Ako prekonať smolu na vzťahy?
Všetkým prajem pekný deň.
Prišiel som si sem pre radu, pretože možno poznáte človeka, ktorý to mal rovnako ako ja. Možno je to váš brat, kamarát, bratranec, bývalí priateľ a možno je to už v dnešnej dobe váš manžel.
Ako už názov témy napovedá, tak mám smolu na vzťahy. Už dlhé roky si neviem nikoho nájsť. Tento rok som si síce našiel cez zoznamku dievča s ktorým som bol polroka, ale vzťah som ukončil, nakoľko som sa do nej nezamiloval a bez zamilovanosti to jednoducho nejde. Nezaslúžila si, aby som ju ťahal za nos. Nechcel som vzťah ukončiť hneď. Dával som tomu čas, pretože niekedy sa človek nezamiluje po týždni, ani mesiaci. Niekde to trvá aj niekoľko mesiacov, ale nakoľko to u mňa neprišlo ani po polroku, tak som sa rozhodol to celé ukončiť.
Určite vás bude zaujímať niečo o mne, tak to na rýchlo zhrniem. Mám 29 rokov, vysoký, nepijem, nefajčím, nehrám hazard, nemíňam peniaze na hlúposti, starám sa o seba, nosím značkové oblečenie, chodím pravidelne k barberovi, keď idem do spoločnosti, vždy požujem nejaký parfúm. Jednoducho sa o seba starám, ale všetko je samozrejme v mieri, nič nepreháňam.
Som extrovertný typ. Nemám žiadny problém nadviazať komunikáciu aj s cudzími ľudmi, veľmi rád chodievam do spoločnosti a počas voľných dní by som najradšej trávil čas niekde mimo domova, niekde v spoločnosti, čo síce aj robievam, ale nie stále. Nemám problém ísť do mesta aj úplne sám, ak kamaráti v daný deň nemajú čas. Nemám problém ísť sám aj na prechádzku, sadnúť niekde do mesta a dať si dobré jedlo, limonádu a užívam si čas sám pre seba.
Čo sa týka výzoru, tak práveže aj od kolegýň v robote aj od iných ľudí počúvam, že vyzerám dobre a niekto dakedy sám nechápe, že ako si neviem nikoho nájsť, že som sympatický, starám sa o sebe a vyzerám dobre. Dokonca, keď niekedy sedím v nejakom podniku a začnem si všímať okolie, tak niekedy vidím ako sa niektoré dievčatá na mňa pozerajú, aj niekoľkokrát, kým neodídem preč. Podľa výzoru by som však povedal, že sú to prevažne nejaké 18-20 ročné baby.
Ja som si už myslím, že si neviem nájsť nikoho možno aj preto, že aj keď mám záujem o nejaké dievča, aj keby išlo len o kamarátsky vzťah, tak som vždy úprimný, snažím sa pochopiť aj druhú stranu, nehľadím len na seba, snažím sa ju vypočuť, poprípade jej pomôcť a poradiť. Snažím sa byť k nej milý, pozorný. A tu nastáva ten zlom, kde si myslím, že dievčatá alebo ženy nemajú záujem o takýchto chlapov.
Podľa mňa viacej vyhľadávajú takých bad guys, ktorí majú ega na rozdávanie, možno zo seba robia frajerov pred nimi. Ja osobne sebavedomie mám, mám sa rád a viem aj sám sebe povedať, že vyzerám dobre, ale keď sa o nejakú snažím, tak to nepotrebujem dávať najavo, nepotrebujem strúhať frajera a možno tu je celý kameň úraz.
Ďakujem vopred za každú radu.
@marseillefan no ja neviem, toto je taká rada, že bal všetko...možno sa ti zdá cool z pohľadu chlapa, ale teda za seba ti poviem, že zistiť, že toto chlap, s ktorým randím praktizoval/praktizuje, tak mi začne blikať nie červená kontrolka, ale maják a z randenia vycúvam. Lebo, za prvé mi to príde zúfalé, za druhé by som mala obavy, že s tým neprestane ani počas vzťahu.
@marseillefan sorry chlape, mne to balenie vsetkeho co sa hybe pripada fest nechutne. Tiez som takych nenarocnych balicov za mladi zazila, a tych som skrtala ako prvych, s hentakym by som urcite nesla nikam, a to sa jeden vytrvaly chudak kedysi velmi zufalo snazil.
