icon

Ako prekonať smolu na vzťahy?

clovek146
29. dec 2023

Všetkým prajem pekný deň.

Prišiel som si sem pre radu, pretože možno poznáte človeka, ktorý to mal rovnako ako ja. Možno je to váš brat, kamarát, bratranec, bývalí priateľ a možno je to už v dnešnej dobe váš manžel.

Ako už názov témy napovedá, tak mám smolu na vzťahy. Už dlhé roky si neviem nikoho nájsť. Tento rok som si síce našiel cez zoznamku dievča s ktorým som bol polroka, ale vzťah som ukončil, nakoľko som sa do nej nezamiloval a bez zamilovanosti to jednoducho nejde. Nezaslúžila si, aby som ju ťahal za nos. Nechcel som vzťah ukončiť hneď. Dával som tomu čas, pretože niekedy sa človek nezamiluje po týždni, ani mesiaci. Niekde to trvá aj niekoľko mesiacov, ale nakoľko to u mňa neprišlo ani po polroku, tak som sa rozhodol to celé ukončiť.

Určite vás bude zaujímať niečo o mne, tak to na rýchlo zhrniem. Mám 29 rokov, vysoký, nepijem, nefajčím, nehrám hazard, nemíňam peniaze na hlúposti, starám sa o seba, nosím značkové oblečenie, chodím pravidelne k barberovi, keď idem do spoločnosti, vždy požujem nejaký parfúm. Jednoducho sa o seba starám, ale všetko je samozrejme v mieri, nič nepreháňam.

Som extrovertný typ. Nemám žiadny problém nadviazať komunikáciu aj s cudzími ľudmi, veľmi rád chodievam do spoločnosti a počas voľných dní by som najradšej trávil čas niekde mimo domova, niekde v spoločnosti, čo síce aj robievam, ale nie stále. Nemám problém ísť do mesta aj úplne sám, ak kamaráti v daný deň nemajú čas. Nemám problém ísť sám aj na prechádzku, sadnúť niekde do mesta a dať si dobré jedlo, limonádu a užívam si čas sám pre seba.

Čo sa týka výzoru, tak práveže aj od kolegýň v robote aj od iných ľudí počúvam, že vyzerám dobre a niekto dakedy sám nechápe, že ako si neviem nikoho nájsť, že som sympatický, starám sa o sebe a vyzerám dobre. Dokonca, keď niekedy sedím v nejakom podniku a začnem si všímať okolie, tak niekedy vidím ako sa niektoré dievčatá na mňa pozerajú, aj niekoľkokrát, kým neodídem preč. Podľa výzoru by som však povedal, že sú to prevažne nejaké 18-20 ročné baby.

Ja som si už myslím, že si neviem nájsť nikoho možno aj preto, že aj keď mám záujem o nejaké dievča, aj keby išlo len o kamarátsky vzťah, tak som vždy úprimný, snažím sa pochopiť aj druhú stranu, nehľadím len na seba, snažím sa ju vypočuť, poprípade jej pomôcť a poradiť. Snažím sa byť k nej milý, pozorný. A tu nastáva ten zlom, kde si myslím, že dievčatá alebo ženy nemajú záujem o takýchto chlapov.

Podľa mňa viacej vyhľadávajú takých bad guys, ktorí majú ega na rozdávanie, možno zo seba robia frajerov pred nimi. Ja osobne sebavedomie mám, mám sa rád a viem aj sám sebe povedať, že vyzerám dobre, ale keď sa o nejakú snažím, tak to nepotrebujem dávať najavo, nepotrebujem strúhať frajera a možno tu je celý kameň úraz.

