Ako prekonať hanbu požiadať o stráženie detí?
Mám v sebe blok. Nikdy aj keď som bola na pokraji síl som nepožiadala o to aby mi svokra či mama strážili deti. Iba raz keď ma s pankreatitidou zobrali do nemocnice. Som veľmi unavená ale nedokážem to. Nemám rada potom tie reči, že načo mi boli deti. Myslím, že sú pre druhých len záťaž a spravili sme si ich my a my sa máme s mužom starať. Nerada ich niekam dávam to už musí byť naozaj veľmi zle. Máte to aj vy takto, že nedokážete požiadať o pomoc ?
@anonym_autor koľko máš deti a aké staré? Ja s tým nemám problém, ale využívam to málokedy, už naozaj keď je to posledná možnosť. Ale to kvôli tomu, že moji rodičia už nevládze, majú zdravotné problémy a ku svokre zase deti nechodia radi, nudia sa tam.
Takéto pocity mám aj keď ich pýtajú na prázdniny. Potom však nezabudnú podotknúť, že však kôli mne ich brali aby som si oddýchla. Ja som ich tam dala kôli tomu, že som myslela, že chcú s nimi tráviť čas a vôbec som si neoddychla, keďže som mala ešte doma ďalšie dieťa. Ale všetci si mysleli ako mi pomohli. Je mi to ľúto.
Moji rodičia aj svokrovci žijú na opačnom konci republiky, takze sme si bežne vypomáhali s kamoškami
Žiadna hanba.
@anonym_autor presne tak ako ako to píšu nado mnou. Svokra nikdy nestrážila, nezaujímala ani nenavštevovala deti. Keď bolo treba mama vždy postrážila, a nekomentovala.
Keď sa obavaš komentárov nájdi dievča na stráženie
@anonym_autor požiadala som, odpoved bola, že ona si chce oddýchnuť, svoje deti si postrážila/vychovala sama a keďže sú to moje deti, nech sa starám ja. Ak bude chcieť opatrovať deti, ozve sa mi. Presne 0ktat sa ozvala za 17rokov 🤣 tak skúsiť môžeš…
moja mama sa starala o moje dieťa vo veku 1,5 roka každý deň - keď som sa ja vrátila do práce. išla som cvičiť - znova ho strážila. ja som bola v práci - odniesla ho na zušku alebo na tréning. bol chorý? postrážila aby sme nemeškali z práce. išli sme s mužom niekam - postrážila.
normálna vec. ste rodina.
dokonca ho strážili aj jej kamarátky - keď ho bolo treba strážiť a ona nemohla. normálka. lebo sú kamošky ...
@zajinkakoni to sú presne tie babky ktoré sa potom čudujú že ich vnúčatá neprídu pozrieť do domova dôchodcov ....
Mne aj povedia, že prečo sa neozvem, keď potrebujem ale ja mám normálne výčitky potom. Za tie ich reči mi to nestojí.
a na prázdniny - sa predbiehali ktorá ho vezme ...
Ja mam 2 ročnú vrtulu, mamina si ju aj sama pyta na prázdniny 🙂 ale asi to tie vaše starke obťažuje
@anonym_autor ak máš mamu aj svokru trúby, ktoré nevidia, že si vyčerpaná a ak by si ich požiadala o stráženie, ešte vy mali hlúpe reči, požiadaj kamarátku, alebo si najdi opatrovateľku. Ešte by ma zaujímalo, kto pomôže tvojej mame a svokre, keď im pribudnú roky a choroby. O tom predsa rodina je, že si navzájom pomáhajú, Spočítam na prstoch rúk, koľko krát mi strážila mama alebo svokra dieťa, ale nepotrebovala som to. Keby som bola unavená, chorá, samé pribehnú pomôcť. Preto som za samozrejmé považovala to, že sa o ne postarám, keď už nebudú vládať. Ani sa ti nečudujem, že nemáš odvahu požiadať o pomoc, ja by som to riešila asi tak, že by som si dala inzerát, že hľadám náhradnú babičku, Je veľa osamelých žien, ktoré by to uvítali. Poznám pani, ktorá takto chodí roky pomáhať do rodiny s tromi deťmi, aj na dovolenky s nimi chodí, ktoré jej samozrejme mladí platia. Je celá šťastná, keď ju deti pozvú na svoje vystúpenie a na naedeniny zahrnú kvetmi a darčekmi, ktoré vyrobili
tak potom su tie vztahy vase celkovo asi na prd...kazda normalna stara mama sa potesi vnucatu
Mne aj povedia, že prečo sa neozvem, keď potrebujem ale ja mám normálne výčitky potom. Za tie ich reči mi to nestojí.
@anonym_autor Tak im povedz, že by si sa aj ozvala, ale odrádza ťa, že ti to potom vytknú.
Manzel je mrtvy?
