Ako prekonať lásku k bývalému partnerovi?
Prišla som sa vyrozprávať, počuť názor niekoho iného aby mi to pomohlo s tým čím si momentálne prechádzam. Rozišiel sa so mnou priateľ po 4 rokoch v októbri. Rozišiel sa po Tom čo nám to približne rok už neklapalo, hádali sme sa bili, on mi aj vulgárne nadával, rozišiel sa so mnou a na druhý deň bol nejakou kamarátkou už na káve, každému v rodine rozprával že je do nej zaľúbený ale ona ho nakoniec nechcela. Začal vypisovat mne správy o Tom ako jeho to mrzí lebo bol zaľúbený do mňa zo začiatku a že je mu ľúto že to nevyšlo. Vrátila som sa k nemu, celý január sme ešte spolu spavali ja som dúfala že sa vráti naspäť, on sa zbalil a odišiel preč, povedal že to musí spraviť, už niesme v kontakte tri mesiace. Neviem sa cez to preniesť už je to v podstate 8 mesiacov čo sme sa rozišli a ja sa neviem pohnúť. Bola som presvedčená že on je ten pravý, všetko klapalo bolo krásne kým sa to cca ten posledný rok nezačalo veľmi kaziť, on aj odmietal sex už pred tým rozchodom so mnou. Tiež som dúfala že sa raz vezmeme a budeme mať spolu dieťa, on mal postoj že svadba je zbytočná a že na dieťa nemáme dosť peňazí. Každý deň nad tým rozmýšľam že prečo som sa pri ňom cítila tak dobre prečo od prvej chvíle kedy som ho spoznala som bola zaľúbená prečo som mala a stále mám pocit že je ten pravý keď on zjavne ten pocit nemal. Idem sa z toho zblaznit čakám kedy má to prejde žiadny iný chlap ma nezaujíma. Mám pocit že môj život skončil. Ďakujem za každú radu.
Bud rada, ze ste sa rozisli. Bitku a vulgarne nadavky, ...to povazujes za krasne? Do takeho rodinneho prostredia priviest dieta, no dakujem pekne. Nic lepsie sa ti nemohlo stat ako to,ze ste od seba.
"Bili sme sa a vulgárne mi nadával". Ďalší muž snov. To dieťa vyhralo jackpot, že sa do tohto nenarodí. 🙏
Skončila som po slovo "bili"...veď už sme ževraj z jaskýň vyšli, či? 🙄
Hadali a bili ste sa, a ty si bola pri nom stastna?
Veď ale to len ten posledný rok keď to už bolo medzi nami zle predtým bolo všetko pekne venoval sa mojmu dieťaťu z predchádzajúceho vzťahu, chodili sme často po výletoch dovolenkách veľa sa smiali ľúbili sme sa, veci sa pokazili až časom a vyhrotilo sa to naozaj do extremu, už sme sa potom nevedeli porozprávať, ja som ho stále ľúbila ale on už akokeby voči mne úplne ochladol
buď rada že to skončilo... tvoje dieťa môže mať z tejto "tvojej lásky" traumu.
vidieť ako sa matka bije s chlapom asi dá detskej dušičke zabrať...
kašli na chlapa a venuj lásku dieťaťu. aspoň nateraz .
zo 4 rokov ste sa rok bili. ja som s muzom 20 a v zivote ma neudrel. to uz co je toto za vztah za ktorym by ti este alo byt aj luto. des toxik hnus.
Muž, ktorý Ti vulgárne nadával a bil Ťa bol ten pravý? ... kus pomýlené to máš, či?
"Bla bla bla". Neskutočné, nepoužiteľné ženy, ktoré nerozoznajú chtíč a prvotné poblúznenie od lásky, ktorá sa v prvom rade vyznačuje rešpektom a ochranou.
Nechcem sa nikoho dotknúť, ale môžete mi vysvetliť, ako si niekto môže myslieť, že partner ktorý je vulgárny a násilník, je ten pravý? Veď to nedáva žiadny zmysel. To má ten človek inak vyvinutý mozog, nedostatok sebaúcty alebo je to nízke sebavedomie? Hoci o tom nízkom sebavedomí pochybujem. Ja ho mám nízke, ale viem, že to čo autorka píše je totálne na hlavu.