Ďakujem vopred za každú radu.

karolinakr
30. dec 2023

@clovek146 kolko žien si oslovil? kolkym si dal kompliment? zabrusil na nejaku temu? koĺké si pozval von? na kávu? do prirody? s koĺkymi si v kontakte a kde vsade si rozhodil siete?
to sa ani jedna nechytila?
ani jedna neukazala zaujem ist s tebou von?
ked tak dobre vyzeraš, kontakty by sa ti mali len tak hrnúť..
aké máš skóre?
keď osloviš 10 žien, koĺke povedia nie? 9/10 ??

clovek146
autor
30. dec 2023

@tanyag odhadla si to veľmi zle. Našetrené stále mám a mám našetrené dosť na to, aby som aj hneď išiel bývať sám. Čo sa týka platu, ten si odhadla tiež veľmi zle. A čo sa týka mamy, ktorá povedala dotyčnému, že musí pracovať na záhrade a nemôže ísť na kávu, tak toto tiež nie je môj prípad. Idem kam chcem a kedy chcem a s kým chcem. Mama mi nerobí žiadne dusno.

grof_monte_christo
30. dec 2023

@clovek146 Podľa mňa nedokážeš ženy dostatočne zaujať hlavne svojou osobnosťou, samostatné bývanie vidím ako druhoradý problém. Píšeš, že si extrovert, rád chodievaš do spoločnosti. Si spontánny, vtipný, vyhľadávajú ľudia tvoju spoločnosť? Ak máš len veľa povrchných recí a to teraz neber ako urážku, tak potom dokáže viac ženu zaujat introvert, ktorý má určitú hĺbku, bohatý vnútorný svet, ktorý nemá problém zdieľať s najbližšou osobou.

karolinakr
30. dec 2023

A kludne si si mohol dat fotku, ked sa jedna o veci s rande

clovek146
autor
30. dec 2023

@karolinakr ono je to tak, že na verejnosti žiadnu osloviť nedokážem. Neviem, ale niečo ma odrádza to spraviť a pritom nemám motýle v bruchu, strach, nervozitu alebo strach z odmietnutia. Odmietnutie neberiem ako nič trápne a ponižujúce, ale jednoducho na verejnosti žiadnu osloviť nedokážem. Mal som vytipované dve dievčatá, kde som chcel aspoň nejaký vzťah nadviazať, ale dozvedel som sa, že jedna je zadaná a ďalšia vydatá. V práci som si našiel momentálne len kamarátku, ostatné sú mimo moju vekovú kategóriu. Ale aj keď chodievam do mesta a to pomerne často, poväčšine vidím všade páriky, rodinky alebo skupinu kamarátok a keď aj nejaká ide sama, tak čumí do telefónu alebo počas prechádzky má slúchadlá. Chodil som aj na zoznamky, ale tam je to strata času. Dnes už stratili význam. Neskutočne veľakrát som viedol konverzáciu ja sám a opačná strana len odpovedala, na nič sa nepýtala alebo niektoré mi napísali, že ani sami nevedia čo tam hľadajú. Jednoducho dnes zoznamky slúžia len na vyplnenie času. Áno, našiel som si cez Badoo priateľkou tento rok, inak povedané ihlu v kope sena, ale bohužiaľ ako som písal, neprišla z mojej strany tá zamilovanosť.

jana_eyre_2
30. dec 2023

Mňa by zaujímalo to čo
@karolinakr - z tvojich komentov (aj keď som nečítala všetky a pozorne uznávam) som vôbec nevytusila či ty ženy aktívne pozývas von a niekoho "balis" alebo len čakáš že ťa nejaká nájde? Ako to je?

