Ako prekonať bolesť po ťažkom rozchode?
Ahojte žienky aj dievčatá.
Na úvod by som chcela poprosiť, o zbytočne komentovanie ktoré mi iba viac ublíži.
Chcela by som touto cestou nájsť inšpiráciu od žien ktoré si prešli naozaj ťažkým rozchodom. Teda ťažkým...Ukončili sme to v mieri. Ukončila som to ja. Boli sme spolu 6rokov. Partner bol starší o 15r. Ja mám 23. S priateľom som bývala cca 4roky vkuse. Bol mojim všetkým, ukázal mi a naučil ma skoro všetko. Pri ňom som akoby dospela. A nie nebol to vzťah typu otec a dcéra. Naozaj sme v tom boli rovnocenne.
Rozchádzali sme sme sa a schádzali viackrát. No vždy sa ku mne vracal.
Bolo to medzi nami zložité. Nechcel pracovať na vzťahu. A nechcel dokonca ani deti. Po 6r vzťahu by som očakávala aspoň zásnuby. Neriešila som to no podlednu dobu sme spolu ani nespali, trávili veľa času s jeho priateľmi. Keď sme mali možnosť byt konečne spolu sami vždy zavolal nejakého kamosa. Bol som z toho zdrvena a už polroka som sa odhodlavala to ukončiť keďže po mojich skúškach sa s ním porozprávať aby sme začali na našom vzťahu pracovať to skončilo vždy hádkou.
A tu je môj problém. Prešli už 4 mesiace ochvilu to bude 5ty.. Ja stále myslím naňho deň i noc. Ráno nedokážem vstať a umyť si poriadne tvar a dar sa dokopy. Som dokonca bez prace, auta, a u rodičoch v detskej izbe. Strašne som sa opustila a veľmi ma to štve že kvôli mužovi toto všetko. A aj keď sa snažím pozbierať aspoň kúsok tej sebalasky tak o pár hodín som znovu v tých istým pocitoch.
Tým že som u rodičoch a že som stále doma v detskej izbe je to ešte horšie. Mám depresie ktoré pred rodičmi každý deň skrývam i keď vidia na mne že som ako živš mŕtvola a to pekne 4 mesiace! Už som zúfalá sama zo seba ženy.
Prosím poraďte mi ako sa pozbierať. Zistila som, ze ex sa posunul už mesiac po rozchode, už dokonca aj býva s tou novou babou a mňa to úplne odstrelilo. A nie nemal ju už počas vzťahu. Len sa snažím prísť na to že ako je môžné, že tak rýchlo sa dokázal posunúť hneď na inú. A dokonca s ňou aj bývať. Ženy prosím podelte sa u typy ako to naozaj prekonať. Viem že je tu tato téma už viac x rozoberaná ale mám už pocit že som sa z toho úplne zbláznila a že je to úplne iný level bolesti.
PS nemám kamošky, a všetci muži sa mi momentálne hnusia. Ďakujem všetkým 🙏🏽
To, čo mne vždy pomôže keď som v takom opustenom stabe je cvičenie. Tanec, box, fitness, hudba v usiach a ideš. Je to neskutočny liek na dušu. Ver ze ak hneď teraz toto urobíš, tak pocitis ten rozdiel okamžite. Žiadna sladká hudba, ta je teraz no go. Pusti si niečo motivačné. Pracuje na sebe, pohladaj si aj prácu. Všetko postupne prejde ver mi ;)
@liliana330 lebo ty si pre neho nebola to co on pre teba
Preto sa o nic nesnazil a hned sa posunul dalej
Nebola si pre neho nic podstatne
Poskladaj sa cim skor, uteka ti zivot si este mlada, chce to cas niekto sa pozviecha skor niekomu to trva, nic sa nedeje, nebujde to do konca zivota, netlac na seba ze musis , nemusis… proste potrebujes len viac casu..
@taktotedanie prečo jej píšeš ze nebola pre neho nič podstatné?? Ti to povedal? Boli spolu 6 rokov tak asi až tak nepodstatná nebola. Len skratka sa ich cesty rozdelili a on to berie racionálne a ona nie. Posunul sa ďalej, jej to bude trvať dlhšie. To sa stava bežne vo vzťahoch.
