Ako prekonať smútok po návrate z výletu?
Ahojte, nebudem uvádzať detaily, ani vek, ani podrobnosti. Sme s priateľom, už niekoľko mesiacov, obaja sme single a nežijeme spolu. Vždy keď sme spolu niekde dlhšie (dovolenka, výlet), je všetko super, rozumieme si, ja som v pohode, on je v pohode, naozaj idylka. Akonáhle prídeme domov a sme od seba, som asi podráždená, frustrovaná, nahnevaná lebo reagujem podráždene a vždy vyvolám vlastne hádku. Po každom príchode z niekade sa nerozprávame pár dní, kvôli mne. Ako keby som to potrebovala celé spracovať, že som zase sama, neviem, netuším. Práve kvôli tomuto správaniu sa blokujem a on nemá nejakú motiváciu to posúvať niekde ďalej, keďže vyvolávam konflikty. Ale ako hovorím, dni spolu sú super a užívame si to veľmi, bez jedinej hádky, smejeme sa, nič nie je problém. Mimo týchto dní je to bojisko. Vyčerpáva to je ho aj mňa. Zažil toto niekto?
S priateľom ste obaja single? Vy asi nemáte ani vykomunikované, čo vlastne ste. Už len ti mi príde zvláštne, nielen tvoje správanie. Čo vlastne chceš?
@anonym_9d8bcb single znamená, že ani jeden z nás nie je zadaný mimo tento vzťah a nevraciame sa domov ku nejakej manželke/manželovi.
@anonym_9d8bcb single znamená, že ani jeden z nás nie je zadaný mimo tento vzťah a nevraciame sa domov ku nejakej manželke/manželovi.
@anonym_autor odkedy single znamená nezadany? 😅
@anonym_autor odkedy single znamená nezadany? 😅
@anonym_c00ed1 ja som oficiálne single, nie som vydatá. Rozlišujem statusy - single, vydatá/ženatý, rozvedený, vdovec, vdova. Všetko dovtedy je single. Ešte je tam medzistatus - zasnúbená, ale to nie som.
Okey, v oficiálnych papieroch by si v kolonke status dala single ale keď sa ta druhý chlap spýta či si single tak povieš áno? 🤣 koľko máš rokov? 100?
Okey, v oficiálnych papieroch by si v kolonke status dala single ale keď sa ta druhý chlap spýta či si single tak povieš áno? 🤣 koľko máš rokov? 100?
@anonym_1d1ac9 o čom je táto debata prosím?
@anonym_c00ed1 ja som oficiálne single, nie som vydatá. Rozlišujem statusy - single, vydatá/ženatý, rozvedený, vdovec, vdova. Všetko dovtedy je single. Ešte je tam medzistatus - zasnúbená, ale to nie som.
Nepatríte k sebe. Chcete obaja niečo iné. Tebe samota nevyhovuje, chcela by si tradičný vzťah. Týmto spôsobom nakoniec budete obaja nespokojní.
Ahoj, ty by si s nim chcela byt a on ti to nenavrhol, alebo z ineho dovodu nezijete spolu? Mam pocit, ze podvedome mu davas za vinu, ze nie je s tebou. A ked sa na niekoho hnevame, castokrat je nase spravanie voci nemu odmerane, hladame zamienku na hadku..... Nemozes sa prestahovat k nemu aspon na nejaky cas? Videli by ste, ci vam to vyhovuje.
Nepatríte k sebe. Chcete obaja niečo iné. Tebe samota nevyhovuje, chcela by si tradičný vzťah. Týmto spôsobom nakoniec budete obaja nespokojní.
@anonym_236223 áno, ja nie som na tento druh vzťahu. Rada by som bola, aby sme veci plánovali spoločne, išli spolu na nákup, na kávu niekde, na prechádzku, alebo len tak pri sebe boli. Toto ma jednoducho frustruje a keď sa vrátim domov, tak mi je na nič.