Neviem posúdiť čo je a čo nie je zle na tvojom prístupe, len chcem povedať - mne sa vždy páčili dobrí muži, lenže nikdy som nebola ja tá akčná.. nikdy by som nikoho nemala ak by sa moji ex a môj muž nesnažili ma zbaliť.. a s mojím mužom to teda nebola vôbec láska na prvý pohľad.. boli sme najlepší kamaráti a dlho dlho som v ňom nevidela nikoho iného len najlepšieho kamaráta.. on síce na začiatku kamaratskeho vzťahu sa snazil aj niečo naznačiť ale premena bol proste kamarát.. až po 5r kamarátstva mi niečo zaplo a bol z toho vážny vzťah, ktorý trvá až do dnes.. (už skoro 20r) tým chcem povedať že mi z opisu príde akoby si očakával ženu ktorá ti vyrazí dych, ty ho vyrazis jej a budete spolu.. jednoducho sú vzťahy ktoré sa vyvíjajú a budujú.. a môžu sa aj časom úplne obrátiť..

karolinakr
30. dec 2023

@clovek146 toto je presne tvoja chyba, ty ženy nebališ
Vieš zhrnuť svoje kvality, opisať čo je dobre, čo zle, čo ponukaš, ale nevieš sa predat..Stojiš v ustrani a čakaš ako Popelka na princa, kym ta nejaka bozkom zobudi
Ty si chlap, nie žena
Muž pozyva, muž sa ozyva, muž otravuje, muž sa ohlasuje
Zeny viac menej čakaju, že budu obletované
Určite riskuješ odmietnutie, tak ako každý, ale pride čas, ked budeš mať uspech
Pisal si, že si extrovert, nemaš problem nadviazat komunikáciu, tak to využi
A ked ženy na teba hladia viac krat, možno ti očami naznačuje, žeby si nebol marný

clovek146
autor
30. dec 2023

@karolinakr k tomuto nemám čo viacej napísať, pretože nemôžem len súhlasiť. Je to presne tak, ako píšeš. Mal by som sa konečne zobudiť. A to ešte napíšem jednu udalosť, ktorá sa odohrala asi možno tak vyše 2 roky dozadu. Bol som u veterinára a hneď ako prišla jedna slečna dala sa so mnou do rozprávania. Rozprávali sme sa po chvíli tak, ako keby sa poznáme rok. Rozoberali sme čomu sa venuje, čomu sa venujem ja, čo rada robí, rozoberali sme, či sa chystáme niekde na dovolenku v Lete. Ona čakala, kým vyjdem z ordinácie a odišli sme spolu von, kde čakala na taxi. Lenže ja som si pri tom príjemnom rozhovore úplne zabudol vypýtať kontakt. A to ešte nehovorím, že pri mne kľačala tak 5 minút, kde mi ukazovala svojho zajaca a doslovne do očí mi ukazovala svoj výstrih. Tu som si aj sám povedal, že som dobré tela, že sa mi sama ponúkala aj a som to celé posral. Niekedy človeku proste nezapne kontrolka.

karolinakr
30. dec 2023

@clovek146 🤣👍

marseillefan
30. dec 2023

@clovek146 tak záhada vyriešená... si proste mantak 😂
ženská ťa balí a teba nenapadne si od nej vypýtať kontakt? A ešte sa čuduješ, prečo nemáš vzťah? To myslíš seriózne?