Napr neviem inač ako sa ma chlap bavit so ženou, ked prvy nebalí..Ja napriklad prva nebalim a nerobim prvy krok..Vzdy za mnou chodili muži, vždy mna oslovili muži..Aj na ulici, žmurkli na mňa alebo zatrubili ..Bolo to fajn, rada si spominam na mladosť
Vždy sa točili okolo mňa..To mi bolo jasne, že nie som jedina alebo prva na svete
Neviem si celkom predstavit, ked chlap nebali, ako ma ziskat kontakt, nie kazda bude suhlasit, ked ju oslovi a on predsa nema ostať v kute ako babika, ked dostane prve odmietnutie. To by rod vymrel potom, lebo by ku vzťahom nikdy neprišlo a myslim, že ti, ktori sa nevzdaju a idu ďalej maju väčšiu šancu, ako ten, kto to pri prvom neuspešnom pokuse vzdá
Tak neviem, kolko žien robi prvy krok, teraz možno viac, doba sa uvolnila, ale ked moc okato bali, to tiež neni bohviečo, keď žena uhaňa chlapa a je menej trapne,(keď žena povie, nie diky, nejdem na kavu ako ked chlap povie babe neotravuj.. 🤣
@marseillefan Súhlasím, je to reálne takto. Sama to dobre viem, a ako spominala @bbshop, nemusí ísť rovno o sexuálny/partnerský vzťah. Treba výjsť do ulíc, treba ísť na kávu, spoznávať nových ľudí. Tí, čo sa upnú na jedného sú nemastný neslaný, treba ich do rozhovoru doslova dokopávať, žiadne sebavedomie, žiadna uvoľnenosť. Naopak tí, ktorí majú viac skúsenosti sú veselí, uvoľnení ako si spomínal, lebo neriešia, ako to dopadne. Idú do toho s tým, že nemajú čo stratiť, môžu len a len získať a či získajú ďalšiu osobu vo svojom živote alebo len novú skúsenosť je už na tých dvoch. Pekne ste to obaja zhrnuli.
Jedna rada snad ohladom byvania. Kludne byvaj dalej doma, ak nechces byvat sam. Ale davno si si mohol kupit vlastne byvanie, prenajat ho. Teoreticky uz par rokov po skole okolo 20tky. Tym uz davas najavo, ze sa vies postarat o seba, o svoje vlastne byvanie a v pripade vztahu mate aj kam ist. Ceny nehnutelnosti momentalne klesaju, skus to vyuzit.
@grof_monte_christo
Vidim svetlo na konci tunela 😁
@hugger Žiadnou štúdiou ti to zas podložiť neviem 😁. Bol to náš osobný pocit a skúsenosti.
@tanyag Viem to z vlastnej skúsenosti, že ak nejakú ženu veľmi chcem, tak strašne kontrolujem, čo jej poviem, som prehnane milý, snažím sa jej zapáčiť... to je tak lacné, že každá žena má na to vrodený radar a považuje to za signál, že ten chlap je úbožiak, ak sa jej takto pchá do zadku. Že ten chlap jej proste nie je hoden... a môže vyzerať aj ako Brad Pitt.
@marseillefan Áno áno, je to pravda, žena skôr ocení, ak je muž sám sebou a to isté platí aj opačne. Ja som zase človek, na ktorom hneď vidieť, že nie som vo svojej koži a je to nepríjemné ako pre mňa tak aj pre toho druhého. Takže nastaviť myseľ tak, že o nič nejde je ten najlepší spôsob a ak sa niekomu zapáčiš, tak sa zapáčiš práve taký, aký si a nie ak sa budeš kontrolovať, nedajbože na niečo hrať, lebo divadlo dlho nevydrží.
@grof_monte_christo áno, muži, ktorí mali veľa sexu s mnohými rôznymi ženami majú tendencie ho brať čisto mechanicky. Celý akt je pre nich len jeden z xy výkonov a máloktorý sa venuje individuálnym potrebám ženy..a najhoršie je, keď skúšajú na každú jednu toto čo sa páčilo predchádzajúcim..pritom každá žena je iná. A ďalší problém podľa mňa je ten, že taky chlap sa málokedy naučí prepájať sex a city..aj keď ten vztah už mať bude. Vždy bude sex len sex. Tak vzniká aj nevera - keď sa človek naučí oddelovat sex a lásku. Ťažko to potom zmeniť tieto zaužívané vzorce myslenia a správania. Mnoho mužov po nevere presne tento argument použije, že pre neho je sex len sex a mal ho už s mnohými ženami predtým len tak, tak prečo nie aj naďalej..aj keď už má partnerku.
