icon

Ako prekonať neveru v dlhodobom vzťahu?

5. nov 2025

Dobry den, chcela by som nazor zien,ktore odpustili takyto typ nevery.Sme spolu 12rokov.Mame dvoch synov.Jeden ma zdravotne problemy.Zistila som ze si pisal pred rokom asi rok a pol s inymi zenami.Chcel ich pozvat na kavu,vino,obed atd.Ze su krasne super zeny atd.No s jednou sa zacal aj strevat.Ja som ju kontaktovala po tom co som nasla ich spravy.Je mladsia o desat rokov Stretli sa asi pat krat.trvalo to cca 5mesiacov.pisanie bolo intenzivne a typu chybas mi Chcel by som pri tebe lezkat.chyba mi tvoj hlas atd ako zacinajuci vztah.no pri poslednom stretnuti sa v aute pobozkali.viem to pretoze jej v spravach dakoval za bozk za dotyk.a na dalsi den jej pisal ze sa jej dotkol nozky,chrbta atd.nevyspalu sa spolu podla sprav to bolo ze sa jej bozk ocividne velmi nepacil lebo sa jej na to pytal.ja som ju s tym konfrontovala,tvrdi mi ze sa odtiahla preto sa jej to pytal.ze to co jej pisal jej nikdy do oci nepovedal.ze bol frajer len cez spravy.a ked sa stretli sa rozpravali o normalnych veciach.no aj tak je to nevera.pisal jej aj po veceroch ze dobru nocku dobre rano ked siel do orace.no skoro kazdy den.v aprili sa jej ozval znova ci nepojde na kavu.spravy som videla ona ho odmietla.ak by ho neodmietla nechcem na to mysliet co by bolo.on mi tvdi ze to bolo len tak potom ze potreboval pozornost ale nikdy by nezasiel az tak daleko.no ja mu neverim.a neviem ci niekedy za nem.za ten cas som schudla 19kil neviem sa na nic sustredit.som hrozne z toho vycerpana.

pralinka25
5. nov 2025
@lentakyterapeut

@pralinka25 slovo miluje a nemiluje v 20 rocnom vztahu je kde akoze stabilne a bez chyby? A kto urobi chybu uz nemiluje ?

@lentakyterapeut nie je chyba ako chyba. kupit zlu znacku masla, zabudnut zaplatit elektriku je nieco ine ako zamerne znicit doveru a urobit nieco o com velmi dobre viem ze to tomu druhemu ublizi. za mna ludia ktori nevedia byt monogamni sa nemaju zenit alebo vydavat. naco slubovat nieco coho nie som schopny. som 20 rokov v manzelstve. mojho muza som v zivote nepodviedla a nie ze by neboli prilezitosti a moznosti. nejeden krat. a ano nie je dokonaly ani ja. obcas by som ho zakopala na zahrade obcas on mna stratil v cudzej krajine ale stale je to o tom neublizovat si vedome. nevera je absolutne vedome zradenie dovery a toho druheho. vedome zahodenie vsetkych slubov a spolocnych rokov a snov. za tym si stojim. neexistuje pre to ziadne ospravedlnenie ani vyhovorka. nevera nie je zakopnutie, ani omyl. vzdy je to vedome rozhodnutie aj keby bolo v opilosti. kto nevie slopat ma pit vodu. a tento chlap vedome vyhladaval zeny dlhodobo. dno. a mozeme si tu tahat medove motuzy o tom ako muzi rozmyslaju inak. a co ako? aj zeny rozmyslaju inak. dava im to pravo k comu. vedome ublizit niekomu? nie.

lentakyterapeut
5. nov 2025
@anonym_autor

@lentakyterapeut dakujem pekne.. cas vylieci vsetky rany .vraj..no uvidim ci aj takuto.. pisal si o starani sa o seba som clovek ktory sa o seba patricne stara.aj napriek detom chodim stale upravena niesom z tych teplakovych matiek tym nechcem nikoho urazit cvicim zdravo sa stravujem.myslela som si ze to je ore chlapa dolezite zena ktora stiha sa starat o seba aj o deti.som na rodicaku pracujem na polovicny uvazok napriek tomu zeby som nemusela..je to tazke hlavne to ze som sa naozaj snazila po kazdej stranke.mame choreho syna o ktoreho sa staram co sa tyka lekarov prispevkov atd.jeho som od toho odbremenila.niesom typ ktory chodi bakupovat s kamaratkami a kavickuje v centrach ale typ idem do lesa s detmi zila som s laskou pre rodinu a ostatny chlapy boli pre mna tabu..milovala som ho celou dusou aj srdcom a o dovere ani nebudem hovorit.ta bola stopercentna.brala som ho ako najlepsieho kamarata milenca muza proste vsetko .. neviem cim som si to zasluzila.mozno som naozaj na vine ja.ale momentalne by som sa najradsej zbalila zobrala deti a odisla niekde daleko a nikoho nevidiet.snad cas zahoji a ked nue tak aspon dufam ze raz este budem sama sebou taka aka som bola vysmiata plna zivota aj ked mozno bez neho.dakujem za rady som sa rozpisala