espeo
30. dec 2023

K tej tvojej historke od veterinára... Môj kamoš bol raz na koncerte a vedľa neho sedela baba, ktorá sa mu páčila. Aj pokecali, nevypytal si kontakt. Potom zavolal do agentúry, ktorá ten koncert organizovala, a povedal im, že našiel na sedadle vedľa seba šál a chcem by ho dat tej babe, čo ho tam zabudla. Číslo mu dali (tuším.predtym volali jej, či mozu) a dali sa dokopy. Šál tam ziadny samozrejme nebol... Boli spolu par mesiacov a konec. Ale to nie je podstatné. Podstatné je to, ako kreativne to číslo získal. To, čo o o sebe píšeš je aj pre mňa celkom nuda. Ale tak mne sa celkovo nepacilia chlapi, ktori sa o seba moc staraju a chodia k barberom a na kozmetiku a na depilaciu... Co robíš s vášňou? Chod do nejakeho klubu, kde sa stretavaju ludia, ktorych bavi to, co teba. Chod na nejaku akcnu dovolenku. Splav, bicykle. Chodievaju tam baby bez partnerov. Nemozes zmenit pracu? Nemozes ist niekam do korporatu, kde zacinaju pracovat absolventi? To bude akurat kategoria pre teba. Ked mas tych kamosov, nemozete ist spolu na zatah? Pokecat s babami pri bare... Píšeš, že si sa s babou stretol u veterinára. Že vraj psickari sa dávajú dokopy vo vybehoch. Pokecaju o psoch a potom o sebe... To bývanie s mamou nie je nič moc, ale ak babe povieš, že s mamou bývaš preto, že sa ti nechce bývať samému, ale ze si ready ist bývať s priateľkou, keď nejakú nájdeš a ešte peniaze, ktoré nemusíš minat na podnájom, kým si u mamy rad minies s nou na wellness víkend... Skôr to bude tvojou osobnosťou ako tým bývaním u mamy, že si sám aj napriek tomu, že nechceš. A prečo si.myslis, že zhasla iskra s tou učiteľkou?

tanyag
30. dec 2023

To, aby si každá žena, ktorá sa prehne, zohne, dávala pozor na svoj výstrih, lebo sa sama mužovi ponúka 🤣🤣🤣 toto ma pobavilo...

marseillefan
30. dec 2023

@espeo s tou kreativitou si mi pripomenula ten test na psychopatov... čo sa mu na pohrebe sesternice zapáčila jedna kočka, ale tiež si zabudol vypýtať jej číslo. Tak psychopatovo kreatívne riešenie je zavraždiť sestru zosnulej, aby sa so záhadnou dámou mohol stretnúť znova na ďalšom pohrebe 🙂

clovek146
autor
31. dec 2023

Ďakujem všetkým za rady, ktorí boli ochotní si príspevok prečítať a pomôcť mi. Spätne ako som si čítal aj moje komentáre, tak som si naozaj uvedomil, že môj problém spočíva v tom, že jednoducho neviem baliť ženy. Práve tu je pes zakopaný. Mal by som na tom dosť popracovať.

grof_monte_christo
31. dec 2023

@clovek146 Napis sem tak o rok, ako si pokročil 😁. Upozornenia si nechávam zapnute. Veľa šťastia a pekného Silvestra ešte prajem.

karolinakr
31. dec 2023

@grof_monte_christo 🤣 tak teraz už musi zbaliť babu i keby nechcel

grof_monte_christo
31. dec 2023

@karolinakr Záväzok do Nového roku 😁

karolinakr
31. dec 2023

@grof_monte_christo dáme mu 1+1 (do zalohy, keby ta prva nevyšla/

marseillefan
31. dec 2023

@clovek146 Ak sa v tomto smere chceš vzdelávať, naštuduj si techniky "picku up art" (skratka PUA) a baľ všetko čo sa hýbe, vyzerá fajn a má vagínu medzi nohami. Povieš si, že je to nechutné, ale toto nie je len o jednorázovkách, vieš si takto nájsť aj babu na celý život. Ak spoznáš a oťukáš si 100 dievčat, nájde sa medzi nimi jedna,, ktorej sa budeš páčiť a do ktorej sa zaľúbiš aj ty. Ak však budeš namiesto toho babu pol roka očumovať a potom sa o nej dozvieš, že je zadaná, zostaneš tam, kde si teraz... nikdy nesústreď energiu na jednu ženu, rozhoď siete, spoznávaj viaceré naraz paralelne a vzťah začni až s tou, ktorá fakt stojí za to. Garantuem ti, že ak to urobíš správne, nebude problém ani to, že bývaš s mamičkou.

hugger
31. dec 2023

@marseillefan
@clovek146

Pridam sem trochu kontroverzný nazor: zeny nie je potrebne balit. Ked najdes tu správnu priskocite k sebe ako magnetky

jana_eyre_2
31. dec 2023

@marseillefan len tie ženy tiež nie sú zväčša hlúpe a vedia ak niekto bali "čokoľvek čo má vagínu" tvojimi slovami.. myslím že väčšina žien s normálnym uvažovanim o takého muža mať záujem nebude..

