Ako prekonať problémy vo vzťahu na diaľku?
Ahojte, potrebujem poradit , čím viac rad alebo názorov tym lepšie pre mňa.
Som s priateľom necely rok, a poznáme sa už dlhé roky, vždy sme mali medzi sebou veľkú chemiu a rozumeli sme si, nás humor a spoločne koníčky nás k sebe ťahali. Sme rovnaký blázni, a máme 25 rokov. Nehadame sa, rozumieme si aj v domácnosti, poznáme aj svoje zle charakterové črty ale jeden na druhom ich milujeme . Ja mám dieťa s predošlého vztahu a on ho prijal . Obidvaja sa veľmi lubime a mali by sme super život ale, je tu jeden velky oroblem a to je diaľka. Priateľ pracuje v zahraničí ma tam svoj vybudovaný biznis a ja som tu doma s dietatom. Doteraz sme fungovali tak že on sem chodil cca každý druhý týždeň. Ale jeho to vyčerpáva keďže sa potrebuje venovať svojej firme , a už nemá silu pokracovat takto ďalej na dialku. Hľadá byt väčší ale neni to také jednoduché aby sme sa tam mohli hneď nasťahovať , nakoľko moje dieťa nemôže sa vysťahovať za hranice a to môže trvať aj polroka - rok cez sudy.
Ja by som bola ochotná čakať , ale frajer sa akurát rozišiel aj napriek tomu že ma lubi. Že nebudeme sa trápiť aspoň takto. Nevieme sa ale od seba odpútať a ja to ani nechcem ale neviem čo robiť. Všetko by bolo jednoduchšie keby bývame na Slovensku, ale on tiež nemôže od firmy len tak odísť kým ešte neni v takom štádiu aby plne fungovala bez neho. Niake rady? Názory ? Podobne skúsenosti?
Ďakujem žienky 🫶🏽
@marketa158 prepáč, ale naozaj neverím, že ťa priateľ miluje a rozišiel sa s tebou, len preto, ze ho to uz vyčerpáva..
Keby vymýšľaš, vidíš ho za nos, natahujes nezmyselne a bezdôvodne presťahovanie, tak áno, vtedy by som to chápala.
Lenže ty máš objektívne dôvody, situáciu chces riešiť.
A čo je to pol roka, keď potom môžete byť spolu? Pre zaľúbeného zvládnuteľné.
A on? Najprv nevie zohnať väčší byt, teraz je už príliš vyčerpaný, aby vo vzťahu pokračoval..
Myslím, že by si bola prekvapená, keby ho nečakane navštívila, ako sa on už stihol zariadiť. Podľa mňa jeho láska už vyprchala a on sa posunul. Aj ty by si sa mala. Toto skončilo.
Inak Tato tema tu este bude žit par dni.. kym pan uz je rozideni lebo niekoho stretol tam kde žije. Este fajn ze to ukoncil a netaha to na dve strany len to mal ukoncit asi jasnejsie kedze autorka sa teraz zbytocne trapi. Niekedy je tazke prijat ze je koniec . Hlavne ked to rozhodnutie prislo od toho druheho.
@marketa158
Takú lásku stretne človek len raz za život (SK nábor šťastie). Pol roka je pohoda, na vybavenie papierov na sťahovanie pre dieťatko, aj pre teba, ak vieš, ze tento muž je ten, pri ktorom sa chces zobúdzať každé rano po zbytok svojho života. Do toho!
Ja som zažila tiež turbulentny vstup do vzťahu, v ktorom som teraz nesmierne šťastná a ľúbená. Vzdy by si porovnávala, tak urob prebiť, co mozes. A pomodli sa za to. Držím palce.
Dobre ty nemáš problém sa s dieťaťom za ním presťahovať do zahraničia? Ak je to pre teba v pohode, on neviem už rok vydržat v takomto režime kým sa všetko vyrieši a sa za ním presťahujete? Veď ak ťa tak silno ľúbi nemal by to byť problem..každopádne držím palce aby sa to vyriešilo a boli ste šťastní 😊
Jezis prestante jej tu motat hlavu ze ma inu alebo ze keby ju miloval, je jasne ze ak niekto investuje velke peniaze do rozbehu firmy, nehodi ju len tak za hlavu a fungovanie taketo nema velmi vyznam.