@anonym_autor verim ti ze robis co mozes ja uz nechcem.branit jeho ulet ale mam triezvy pohlad. Ludia chyby robia aj ked budes najlepsia na svete a verit v boha pride diabol a bude pokusat. Ked nie teba tak muza. Ja nemam ruzove okuliare a uprimne ti poviem clovek s ktorym zijem je dolezitejsi ako pocit ze musi byt bezchybny. Vies co? Mozno sa to tazko cita ale ja som na strane odpustenia. Rodina musi celit aj tazkym skuskam. V dobrom aj zlom. Kludne chodte na par dni niekam dovolenka priroda ale casom.myslim si vyhra rodina. Ak ma rozum ukludni sa. A ano moze to clovek urobit aj znova ale ja by som nechcel menit partnerku po tolkych rokoch a zacinat odznova. Ina zena a zase vsetko od nuly budovat. Neverim ze by to bolo lepsie

anonym_bc47a3
5. nov 2025
@lentakyterapeut

@anonym_autor verim ti ze robis co mozes ja uz nechcem.branit jeho ulet ale mam triezvy pohlad. Ludia chyby robia aj ked budes najlepsia na svete a verit v boha pride diabol a bude pokusat. Ked nie teba tak muza. Ja nemam ruzove okuliare a uprimne ti poviem clovek s ktorym zijem je dolezitejsi ako pocit ze musi byt bezchybny. Vies co? Mozno sa to tazko cita ale ja som na strane odpustenia. Rodina musi celit aj tazkym skuskam. V dobrom aj zlom. Kludne chodte na par dni niekam dovolenka priroda ale casom.myslim si vyhra rodina. Ak ma rozum ukludni sa. A ano moze to clovek urobit aj znova ale ja by som nechcel menit partnerku po tolkych rokoch a zacinat odznova. Ina zena a zase vsetko od nuly budovat. Neverim ze by to bolo lepsie

@lentakyterapeut
Terapeut už vidim ako máš doma chronicku slapku a opakovane jej odpúšťaš nevery.To, ze miesto času s tebou vypisuje a stretáva cudzích chlapov by bolo všetko v naprostom poradecku a ty odhodlaný toto tolerovať do konca zivota len preto, aby si nebol sám alebo nemusel začínať od začiatku? Prosim ta zobuď sa.Mozno vieš odpustiť len kvoli tomu, ze k tomu človeku nič necitis a máš ho na saláme.Inac si neviem predstavit milovať cloveka a odpúšťať mu takéto podrazy, jedno s druhým proste nejde dokopy

betulinka1
5. nov 2025

@anonym_autor podla mna je fajn, ze sa snazi, oľutoval. Teraz je rad na tebe. Ziadne take, ze on pride domov a vsetko je hotove. Pekne zapojiť do domacnosti, varenia, o deti a tak. Ty pekne na tie kavicky chod a na masaz alebo proste rob co mas rada. Zameraj sa viac na seba, nie na potreby inych. Vedome s tym musis pracovat. Lebo to nepojde zo dna na den. A uz to neries, nerob z toho analyzu. Stalo sa. Lubis ho a ľúbia ho deti. Tak si daj cas. Nemusis sa rozhodnut co dalej ani dnes ani zajtra. Ty si ta co rozhodne a urobíš to kedy chces ty. Ale stale analyzovanie situacie ti nepomoze.

pralinka25
5. nov 2025
@lentakyterapeut

@lentakyterapeut mne to pride absolutne zufale a zbytocne.
ale vsak ako myslis. ked by tebe nevadilo zasuvat tam kam si zasunie hocikto v pohode. skor si ale myslim ze ty ak mas moznost zahnes a takto si to ospravedlnujes. otazne je aky by si bol hrdina keby si si predstavil co vsetko robila tvoja zena s milencom a kde vsade ho mala predtym ako ti dala pusu po prichode z "prace" ale zas vselijaki sme su aj taki co radi kukaju ako im zenu obraba niekto iny. to je jedine vysvetlenie toho ze by ti to ako chlapovi nevadilo.
ja sa napriklad o muza delit nemienim. peco by som to mala robit? nevidim na to jediny dovod. zatial ma este ziadny nepresvedcil

anonym_dcf203
5. nov 2025
@lentakyterapeut

@amdornik no moja muzi nerozmyslaju ako vy. No tak si posuska a ja sa zacnem viac o seba starat budem sa dole holit chodit do fitka prestanem si ju na cas vsimat a sama sa rozhodne koho chce. Rozmyslaj prosim rozumne

@lentakyterapeut no toto by bol klinec do rakvy, moj zlaty, pre vacsinu zien. Uz len oholeny vtak ma presvedci 🫣. Zeny podvadzaju prave preto, ze si ju nevsimate, jej pocity, to vacsina a hlavne, ak sa jedna o zeny-matky! A Ty to chces zachranit tym, ze sa budes holit, starat sa o seba a na nu este viac kaslat, no dobre moj.

anna777115
5. nov 2025
@lentakyterapeut

@pralinka25 slovo miluje a nemiluje v 20 rocnom vztahu je kde akoze stabilne a bez chyby? A kto urobi chybu uz nemiluje ?