@liliana330 Chce to len čas 🙂, ver mi... Bývalého som tiež veľmi milovala (asi najviac zo všetkých čo som mala), nemala som že depresie alebo takto, ale dosť som plakávala, až tak, že som sa nevedela poriadne nadýchnuť (ja som to musela skrývať pred dieťaťom dokonca, takže to buď rada že sním nemáš :o).... Začala som na insta sledovať tých vzťahových koučov, dávali tam všelijaké citáty, a uvedomovala som si veci, a za tie 2 roky čo bez neho som, som natom dosť dobre a už som tzv. "vyliečená" si myslím, tam má už druhú babu, asi aj mladšiu od neho, a už ho neriešim, hlavne že ma stalkuje na insta 😂 😂
@liliana330 ak ai pracovala v oblasti gastra popozeraj pracu v tom odvetvy aj z ubytovanim isto su take ze niekde do penzionu / hotelu hladaju😗☺️
A ze ma novu pichnu? Chlap, ver mi. Ty sa budes po rozchode x mesiacov trapit a on, pff bude o par tyzdnov nakladat novu buchtu...
@srbskalizzy Aj tá ho môže za chvíľku poslať kade ľahšie,ona možno ani toľko s ním nevydrží čo autorka.
viemco prežívaš preskakuje dom si tým sama pred 7 rokmi a s 2 deťmi ale vieš vo mi pomohli brutálne ma bakoplo keď som zamerala pozornosť ba seba výber si nejakú činnosť každý deň a venuj sa tomu ja som tedy zasa kresliť vymaľovať každý večer omalivanku antistresovu a veľmi mi pomohlo vypadnúť do prírody je toho oveľa viac aj na dlhšie ak chceš ozvi sa mi súkromné poradim to oveľa viac ale potrebuješ myslieť na seba a zamakať na vzťahu a sebalaske a presne preto ti ten človek prišiel do života prišiel ti ukázať aký vlastne mas vzťah sama so sebou očividne žiadny yo neber v zlom ja som bola na tom veľmi podobné ak nie horšie ale viac môžeme rozobrať v súkromnej sprave ak budeš chcieť vďačne s láskou poradim ❤️💫🌈🥰☀️☺️🪽🦋🙏🍀
@liliana330 ja som sa po 7 rokoch vztahu,tazkom rozchode musela prestahovat inam,najst novych kamaratov,novu pracu.a to som mala o dost viac rokov ako ty,rozostavany dom,zasnuby...a vies co,pomohlo to.odporucam odstahovat sa,najst si inu pracu,novych kamaratov.uvidis,ze to pomoze😉 a nemysli nanho,nemalo to perspektivu 😉
Ja som tiez bola takato depka kvoli pepikovi omg (dnes sa uz smejem ale vtedy som sa teda vobec :D)..zlom nastal az ked som si uvedomila, ako ty ze je zo mna “troska” a povedala som si ze zacnem hovorit na veci ANO..dosla sesterka ze ideme na nejaku zabavu dedinsku trapnu a ja hned ne..a potom ok, sak dala som ai zavazok, ze zacnem veci menit tak reku ok idem..a hop, mam z tej zabavy manzela..a nie nefungovalo to tak, ze tam ma poziadla o ruku a ja kvoli mojmu zavazku samej sebe som povedala ano..ale proste nejak som sa dostala medzi ludi a o par mesiacov sme boli frajeri a potom o par rokov manzelia :D..divim sa, ze sa snazil lebo teda kazdy chlap dnes by sa na mna vtedy vysral aka som bola odmerana 🙂
@liliana330 je to vsetko v tvojej hlave. Nic viac. Ak mas logicke dovody, preco je koniec, tak smutok moze byt stale v poriadku. Ale sama vies, zw toto by si nechcela. Drz sa
@taktotedanie prečo jej píšeš ze nebola pre neho nič podstatné?? Ti to povedal? Boli spolu 6 rokov tak asi až tak nepodstatná nebola. Len skratka sa ich cesty rozdelili a on to berie racionálne a ona nie. Posunul sa ďalej, jej to bude trvať dlhšie. To sa stava bežne vo vzťahoch.
@gerrwie_girl to je zrejme inak by to u nich inak vyzeralo
Chcel full servis co dostal
@gerrwie_girl to je zrejme inak by to u nich inak vyzeralo
Chcel full servis co dostal
@taktotedanie je to len tvoj názor ale ok 🙂
@srbskalizzy Aj tá ho môže za chvíľku poslať kade ľahšie,ona možno ani toľko s ním nevydrží čo autorka.
@gabrielabydzo presne tak😅
Ahoj, kľudne mi nápis ak chces, prešla som si veľmi ťažkým rozchodom, rada sa s tebou porozpravam
@liliana330 žiaľ, ty si bola veľmi mladá, on už dospely muz. Vyhovovalo mu to, bol pravdepodobne tak trošku manipulátor. Ty si v podstate nemala iný zivot okrem neho.
Co sa tyka teba, chce to radikálnu zmenu, nie sa utapat v žiali. Si mlada, šikovná baba! Môžeš začať hocikde... len to ty sama musíš chcieť .
Mne jediné čo pomohlo bolo že som odišla do zahraničia pracovať, zmenila prostredie, ľudí, venovala som sa sama sebe...najlepší liek.