@kristiii @0silvia0
Ženy, viem, že ako som to napísal, neznie vôbec sexy, ale ono je to myslené tak, že ak sa mu niekde nejaká žena páči, aby ju išiel osloviť. Medzi svojim prvým a druhým veľkým vzťahom som bol voľný cca 3 mesiace a za ten čas som oslovil možno 20-30 žien. To je jedno oslovenie za 2-3 dni. To veru nie je nič nechutné a garantujem vám, že to nikomu nikdy nevadilo. Ale za rok je to 100-150 žien a to už je číslo, z ktorého veľmi pravdepodobne vzíde aj niečo, čo stojí za to... Ja som si našiel úžasný vzťah za 3 mesiace a to sa mi črtali ešte ďalšie zaujímavé možnosti, ktoré som kvôli novému vzťahu sekol.
Z mojich neúspechov si len tak matne si pamätám - oslovil som čaju na zastávke, z fleku mi dala "Nemám záujem", povedal som kočke na diskotéke, že je najkrajšia žena akú som kedy stretol a chcem, aby mi dala na seba číslo a pár krát sme sa stretli (nikam to neviedlo), na dve dievčatá som si vypýtal kontakt od ich spolužiačiek, ktoré som poznal (s obidvoma som sa stretol a obidve stretnutia skončili fiaskom), stihol som aj dva krátke romániky, kde došlo k bozkávaniu, ale nebolo to ono, tak som to hneď v zárodku ukončil, pár krát som sa stretol s jednou kočkou zo zoznamky, atď, atď. Môžete krútiť s nosom koľko chcete, ale čím viac žien muž spozná, tým skôr si nájde tú pravú.
@marseillefan mozes to tak mat, a je super, ze ti to vyslo. Ale ja to mam proste inak. Teda mala som zamladi, uz som vydata 22 rokov.
@marseillefan k tomu, že chlap je milý a pozorný..tak z mojich skúseností viem, že zaľúbený muž bez ohľadu na vek a jeho skúsenosti bude taký. Darmo vyskúša 100 žien na ktorých mu nezáleží a bude pri nich uvolneny. Príde 101.zena do ktorej sa zaľúbi a bude jak 15 ročný chlapec. My ženy poznáme také situácie dôverne, keď aj tí najskúsenejší a najsebavedomejsi sú zrazu presne takí mili, sladki, zlatí, zaľúbení a robia pre ženu prvé aj posledné. Jeho bohaté skúsenosti so ženami na ktorých mu nezáležalo ho nepripravili na situáciu so ženou do ktorej sa reálne zaľúbi. Behom sekundy bude tam kde bol predtým - boji sa, že spraví chybu, snaží sa urobiť dobrý dojem, nie je až taký uvoľnený atď atď. Čiže zase sme pri tom, že zbytočne baliť ženy a spať s nimi. Stačí mat kamarátky a nezáväzne sa rozprávať so ženami. Tak isto sa naučíš komunikovať so ženami a nebude ti to brat v očiach žien úroveň. Ako nezáväzný sex a balenie..ten muža úplne zhodí v očiach žien.
@marseillefan To je tak. Zena caka, ze muz bude v pravu chvilu na pravom mieste, v pravom case, v pravom veku a iba kvoli nej. To je prava romantika. A ten chudak, aby to vystihol, musi oslovovat, koho sa da, kde sa a tak casto ako sa da. Lebo mu nikto nedal vediet, ktora je ta prava, ktore je to prave miesto a ktory pravy cas. :D
@chodec15 to je inak veľmi dobrá poznámka... správny timing je nesmierne dôležitý a či je ten správny čas nezistíš, kým ju neoslovíš 🙂 ja som napríklad so svojou súčasnou manželkou bol na rande 2 roky pred tým ako sme sa dali dokopy. Vtedy som ale vycítil, že nemám žiadnu šancu a stiahol som sa...
@marseillefan úprimne ti gratulujem, že ti to takýmto štýlom vyšlo. Ale tvrdiť na základe svojej trojmesačnej "pauzy", že práve toto platí na každú ženu...ja mám napríklad známych, ktorí sa spoznali tak, že baba nedobrzdila a buchla do auta pred sebou. A BUM...tiež veľká dlhoročná láska..ale nebudem preto teraz každej radiť nech spôsobuje nehody, lebo tak určite spozná toho pravého 😆
@kristiii to nie je o tom, že mi to vyšlo.. dostal som vtedy jediný raz v živote ponuku na nezáväzný sex, jedna kočka mi na intráku nalepila na dvere lístoček so svojim telefónnym číslom, na diske ma jedna čaja zobrala na slaďák a lepila sa mi na nohu s vagínou, že som mal pocit, že masturbuje. To sú veci, ktoré som nikdy pred tým nezažil 🙂, som totiž totálny beta chlap... Vnútorná pohoda zo mňa vtedy doslova vyžarovala. A vnútornú pohodu nezískaš, keď sa sústredíš na jednu babu ako keby bola stred vesmíru. Lebo poviem ti tajomstvo - žiadna žena stredom vesmíru nie je.
