icon

Ako prekonať obavy z minulosti partnerky?

samysk95
4. feb 2025

Chodíme spolu niečo vyše 4 rokov. Čakáme spolu dieťa. Po narodení dieťaťa, keď sa zhon z dieťaťa ukľudní, som ju plánoval požiadať o ruku. Všetci nás brali ako dokonalý pár.

Ale...

Počas celého vzťahu sa nezmienila o svojej minulosti ani raz. Nikdy mi to nevadilo, veď každý máme svoju minulosť a pomyslel som si, že možno mala len nejaký smutný rozchod na ktorý chce zabudnúť. Ale pred pár týždňami sme sa rozprávali o rozchode jej sestry a spomenula že mala "jedného takého toxického ex". To mi dlho nedovolilo nad ničím iným rozmýšľať. Dúfal som, že ma to prejde. Že je to len krátkodobá žiarlivosť. Dosť dlho som to v sebe dusil, lebo som jej nechcel sťažiť tehotenstvo. Ale neprešlo ma to. Predsa len budeme zviazaní na celý život, tak mi to nedalo. Tak som sa jej na to spýtal. Čakal som že povie že mala možno jedného/dvoch bývalých. Ale odpoveď čo som dostal som teda nečakal. Priznala sa mi, že mala prvý vzťah z lásky a potom už len viac-menej fyzické. A nie zrovna málo.

Prečo som to nečakal? Vždy sa mi vykresľovala ako dobré dievča. Že sa modlí. Že na strednej bola bifľoška čo nechodila na párty. Že sa jej páči, keď žena zostane verná mužovi aj po jeho smrti. Že sa jej páči ako sa kedysi ženy zahaľovali aby svoju intimitu ukazovali iba svojim mužom. Nikdy nenosila nejaké vyzývavé oblečenie. Proste nebol na to žiadny náznak.

Čo sa týka mojej minulosti. Moja mama nenávidela mužov frajeríkov, čo zneužívajú ženy. A dosť nám (jej deťom) to dávala na javo. A tak som sa vždy snažil správať k ženám úctivo. Keď som nejaké dievča spoznával, tak som si vždy najprv dobre rozmyslel, či to dievča naozaj milujem alebo nie som iba nadržaný, a či by som si vedel s takým dievčaťom predstaviť život. A áno, stretol som aj také, ktoré som miloval, ale ony zase nechceli mňa. Ale aj naopak, že sa mi priznali že ma milujú ale ja som im to neopätoval, tak som to skončil skôr, aby som ich náhodou nezneužil. Inými slovami, priateľka je moja jediná, s ktorou som bol. Možno aj preto to nesiem tak zle. Že som mal mať nejakú ženu iba na sex. Ale to nie som ja. Tak ma nevychovali.

Viem, že nie je racionálne, aby mi to vadilo. Veď ma vtedy ani nepoznala. Nikdy ma nepodviedla. Vždy bola dobrá žena. Napriek tomu ma strašne bolí srdce, nemôžem spať a myslieť na nič iné. Čo ak mi tají ešte niečo ďalšie? Snažím sa myslieť na to dobré, čo sme zažili a čo zažijeme s našim budúcim dieťaťom. Veľmi sa naň teším. A nechcem aby vnímalo, že by som jeho mame mal niečo za zlé.

Prosím poraďte mi, ako sa cez túto moju detinskosť preniesť.

Ďakujem

lenkalienka321
4. feb 2025

@h2 nič také som síce nenapísala, ale nevadí, podobne podpichovanie som čakala.

lenkalienka321
4. feb 2025

@ina2405 kde som to napísala?

h2
4. feb 2025

@lenkalienka321 To nie je podpichovanie. Napísala si doslova: "som rada, že ešte existujú muži, ako si ty,ako môj manžel. Dúfam, že moje dcéry stretnú muža, ktorý bude rozmýšľať nad svojím konaním...". Čiže schvaľuješ, ako sa zachoval autor a želáš podobného muža aj svojim dcéram. Alebo som niečo zle pochopila?

lenkalienka321
4. feb 2025

@h2 áno, úprimne, zle si to pochopila.

ina2405
4. feb 2025

@h2 aj ja som sa nad tým pozastavila

h2
4. feb 2025

@lenkalienka321 A nechceš to teda vysvetliť?

lenkalienka321
4. feb 2025

@ina2405 ja autorovi rozumiem, pretoze mne by takáto minulosť u partnera tiež vadila. Ako som už spomenula, tento typ mužov je pre mňa nepritazlivy, špeciálne ak by mi to zatajil, a dozvedela som sa to náhodou/v štádiu tehotenstva. Ja jeho partnerku neodsudzujem, jej konanie mi je nesympaticke, to je všetko. Dôvera v ich vzťahu je naštrbená a vy sa ho snažíte presvedčiť, že to je jeho chyba. Keď už, tak čiastočná chyba je na oboch stranách a oni sami si to musia vykomunikovat.