@lentakyterapeut Chyba je je keď si neumyješ za sebou tanier, alebo, nezložis wc dosku po potrebe. Nevera , v manžekstve nie je chybou ale vedomym a dobrovoĺnym narusenim slubu a prisahy ktory som dala. Chyba sa da napraviť a odpustiť, ale nevera nie, kedze vernosť vo vzťahu je hlavnym pilierom dovery, vzájomnej ucty a lasky. Tak ako má dom základy a po ich narušeni dom pada, základom vzťahu je vernost.Po nevere, to už nikdy nebude funkcný vzťah a može si niekto nahovarať neviem čo, nasledky zostanu.

anonym_1eeb4a
5. nov 2025

@anonym_autor je mi to uprimne velmi luto a viem sa vcitit.Precitala som celu diskusiu a z tvojich komentov mi prides,ako rozumny clovek,len v kutiku duse,akoby si cakala,ze niekto napise,ano,bol to skrat,stava sa,on ta miluje,uz to nespravi,zazil/zazila som take a naozaj,uz to nespravil...Lenze zial,vedz,ze aj keby ti to niekto napise,povie,nic sa nemeni na tom,ze uz je to v tebe,ta zrada,zial,nedovercivost,zlomene srdce na milion casti.Ked ma doma niekto idiota a ten je este ako bonus neverny,ano,zaboli to,ale svojim sposobom sa to dalo cakat.No ak ma niekto dobreho muza,doma vsetko klape a zrazu pride takato rana,to je ako kyselina do tvare.A nie,blbosti vpodobe,nudil sa,tak hladal inde nepocuvaj.Tu je bezne,ze ak ma doma muz vsetko,rovna sa,ze sa nudil,tak robil kktiny.Ak musel popri praci este aj doma šurovat riad,behat kolo deti,podielat aa na chode domacnosti,opat rovna sa,bol vycerpany,bolo toho na neho moc,hladal inde.Tu vzdy vyde muz jak total tela sproste,nudi sa?nevera,ma toho vela?nevera.Si moc dobra?nevera,si harpia?nevera.Vzdy ty si vinna.Chujovina totalna!!!to vobec ani necitaj,never na vedomie.Im sa skratka nechce vypravat tym chlapom,oni nie su ako my zeny,ze hned dlhe rozhovory a to ma trapi a hento a tu mi chyba dotyk a tam pusa.Ne!oni drzia hubu a radsej bezia inde.Lebo doma je to okukane.Ved za to jedno manzelstvo do smrti,bude este tolko zlych situacii,preboha keby ma vzdy reagovat tym,ze sak skrat,mame zle obdobie,idem si ja vypisovat....V kazdom jednom pripade,ked na to zeny pridu,muzi vyplakavaju,prosia,zrazu miluju a to bol skrat a uz to nespravim a bla bla bla.Je to v nom,ukazalo sa,ze je a to,ze si dal kontrolovat telefon,nic neznamena.Teraz sa boji,bude klud,mozno mesiac,mozno pol roka...Lenze uz len to,ze je to v nom,jednat vobec takto,ze mmm doma mi nieco nevyslo,nepaci sa mi nieco,mam depku,citim sa sam,neviem hubu otvorit,mame problemy,nebavi ma to,bude tak jednat opat,ale zas inak.Uz to nemusi byt vypisovanie,moze to byt nova kolegina,nova kamaratka,moze sa jemu niekto z minulosti ozvat,chapes co chcem povedat?uz nemusi robit znova to iste,spravi to skratka za nejaku dobu inak,lebo sa pridruzilo.Lebo je taky,je to v nom.Vzdy bude prilezitost a vzdy bude obdobie,preco ma tu prilezitost.Aj ten najlepsi chlap.Ja mat znova 18 a tento rozum,chlapa bych nechcela ojojoooj.Aj tie,co sa vzdy biju do prs,akeho maju doma dobraka (aj ty si mala)aj tie skor ci neskor zistia a ked nezistia,budu v sladkej nevedomosti.Zakladom,pre zenu ako taku je samostatnost,mat zazemie,pracu,stabilitu a ked trulo ublizi,kopnut ho do sraka.Co by som robila na tvojom mieste je,pomaly si škrečkovala bokom peniaze,zistovala co najviac moznosti o zivote bez trula,ako je skola,skolka,byty,najmy,praca,advokat,len v rovine zistovania.Skratka,byt pripravena.Nezameriavaj sa na neho,ze jeeej on je teraz zlaty,isto sa polepsi,bol to skrat.Nakopni sa a zameraj sa na seba!!!tu a teraz.Peniaze bokom a co najviac si postudovat,vyzistit,kde co ako,byvanie,robota,deti,premyslat.S usmevom na perach aj ked to boli a trulovi nic nepovedat (ze sa chystas odist)rozvod neries,to je uplna ceresnicka na torte.Ty teraz musis upiect tu tortu.Ze je dobry otec a deti na nom lipnu?toto tu pouziva hadam kazda jedna zronena dusa na Mk.Ved ked od trula odidez,otcom ostava nadalej,co to sem vkuse vy zeny pletiete.Akoby ste sa skryvali za tento argument,lebo deti.Pritom to vy ste este stale zamilovane a neviete sa odtrhnut.Lipnut na tatovi mozu aj po rozchode,o to viac.A izby v dome?to tie izby pre deti su viac ako psychicky pokoj?premyslaj,bud silna.Nezmeni sa!ver mi