@marseillefan 🤦 ja nikde netvrdím, že nejaká žena je stred vesmíru - nie je. Ale každá ním túži byť pre jedného jediného človeka. A ak sa o niekom dozvie, že pre niekoho by tým stredom vesmíru mohla byť ktorákoľvek iná, stačí, že má vagínu ako sám píšeš, tak pošle takého všebaliaceho trtka bez ďalších nárokov tatam. Môj názor a nemusíš s ním vôbec súhlasiť. Lebo ty máš očividne svoju jedinú správnu skúsenosť. A správna je podľa teba na základe toho, že si raz v živote dostal ponuku na nezáväzný sex a nejaká čaja sa na teba lepila vagínou...ach jaj...pre upresnenie, koľko si mal vtedy rokov?
Pripájam sa k ženám, ktoré by takýto spôsob balenia neoslovil, mne to nepríde ani tak nechutné, ako strašne nudné a bez štipky fantázie na každú skúšať tie isté triky a čakať, ktorá z nich sa chytí. Tu o nejakom výbere partnerky ani nemôže byť reč.
Autor sa rozhodol vyhľadať pomoc na ženskom fóre, tak hádam vie prečo 🙂
Pises, ze sa snazis byt taky a taky... Nesnaz sa, bud sam sebou a situacia sa zmeni
Prajem všetkým pekný deň.
Ak si dobre pamätám, tak niekto z diskutujúcich v tejto téme napísal do komentáru, že mám dať vedieť po nejakom čase, či som sa nejako pohol ďalej v mojom živote, čo sa týka vzťahov.
Skoro po roku som sa vo vzťahoch neposunul v podstate nikam. Niektoré veci sa však zmenili. Osamostatnil som sa, našiel si novú prácu a spoznal nových ľudí, za čo som veľmi rád. Čo sa týka ale vzťahov konkrétne, tu to škrípe aj naďalej.
Tento rok som napísal jednej čašníčke na isntagram po asi troch rokoch, čo som pravidelnejšie chodil do podniku, kde pracuje. Prehodili sme pár správ, ale keď som jej napísal, že sa mi už dlhšiu dobu páči, tak sa odmlčala (zachovala sa správne). Zistil som, že je zadná. Ďalšie dievča som oslovil so slovami, že by som rád vedel, či je zadaná. Slušne mi povedala, že momentálne nikoho nehľadá. Taktiež som bol von s jednou babou, s ktorou som si písal cez jednu zoznamku. Bola akurát v mojom meste, tak sa ma spýtala, či si nepôjdeme niekam sadnúť. Po stretnutí sa chcela stretávať aj naďalej, dokonca boli návrhy na nezáväzný sex. Cúvol som!
V mojej aktuálnej práci sú dievčatá v mojom veku alebo mladšie, ale veľká väčšina je už zadaná. S jednou kolegyňou som síce v kontakte, ale ona je ten typ, že po práci príde domov a do večera sa hrá hry. Je tak trošku aj introvert a v pohodlí domova sa cíti najlepšie, preto nemá núdzu chodievať do spoločnosti.
Uvidím, čo prinesie ďalší rok.
Prajem všetkým peknú Nedeľu.
Píšem teda znovu po nejakom polroku. Napíšem v skratke, čo sa udialo a čo ostalo rovnaké.
Od môjho posledného príspevku sa udiali tri veci. Cez zoznamku som si začal písať s jednou ženou, ktorá bola od mňa staršia. Rozumeli sme si hneď od začiatku. Po dvoch týždňoch sme sa stretli. Boli sme v kontakte, chodievala ku mne na byt. Bola to slobodná mamička. Nikdy predtým som si nevedel predstaviť, že by som mal niečo so ženou, ktorá je od mňa staršia, ale jednoducho to prišlo.
Od začiatku sme sa dohodli, že to bude na báze stretávania sa, že tam nebude nič viacej. Vyhovovalo nám to obom. Vždy som bol typ, ktorý by niečo také nepodstúpil a vždy som chcel normálny a zrelý vzťah, ale nakoľko si stále neviem nájsť partnerku a s dotyčnou som si naozaj rozumel, tak som do toho šiel. Po našom prvom sexe na mne videla, že som nesvoj. Videla na mne že ma to mrzí a sám som jej povedal, že nie som ten typ, ktorý si s nejakou ženou píše dva týždne a hneď sa s ňou vyspí. Ale nakoľko mám problém si nájsť vzťah, tak som do toho išiel. Obidvaja sme slobodní ľudia a nemyslím si, že sme urobili niečo zlé.