A @autorka, ešte mi povedz, že máš vyštudovanú vysokú školu.
"Bla bla bla". Neskutočné, nepoužiteľné ženy, ktoré nerozoznajú chtíč a prvotné poblúznenie od lásky, ktorá sa v prvom rade vyznačuje rešpektom a ochranou.
@enmery ja viem o čom je láska, ja len proste vidím že keby sa on inak zachoval a snažil sa viac komunikovať a správal sa ku mne s úctou mohol to byť dokonaly vzťah, pretože to že človek niekoho ľúbi sa nedá len tak rozkazat, musí sa to cítiť a ja som to cítila práve s ním tak ako s nikým predtým veľmi to bolí že to nevyšlo mám pocit že už nikdy nebudem tak veľmi lubit
🤦♀️
mňe stačilo bili sme sa a mám dosť.Ja mám muža 21 rokov v živote ma neudrel toto by bolo posledne čo by urobil.
Jaj, no keby to bolo tak, to by bol každý dokonalý ... ľudia sa nemenia ... možno pod vplyvom životných tragédií atď., no toto nie je ten prípad ... ak Ťa raz udrel, ak Ti raz povedal, že si pitcha, curva, že si yebnutá, NIKDY sa to nezmení ... NIKDY.
Comu presne nerozumies? Tomu, ze ked ste presli z fazy ruzovych okuliarov do fazy bezneho zivota nie cerstvo zalibenych hrdliciek, tak ste sa zacali bit a vulgarne ti nadaval?
No, to je presne ta faza, ktora by trvala uz dozivotne, pretoze ukazal svoju pravu tvar. A ty sa pytas co sa stalo a budes ho este obhajovat, ze dovtedy ste mali krasny vztah? Nie, nemali. Dovtedy vas oboch ovladali hormony v zalubenosti, ktore sa uz nikdy nevratia. Uz z neho bude navzdy iba násilník, co vulgarne nadava. Preslo 8 mesiacov, tak uz otvor oci a pohni sa dalej. Nemas za cim plakat.
On ma nebil, bila som len ja jeho, vždy keď mi začal nadávať ma to vytočilo a šla som mu vylepit aby sa spamätal čo väčšinou končilo len ďalšími nadávkami ..komunikáciou sa to už nedalo zachrániť lebo tam kde sa vytratí úcta už všetky ostatné pokusy zlyhávajú, ani samotná láska nestačí, viem že to nebol dobrý vzťah inak by sa neudiali tie veci čo sa udiali, ale zároveň neviem zabudnúť na to pekne a to ako som sa cítila iba pri ňom, proste to pri iných mužoch necítim práve to mi dáva ten pocit že ten vzťah bol niečom výnimočný že to možno bolo ono len sme to pokazili my dvaja, ale zároveň že sme k sebe patrili
To ze k niekomu patris je len ake cukrikove detske klise. Mozno medzi vami fungovala chemia a preto nanho nevies zabudnut. Ale isto to nebol ziadny poloboh hodny uctievania, ked ti vulgarne nadaval (a ty si ho za to bila). Nikto ti tu neda zaruceny postup ako sa cez to preniest. Casom to vysumi.
V prvom príspevku si napísala, že ste sa bili ... teraz píšeš, že BILA TY JEHO ... tak ako teda? ... snažíš sa ho obhajovať? ... prečo? ... toto naozaj nebol zdravý vzťah ... ani z jednej, ani z druhej strany ... nebola tam úcta, rešpekt, prijatie toho druhého takého, aký je a rešpektovať to atď.
Vyhľadaj odborníka, úplne vážne. Máš skreslené videnie minulosti aj jeho samého. Láska sa môže vytratiť v akomkoľvek vzťahu ale to neznamená, že sa budeme urážať a biť.
Sama si to napísala: " Tam, kde sa vytratí úcta, už samotná láska nestačí". Preber sa. Pochádzaš asi z veľmi zlých rodinných pomerov a zlý vzťah a ideš do ďalšieho. Len žiadne ďalšie dieťa s takým chlapom.