lentakyterapeut
5. nov 2025
@anna777115

@lentakyterapeut Chyba je je keď si neumyješ za sebou tanier, alebo, nezložis wc dosku po potrebe. Nevera , v manžekstve nie je chybou ale vedomym a dobrovoĺnym narusenim slubu a prisahy ktory som dala. Chyba sa da napraviť a odpustiť, ale nevera nie, kedze vernosť vo vzťahu je hlavnym pilierom dovery, vzájomnej ucty a lasky. Tak ako má dom základy a po ich narušeni dom pada, základom vzťahu je vernost.Po nevere, to už nikdy nebude funkcný vzťah a može si niekto nahovarať neviem čo, nasledky zostanu.

@anna777115 si veriaca ? Len tak ma to zaujima veriaci ludia neodpustaju

hopsas
5. nov 2025

@anonym_autor dobrá správa je tá že si schudla 19 kíl musíš mať teraz super postavu blahoželám. Zlá správa je tá že máš muža debila ale tak sama si si ho vybrala a očividne ti na ňom veľmi záleží. Osobné ti odporúčam priskrtit ho a dať mu tvrdo najavo čo stratí ak v takýchto eskapadach bude pokračovať. Osobne mi je z takých chlapov na grc ale tak máte dve deti treba na to pozerať s rozumom.

anonym_acf372
5. nov 2025

Ahoj autorka, rovnako viem ako sa citis. Moj muz viedol paralelny vztah 2 roky. Viem to pol roka, uz som presla vselijakymi stadiami, hnev, smutok, nenavist, bolest, prazdno... Uprimne, neviem co bude dalej. Ani neviem co citim. Tiez mame dve malicke deti..

anonym_aaaf1f
5. nov 2025
@karolinakr

@anonym_aaaf1f nemaš kamaratku, ktorej sa môžeš vyrozpravať? mame? sestre? nemate tam krestanske spoločenstvo? brat lieky kvôli chlapovi nech ta ani nenapadne
ja tu mam x adries, ale to su krizove centra pre tyrane ženy, nejaka psychologicka pomoc, tam asi nepatriš.

@karolinakr mame som o tom nemohla povedat, ved by dostala infarkt, ona byva v nasom byte, keby sa mala teraz na stare kolena stahovat po tom co ho prerobila to si neviem predstavit, je cholericka, surodencov nemam, kamosku mam, ale bola v praci a uprimne, ked som to nasla, prezila som emocny sok, ked si s niekym 20 rokov a dakujes za nho kazdy den aky je skvely manzel keď tu citas diskusie s hroznymi muzmi a zistis zrazu, ze mas to iste doma, to nie je ze po roku, ci piatich, ale 20 rokov rozpadnutej istoty, iluzii, ja som to nevedela predychat, liecim sa na uzkosti a toto bol taky stav, ze som sa bala, ked sa neukludnim, ze sa mi nieco stane, hrozne velka emocna bokest, ktora sa dala skrotit len ukludnovakmi aj to mi nezabralo, doplnila som to jedinym alkoholom ktory som nasla zbieral ma zo zeme syn, kvoli nemu mi je to luto, ale toto pochopi zena, ktora stravila s muzom cely svoj zivot a on si zil druhou identitou ten uchylny svoj inde

anonym_aaaf1f
5. nov 2025
@anonym_acf372

Ahoj autorka, rovnako viem ako sa citis. Moj muz viedol paralelny vztah 2 roky. Viem to pol roka, uz som presla vselijakymi stadiami, hnev, smutok, nenavist, bolest, prazdno... Uprimne, neviem co bude dalej. Ani neviem co citim. Tiez mame dve malicke deti..

@anonym_acf372 to mi je luto, mam chut sa pomstit vsetkym nevernym chlapom, ja som sa od nervov prihlasila na jednu zoznamku do rana 400 sprav a zenati chlapi ma pozyvaju na welnes, kupovat darceky, doma zena on v Nemecku pracovne, napisala som mu, ze nech komunikuje so zenou a boli ma co mi pise, lebo toto mi robil ten moj

anonym_ce58c8
6. nov 2025
@anonym_aaaf1f

@anonym_acf372 to mi je luto, mam chut sa pomstit vsetkym nevernym chlapom, ja som sa od nervov prihlasila na jednu zoznamku do rana 400 sprav a zenati chlapi ma pozyvaju na welnes, kupovat darceky, doma zena on v Nemecku pracovne, napisala som mu, ze nech komunikuje so zenou a boli ma co mi pise, lebo toto mi robil ten moj

@anonym_aaaf1f nie je to taká zoznamka kde si treba kupovať kredity aby si si s nimi mohla písať?

anonym_aaaf1f
6. nov 2025
@anonym_ce58c8

@anonym_aaaf1f nie je to taká zoznamka kde si treba kupovať kredity aby si si s nimi mohla písať?