kiki68
4. feb 2025

No a? To mala ist k vestici a cakat na Teba? Idealne by to bolo, mozno si o to viac vazi vztah s Tebou, ze nie si nejaky odrbavac

lenkalienka321
4. feb 2025

@h2 stačí mi, že autor tomu rozumie, veď na jeho príspevok napokon reagujem. Aj to len preto, že sa viem vžiť do jeho pohľadu na vec. Prípadne si pozri môj posledný príspevok vo vlakne. Posledný aj v zmysle, že som už vyčerpala všetko, čo som chcela k téme napísať.

martina21
4. feb 2025

taketo nieco riesia len ludia s nizkym sebavedomim..nerobila prostitutku, bola slobodna, cakala na toho praveho.

h2
4. feb 2025

@lenkalienka321 Ak je ten typ, že mu vadí partnerka "s minulosťou", má na to plné právo a niet mu čo vyčítať. V tom prípade si to s ňou mal ale vyjasniť skôr. A nie len skôr v zmysle pred tým, ako jej urobil dieťa, ale predtým, ako s ňou vôbec mal prvý styk. Sexovať s ňou sa mu páčilo a teraz zrazu, keď je tehotná (s ním!), tak chce moralizovať?! Mimochodom, stále sme sa nedozvedeli počet tých jej partnerov. Ako som už písala, podľa mňa to ani zďaleka nebude také hrozné, ako to autor vníma z jeho situácie chlapa s jednou sexuálnou partnerkou.

ina2405
4. feb 2025

@lenkalienka321 ja stále nerozumiem aké zatajenie, aká dôvera. Veď ona mu odpovedala, keď sa jej pýtal. Nikde on nepíše, že mu klamala o minulosti, koľko partnerov mala. Mne by na chlapovi vadilo, ak by bol sukničkár a podvadzal. Ale nečakala som nikdy, že predo mnou v dospelom veku nikoho nemal. Ty to máš inak, ok. Aj moja mama to takto podobne mala a od detstva som počúvala, že sa hádam neprespím, lebo to len ku.vy robia a podobne. Ako dospievajúcej mi to veľmi veľmi zle padlo a tie jej reči moralistickē boli oveľa špinavšie, než nejaký vzťah s priateľom. Takže reagujem podráždene, lebo je to pre mňa niečo nechutné, keď sa celá vaša morálka a posúdenie charakteru dokáže zhrnúť len na počet partnerov a vy ste tí, ktorí urobia sex stredom vesmíru.

h2
4. feb 2025

@lenkalienka321 A odkiaľ vieš, že on rozumie? Z môjho pohľadu si to nenapísala jasne (resp. tvoj príspevok pôsobí dojmom, že si to myslela inak). V každom prípade, mne je tiež sympatické, že on nesexuje kade tade a že sa mu to nepáči ani u žien. Ale prečo to rieši až teraz?

tomasisa
4. feb 2025

@samysk95 mozno prave pre tu jej minulost je z nej clovek akym dnes je,ta dobra zena ktoru vidis v sucastnosti.

elli333
4. feb 2025

Sranda ako sa ty prezentujes ako mimoriadne slusny, uctivy chlap k zenam a tvoje dieta caka "priatelka" trosku paradox, ze? Ci mas dva metre na oboch? Ona je ta neslusna a ty si mimoriadne dobre vychovany, ze? Ved ked sa s tym nevies zmierit tak ju z tej dobrej vychovy opusti aj s dietatom a najdi si slusnejsiu 🤣

terezka1947
4. feb 2025

@svetlonos asi si stretla človeka,čo by mal problém aj s prítomnosťou,nie iba minulosťou.
Ale ja som za otvorenosť. Vždy je lepšie vedieť dopredu o partnerovi,či práve vedieť reakciu partnera na minulosť.
Vzťah musí byť o dôvere a úprimnosti.

liliputka2131
4. feb 2025

@lenkalienka321 ale ved tu nikto z neho debila nerobi ale nemyslis si ze je trocha od neho sebecke ze po 4rokoch ide toto vytahovat?ved take veci sa riesia na zaciatku ked zacnu spolu dvaja randit vtedy sa najviac rozpravaju spoznavaju a medzitym aj tato otazka padna ,tak preco teraz?a este ze kvoli tomu nespi?osobne si myslim ze ho to nikdy neprestane zrat a po case to zase na nu vytiahne

blankaj
4. feb 2025

@brrunetkaa tak prepáč ale mať 45 chlapov len na styk naozaj nie je slušné ani normálne.