Chudá to dieťa, ďalší budúci pacient psychiatrie
Nechcem sa nikoho dotknúť, ale môžete mi vysvetliť, ako si niekto môže myslieť, že partner ktorý je vulgárny a násilník, je ten pravý? Veď to nedáva žiadny zmysel. To má ten človek inak vyvinutý mozog, nedostatok sebaúcty alebo je to nízke sebavedomie? Hoci o tom nízkom sebavedomí pochybujem. Ja ho mám nízke, ale viem, že to čo autorka píše je totálne na hlavu.
A @autorka, ešte mi povedz, že máš vyštudovanú vysokú školu.
@yelena159 normálne. Žila detstvo v toxickom prostredí, nikdy nezažila lásku
Ak máš možnosť naštiv psychologa.
Sama si to napísala: " Tam, kde sa vytratí úcta, už samotná láska nestačí". Preber sa. Pochádzaš asi z veľmi zlých rodinných pomerov a zlý vzťah a ideš do ďalšieho. Len žiadne ďalšie dieťa s takým chlapom.
@enmery nejdem do žiadneho ďalšieho problém je že mne sa nikto iný ani nepáči, ja len milujem bývalého, nebaví ma sa zoznamovať a nikto nieje ako on veľmi sa trapim
Nečítala som celú diskusiu ale z mojej skúsenosti ti hovorím, nemáš čo ľutovať. Áno je to ťažké to prijať, nejde to hneď. Ale naozaj by si chcela byť s niekým kto s tebou byť nechce? Lebo keby chcel byť s tebou tak ani len neuvažuje nad tým že odíde. Nezúfaj, bude lepšie. Mne sa rozpadol 12 ročný vzťah, on si našiel inú, ešte ma aj hnusne oklamal, potom sa chcel vrátiť ale už som nechcela. Teraz somz a to rada, že nemám takého človeka pri sebe ktorý ma podrazil. Ľutujem len to, že som pri ňom stratila 12 rokov svojho života a neviedlo to nikam. A to som si o ňom tiež myslela že sme si súdení a nikdy by ma nenapadlo že ma vymení za inú. A veľmi pekne sa ku mne správal atď., ale čo z toho keď to pokazil tým čo spravil. Naozaj, nemáš čo ľutovať, čas ti pomôže a skús svoju mysleľ zamerať na niečo iné, pre teba prospešnejšie než myslieť na neho. Lebo sa nikdy od neho neodpútaš.
Aké by to bolo krásne, keby nikto nebol ako on. Muž, ktorý vulgárne uráža partnerku, je nula. Úboziak. Bohužiaľ je takých stále dosť. A ty lieč seba-že ľúbiš takého chorého magora znamená len, že si sama nezažila pekný vzor v rodine, žila si v niečom toxickom. Zdravá a psychicky ok žena by o takého neoprela ani motyku a nieto nad toxickým vzťahom vzdychala ako nad láskou z románu.
Je normálne, že to bolí. Ale všetko raz prebolí. Chce to čas a sústrediť sa na niečo iné, zamestnať sa inými vecami. Potrebuješ sa úplne od neho odstrihnúť a už ho viac nepúšťať do života. Ja som tiež bola po jednom rozchode, úplne hotová. A teraz z odstupom času som rada, že to tak skončilo, ako skončilo. Držím palce.
Ahoj, nečítam ani komentáre, poznám to a zažil/a som niečo podobne… a trvalo to 3+4+3,5 roka.. tam kde je + bol rozchod.. je to narcis, nikdy si ta nevezme, nemiluje nikoho len seba, kým sa budeš o neho starať tak bude v pohode, ale ak začneš hovoriť niečo na jeho adresu, alebo mu na niečo povieš nie, das podmienku, hranicu, odkopne ta ako poslednú ….. utekaj kade ľahšie, kým ti nie je horšie.. ja to už rozdychavam tiež pridlho na svoje skúsenosti…

Lubis predstavu o buducnosti ktoru si si o nom vysnivala, nie jeho. Pritom niekde na teba caka niekto ovela lepsi s kym by si bola stastna naozaj..