doma v detskej izbe je to ešte horšie. Mám depresie ktoré pred rodičmi každý deň skrývam i keď vidia na mne že som ako živš mŕtvola a to pekne 4 mesiace! Už som zúfalá sama zo seba ženy.
Prosím poraďte mi ako sa pozbierať. Zistila som, ze ex sa posunul už mesiac po rozchode, už dokonca aj býva s tou novou babou a mňa to úplne odstrelilo. A nie nemal ju už počas vzťahu. Len sa snažím prísť na to že ako je môžné, že tak rýchlo sa dokázal posunúť hneď na inú. A dokonca s ňou aj bývať. Ženy prosím podelte sa u typy ako to naozaj prekonať. Viem že je tu tato téma už viac x rozoberaná ale mám už pocit že som sa z toho úplne zbláznila a že je to úplne iný level bolesti.
PS nemám kamošky, a všetci muži sa mi momentálne hnusia. Ďakujem všetkým 🙏🏽
@liliana330 nestracaj cas rozmyslanim ako mohol tak skoro prejst na inu. Muzi- viac ako zeny- to tak maju.
Ty si sa s nim rozisla a evidentne on ma moznost byt a spavat s inou zenou takze sa takto zariadil.
Cely zivot mas pred sebou a dnes je doba tolkych moznosti.
Nechcel zasnuby ani deti-toto nemalo buducnost.
Preco si stale doma? Nepracujes/nestudujes?
@vler Veď práve aj toto ma ubíja. Nechápem to som mladá baba a sikovna. No väčšinou som pracoval v oblasti gastra a keďže som momentálne v malej dedine nemám skoro žiadny spoj večer z mesta. A celkovo mám problém si nájsť prácu kvôli cestovaniu. A ešte viac som z toho psycho keď nepracujem...kebyže mám prácu aspoň som myšlienkami inde ale takto dennodenne 😣 Už sim sa asi aj zbláznila.
@vler Veď práve aj toto ma ubíja. Nechápem to som mladá baba a sikovna. No väčšinou som pracoval v oblasti gastra a keďže som momentálne v malej dedine nemám skoro žiadny spoj večer z mesta. A celkovo mám problém si nájsť prácu kvôli cestovaniu. A ešte viac som z toho psycho keď nepracujem...kebyže mám prácu aspoň som myšlienkami inde ale takto dennodenne 😣 Už sim sa asi aj zbláznila.
@liliana330 potrebujes aj vypadnut z dediny; nemyslim cez den ale nastalo
@liliana330 v prvom rade, vypadni z baraku z izby realne viem co hovorim. Mala som x rocny vztah tazky rozchod katastrova presne ako ty som bola. Rada? Vypadni co najdalej. Najdi si cez agenturu pracu z ubytovanim hoc 200km od domu nevadi, zmena prostredia novy ludia novy zaciatok, ano bude to tazke predca len zmena ale bude to dobre fakt to bude dobre. Najdes si kamosov pretoze spoznas novych ludi, v novom prostredi ti ho nik nic nebude pripomonina, novy zaciatok. Po nejakom case si nasetris najdes si byt
Ja som presne toto spravila. A dalo mi to manzela a krasne zdrave deti.
@liliana330 ak ai pracovala v oblasti gastra popozeraj pracu v tom odvetvy aj z ubytovanim isto su take ze niekde do penzionu / hotelu hladaju😗☺️
A ze ma novu pichnu? Chlap, ver mi. Ty sa budes po rozchode x mesiacov trapit a on, pff bude o par tyzdnov nakladat novu buchtu...
Zväčša to tak býva,kým s jedinou/jedným je niekoľko rokov bez posúvania sa vo vzťahu,s tou novou/novým do toho vhupne za pár mesiacov. Proste si ťa nikdy nechcel vziať,nikdy s tebou nepočítal a vyhovovalo mu to tak. Netráp sa,treba to prijať ako fakt a posunúť sa sama ďalej. Zmeň bydlisko,zmeň účes, zmeň čokoľvek, čo ti dodá odvahu ísť ďalej. Toto sa proste stáva,nie si prvá,ani posledná. Buď rada,že si neostala s ním tehotná a môžeš začať odznova s čistým štítom. Veľa šťastia 🍀.