@anonym_ce58c8 ak myslis Tinder tak nie

anonym_ce58c8
6. nov 2025
@anonym_aaaf1f

@anonym_ce58c8 ak myslis Tinder tak nie

@anonym_aaaf1f nie tinder 🙃 ale je kopec Fake zoznamiek a tam chodí kooopa správ

anonym_aaaf1f
6. nov 2025
@anonym_ce58c8

@anonym_aaaf1f nie tinder 🙃 ale je kopec Fake zoznamiek a tam chodí kooopa správ

@anonym_ce58c8 nie ziadna fejk normalne realna zoznamka znama a realny muzi, bezplatna

anonym_1211dd
6. nov 2025

@anonym_autor
Zaujíma ma ako si sa dostala k toľkým podrobným správam?

anna777115
6. nov 2025
@lentakyterapeut

@anna777115 si veriaca ? Len tak ma to zaujima veriaci ludia neodpustaju

@lentakyterapeut Ano som veriaca. A odpustit možem aj tych biblickych 77 krat, čize nekonečne krat. Ale doverovať už nebudem vediet, ani sa uz nebudem mocť pozerat na toho partnera optikou, ktorou som sa pozerala pred neverou.

anonym_acf372
6. nov 2025
@anonym_aaaf1f

@anonym_aaaf1f to je hrozne, tito muzi nemaju chrbtovu kost. Ktovie ci popri milenke este ak inym nevypisoval. Tiez mame za sebou skoro 20 rokov spolu, 8 rokov manzelia, staral sa o nas, doma mal vsetko, a toto je vdaka...

karolinakr
6. nov 2025
@anonym_aaaf1f

@karolinakr mame som o tom nemohla povedat, ved by dostala infarkt, ona byva v nasom byte, keby sa mala teraz na stare kolena stahovat po tom co ho prerobila to si neviem predstavit, je cholericka, surodencov nemam, kamosku mam, ale bola v praci a uprimne, ked som to nasla, prezila som emocny sok, ked si s niekym 20 rokov a dakujes za nho kazdy den aky je skvely manzel keď tu citas diskusie s hroznymi muzmi a zistis zrazu, ze mas to iste doma, to nie je ze po roku, ci piatich, ale 20 rokov rozpadnutej istoty, iluzii, ja som to nevedela predychat, liecim sa na uzkosti a toto bol taky stav, ze som sa bala, ked sa neukludnim, ze sa mi nieco stane, hrozne velka emocna bokest, ktora sa dala skrotit len ukludnovakmi aj to mi nezabralo, doplnila som to jedinym alkoholom ktory som nasla zbieral ma zo zeme syn, kvoli nemu mi je to luto, ale toto pochopi zena, ktora stravila s muzom cely svoj zivot a on si zil druhou identitou ten uchylny svoj inde

@anonym_aaaf1f aha, chapem, ja som myslela, že to bol pokus o samovraždu, tak ked ti to pomáha, jasné, že to využi, a niekedy aj ten alkohol pomôže,ale zas nie na dlho, možno na dva dni

lentakyterapeut
6. nov 2025
@pralinka25

@lentakyterapeut mne to pride absolutne zufale a zbytocne.
ale vsak ako myslis. ked by tebe nevadilo zasuvat tam kam si zasunie hocikto v pohode. skor si ale myslim ze ty ak mas moznost zahnes a takto si to ospravedlnujes. otazne je aky by si bol hrdina keby si si predstavil co vsetko robila tvoja zena s milencom a kde vsade ho mala predtym ako ti dala pusu po prichode z "prace" ale zas vselijaki sme su aj taki co radi kukaju ako im zenu obraba niekto iny. to je jedine vysvetlenie toho ze by ti to ako chlapovi nevadilo.
ja sa napriklad o muza delit nemienim. peco by som to mala robit? nevidim na to jediny dovod. zatial ma este ziadny nepresvedcil

@pralinka25 a si vydata ci mas len kratke vztahy? Chlap co nie je s tebou polku zivota ale len tak rok dva to odkopnes lahko ale ked niekomu das pol zivota tak ho tiez odkopnes? Aha tak ty nemilujes urcite

lentakyterapeut
6. nov 2025
@anna777115

@lentakyterapeut Ano som veriaca. A odpustit možem aj tych biblickych 77 krat, čize nekonečne krat. Ale doverovať už nebudem vediet, ani sa uz nebudem mocť pozerat na toho partnera optikou, ktorou som sa pozerala pred neverou.

