Ako prekonať hanbu požiadať o stráženie detí?
Mám v sebe blok. Nikdy aj keď som bola na pokraji síl som nepožiadala o to aby mi svokra či mama strážili deti. Iba raz keď ma s pankreatitidou zobrali do nemocnice. Som veľmi unavená ale nedokážem to. Nemám rada potom tie reči, že načo mi boli deti. Myslím, že sú pre druhých len záťaž a spravili sme si ich my a my sa máme s mužom starať. Nerada ich niekam dávam to už musí byť naozaj veľmi zle. Máte to aj vy takto, že nedokážete požiadať o pomoc ?
@mandzula ja som s tým uplne v pohode ze nevaruje ani nic len tie reči vycitave stale ze by rada videla vnúčatá a ze by sa patrilo ich pozriet, nam sa ťažko cestuje s detmi lebo ani jeden nechce byt v sedačke a oni nechcú k nam chodit aj ked su stale v okoli tak sa moc nevidame
@anonym_f22672 tak mame povedz, ze aj tak ma vnucata na haku, naco sa k nej teda mate trepat.
@anonym_autor Zvykli sme si, že sme na neho len my. Rodičia 500km, svokrovci 100km. Svokra výčitky, že rodina sa ma vidieť a podobne…odkedy sa narodil, išla ho kočíkovať asi 2x - aby si spravila fotky a mohla dať na fb. Keď k nám prídu vôbec si ho nevšíma, proste nie je na to. Ma 4 roky, volali sme ju cielene presne 3x: na pecenie medovníkov so starými rodičmi do škôlky - nemohla z neznámych dôvodov, druhýkrát aby ho prišla trosku postrážiť keď sme prerabali dom - nemohla…a naposledy ju volal muž, či by neprisla na pár dni v decembri, keď budem rodiť…No hádaj-nemôže 😀. Naši sú s ním častejšie a chcú s ním byt ale nedá sa 1000km každý mesiac…
@anonym_autor Zvykli sme si, že sme na neho len my. Rodičia 500km, svokrovci 100km. Svokra výčitky, že rodina sa ma vidieť a podobne…odkedy sa narodil, išla ho kočíkovať asi 2x - aby si spravila fotky a mohla dať na fb. Keď k nám prídu vôbec si ho nevšíma, proste nie je na to. Ma 4 roky, volali sme ju cielene presne 3x: na pecenie medovníkov so starými rodičmi do škôlky - nemohla z neznámych dôvodov, druhýkrát aby ho prišla trosku postrážiť keď sme prerabali dom - nemohla…a naposledy ju volal muž, či by neprisla na pár dni v decembri, keď budem rodiť…No hádaj-nemôže 😀. Naši sú s ním častejšie a chcú s ním byt ale nedá sa 1000km každý mesiac…
@xromix ufff😲
@anonym_autor požiadala som, odpoved bola, že ona si chce oddýchnuť, svoje deti si postrážila/vychovala sama a keďže sú to moje deti, nech sa starám ja. Ak bude chcieť opatrovať deti, ozve sa mi. Presne 0ktat sa ozvala za 17rokov 🤣 tak skúsiť môžeš…
@zajinkakoni to je babka roka
Ja som strávila veľkú časť prázdnin u jedných, druhých starých rodičov, tak isto som bola na prázdninách u všetkých súrodencov mami aj otca. Bratranci aj sesternice boli tiez takto u nás na prázdninách. Mám na to krásne spomienky.
Neviem, asi to u nás v rodine všetci berieme trochu inak, nie ako odkladanie, zbavovanie sa detí. Skôr vzájomná radosť pre deti aj starkých a pomoc rodičom
Moje dieťa tiez už bolo kade tade na prázdninách, aj u nás boli deti, či z rodiny alebo od kamosiek a samozrejme veľa sa staral aj otec
Škoda ze to máte u vas takto, podľa mňa je to smutne. A musíš byt aj unavena ked sú nonstop s tebou.
Ľudia sú sociálne tvory, ziju v spoločenstvách, fakt kedysi pradavno vychovával deti celý kmeň, nie jedna samotná mama
Nemám. Alebo možno aj, preto som si našla super opatrovateľku. Babku zaťažujem len ak je to nevyhnutne.
@anonym_autor Nie nemala. Mne mama veľmi pomáhala a dobrovoľne, lebo chcela Bola na dôchodku, blízko, vdova a žila pre rodinu. Kedykoľvek keď som musela niečo vybaviť, či ísť so starším tak postrážili a radi ❤ A som im dodnes zato vďačná. A teraz je rad na nás im to oplatiť
moja mama sa starala o moje dieťa vo veku 1,5 roka každý deň - keď som sa ja vrátila do práce. išla som cvičiť - znova ho strážila. ja som bola v práci - odniesla ho na zušku alebo na tréning. bol chorý? postrážila aby sme nemeškali z práce. išli sme s mužom niekam - postrážila.
normálna vec. ste rodina.
dokonca ho strážili aj jej kamarátky - keď ho bolo treba strážiť a ona nemohla. normálka. lebo sú kamošky ...
@biba_18 Není to normálna vec že starý rodičia postrážia vnúčatá, je veľa takých čo nechcú postrážiť.
Ahojte baby ja sa tu votriem ak nevadi. Co si myslite o tom ked babka (55)stale rozpráva o tom ako jej chýbajú vnúčatá ako ich malo vidí s chce ich na prázdniny pritom vobec nema iniciatívu s nimi naozaj tráviť cas. Raz za mesiac/dva ich vidí na chvilu u nas pár min sa zahrá v obývačke a to je vsetko. Býva kusok, bola aj rok bez roboty doma a neprišla. Deti su síce male ale ani von ani pomôcť ked som chorá bola alebo po porode. Deti ju maju radi ale nejaký vzťah tam nie je.
@anonym_f22672 My to máme podobne, tiež svokra stále má reči ako jej chýbajú vnúčatá že málo času je s nimi. Ale keď jej poviem nech dôjde postrážiť ich alebo len tak zobrať von niekam, tak to už nie. Len blbé reči má. Moje deti pomaly nechcú s ňou ani volať lebo nie sú zvyknuté s ňou tráviť čas, ale keď nemá záujem
mamu nemam problem poprosit, robi to rada. svokra ma reci neprosim ju nikdy….. to by som musela byt v kome aby som ju prosila. Ale deti to asi citia, neradi s nou travia cas

@anonym_f22672 zrejme jej reci vyplyvaju z toho, u babiek ma spolocnost zauzivane, ze sa ruvu o vnucata, no v skutocnosti to tak neciti.
@mandzula ja som s tým uplne v pohode ze nevaruje ani nic len tie reči vycitave stale ze by rada videla vnúčatá a ze by sa patrilo ich pozriet, nam sa ťažko cestuje s detmi lebo ani jeden nechce byt v sedačke a oni nechcú k nam chodit aj ked su stale v okoli tak sa moc nevidame