Stačí byť normálne aktívny, mať záujem o ženu ktorá sa mužovi páči, počúvať čo vraví a prejaviť aj náklonnosť AVŠAK nie prílišnú, to je otravné..

marseillefan
31. dec 2023

@hugger toto ako keby som počul Miša Kopeckého:
https://www.martinus.sk/691079-ako-ju-ziskat/kniha
Podarilo sa mu v živote zbaliť jednu peknú ženu a rozhodol sa, že o tom napíše 10 kníh 🙂 Ale okej, áno, aj takto sa dá 🙂

grof_monte_christo
31. dec 2023

@hugger Tento tvoj pohľad by som brala v prípade, keby si autor už prešiel viacerými vzťahmi a medzi nimi ešte nebola tá pravá. Toto je však iný pripad, jeho magnetka akosi nefunguje a musí na sebe najskôr popracovať, aby si do života pritiahol vzťah.

hugger
31. dec 2023

@marseillefan
Tie PUA metódy fungujú hlavne na zeny ktore maju problem so sebavedomím. Moze to pomoct ak hladas sex na jednu noc ale vyberat z takejto skupiny životnú partnerku je fail.

marseillefan
31. dec 2023

@hugger PUA metódy fungujú na každú ženu, len ich treba trošku prispôsobiť a aplikovať s rozumom... nemusí to byť vôbec o jednorázovkách... ja niektoré veci využívam na upevnenie svojho 20-ročného vzťahu

tanyag
31. dec 2023

@marseillefan
Haha 😁 toto mi pripomenulo jednu situáciu zo zoznamky, písala som si s mužom, po pár vetách padlo, či zájdeme na kávu. Vravím si, že prečo nie, nemám čo stratiť, môžem len získať. Aj tak ma nebaví večné vypisovanie 😉 Tak sme sa stretli, kecalo sa super, zasmiali sme sa, nebola chémia z mojej strany ale to nevadí, veď o nič nešlo. Prišla reč na stretávanie sa zo zoznamiek. Tak som úprimne povedala, že ak mám čas a chuť, tak sa stretnem, že neriešim, či z toho niečo bude, či nie, proste idem na kávu, pokec. Tak som sa ho spýtala, že čo tak rýchlo navrhol kávu, bez zbytočných omáčok. A on, že on pozýva každú ženu na kávu, ale že žiadna s ním nechcela ísť, tak že nemal veľmi na výber, tak išiel so mnou 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Potešilo veľmi 😁 a potom po stretnutí hneď zaláskované správy od neho...tak som mu pekne napísala, že proste u mňa tá chémia nie je, a on stále, že som jediná, ktorá s ním von išla, že mu mám dať šancu, že ak ho ja odmietnem, tak radšej bude gay 🤣🤣🤣🤣

harrisson
1. jan 2024

@hugger napríklad kniha Chlap 2.0. Alebo knihy od Iva Tomana. Záleží v akej životnej fáze si

dharmasanata
1. jan 2024

Nieje všetko sa o seba starať a vyzerať dobre, aj tá charizma keď je neskutočná, ale keď muž je nastavený zle a nepustí si ženu k sebe je problém. To je príklad, ktorý sa mi stal nedávno. Niekedy si človek myslí o sebe že je pripravený, ale nieje ..
A k tým posledným riadkom, ak o ženu záujem máš, treba to dať najavo.. píšeš že si úprimný, nemáš problém s komunikáciou, a píšeš taký blud že ale keď sa o nejakú snažím, tak to nepotrebujem dávať najavo, nepotrebujem strúhať frajera .. 😃 ako sa teda o tú ženu snažíš??? Nevychádza mi to ... Tým že ideš k barberovi?? 😃 Tvoj text je len ja ja ja .. celý Ivan veru 😂🙈