@liliana330 teraz to tak nevidis, ale raz budes stastna, ze ste to ukoncili. Zbytocne sa motat v detskej izbe u rodicov a stracat cas. Popozeraj ponuky, vypadni prec, chod hoci aj dobrovolnicit, alebo si najdi pracu, mozes ist kamkolvek, nemusis sa obmedzovat vasimi zlymi spojmi v dedine.
Ty si mala 17 a on 32 ked ste si spolu zacali? Isto si nabalil dalsiu nastku, ktorej moze balamutit hlavu
Viem čo prežívaš, to iste prežívam aj ja. A neviem sa z toho pohnúť ďalej 🫣
@liliana330 pomôže iba čas, naozaj, nie je to klišé. A prestaň ho sledovať, čo robí a s kým žije
Podla toho co pises si nezila svoj zivot ale ten jeho.
Ber to tak ze sa vsetko deje pre nieco. Vidis sama ze on mal ine smerovanie. Ine myslienky ako ty.... vsetko chce cas. Aj tych 5 mesiacov je malo. Ale ty sa potrebujes zamestnat inymi.... sport. Kultura. Aj praca... kde hlavu vypnes. Potrebujes sa pohnut dalej.
Pripadne skola... nejake kurzy a podobne 😉
Nakopni seba. Svoje sebavedomie... uzivaj si zivot a ten sa ti odvdaci uvidis 😉
Mladá si, je čas začať odznova
Viem čo prežívaš, to iste prežívam aj ja. A neviem sa z toho pohnúť ďalej 🫣
@veny200 Ako dlho?
@liliana330 pomôže iba čas, naozaj, nie je to klišé. A prestaň ho sledovať, čo robí a s kým žije
@anos18 Čas no keď počúvam príbehy ostatných báb tak im to trvá roky a ja mám z toho stav že teraz som na tom rovnako ako keby sa to stalo všetko dnes po 5 mesiacoch to je nejaká doba
@anos18 Čas no keď počúvam príbehy ostatných báb tak im to trvá roky a ja mám z toho stav že teraz som na tom rovnako ako keby sa to stalo všetko dnes po 5 mesiacoch to je nejaká doba
@liliana330 každý to má inak, jeden kratšie, jeden dlhšie. Závisí aj od vzťahu. Tak, ako baby píšu, skús si nájsť prácu mimo
no iná rada ako robiť niečo pre seba asi nie je. treba zmeniť myšlienky, nie nadarmo sa hovorí, že čas je najlepší lekár, zíde z očí - zíde z mysle. taktiež ako vyššie dievčatá spomínajú, odišla by som. to je asi to najlepšie, čo môžeš urobiť.
@liliana330 v prvom rade, vypadni z baraku z izby realne viem co hovorim. Mala som x rocny vztah tazky rozchod katastrova presne ako ty som bola. Rada? Vypadni co najdalej. Najdi si cez agenturu pracu z ubytovanim hoc 200km od domu nevadi, zmena prostredia novy ludia novy zaciatok, ano bude to tazke predca len zmena ale bude to dobre fakt to bude dobre. Najdes si kamosov pretoze spoznas novych ludi, v novom prostredi ti ho nik nic nebude pripomonina, novy zaciatok. Po nejakom case si nasetris najdes si byt
Ja som presne toto spravila. A dalo mi to manzela a krasne zdrave deti.
@srbskalizzy Veľmi som o tom rozmýšľala, no sama so žiadnými skúsenosťami sa do sveta celkom bojím ísť. A zároveň ma to láka
Potrebujes sa postavit na vlastne nohy, dospiet a osamostatnit sa a spoliehat sa len na seba. Problem je, ze si este ako dieta od rodicov isla rovno k nemu… Nehnevaj sa … ale neboli ste rovnocenny partneri, on mal svoje roky bol zabezpeceny a strieda mlade babenky, ked zacnu tlacit na vazne rozhodnutia, tak ich odkopnu. Byvala si s chlapom a pracovala … preco nemas aspon nejaku jazdenku? Uspory na podnajom atd? Zacina sezona, zober kufor a mozes ist za pracou do zahranicia do nejakeho hotela atd. Prides na ine myslienky a mas otvorene moznosti. Chapem, ze je lepsie citat “polutovanie” a oznacenie chlapa za blbca … ale treba sa na to pozriet realne … vas “vztah” bol predurceny na to, ze padnes na hubu. 32 rocny fras sa nebude vlacit so 17 rocnym deckom, preto, aby s nim uzavrel neskor manzelstvo .. skor aby bola mlada, pekna, posluchala a neliezla so spolocnou buducnostou na nervy. Mozno by Ti pomohol nejaky psycholog … par sedeni a da ta skor dokopy ako ked budes sama pozerat na stare fotky a Analyzovat minulost.
