icon

Ako prekonať hanbu požiadať o stráženie detí?

22. júl 2025

Mám v sebe blok. Nikdy aj keď som bola na pokraji síl som nepožiadala o to aby mi svokra či mama strážili deti. Iba raz keď ma s pankreatitidou zobrali do nemocnice. Som veľmi unavená ale nedokážem to. Nemám rada potom tie reči, že načo mi boli deti. Myslím, že sú pre druhých len záťaž a spravili sme si ich my a my sa máme s mužom starať. Nerada ich niekam dávam to už musí byť naozaj veľmi zle. Máte to aj vy takto, že nedokážete požiadať o pomoc ?

Strana
z2
anonym_f22672
22. júl 2025
@mandzula

@anonym_f22672 zrejme jej reci vyplyvaju z toho, u babiek ma spolocnost zauzivane, ze sa ruvu o vnucata, no v skutocnosti to tak neciti.

@mandzula ja som s tým uplne v pohode ze nevaruje ani nic len tie reči vycitave stale ze by rada videla vnúčatá a ze by sa patrilo ich pozriet, nam sa ťažko cestuje s detmi lebo ani jeden nechce byt v sedačke a oni nechcú k nam chodit aj ked su stale v okoli tak sa moc nevidame

mandzula
22. júl 2025
@anonym_f22672

@mandzula ja som s tým uplne v pohode ze nevaruje ani nic len tie reči vycitave stale ze by rada videla vnúčatá a ze by sa patrilo ich pozriet, nam sa ťažko cestuje s detmi lebo ani jeden nechce byt v sedačke a oni nechcú k nam chodit aj ked su stale v okoli tak sa moc nevidame

@anonym_f22672 tak mame povedz, ze aj tak ma vnucata na haku, naco sa k nej teda mate trepat.

xromix
22. júl 2025

@anonym_autor Zvykli sme si, že sme na neho len my. Rodičia 500km, svokrovci 100km. Svokra výčitky, že rodina sa ma vidieť a podobne…odkedy sa narodil, išla ho kočíkovať asi 2x - aby si spravila fotky a mohla dať na fb. Keď k nám prídu vôbec si ho nevšíma, proste nie je na to. Ma 4 roky, volali sme ju cielene presne 3x: na pecenie medovníkov so starými rodičmi do škôlky - nemohla z neznámych dôvodov, druhýkrát aby ho prišla trosku postrážiť keď sme prerabali dom - nemohla…a naposledy ju volal muž, či by neprisla na pár dni v decembri, keď budem rodiť…No hádaj-nemôže 😀. Naši sú s ním častejšie a chcú s ním byt ale nedá sa 1000km každý mesiac…

gelifil
22. júl 2025
@xromix

@anonym_autor Zvykli sme si, že sme na neho len my. Rodičia 500km, svokrovci 100km. Svokra výčitky, že rodina sa ma vidieť a podobne…odkedy sa narodil, išla ho kočíkovať asi 2x - aby si spravila fotky a mohla dať na fb. Keď k nám prídu vôbec si ho nevšíma, proste nie je na to. Ma 4 roky, volali sme ju cielene presne 3x: na pecenie medovníkov so starými rodičmi do škôlky - nemohla z neznámych dôvodov, druhýkrát aby ho prišla trosku postrážiť keď sme prerabali dom - nemohla…a naposledy ju volal muž, či by neprisla na pár dni v decembri, keď budem rodiť…No hádaj-nemôže 😀. Naši sú s ním častejšie a chcú s ním byt ale nedá sa 1000km každý mesiac…

@xromix ufff😲

darina77
22. júl 2025
@zajinkakoni

@anonym_autor požiadala som, odpoved bola, že ona si chce oddýchnuť, svoje deti si postrážila/vychovala sama a keďže sú to moje deti, nech sa starám ja. Ak bude chcieť opatrovať deti, ozve sa mi. Presne 0ktat sa ozvala za 17rokov 🤣 tak skúsiť môžeš…

@zajinkakoni to je babka roka

lujza123
22. júl 2025

Ja som strávila veľkú časť prázdnin u jedných, druhých starých rodičov, tak isto som bola na prázdninách u všetkých súrodencov mami aj otca. Bratranci aj sesternice boli tiez takto u nás na prázdninách. Mám na to krásne spomienky.

Neviem, asi to u nás v rodine všetci berieme trochu inak, nie ako odkladanie, zbavovanie sa detí. Skôr vzájomná radosť pre deti aj starkých a pomoc rodičom
Moje dieťa tiez už bolo kade tade na prázdninách, aj u nás boli deti, či z rodiny alebo od kamosiek a samozrejme veľa sa staral aj otec

Škoda ze to máte u vas takto, podľa mňa je to smutne. A musíš byt aj unavena ked sú nonstop s tebou.
Ľudia sú sociálne tvory, ziju v spoločenstvách, fakt kedysi pradavno vychovával deti celý kmeň, nie jedna samotná mama

ivangeline
22. júl 2025

Nemám. Alebo možno aj, preto som si našla super opatrovateľku. Babku zaťažujem len ak je to nevyhnutne.

cukroska
22. júl 2025

@anonym_autor Nie nemala. Mne mama veľmi pomáhala a dobrovoľne, lebo chcela Bola na dôchodku, blízko, vdova a žila pre rodinu. Kedykoľvek keď som musela niečo vybaviť, či ísť so starším tak postrážili a radi ❤ A som im dodnes zato vďačná. A teraz je rad na nás im to oplatiť

anonym_3a9a67
23. júl 2025
@biba_18

moja mama sa starala o moje dieťa vo veku 1,5 roka každý deň - keď som sa ja vrátila do práce. išla som cvičiť - znova ho strážila. ja som bola v práci - odniesla ho na zušku alebo na tréning. bol chorý? postrážila aby sme nemeškali z práce. išli sme s mužom niekam - postrážila.
normálna vec. ste rodina.
dokonca ho strážili aj jej kamarátky - keď ho bolo treba strážiť a ona nemohla. normálka. lebo sú kamošky ...

@biba_18 Není to normálna vec že starý rodičia postrážia vnúčatá, je veľa takých čo nechcú postrážiť.

biba_18
23. júl 2025

@cukroska moja mama detto a majú so synom výborný vzťah ...

anonym_3a9a67
23. júl 2025
@anonym_f22672

Ahojte baby ja sa tu votriem ak nevadi. Co si myslite o tom ked babka (55)stale rozpráva o tom ako jej chýbajú vnúčatá ako ich malo vidí s chce ich na prázdniny pritom vobec nema iniciatívu s nimi naozaj tráviť cas. Raz za mesiac/dva ich vidí na chvilu u nas pár min sa zahrá v obývačke a to je vsetko. Býva kusok, bola aj rok bez roboty doma a neprišla. Deti su síce male ale ani von ani pomôcť ked som chorá bola alebo po porode. Deti ju maju radi ale nejaký vzťah tam nie je.

@anonym_f22672 My to máme podobne, tiež svokra stále má reči ako jej chýbajú vnúčatá že málo času je s nimi. Ale keď jej poviem nech dôjde postrážiť ich alebo len tak zobrať von niekam, tak to už nie. Len blbé reči má. Moje deti pomaly nechcú s ňou ani volať lebo nie sú zvyknuté s ňou tráviť čas, ale keď nemá záujem

alan1234
23. júl 2025

mamu nemam problem poprosit, robi to rada. svokra ma reci neprosim ju nikdy….. to by som musela byt v kome aby som ju prosila. Ale deti to asi citia, neradi s nou travia cas

Strana
z2