marseillefan
1. jan 2024

@tanyag tak ale povedzme si úprimne... u toho chlapa nebol problém, že volal každú na kávu, ale skôr to, že z neho sršalo zúfalstvo 🙂
Moja skúsenosť z mladosti je taká, že najhoršia vec na svete, je sústrediť sa na jednu ženu. Ešte ako tínedžer som bol platonicky zaľúbený do jednej kočky, ktorá k nám na dedinu chodila k babke a ja som ju vídaval v kostole. Po rokoch som náhodou objavil na ich školskej stránke jej emailovú adresu a napísal som jej ako tajomný muž bez mena, ktorý si vybral náhodný email z internetu a rád by niekoho nového spoznal. Hneď odhalila, že som to ja :D (vieš, vrabce čvirikali a dávno vedela, že som do nej). Stretli sme sa, no jej srdce bilo pre iného chlapca, no nevzdal som sa a rozhodol sa, že o ňu budem bojovať. Výsledok? Nakoniec sa do mňa síce zaľúbila, ale ja som to už necítil. Na môj vkus bola príliš málo veselá... tak trošku depresívna. Toto bol výsledok mojej niekoľkoročnej platonickej lásky. Ponaučenie? Sústrediť všetku energiu na jednu ženu je bláznovstvo.
Naopak o pár rokov neskôr som bol po čerstvom rozchode a šiel som do toho naplno... balil som čo sa dalo. A síce síce tie výsledky boli zo začiatku nemastné neslané, ale bol som pred ženami uvoľnenejší, keďže som nebol pod tlakom, že nejakú musím za každú cenu zbaliť, lebo by sa mi zrútil svet. Mal som predsa viac možností... No a čím je chlap pred ženami uvoľnenejší, tým viac sa zrazu začnú lepiť ony na neho. A tá najúžasnejšia, čo sa na mňa nalepila, je pri mne nalepená už takmer 21 rokov.

bbshop
1. jan 2024

@marseillefan ale chlap nemusí automaticky baliť ženy..stačí mať iba kamarátky. Práveže také balenie vo veľkom mu ničí reputáciu. A kamarátky ta vedia naučiť možno viac, keď sa úprimne rozprávate ako to balenie a hranie sa na mačku a myš s každou jednou ženou, kde reálne nikto nevie na čom je len každý hada a skúša čo a ako. Kamarátky ti narovinu povedia a tiež sa pri nich zlepšujú tvoje socialne zručnosti. Tak isto máš aj ženy, ktoré majú xy chlapov kamarátov a potom pri jednom vyvolenom všetky svoje poznatky zuzitkuju. A na druhej strane máš ženy, ktoré spali s kým prišlo a ten pravý ich presne preto nechcel..a mohli mať skúsenosti koľko chceli. Nie vždy opačné pohlavie v našich životoch musí byť formou sexuálneho alebo partnerského vzťahu. Niekedy je z toho viac škody ako úžitku. Ale inak súhlasím so všetkým čo píšeš, že treba mať skúsenosti, zručnosti, byť uvoľnený, skúšať sa baviť so ženami..ale môže to byť čisto kamarátskou formou bez sexu, bez randenia..dokonca aj sám človek sa viac uvoľní a rozkeca a vystúpi zo svojej komfortnej zony keď o nič nejde..ako keď mu ide o sex/vzťah a berie to vážnejšie. Viac skúseností sa takto naberie podľa mňa. A o tom, že môže také randenie, balenie, sex a podobne zničiť človeku psychiku ani nehovorím. Sú chlapi čo do konca života zanevru na ženy po zlých skúsenostiach. Tak isto ich môžu ženy len zneužívať, využívať, odmietat..S kamarátkami sa ti to nestane.