@anna777115 ked si veriaca tak ti nemusim vobec nic hovorit o odpustani a co je dolezite

lentakyterapeut
6. nov 2025
@anonym_1eeb4a

@anonym_autor je mi to uprimne velmi luto a viem sa vcitit.Precitala som celu diskusiu a z tvojich komentov mi prides,ako rozumny clovek,len v kutiku duse,akoby si cakala,ze niekto napise,ano,bol to skrat,stava sa,on ta miluje,uz to nespravi,zazil/zazila som take a naozaj,uz to nespravil...Lenze zial,vedz,ze aj keby ti to niekto napise,povie,nic sa nemeni na tom,ze uz je to v tebe,ta zrada,zial,nedovercivost,zlomene srdce na milion casti.Ked ma doma niekto idiota a ten je este ako bonus neverny,ano,zaboli to,ale svojim sposobom sa to dalo cakat.No ak ma niekto dobreho muza,doma vsetko klape a zrazu pride takato rana,to je ako kyselina do tvare.A nie,blbosti vpodobe,nudil sa,tak hladal inde nepocuvaj.Tu je bezne,ze ak ma doma muz vsetko,rovna sa,ze sa nudil,tak robil kktiny.Ak musel popri praci este aj doma šurovat riad,behat kolo deti,podielat aa na chode domacnosti,opat rovna sa,bol vycerpany,bolo toho na neho moc,hladal inde.Tu vzdy vyde muz jak total tela sproste,nudi sa?nevera,ma toho vela?nevera.Si moc dobra?nevera,si harpia?nevera.Vzdy ty si vinna.Chujovina totalna!!!to vobec ani necitaj,never na vedomie.Im sa skratka nechce vypravat tym chlapom,oni nie su ako my zeny,ze hned dlhe rozhovory a to ma trapi a hento a tu mi chyba dotyk a tam pusa.Ne!oni drzia hubu a radsej bezia inde.Lebo doma je to okukane.Ved za to jedno manzelstvo do smrti,bude este tolko zlych situacii,preboha keby ma vzdy reagovat tym,ze sak skrat,mame zle obdobie,idem si ja vypisovat....V kazdom jednom pripade,ked na to zeny pridu,muzi vyplakavaju,prosia,zrazu miluju a to bol skrat a uz to nespravim a bla bla bla.Je to v nom,ukazalo sa,ze je a to,ze si dal kontrolovat telefon,nic neznamena.Teraz sa boji,bude klud,mozno mesiac,mozno pol roka...Lenze uz len to,ze je to v nom,jednat vobec takto,ze mmm doma mi nieco nevyslo,nepaci sa mi nieco,mam depku,citim sa sam,neviem hubu otvorit,mame problemy,nebavi ma to,bude tak jednat opat,ale zas inak.Uz to nemusi byt vypisovanie,moze to byt nova kolegina,nova kamaratka,moze sa jemu niekto z minulosti ozvat,chapes co chcem povedat?uz nemusi robit znova to iste,spravi to skratka za nejaku dobu inak,lebo sa pridruzilo.Lebo je taky,je to v nom.Vzdy bude prilezitost a vzdy bude obdobie,preco ma tu prilezitost.Aj ten najlepsi chlap.Ja mat znova 18 a tento rozum,chlapa bych nechcela ojojoooj.Aj tie,co sa vzdy biju do prs,akeho maju doma dobraka (aj ty si mala)aj tie skor ci neskor zistia a ked nezistia,budu v sladkej nevedomosti.Zakladom,pre zenu ako taku je samostatnost,mat zazemie,pracu,stabilitu a ked trulo ublizi,kopnut ho do sraka.Co by som robila na tvojom mieste je,pomaly si škrečkovala bokom peniaze,zistovala co najviac moznosti o zivote bez trula,ako je skola,skolka,byty,najmy,praca,advokat,len v rovine zistovania.Skratka,byt pripravena.Nezameriavaj sa na neho,ze jeeej on je teraz zlaty,isto sa polepsi,bol to skrat.Nakopni sa a zameraj sa na seba!!!tu a teraz.Peniaze bokom a co najviac si postudovat,vyzistit,kde co ako,byvanie,robota,deti,premyslat.S usmevom na perach aj ked to boli a trulovi nic nepovedat (ze sa chystas odist)rozvod neries,to je uplna ceresnicka na torte.Ty teraz musis upiect tu tortu.Ze je dobry otec a deti na nom lipnu?toto tu pouziva hadam kazda jedna zronena dusa na Mk.Ved ked od trula odidez,otcom ostava nadalej,co to sem vkuse vy zeny pletiete.Akoby ste sa skryvali za tento argument,lebo deti.Pritom to vy ste este stale zamilovane a neviete sa odtrhnut.Lipnut na tatovi mozu aj po rozchode,o to viac.A izby v dome?to tie izby pre deti su viac ako psychicky pokoj?premyslaj,bud silna.Nezmeni sa!ver mi

@anonym_1eeb4a pekne pises ale tak trosku priamociaro bez ohladu kto autorka je a ake ma vobec moznosti. Skusme si dat dva pripady. Zena VS dobra praca dobry plat vie si bokom odlozit aj 1000€ mesacne ziaden problem. Pozrie si vsetko kam ist byvat a kde deti skola skolka ale stale bude na vsetko sama a nebude tam druhy prijem a pribudnu naklady byvanie atd....
Druha zena stredna skola praca za minimum az z toho bolia oci tazko si vie odlozit 100€ mesacne nema nic nasetrene a nebyt dvoch platov do rodiny je sama s detmi v haji. Ano ten chrapun to uz tu citame, ale vidis dufam rozdiel ze nie kazda sa dokaze osamostatnit lebo jednoducho na to nema co mi je samozrejme luto ale pochop ze kazda je v inej situacii.