crazy_cat_lady
4. feb 2025

neviem, ci ti admini zmenili nazov temy, alebo si ju tak nazval ty - promiskuitna minulost? podla toho by som povedala, ze robila partnerka eskort.. ty ale pises, ze mala viac vztahov fyzickych.. ale nepises cislo.. ci to len neprehanas a neprezivas zbytocne, alebo ta "zerie" to, ze ona mala viac vztahov ako ty.. a ked uz si taky moralista, ako tu pises o dvoreni zenam a danie sa do vztahu, az ked si s tou osobou vies predstavit zivot a blabla, tak mi to pride celkom komicke, ze nie ste zobrati a cakate dieta :D

brrunetkaa
4. feb 2025

@blankaj aha a kto to určil? Kde je ta hranica? 3 je ok 4 už veľa?

katkazuz
4. feb 2025

@blankaj
Aj mňa toto zaráža 😅 to vám skutočne neprekáža vysoký počet sexuálnych partnerov? Vôbec sa nebojíte žiadnych chorôb, vírusov atď.? Nevážite si svoje telo, zdravie, dušu?
Vážne sa pýtam, bez irónie. Mne tá predstava, že to čo ide do môjho tela bolo možno v pol mesta, nesmierne odpudivá.
Sorry.

domkakvet
4. feb 2025

@samysk95 kolko mala tych partnerov a s tebou to ako prebiehalo, hned ti dala?

crazy_cat_lady
4. feb 2025

keby mal moj partner/buduci manzel viac sexualnych partnerov v minulosti, tak asi by som s tym tiez nebola ok, ale taketo veci by si mali asi partneri vydiskutovat na zaciatku, nie po styroch rokoch vztahu, ked uz je aj dieta na ceste.. :D

kiki68
4. feb 2025

@katkazuz ved sa mozu dat otestovat, my sme sa Dali na zaciatku vztahu, obaja. Ako nemam nejak velky pocet ludi za sebou, ale dvaja z nich mi boli neverni. Cize to vyjde tak nejak rovnako, ze ma mohli v case vztahu nakazit. Mne nevadi minulost, dolezite je aka je pritomnost

kiki68
4. feb 2025

@brrunetkaa kazdy normalny clovek ma, ak to zazrakom nevyjde hned s prvym partnerom, minimalen nejakych 4-6 pokusov. Mozno aj viac, zalezi na stasti. Mne by skor bol podozrivy partner v 35 bez skusenosti. Lebo to mne pride take zvlastne, ze este nicim nepresiel a zrazu ja.

lucia147852
4. feb 2025

@lenkalienka321 chceš pre svoju dcéru muža, ktorý ju oplodni pred svadbou? On jej nemá čo vyčítať. Keby ma také morálne zásady najskôr z nej spraví manželku a potom budú plánovať rodinu. Za mňa je autor pokrytec a takého by som pre seba ani svoju dcéru nechcela. Jeho partnerka mu neklamala. Nemá jej čo odpúšťať.

jaond19
4. feb 2025

@samysk95 vies co? Jej prvym uz nebudes, ale spravaj sa ako chlap, aby si bol jej posledným.

jakoma
4. feb 2025

@ina2405 tak ospravedlnenie sa prijima

zuzanita1609
4. feb 2025

Trošku zvláštne, riešiť minulosť po 4 rokoch a očakávaní dieťaťa, nemyslíš? V mojom prípade som sa už na začiatku pýtala, zaujímala sa o jeho minulosť a videnie budúcnosti. Opýtala som sa,či je niečo z jeho minulosti, ktoré by mi mohlo prekážať,ak by niečo podobné prekážalo aj v mojej minulosti u neho? Bol tam aj počet sexuálnych partnerov, nejaké vážne psychické problémy,či bol trestne stíhaný, závistlosti,aký má vzťah ku svojej rodine,... proste veci, ktoré bývajú v začiatkoch dosť podstatné,ak chce človek s niekým budovať vzťah.

slavik79
4. feb 2025

"Mala jedneho takeho toxickeho ex". A ty si odvtedy nemohol mysliet na nic ine... dufam ze preto, ze mala problematicky vztah a niekto ju trapil, nie preto ze s niekym inym mala sex. Iba zeby nie. Ty jeden betar, ze tebe sa najviac pacila myslienka, ze do konca zivota sa bude zahalovat, zakryvat svoju intimitu az po clenky a nepojde nikdy na party a ked umres, uz nebude mat nikdy nikoho, ze?
Kriste pane, pises ze je dobra zena, ze ta nikdy nepodviedla, preco sa sturas v dobe ked ta nepoznala?