Keby mala taketo reci moja rodina/svokra, tak by som im deti vobec nedavala, ak si unavena oznam manzelovi, ze ma deti na starosti tento vikend a ty si sprav svoj program. Alebo si zober tyzden dovolenku a bez niekam vypnut…
moja mama sa dozaduje maleho sama, proste jej chyba.. maly k nej chodi spavat aj ked nemusi, spravia si pohodovy vecer, citaju si mojkaju sa a na druhy den si idem pre neho, ja som rada, ze je to tak, ze nie nemusia ale chcu, ze si spolu buduju nejaky vztah cez prijemne aktivity
Vek deti? To je dosť podstatná info
No zaklad je uvedomit si,ze problem problem mas len ty vo svojej hlave.Prides za mamou,svokrou a povies to.Je toho na mna vela,necitim sa dobre,citim,se to uz citia aj drti.Potrebujem tvoju pomoc,potrebujem pomoct so srrazenim deti,aby som dobila baterky.Hotovo.
No zaklad je uvedomit si,ze problem problem mas len ty vo svojej hlave.Prides za mamou,svokrou a povies to.Je toho na mna vela,necitim sa dobre,citim,se to uz citia aj drti.Potrebujem tvoju pomoc,potrebujem pomoct so srrazenim deti,aby som dobila baterky.Hotovo.
@maminkadeticiek Mne sa nezdá, že je to len v jej hlave. Píše, že deti strážili len raz, keď bola v nemocnici. A aj potom, napriek tomu, že išlo o jej zdravie, mali reči, že načo jej boli deti. To sa potom ťažko žiada o pomoc. ☹
@maminkadeticiek nešla by som za mamou, ani za svokrou, po primitávnych rečiach, na čo mala deti. Zohnala by som si náhradnú babičku. Keby povedali, že sa na stráženie malých detí necítia, že sú unavené, majú zdravotný problém, ok, ale takto nie
Takze mas 3 a viac deti podla Tvojich slov. Ake stare? Odpovedas len na otazky ktore chces.
Manzel je kde? Mate financne problemy ze je stale v praci? Ak zaraba dobre a je stale prec v praci, mozes si raz za cas zaplatit aj opatrovatelku. Alebo je doma ale deti necha na krku Tebe? V tom pripade je na mieste najpr pytat jeho, skor nez budes prosit svokru.
(A ano mrzi ma Tvoja situacia, nemali sme k detom nikoho takze viem ake to je)
Mne nestrazili ani raz, deti brali vždy ako pritaz, odignorovali ich ešte aj vtedy, keď boli u nás všetci nasackovani a očakávali full servis. Keď bolo zle s bábätkom a boli sme v nemocnici, poprosila som babky, či by neprišli k starsiemu, lebo muž dovolenku už žiadnu dalsiu nemal, svokra mi odporucila nech sa stará moja mama, a tá zase nakricala, že isto mi nebude pomáhať s "deckom".
Pomohli kamaráti, kolegovia, susedia. Niektorí stari rodičia si myslia, že iba im sa musí pomáhať, ale oni nemusia nič. A potom nechápu, prečo vztahy s deťmi ochladli a s vnúčatami sa nevybudovali.
vykasli sa na reci, neber to tak ze pomahaju tebe ale ze deti a stary rodicia si buduju vztah. mne nik nepomahal, fakt len ked som rodila mi povarovali starsie deti kym bol muz so mnou v porodnici pocas porodu... dnes ked su uz dospele (starsie) tak s nimi nemaju nejaky zvlastny vztah, kedze tam vobec netravili cas. ak chces o toto ochudobnit svoje deti tak si rob vycitky dalej ale ak chces dat detom starych rodicov ser na vycitky a pravidelne im ich davaj. ty mas na to svoj pohlad oni mozu mat svoj. len im to obcas treba pripomenut - ze ich tam nedavas aby si si oddychla ale aby oni s nim travili a budovali si vztah
@anonym_autor mne raz brat povedal ze by bol.de.il ked mu niekto nieco dava a on to nevezme a ked sa neopyta o pomoc. Ved co sa mu moze stat. Bolo to potom.co som mu vycitala ako vsetko vyuziva😀😀 a ja som zmenila pohlad na pomoc a poziadanie ked nieco potrebujem. Ked potrwbujem.postrazit deti zavolam bud mame svokre susede alwbo druhej susede. Alebo niekam skocit. Maju 4 a 8 mes. Zajtra napr. Sa mi podarila logopedicka tak vyskusam ved nic nedam za to tak bude suseda strazit nakolko mami su dalej a je to na rychlo. Ked nechcu nech povedia nie. Ale na oplatku myalim na nich. Nieco upeciem kupim, nejako potesim. Pocuvam ked rozpravaju co by chceli a tak. Vzdy prekvapim.