Rozmýšľam v akých vzťahoch si doteraz bola, keď potrebuješ upresniť, že ani jeden z vás nemá nikoho iného a či si nenesieš tým pádom nejakú traumu z minulosti… lebo pre drvivú väčšinu ľudí je samozrejmosť, že keď má priateľa/priateľku, tak to znamená, že tvoria pár oni dvaja a nie sú len milenci… možno sa to zdá ako chytanie za slovíčka, ale v komunikácii sú aj odtiene dôležité…
@anonym_236223 áno, ja nie som na tento druh vzťahu. Rada by som bola, aby sme veci plánovali spoločne, išli spolu na nákup, na kávu niekde, na prechádzku, alebo len tak pri sebe boli. Toto ma jednoducho frustruje a keď sa vrátim domov, tak mi je na nič.
@anonym_autor aha, teraz čítam tento komentár, vy teda vôbec nerandite, keď ste spolu vo svojom meste a stretávate sa iba na výletoch a dovolenkách?
@anonym_autor aha, teraz čítam tento komentár, vy teda vôbec nerandite, keď ste spolu vo svojom meste a stretávate sa iba na výletoch a dovolenkách?
@anonym_e50b9b nie sme v rovnakom meste, delí nás 350 km. Nie sme spolu ani každý víkend, nejde to.
@anonym_autor Ale to si žiaĺ musíš nájsť niekoho iného. To,že keď ste spolu sa nehádate a pri návrate si nepríjemná je len detinské trucovanie. Mimochodom, máš takú povahu a emočná stabilita ti chýba. Aj keby ste začali spolu žiť, tie hádky a ofuky by prišli .Ty chceš navyše niečo iné ako tvoj partner. Dospelého človeka svojim. trucovaním neovládneš a nepresvedčíš.
@anonym_e50b9b nie sme v rovnakom meste, delí nás 350 km. Nie sme spolu ani každý víkend, nejde to.
@anonym_autor tak toto je dosť dôležitá informácia…z úplne úvodného príspevku to totiž vyznelo akože by si chcela byt spolu 24/7, z ďalších komentárov ako by on s tebou nechcel žiť každodenný život a iba si užívať a v konečnom dôsledku máte vlastne klasicky vzťah na diaľku… ten jednoducho nie je pre každého, nie každý zvláda dobre následné odlúčenie a je to ľudské, ale nie je to dôvod vyvolávať hádky… po pár mesiacoch vzťahu by ste mali mať najružovejsie obdobie a nie raz hore, raz dole… ono, výlety a dovolenky sú super, človek vypne a užíva si… ale v každodennom živote môžete byt obaja úplne iní, keďže sa prejavia povinnosti, zlé dni, nálady a frustrácia omnoho viac ako počas dovolenky…a vy už teraz nefungujute moc dobre… určite treba vážny rozhovor o tom kam smerujete a ak nikam, tak to ukončiť, aby ste nestrácali čas na oboch stranách
@anonym_autor ty nevies komunikovat,a ani vediet nebudes,aj ked budes milovat az po usi.Toto sa nauc hovorit o svojich pocitoch,ako sa citis,preco si taka a on to pochopi a sam ta necha na pokoji,ty to spracujes a ozves sa mu sama.Takto to smeruje len ku koncu,co by bolo asi pre oboch aj najlepsie.Kym sa teda nenaucis komunikovat a nie utekat.
@anonym_autor vzťahy dlhodobo na diaľku väčšinou nevydržia. Ani tie, keď už boli spolu a neskôr je jeden z nich dlhodobo ďaleko (napr. kvôli peniazom či kariére).
Vzťahy na diaľku sú blbosť. Toto by som vzťahom ani nenazvala. Len strácate cas
@doriiis preto hovorím, že som slobodná - singel. Vzťah pre mňa vyzerá úplne inak. Nie som stvorená na tieto víkendové manželstvá.
@doriiis preto hovorím, že som slobodná - singel. Vzťah pre mňa vyzerá úplne inak. Nie som stvorená na tieto víkendové manželstvá.
@anonym_autor ... Nie si single. Chodíš s niekým, len je to taký vzťah, ktorý nikde nevedie. Rozíd sa s ním, buď single a začni žiť v normálnom vzťahu s niekým.