pralinka25
6. nov 2025
@lentakyterapeut

@pralinka25 a si vydata ci mas len kratke vztahy? Chlap co nie je s tebou polku zivota ale len tak rok dva to odkopnes lahko ale ked niekomu das pol zivota tak ho tiez odkopnes? Aha tak ty nemilujes urcite

@lentakyterapeut nie neodkopnem. nevernik vztah odkopol a pochoval sam. to by bolo jeho rozhodnutie. vedome a jasne. pozri, s rozbitou vazou uz na vystave nezabodujes. mozes odpustit aj nejako s tym clovekom nadalej vychadzat dobre ale dovera sa obnovit neda. to nema s odpustenim nic spolocne. len uplny idiot bude verit cloveku ktory ho vedome zradil.
20 rokov? a co tych dalsich 20 co budes zit s clovekom ktoremu sa neda verit, ktory ta zradil a sposobil ti vedome trapenie. ktoremu nezalezalo na tebe dostatocne, aby si to odpustil. ktory sebecky uprednostnil svoju radost a tebe znicil zivot. vidis co tu prezivaju ludia po nevere. rozbije ich to, znici sebavedomie, zdravie - pretoze nejedia naspia, citia ponizenie, uzkost, stratu, bolest, hanbu, osamelost. rozpadnu sa im sny atd. toto treba milovat dalej? fakt? ten clovek si vybral. rozhodol sa ze ta podvedena osoba mu za to aby sa ovladal nestoji. fakt budes s takym clovekom mat milujuci vztah? ked odhliadnem prakticku cast situacie, ze moze prenasat choroby, ze nevera nie je vytrhnuta z kontextu ale idu tam okrem ineho aj peniaze, myslienky, cas, energia. kym ten jeden niekde suka ten druhy vari, perie,, upratuje, uci sa s detmi .... a ten prvy blahom stona niekomu do ucha. hmmmm. no jo, ano zlaticko. este ze je na svete 8 miliard ludi. treba lipnut na tom jednom. nastastie nie sme v 17 storoci.
ale kazdy si vybera. ja mam teoriu ze zijeme len raz, a zivot je sakra kratky. nie som mrtyrom ani matkou terezou. neobetujem svoj zivot niekomu kto si o mna utrie topanky. mam sa celkom rada a velmi dobre viem, ze o svoje stastie sa musim postarat sama. nebudem chradnut 20 dalsich rokov pri niekom len preto ze uz som 20 rokov stratila. vsak to nema logiku. zabijes dalsich 20 rokov len preto ze prvych 20 ti uz niekto rozdupal? stravis hodiny sebaobvinovanim, trapenim, nespanim, terapiami a ako pre co? pre aky vyssi dovod? co to je co by ma malo presvedcit dat takemu cloveku sancu. jeden jediny. citala som tu uz desiatky tychto tem. ani raz nikto nenapisal jediny dovod ktory by ma presvedcil. a stale mam tisic proti. aj ked niektori boli naozaj zlati a dokazali pekne vysvetlit svoje rozhodnutie a pohnutky - co naozaj velmi ocenujem. minimalne som to upravila do podobxy ze by som odpustila, aj by som dokazala zostat s takym clovekom v nejakom korektnom vztahu ale nie ako partner. tam sa dvere proste zavru a zavrel ich ten co by podviedol.
apropo ked si to otocim a ja by som bola neverna ja si neviem predstavit zostat s muzom. asi by som si ho uz ani nevyzila aj keby mi odpustil. neviem v podstate by som neodpustila ani svoju vlastnu neveru. presne z vyssie uvedenych dovodov.
ale ako pisem sme rozni. niekto nema problem. je to o vlastnych hraniciach a nastaveni.
ja som vzdy mala vela napadnikov, a naozaj som od 14 rokov nikdy nebola sama ale na druhej strane som si vzdy sakra rozmyslela s kym budem. nesla som lacno nesla som len tak. takze preto toto vnimam inak. ludia co mozno striedaju castejsie partnerov alebo to nemaju takto jasne nadstavene mozu aj neveu vnimat inak. ja to beriem. ale davat ako vseobecnu radu odpustit a milovat .... co ja viem. vsak odpustaj. ja si aj tak myslim ze mas za usami a takto si to nejako ospravedlnujes. zahla ti zena? dotykala sa niekoho ineho? nechala robit niekoho ineho veci ktore predtym patrili len tebe kym ty si pre decka varil doma veceru? nevadi ti to? ok. je to v poriadku. pre teba. ale ako vidis pre vacsinu nie.

anna777115
6. nov 2025
@lentakyterapeut

@anna777115 ked si veriaca tak ti nemusim vobec nic hovorit o odpustani a co je dolezite