Predovšetkým začni dačo robiť, nájdi si akúkoľvek robotu aj upratovanie to je jedno, z toho, že si len doma nič iné nerobíš len premýšľala a úprimne ti z toho prepne, ja napríklad bez práce si neviem predstaviť byť dlhšie ako mesiac však by mi preplo, nieje jediny chlap na svete, spamätaj sa a začni žiť, vojde to raz do cesty niekto kto bude chcieť byť tvojou polovičkou, ale zavretá u rodičou nieje cesta, šup hľadať prácu ešte dnes
@veny200 Ako dlho?
@liliana330 už 4 mesiac ma to drží. Keď tak napíš ss
@srbskalizzy Veľmi som o tom rozmýšľala, no sama so žiadnými skúsenosťami sa do sveta celkom bojím ísť. A zároveň ma to láka
@liliana330 presne tak
Tvoj chlap sa posunul, pretože neplace doma do vankúša v detskej izbicke ale zije ďalej. Chápem, že je človeku ťažko, že po toľkých rokoch už ma veselo inú u seba ale práve to je to, čo ťa môže od neho odpútať. Že nieje voľný a máš nutkanie to s nim ešte skúsiť.
Tu len zmeniť myšlienky, vyhrabať sa z postele, pekne sa namaluj, obleč, usmej sa na seba v zrkadle a povedz si: to budete ešte cumiet, čo ja všetko dokážem 🙂🙂. Neboj, ešte príde muž, čo ti vyčari úsmev na tvári
Predovšetkým začni dačo robiť, nájdi si akúkoľvek robotu aj upratovanie to je jedno, z toho, že si len doma nič iné nerobíš len premýšľala a úprimne ti z toho prepne, ja napríklad bez práce si neviem predstaviť byť dlhšie ako mesiac však by mi preplo, nieje jediny chlap na svete, spamätaj sa a začni žiť, vojde to raz do cesty niekto kto bude chcieť byť tvojou polovičkou, ale zavretá u rodičou nieje cesta, šup hľadať prácu ešte dnes
@zuzubb007 mne už aj preplo ;(
Ty si mala 17 a on 32 ked ste si spolu zacali? Isto si nabalil dalsiu nastku, ktorej moze balamutit hlavu
@evcagabi Tak ako píšeš. A nie práveže to nie je nástka. Ma tak do 30r.
@liliana330 bola si ešte mladučká, ked ste spolu zacali. Je prirodzené, že si sa cez to este nepreniesla. Pri tých rozhodoch v cloveku ostava taky spomienkový optimizmus ale realne to bolo na konci uz zle pre teba. Zameraj sa teraz na seba, nejaké nové hobby, noví ludia...Ked na teba pridu spomienky, tak si racionalne odovodni, ze preco si sa rozisla....
@liliana330 tym, ze nemas ziadne aktivity a pracu, tak tym sa ti iba predlzuje moznost na neho zabudnut. Najdi si pracu a nejaku zalubu. A je jedno ci on ma druhu, alebo nie, to vobec neries.
@liliana330 chod smelo do toho naozaj
@liliana330 Ked ma muz nechal kvoli inej ( odvtedy ma uz xxx ) tak som skoncila u psychiatricky, poradila mi urobit opatrovatelsky kurz a ist do zahranicia , bol to dobry napad. Potom som nasla ineho...
@liliana330 Ked ma muz nechal kvoli inej ( odvtedy ma uz xxx ) tak som skoncila u psychiatricky, poradila mi urobit opatrovatelsky kurz a ist do zahranicia , bol to dobry napad. Potom som nasla ineho...
@netti87 práve toho sa bojím že takýmto štýlom tam skončím aj ja. Keďže už pomaly 5 mesiacov sa to nemení a ani spánok nemám.
skus psychoterapiu

@liliana330 nestracaj cas rozmyslanim ako mohol tak skoro prejst na inu. Muzi- viac ako zeny- to tak maju.
Ty si sa s nim rozisla a evidentne on ma moznost byt a spavat s inou zenou takze sa takto zariadil.
Cely zivot mas pred sebou a dnes je doba tolkych moznosti.
Nechcel zasnuby ani deti-toto nemalo buducnost.
Preco si stale doma? Nepracujes/nestudujes?