Ako prekonať samotu a nájsť lásku vo veku 19 rokov?
Zdravím, som obyčajný 19 ročný chalan. Už dlhší čas asi od veku 17r bojujem so samotou. Vo veku 16r som mal dva vzťahy, no s obidvoma slečnami som sa zoznámil online. Odvtedy som mal iba jednorázové bozkávanie s jednou slečnou v klube.Výšku mam 181 cm postavu atletickú. Mám problém so sebavedomím, aj keď chodím posilovať a snažím sa vzorne stravovať, tak aj tak bojujem so sebavedomím. Často sa nechám ponižovať od ostatných ľudí, ani sa nedokážem slovne ubrániť pretože som bol vždy vychovávaný ako poslušný chlapec. Neviem si ani predstaviť osloviť nejaké dievča. Slečna za mňou v klube prišla prvá a to značne pod vplyvom alkoholu. Ešte donedávna som s danou slečnou zdieľaľ spoločný koníček no stále sa to vyvijalo len tak kamarátsky a už ma to aj prestalo baviť. Dva krát som sa pokúsil o bozk o nejaké zblíženie( nič extrémne) no neúspešne. Popritom sa ma inokedy tak nenápadne dotýkala( a ja som vtedy neurobil nič), neviem čo tým chcela povedať ale mám taký pocit že je to na dne. Už sa nebavíme týždeň a neviem vôbec ako ďalej( od druheho neuspesneho pokusu). Už začínam strácať záujem o ženy( nie som na chlapov), ale proste začínam chladnúť emočne, bojím sa že už nikdy nepocítim lásku a emócie s ňou spojené. Mám taký pocit že je mi súdené byť sám, lebo sa cítim taký nepochopený. Bojím sa jej napísať ohľadom nášho vzťahu ako ďalej s ním a tak. Prosím Vas len normálne, nápomocné odpovede ďakujem 🙂
Predavas tovar co ziadna nechce kupit. Skus napriklad tam zacat. Co prinesies do vztahu co nadejne zakaznicky nedokazu ziskat inak ? Slusny chlapec , sa automaticky preklada ako nudny chlapec (hlavne v tvojom veku). Vztah je vzajomny obchod ked aj druha strana potrebuje pocit ze kupila nieco co jej budu sudruzky kamaratky spon trosku zavidiet.
@icymatko Máš čas 🤌🏻 Cvičíš dobre zdokonaluj sa, nájdi si kamarátov, čítaj knihy, pracuj na svojom sebavedomí. Nauč sa proste si sám seba zastať lebo v 21. storočí to už malo kto urobí za teba. Drž sa hlavne
Prečítaj niečo od Michala Kopeckého, napr. Ako ju získať alebo Príťažlivosť. Ja som to nečítal, ale stretol som raz Miša a keď si ten dokázal zbaliť babu, tak to dokážeš aj ty 😂
@icymatko si pomerne mladý , v tomto veku sú ale tie emócie čo prežívaš u vás mužov také silnejšie. Sebadôvera a celkovo tieto veci sú vo fáze vývinu- to myslím v dobrom. Keby toto napísal 30 ročný chlap beriem to úplne inak. Píšeš veľmi rozumno, ucelene čo mi aspoň z pár riadkov značí že nemáš v hlave prázdno. Musíš sa viac v živote oťukať. Ja mám 30 a dosť sa ešte učím. Dosť píšem. Čo sa týka samoty... Skús kamošov , koníčky , niečo čo máš rád. To pravé, orechové, príde samo. Nemyslím to v zmysle že nemusíš pohnúť prstom ale príde to. Ma to však možno niekoľko pár rokov ešte čas 🙂
Kamarátov nemáš? To by si mal poriešiť skôr ako nejakú slečnu.
@januska12323 kamarátov mám, ale takých s ktorými keď som tak sa cítim horšie ako keď som sám, čiže to vlastne ani nie sú moji kamaráti.
@icymatko No si ocividne chodiaci red flag a musis sam sebe naozaj dat otazku ze preco. Ludia maju na toto podvedomy radar ktory si ani neuvedonuju ale pracuje nepretrzite a spolahlivo. Ty by si so sebou chodil? Co by ta na samom sebe krasne vzrusovalo keby si sa stretol v zenskom vydani.
Skus si naozaj odpovedat na otazku co do akehokolvek (priatelskeho mileneckeho) vztahu vies priniest co nevie priniest kazdy druhy a ludia budu radi ked to od teba dostanu.
Nehladaj si nasilu nejake dievca. Ked to ma prist tak to pride. Venuj sa sebe a svojim konickom, cvic a dievcata pridu ved mas este len 19
Čím viac budeš tlačiť na to, že chceš dievča, tým viac budeš mať problém si nejakú nájsť. Nechaj to plynúť a presmeruj svoju energiu a myšlienky na to, čo ťa baví. A hlavne posiluj kvôli sebe, nie kvôli tomu aby si sa páčil dievčatám, lebo náhodou si nájdeš dlhodobú frajerku a prestaneš na sebe pracovať. Makaj, makaj, makaj, či v posilke, alebo aj mimo nej a ona príde.
A niesi žiadny redflag, len potrebuješ pochopiť isté veci a začať sa správať sebavedomo. Pravdepodobne chyba vychovy od rodičov ťa dostala do tohto stavu, ale netreba im to vyčítať, oni ti chceli len to najlepšie, ale svojim spôsobom, častokrát obmedzeným, lebo oni dostali takéto programy od svojich rodičov.
Začni čítať knihy na rozvoj osobnosti, to ťa tiez posunie do inej oblasti a tvoje vibrácie pôjdu hore a myšlienky budú iné ;).
Ked sa prestanes upinat na inych ludi a zacnes byt spokojny aj sam so sebou, tak pride co ma. Najdi si najviac konickov ako sa da, citaj knihy o sebavedomi, videa, pracuj na sebe. Nie pracuj, ale makaj na sebe 😁. Ze cvicis je fantasticka vec. Ked sa o nieco pokusis s nejakym dievcatom a zda sa taka nijaka, sebavedomo sa na nu vyprdni. O nic sa nepros. Babam nevypisuj. Skus si najst nejakych novych kamosov, bav sa, vzdelavaj sa. A potom pride co ma. Ak aj ides von nechod s tym ze niekoho zbalis. Chod s tym, ze sa dobre zabavis.
@strejdo001 ďakujem krásne za nápomocnú odpoveď
@icymatko Aj nabudúce, keď bude treba ;).
@icymatko prečo sa pri kamošoch cítiš zle? Asi nemáš okolo seba správnych ľudí.Určite makaj na svojom sebavedomí. Skús trenovať oslovovanie dievčat. Netlač na pílu, len úsmev a pár slov. Keď budú obojstranné sympatie, tak pýtaj kontakt. Ak nebudú, tak si to neber osobne.

Si mlady, stale dieta. Venuj sa inym veciam nie babam na to mas casu dost. Kamaratov mas? Surodencov? Rodicov?