@lentakyterapeut Ale ni sa tu nebavime o odpusteni. My ss bavime o buducnisti takehito vztahu, kde už nie je možne doverovať a važit si toho druheho partnera. A dovera, laska a ucta sú hlavne piliere vzťahu. Tak neomieĺaj furt o odpusteni. Odpustiť možem, ale to neznamena že možem a som schopná pokračovať v spoločnom živote s človekom, ktory nie je pre mna oporou a stabilitou, ktoremu nemožem doverovat a nemozem si ho vážit a ctiť.

pralinka25
6. nov 2025
@lentakyterapeut

@anonym_1eeb4a pekne pises ale tak trosku priamociaro bez ohladu kto autorka je a ake ma vobec moznosti. Skusme si dat dva pripady. Zena VS dobra praca dobry plat vie si bokom odlozit aj 1000€ mesacne ziaden problem. Pozrie si vsetko kam ist byvat a kde deti skola skolka ale stale bude na vsetko sama a nebude tam druhy prijem a pribudnu naklady byvanie atd....
Druha zena stredna skola praca za minimum az z toho bolia oci tazko si vie odlozit 100€ mesacne nema nic nasetrene a nebyt dvoch platov do rodiny je sama s detmi v haji. Ano ten chrapun to uz tu citame, ale vidis dufam rozdiel ze nie kazda sa dokaze osamostatnit lebo jednoducho na to nema co mi je samozrejme luto ale pochop ze kazda je v inej situacii.

@lentakyterapeut vzdy existuju moznosti. su tu stovky pribehov. za tie roky som ich precitala vela a hlboko sa pred niektorymi zenami sklanam a obdivujem ich ako sa dokazali vzchopit a potavit na vlastne nohy ak jed boli na dne. oborvska sila a za mna su to hrdinky. je ich tu mnoho.
a potom sa da zit este aj vedla seba. nemusi odist fyzicky. moze sa to otocit. servis bude vyuzivat ona ale zit si tiez svoj zivot. proste o laske nemoze byt ani reci. len obchodny vztah, biznis lebo nemam inu moznost. zivot doma ako praca vo fabrike. nenavidim ju ale zatnem sa. bez ucty, bez lasky, bez vasne, bez dovery... aj tak preziju mnohi zivot. ako keby ich mali v zalohe este 40.

simca06022011
6. nov 2025

Velmi by ma to sklamalo a ako kludne poviem, kedze neverou sme si doma presli, ze neodpustila by som mu to nikdy a nezabudla. Myslim, ze v takom rodinom rozpolozeni asi by som od neho neodisla, ale bolo by po vztahu normalnom. TOto sa bude vynarat vzdy, pri kazdom probleme, vzdy to bude na stole akonahle pride nejaky konflikt, nepoznam zenu co toto dokaze odpustit a zabudnut.
Ale teda nikdy by som sa neznizila k otmu kontrolovat niekomu mobil, ak potrebuje vazney policajta a nevie sa ustrazit = rovno sa moze odstahovat, ja nie som ziadny detektiv a kontrolor, doma chcem svaty pokoj.
je uplne jasne, preco to spravil, nad tym netreba ani tolko premyslat, proste doma zena, deti, starosti, pocit euforie z noveho, z novej zeny, prec, ten pocit je navykovy. Ja by osm mu neverila uz nic, lebo ak nedokaze sa skrotit, doma ma chore dieta a treba pomahat a nie si hladat ulety, tak kto zaruci ze sa to nestane?? ale teda nekontrolovala by som ho.

anonym_03867c
6. nov 2025
@lentakyterapeut

@lentakyterapeut ty uz si prosim vymaž účet a uz nikdy nikomu nedávaj tieto nezmyselne a poškodzujúce rady. Keby to nebola vážna téma je to na smiech. Ži si svoj život so ženou si trtkajte koho chcete ale nepodsúvaj láskavo ublíženym ženám svoj chory názor, ze je to normalne a maju odpustiť lebo ty si lenivý a pohodlný začínať odznova. V jednej téme napíšeš žene, že ju muž podviedol lebo má malé sebavedomie a v druhej že ma neveru odpustiť lebo rodina je prvoradá, no mám už dosť 😃

lentakyterapeut
6. nov 2025
@anna777115

@lentakyterapeut Ale ni sa tu nebavime o odpusteni. My ss bavime o buducnisti takehito vztahu, kde už nie je možne doverovať a važit si toho druheho partnera. A dovera, laska a ucta sú hlavne piliere vzťahu. Tak neomieĺaj furt o odpusteni. Odpustiť možem, ale to neznamena že možem a som schopná pokračovať v spoločnom živote s človekom, ktory nie je pre mna oporou a stabilitou, ktoremu nemožem doverovat a nemozem si ho vážit a ctiť.

@anna777115 Anna uplne ok. Kazdy ma moznost volby. Ja by som cloveka nezahodil. Mozete byt veriace ako chcete ale silna laska ok v urcitom pripade odpusti a neklamme si vela rodin potom dalej funguje normalne. Len tak medzi recou daleko viac nevier je na ktore sa nikdy nikdy nepride a vsetci ziju stastne. Ano smola tomu komu sa na to pride. Ja len zeco clovek nevie to ho neboli.