Ahojte baby ja sa tu votriem ak nevadi. Co si myslite o tom ked babka (55)stale rozpráva o tom ako jej chýbajú vnúčatá ako ich malo vidí s chce ich na prázdniny pritom vobec nema iniciatívu s nimi naozaj tráviť cas. Raz za mesiac/dva ich vidí na chvilu u nas pár min sa zahrá v obývačke a to je vsetko. Býva kusok, bola aj rok bez roboty doma a neprišla. Deti su síce male ale ani von ani pomôcť ked som chorá bola alebo po porode. Deti ju maju radi ale nejaký vzťah tam nie je.
Vidíš ,ani my nemáme nikoho na stráženie, ako kedysi bola mama ochotná ale ako sa rozišli s otcom a mama si našla nového frajera tak buď je u neho a keď je doma,tak chce veľa toho v dome porobiť nech zas môže za ním ísť a tak je nervózna z deti ,aj keď sme už nej a ja ich primárne strážim u nej a to ešte pred rokom že ich postráži aj týždeň cez prázdniny....a svokra by aj postrážila ale tá už nemá také nervy s deťmi a nebolo to dobre,ona keď starší deri tiež chce celú domácnosť vyupratovat,zatvárať,variť,piecť a potom iba ziape po deťoch za každú blbosť a už aj po varechu utekala vraj,deti nechu aby bola s nimi sama... Takže ETA chápem,ani kúsok voľna,vklude si porobiť niečo doma ,oddýchnuť,ísť niekde ,ja mám.len dve deti ale dakedyi to prerastá cez hlavu byť stále s nimi, ale riešim to tak,že večer aspoň chvíľu kľudu,aj podla muža ako pracuje a má čas,aj on je s nimi a ja si poupratujem.doma alebo oddýchnem ,v nedele na výlete v prírode kde etie deti majú voľnosť a ja nemusím byť veľa v strehu a tak. Sme si povedali že to zvládneme ,ale viac deti už nie,už nechceme aj keď hostia do nás že ešte dievčatko ,aj keď je to smutné,lebo je to fakt psychicky náročné byť s detmi stále ,alebo len dvaja na nich, ale tak aj také sa deje ...ale teším sa keď pôjdu do škôlky o rok a bude pokoj a kľud v práci 😂😂
vykasli sa na reci, neber to tak ze pomahaju tebe ale ze deti a stary rodicia si buduju vztah. mne nik nepomahal, fakt len ked som rodila mi povarovali starsie deti kym bol muz so mnou v porodnici pocas porodu... dnes ked su uz dospele (starsie) tak s nimi nemaju nejaky zvlastny vztah, kedze tam vobec netravili cas. ak chces o toto ochudobnit svoje deti tak si rob vycitky dalej ale ak chces dat detom starych rodicov ser na vycitky a pravidelne im ich davaj. ty mas na to svoj pohlad oni mozu mat svoj. len im to obcas treba pripomenut - ze ich tam nedavas aby si si oddychla ale aby oni s nim travili a budovali si vztah
@kacena4 ale nasilu sa budovať vzťah nedá,keď ich tam strčia a nemajú na to nervy a ani chuť a len hucianpontych deťoch lebo ich tam vlastne ani nechceli...to asi tomu vzťahu moc neprospeje
Ahojte baby ja sa tu votriem ak nevadi. Co si myslite o tom ked babka (55)stale rozpráva o tom ako jej chýbajú vnúčatá ako ich malo vidí s chce ich na prázdniny pritom vobec nema iniciatívu s nimi naozaj tráviť cas. Raz za mesiac/dva ich vidí na chvilu u nas pár min sa zahrá v obývačke a to je vsetko. Býva kusok, bola aj rok bez roboty doma a neprišla. Deti su síce male ale ani von ani pomôcť ked som chorá bola alebo po porode. Deti ju maju radi ale nejaký vzťah tam nie je.
@anonym_f22672 zrejme jej reci vyplyvaju z toho, u babiek ma spolocnost zauzivane, ze sa ruvu o vnucata, no v skutocnosti to tak neciti.
@anonym_f22672 asi sa jej nechce a sú to len reči, aj u nás reči ale v realite to skôr vyzerá že tie deti lezu na nervy a babku chcú svoj kľud ...a vraví to aby vyzerala lepšie pred tebou, a pred kamoškami možno,že ako ona chce veľmi a nedá sa
@anonym_f22672 asi sa jej nechce a sú to len reči, aj u nás reči ale v realite to skôr vyzerá že tie deti lezu na nervy a babku chcú svoj kľud ...a vraví to aby vyzerala lepšie pred tebou, a pred kamoškami možno,že ako ona chce veľmi a nedá sa
@hortenziaj ano pred ostatnými vraví vela aj ked skutek utek😃 mne to nevadi zvládam deti iba s mužom len som vzdy taka ze co na to povedat 🤷🏼♀️

☹ Nemáme, ale asi je to tým, že mne to nikdy mama ani svokra o hlavu neotrieskavala, že ich to obťažuje a načo mi bolo dieťa. Naopak, starali sa vždy radi.