@anonym_autor taketo diskusie nemaju vobec vyznam. Ty nenapises podstatne veci do uvodneho prispevku.... odveci fakt
Single znamená že nie si vo vzťahu, žiadnom ! Si ujasni pojmy najprv. Ak máš priateľa a s niekym chodíš, si zadána a nie single. Bože, ak nechápeš takéto základne pojmy, čo chceš chápať dalej.
Single znamená že nie si vo vzťahu, žiadnom ! Si ujasni pojmy najprv. Ak máš priateľa a s niekym chodíš, si zadána a nie single. Bože, ak nechápeš takéto základne pojmy, čo chceš chápať dalej.
@anonym_ffea96 nie som zadaná. Zadaná pre mňa znamená niečo iné. Toto nie je legitímny vzťah. Je to občasné stretávanie sa a trávenie času.
@anonym_autor kedze si single, mozes si kludne hladat takeho, s ktorym posunies ten vztah do ineho levelu. Su vztahy, ktore vydrzali aj na dialku, ale aspon to smerovalo k tomu, ze ti ludia robia nieco preto, aby zacali byvat spolu.
@anonym_ffea96 nie som zadaná. Zadaná pre mňa znamená niečo iné. Toto nie je legitímny vzťah. Je to občasné stretávanie sa a trávenie času.
@anonym_autor ... To je jedno v podstate vlastne. Budúcnosť to nemá tak, či tak
@anonym_autor tak potom čo sa tu vlastne rieši? vieš, že ti to nevyhovuje, neberieš to vzťah, takže asi ani city nie sú hlboké, oboch vás to vyčerpáva... čo ťa v tom drží? pohodlnosť? strach, že nebudeš mať nikoho už ani len na tie výlety? ešte dnes to vieš ukončiť, keď už to nedávaš... keby môj partner k nášmu vzťahu pristupoval tak, že to vzťah ani nie je, keď sme mali krátke obdobie na diaľku, tiež by som to nemala chuť s ním niekam posúvať...
To mi zavana pasivnou agresiou. Nieco ti vadi a namiesto toho, aby si to komunikovala, spracovala alebo zmenila, vyvolavas hadky. Je to nevyspele a dlhodobo to bavit nebude nikoho. Ake kedze je tvoj ...kamarát.. tiez single, tak asi neriesi a nema ani motivaciu.
A on nechce váš vztah posunúť?Nehovoril ti, žeby s tebou rad zdieľal každodenný zivot?
Lebo to je dosť podstatne a z toho môžeš vycitat ako mu na tebe a vztahu s tebou zalezi
Koľko máte rokov? Či chcete ešte zakladat rodinu, manželstvo?Niekomu vyhovuje taký nevztah, ma aj slobodu a keď ma akurát cas aj vztah
@anonym_autor toto bude asi situantionship
Situationship (po slovensky často „skorovzťah“) je neformálny a nedefinovaný pomer medzi dvoma ľuďmi. Nachádza sa na pomezí medzi priateľstvom, nezáväzným randením a vážnym vzťahom. Zahŕňa fyzickú a často aj emocionálnu blízkosť, ale chýbajú mu jasné pravidlá, exkluzivita či oficiálny záväzok.Hlavné znakyChýba pomenovanie: Vzťah nemá jasný status („nie sme spolu, ale...“).Žiadne istoty: Chýbajú dlhodobé plány a oficiálne záväzky.Nepravidelný kontakt: Stretnutia a komunikácia bývajú chaotické alebo závislé od aktuálnej nálady či času.Skrytá neistota: Jeden z dvojice často tajne dúfa vo vážny vzťah, kým druhý preferuje nezáväznosť.
No a teraz som rada, ze uz mam 50 a kedysi sme to mali jasne zadefinovane a vsetci vedeli, ze Jozo je do Zuzi, ale spolu nechodia, Zuza je do Andreja a Andrej chodi so Simonou 😀

S priateľom ste obaja single? Vy asi nemáte ani vykomunikované, čo vlastne ste. Už len ti mi príde zvláštne, nielen tvoje správanie. Čo vlastne chceš?