@liliana330 ahoj, tak to že už si hotová sama zo seba je myslím dobrý začiatok , tým že si si to všetko zvedomila môžeš zacat na tom, na sebe pracovať . To čo si chcela budovať vo vzťahu pretav do prace na sebe 😘 držím ti palce , ja som rozvedená po 18 rokoch , potom tri “vzťahy “ a už je dobre a mame aj bábätko ktoré je úplne nádherne a ako za odmenu .
Len že to teda stojí za to byt sebe partnerom a potom môže prísť ten ktorý ma pri tebe stať 🏝️😍
@netti87 práve toho sa bojím že takýmto štýlom tam skončím aj ja. Keďže už pomaly 5 mesiacov sa to nemení a ani spánok nemám.
@liliana330 vsetky tvoje stavy su relevantne, potrebujes viac casu. Co ale nie je ok, je spanok. Ten by si mala riesit, bez spanku sa to bude len natahovat. Kludne aj psychiatra vyhladaj n konzultaciu. Mozes mat PTSD
@liliana330 ja som sa po 7 rokoch vztahu,tazkom rozchode musela prestahovat inam,najst novych kamaratov,novu pracu.a to som mala o dost viac rokov ako ty,rozostavany dom,zasnuby...a vies co,pomohlo to.odporucam odstahovat sa,najst si inu pracu,novych kamaratov.uvidis,ze to pomoze😉 a nemysli nanho,nemalo to perspektivu 😉
@simona92101 Tiež mám pocit, že jedine to mi pomôže je sa odsťahovať. Tu žijem v dedine s rodičmi v detskej izbe, šanca na prácu? Nulová v mojom okoli fakt som skúšala aj nemôžne, chodila som do jednej prace peši cca 30min len aby bola. Naozaj to už nedávam len môj najväčší problém je neskúsenosť a nemám sa od čoho odraziť :( aj z toho som psychicky na dne
Och dievca… veľa síl.
A ako to že sa dokazal “posunúť”? Nuž… chlapi to majú takto…. Ja ti poviem čo som zažila 🙂
Odišla som v januári 2023 od gemblera. S dvoma deťmi. V marci mal v nasom dome kde vyrástli naše deti od narodenia novú frajerku s deckom. Aby nebolo malo, to decko dal do izby našej dcéry ružovej pre ňu maľovana izbicka, nábytok biely…premalovali stenu zmenili nabytok, no hnus. A ešte niečo? Tá ženská je ciganka s ciganskym deckom. O pár mesiacov som sa dozvedela že bol cirkus že ju nevedel dostať z domu 😀 vraj bola v dome špina a smrad, susedia sa sťažovali 😂 toto mu bolo treba doniest domov. Cela jeho rodina sa za hlavu chytala. Takze toľko…. Chlapi myslia 🍆 nie hlavou… a ty sa pozbieraj, najdi si prácu, začni citat, športovať čokoľvek. Musíš to zvládnuť..,musíš. Drzim palce.
Och dievca… veľa síl.
A ako to že sa dokazal “posunúť”? Nuž… chlapi to majú takto…. Ja ti poviem čo som zažila 🙂
Odišla som v januári 2023 od gemblera. S dvoma deťmi. V marci mal v nasom dome kde vyrástli naše deti od narodenia novú frajerku s deckom. Aby nebolo malo, to decko dal do izby našej dcéry ružovej pre ňu maľovana izbicka, nábytok biely…premalovali stenu zmenili nabytok, no hnus. A ešte niečo? Tá ženská je ciganka s ciganskym deckom. O pár mesiacov som sa dozvedela že bol cirkus že ju nevedel dostať z domu 😀 vraj bola v dome špina a smrad, susedia sa sťažovali 😂 toto mu bolo treba doniest domov. Cela jeho rodina sa za hlavu chytala. Takze toľko…. Chlapi myslia 🍆 nie hlavou… a ty sa pozbieraj, najdi si prácu, začni citat, športovať čokoľvek. Musíš to zvládnuť..,musíš. Drzim palce.
@inulienka29 Ďakujem za podporu každej jednej. Viem že sú ženy ktorým to teba kratšie a aj dlhšie. No ja by som si tresla hlavu už najradšej niekde aby som nerozmyslala. A momentálne mám problém zamestnať aj hlavu keďže doma mám kolotoč.
@inulienka29 Ďakujem za podporu každej jednej. Viem že sú ženy ktorým to teba kratšie a aj dlhšie. No ja by som si tresla hlavu už najradšej niekde aby som nerozmyslala. A momentálne mám problém zamestnať aj hlavu keďže doma mám kolotoč.