@marketa158 zisti kolko by trval sud, nejaky pravnik urcite povie, zisti si ake kroky treba podniknut a predostri mu plan, urob krok zo svojej strany, ze to chces riesit. Neviem ako je male to dieta, nemoze sa len odstahovat do zahranicia alebo ani vycestovat na kratky cas? ze by ste sa striedali a raz isla ty za nim, raz on. Skus urobit nejaky ustretovy krok. Ak mate taketo dobre spojenie, ze si rozumiete, je skoda to zrusit.
@miadi a co ked sa rozisiel? mne by sa tiez nechcelo rozbiehat firmu a este kazde 2 tyzdne cestovat niekolko hodin a tyzden riesit vsetko na dialko. Mohla by som toho cloveka akokolvek milovat, ale nie. Je to hrozne unavne.
Tu sa celkovo hned strasne hejtuju chlapi, ako keby oni city nemali, nemali narok byt unaveni, nemali narok odpocivat, mat konicky a zit.
@marketa158 prilis lahko sa ta vzdal
Mňa vždy udivovalo, že niektoré ženy tvrdia, že sú si na 1000% isté vernosťou svojho muža. To ako sa dá? To ste Non stop s ním alebo čo?
Viete koľko ja poznám žien, ktoré toto tvrdia o svojich chlapoch a pritom viem že tí chlapi majú milenky/paralelný vztah a chodia do bordelu?
Autorka otvor oči, prepáč za úprimnosť, ale si veľmi naivná.
Chlapi nie su ako zeny co sa raz chcu rozist potom zas nie .. ked ti chlap raz povie ze koniec tak on to uz v sebe ma davno uzavrete a je to dost definitivne,
@marketa158 prosim ta hlavne nepocuvaj tieto mudre rwci typu "urcite" 😂ved to je na smiech.
Ty skus malemu vybavit papiere a chodtw odtialto prec. A aby si vedela presne tvoj pripad som ja. Kamarat z detstva....ja som mala dceru. Ked mala 5 sme zacali chodit spolu v jej 9tich sa vzali. A mame 7 rocnu. A vdaka Bohu, mame vsetko nic nam nechyba. Lubime sa viec ako na zaciatku. A nase deti su tiez stastne. Takze urcite sa porozoravajte a ak chce aby si prisla tak urcitw sprav vsetko. Pre to aby si sla.
@marketa158 uplna blbosť. V Nemecku nepotrebuješ súhlas otca na nič. To mi môžeš veriť, lebo som vybavila mne a deťom pobyt, poistenie, x škôlok a škôl tam pre svoje deti (od skolky po gymnázium…), všetko čo potrebuješ, a otec nepodpísal ani raz NIČ.
@marketa158 zbaľ seba, dcéru nechaj babke a chod za ním do Nemwcka na predĺžený víkend. Proste prekvapko
A uvidíš ci to náhodou nebude poriadna facka pre teba
@marketa158 hmhm mňa zaujíma ten biznis, čo má v Nemecku a že 25r muž chce matku s dieťaťom 😶... vlastne už nechce.... dostal rozum... určite budúca svokra bola z teba "nadšená"
@joannita Napísala si to bravúrne👍 Naivita niektorých žien nemá obdobu...
@marketa158 odísť za ním. Predpokladám, že nemôžete, lebo otecko dieťaťa bude robiť problémy, tak? Nuž tak potom to asi fungovať nebude, treba si to priznať. Partner to dal jasne najavo.
@mnamko
Mimo tému, vnesiem však troška svetla...
Áno, máš pravdu...
"žijem v Nemecku a Nemci určite nepracujú stale hlavne piatky končia väčšinou uz na obed,preto je to Freitag", ...pokial pracuješ v režime Full Time...
Ak však pracuješ na živnosť, tak ako tu pise autorka témy o ex partnerovi a zeny o partneroch v iných témach, tak štandardne sa pracuje:
Po-Pi x 12hod + So 6hod, Ne volno
a v niektorych firmach Po - So x 12hod, Ne volno 😉
To len na upresnenie...
@marketa158 vies preco je tam ta "chemia"? Lebo ste nemali moznost fungovat v normalnom spoluziti, kde je ten druhy dostupny denne...normalne sa chemia/chtic casom upokoji do harmonickeho spoluzitia...co chces riesit ked on sa uz rozhodol?

@nyusika veď to je jasné. Teda nám starým korčulám. 😂😂😂 Nechcem ťa samozrejme uraziť, ale predpokladám, že si vekom podobne ako ja a už máme niečo za sebou.