Po nejakom čase to začalo nejako upadať a celé sa to skončilo. Počas nášho priateľstva som bol dosť flegmatický a videla na mne, že aj keby sa to priateľstvo medzi nami skončí, tak by to so mnou nič nespravilo. Dokonca sa pýtala ako by to vyzeralo, kebyže si nájdem partnerku. Na rovinu som jej napísal, že keby si nájdem vážny vzťah, tak ju prestanem kontaktovať. To ju dosť zabolelo a napísala mi, že či by som bol naozaj schopný ju od seba odstrihnúť, keby si nájdem priateľku. Ja osobne si myslím, že je to normálny krok, ktorý by som podstúpil. Predsa si nebudem naďalej písať so ženou s ktorou som sa stretával a spával s ňou, keby mám po boku priateľku. Možno som ja ten, ktorý to berie zle, ale ja to takto jednoducho cítim.
Pred pár týždňami som mal jedno stretnutie s dievčaťom. Stretnutie bolo fajn, porozprávali sme sa, poprechádzali. Dokonca sme si ešte pár viet vymenili cez instagram, ale potom sme sa už jeden druhému vôbec neozvali. Musím povedať, že je to tak ale lepšie. Počas stretnutia som nemal žiadne motýle v bruchu, dokonca som tam necítil vôbec nič. Bral som to ako len také stretnutie sa s kamarátkou po dlhom čase. Nebola tam z mojej strany žiadna príťažlivosť a musím povedať, že ona to brala asi úplne rovnako.
Dokonca som tento rok navštívil jednu pani, ktorá pracuje s energiami. Podľa toho, čo mi hovorila moja mama, tak ku nej chodievajú aj vysoko postavení ľudia, ktorí si od nej pýtajú rady a vyžadujú od nej pomoc. Rozprávali sme sa niečo možno cez hodinku. Najprv sa ma pýtala nejaké otázky, potom mi povedala nejaké veci, ktoré som jej nepovedal a vedela ako ich stále riešim v svojej hlave a ako veľakrát v hlave vybuchnem, že zase neprišla do života nejaká priateľka a stále na to myslím a tlačím na pílu. Potom som sa ku nej postavil chrbtom a za pomoci nejakej veci, ktorú držala v ruke zbavovala moju myseľ negatívneho myslenia. Áno, ja viem, že pre niekoho toto môže vyznieť absurdne, či dokonca komické a neverí na podobné veci, ale ja jednoducho verím, že niektorí ľudia sa narodia s darom, ktorý využívajú na dobré účeli a aby pomohli ľuďom, ktorí to potrebujú.
Dokonca pri nej bola aj mamina kolegyňa a hneď ako vstúpila do dverí, tak jej pani s hrôzou povedala, že to s kým ste sem prišli? Mamina kolegyňa tam vraj stála ako prikovaná a po tele jej začali behať zimomriavky. Pani jej presne opísala osobou s ktorou prišla bez toho, aby ju vôbec poznala a bola to jej kolegyňa z práce, ktorá ju vraj nemala vôbec rada a všetko jej závidela. Pani som sa na to osobne pýtal a vysvetlila mi to nejako tak, že ona ju nevidela ako človeka, ktorý vedľa nej stál, ale skôr ju videla v hlave tú osobu. Aspoň takto si to nejako pamätám.
Takže toto sú moje menšie zážitky za posledného cca polroka. Čo ale ostáva rovnaké, že si stále neviem nájsť zrelý vzťah. Či už na to myslím alebo tomu nechávam voľný priebeh a sústredím sa na iné veci, tak bohužiaľ do môjho života žiadne dievča prísť nechce. Stále však vidím naokolo, že čím je chlap väčší idi.. tým má viacej záujemkýň a normálni chlapi ostávajú sami.

@bbshop Keď už je reč o tých sexuálnych skúsenostiach, davnejsie sme sa bavili s babami, že muži s bohatými skúsenosťami, ktoré nadobudli vďaka jednorazovkam, príležitostnemu sexu a pod., sú pre väčšinu žien ti najhorší milenci, ovládajú veľa technik, ale ten sex je akýsi umelý. Najlepsi milenci sú muži, ktorí uprednostňujú sex vo vzťahu.