@liliana330 hádam si za nejakého debila nezničíš život…
@liliana330 neboj ,čas je najlepší liek na všetko...A poviem Ti pravdu ,ja keby viem ,že už býva s druhou ,tak by sa mi extrémne akurát tak zhnusil k.....t....a akurát by ma to posunulo niečo zo sebou robiť..Tak hlavu hore a ideš ....Nestojí ti zato a život je len jeden a dakuj ,že ho môžeš žiť a si zdrava..Neboj ,ty nájdeš svoje šťastie si ešte mladá.
@liliana330 ahoj. On mal teba vypodmienenú iba na toto, nie viac a nie iné. Aj dalsia je presne nalinkovaná na to, co chce on. On nema ziadne city, nic, je to robot, ktorý postupuje po schéme.
Napíšem to ešte raz. Zacvičiť si. Trebárs hneď. Výsledok ti garantujem 🙂.l
Nájdi si prácu a kúp si psa. Nebudeš mať čas len na ľutovanie sa a pes ti dá kopu lásky.
Ak si robila v gastre a nemas chut zahranicie, tak na tvojom mieste by som sla "vypnut" niekde do prace s ubytkom. V gastre a v tvojom veku, bez deti, si najdes pracu rychlo, niektore lepsie hotely maju fitko, wellnes ako bonus pre zamestnancov. Drzim palce ❤️
https://www.profesia.sk/praca/cestovny-ruch-gas...
@liliana330 neboj ,čas je najlepší liek na všetko...A poviem Ti pravdu ,ja keby viem ,že už býva s druhou ,tak by sa mi extrémne akurát tak zhnusil k.....t....a akurát by ma to posunulo niečo zo sebou robiť..Tak hlavu hore a ideš ....Nestojí ti zato a život je len jeden a dakuj ,že ho môžeš žiť a si zdrava..Neboj ,ty nájdeš svoje šťastie si ešte mladá.
@magdusaaa presne to sa stalo preto som sa rozhodla aspoň napísať do nejakej skupiny aj keď toto píšem s plačom a hneď v pondelok letím k obvodnému pre lieky lebo už mám myšlienky na smrť. Ďakujem za podporu 🤍
@magdusaaa presne to sa stalo preto som sa rozhodla aspoň napísať do nejakej skupiny aj keď toto píšem s plačom a hneď v pondelok letím k obvodnému pre lieky lebo už mám myšlienky na smrť. Ďakujem za podporu 🤍
@liliana330 žiaden chlap ktorý si za teba hneď nájde náhradu nestojí za trápenie. Aspoň si zistila že nebol ten pravý. Venuj sa sebe, vezmi bicykel a vyvetraj hlavu, kúp si niečo pekné zajdi s kamoškou na kávu, zorganizuje nejaký vylet....čaká ťa niečo lepšie len zatiaľ to tak nevidíš.
@liliana330 žiaden chlap ktorý si za teba hneď nájde náhradu nestojí za trápenie. Aspoň si zistila že nebol ten pravý. Venuj sa sebe, vezmi bicykel a vyvetraj hlavu, kúp si niečo pekné zajdi s kamoškou na kávu, zorganizuje nejaký vylet....čaká ťa niečo lepšie len zatiaľ to tak nevidíš.
@lenka_vi1 Kamošky nemám vôbec
@lenka_vi1 Kamošky nemám vôbec
@liliana330 nevadí, nájdeš si 🙂 ja som sa tiež takto nechala izolovať od bývalého, keď sme sa rozišli, okr rodiny som nemala nikoho. Medzitým som si kamarátov našla, aj oprášila staré známosti. Mala som vtedy 22. Čiže ide to aj v takom veku, je pravda, že trochu ťažšie ako v detstve, lebo mnohí už to zázemie majú, ale nemožné to nie je. Hlavne netrč doma, nájdi si robotu a koníčky, ktoré vieš robiť s inými ľuďmi a ono to nejako pôjde, pokiaľ nie si totálny asociál. Držím palce 🙂

@vler Veď práve aj toto ma ubíja. Nechápem to som mladá baba a sikovna. No väčšinou som pracoval v oblasti gastra a keďže som momentálne v malej dedine nemám skoro žiadny spoj večer z mesta. A celkovo mám problém si nájsť prácu kvôli cestovaniu. A ešte viac som z toho psycho keď nepracujem...kebyže mám prácu aspoň som myšlienkami inde ale takto dennodenne 😣 Už sim sa asi aj zbláznila.
@liliana330 lebo ty si pre neho nebola to co on pre teba
Preto sa o nic nesnazil a hned sa posunul dalej
Nebola si pre neho nic podstatne
Poskladaj sa cim skor, uteka ti zivot si este mlada, chce to cas niekto sa pozviecha skor niekomu to trva, nic sa nedeje, nebujde to do konca zivota, netlac na seba ze musis , nemusis… proste potrebujes len viac casu..