Ako prekonať smútok po návrate z výletu?
Ahojte, nebudem uvádzať detaily, ani vek, ani podrobnosti. Sme s priateľom, už niekoľko mesiacov, obaja sme single a nežijeme spolu. Vždy keď sme spolu niekde dlhšie (dovolenka, výlet), je všetko super, rozumieme si, ja som v pohode, on je v pohode, naozaj idylka. Akonáhle prídeme domov a sme od seba, som asi podráždená, frustrovaná, nahnevaná lebo reagujem podráždene a vždy vyvolám vlastne hádku. Po každom príchode z niekade sa nerozprávame pár dní, kvôli mne. Ako keby som to potrebovala celé spracovať, že som zase sama, neviem, netuším. Práve kvôli tomuto správaniu sa blokujem a on nemá nejakú motiváciu to posúvať niekde ďalej, keďže vyvolávam konflikty. Ale ako hovorím, dni spolu sú super a užívame si to veľmi, bez jedinej hádky, smejeme sa, nič nie je problém. Mimo týchto dní je to bojisko. Vyčerpáva to je ho aj mňa. Zažil toto niekto?
@zuzana76 áno, toto je presné pomenovanie tejto situácie medzi nami. A keďže tiež mám za sebou pár vzťahov a dlhodobých vzťahov (10+), tak mám rada veci jasné, a jednoduché. Zuza chodí s Janom. Jožo je s Aničkou, Fero sa zasnúbil s Majkou.
@anonym_autor takže on s tebou vzťah nechce? Hovorili ste spolu o tom, alebo o bývaní kvôli tej diaľke? Alebo sa len tak niekedy stretnete a jemu to stačí? Lebo tebe toto očividne nestačí.
@anonym_autor takže on s tebou vzťah nechce? Hovorili ste spolu o tom, alebo o bývaní kvôli tej diaľke? Alebo sa len tak niekedy stretnete a jemu to stačí? Lebo tebe toto očividne nestačí.
@bielasovicka Toto je jediný možný scénar nasledujúce roky pre nás oboch. Viac info k tomu dávať nebudem, je to súkromné. Ani ja, ani on sa neplánujeme sťahovať a meniť prácu a pôsobenie najbližšie roky.
@zuzana76 áno, toto je presné pomenovanie tejto situácie medzi nami. A keďže tiež mám za sebou pár vzťahov a dlhodobých vzťahov (10+), tak mám rada veci jasné, a jednoduché. Zuza chodí s Janom. Jožo je s Aničkou, Fero sa zasnúbil s Majkou.
@anonym_autor
Tak ale ak on mlčí o vasom vztahu, aj to je odpoved nie?
Zrejme mu to vyhovuje.Mate cca 40-45+ predpokladám a asi už nechce klasicky vztah,takych ľudí poznam i ja, zvlášť v tomto veku, nechcu vztah so spoločným bývaním
V tom prípade si treba hladat frajera ktorý ma rovnaké predstavy ako ty. Keď raz nechce, treba to rešpektovať.
A nie durdit sa a niekoho trestať lebo on je inac nastavený.Nechaj ho takej, ktora chce taký typ vztahu a ty hladaj takeho, čo bude chcieť spolocne byvanie.
Ani jeden z vás nieje cudný len máte ine predstavy
@bielasovicka Toto je jediný možný scénar nasledujúce roky pre nás oboch. Viac info k tomu dávať nebudem, je to súkromné. Ani ja, ani on sa neplánujeme sťahovať a meniť prácu a pôsobenie najbližšie roky.
@anonym_autor Vyrieši sa to samé. Donekonečna ho tvoje úzkosti a nervy baviť nebudú. Teba to nebaví už teraz.
Jednoducho ti nevyhovuje vzťah na diaľku, ani mne by nevyhovoval vzťah kde sme od seba 350km . Cize buď je ten vzťah pre vás na toľko dôležity, že znizite diaľku medzi vami a budete spolu častejšie. Alebo to treba skončiť a poobzerať sa bližšie po novom partnerovi
Toto medzi vami v podstate ani nie je vzťah, a máš pravdu obaja ste de facto single, len sa občas spolu stretnete a strávite spolu pár pekných chvíl. A ty podľa všetkého k nemu cítiš oveľa viac ako priznávas inak by ťa to tak "nezralo"
@anonym_autor tak ja nechapem, naco potom take trápenie. To si neviete obaja nikoho najst co je bližšie? Je vidiet, ze potrebuješ plnohodnotny vzťah. Najbližšie roky sa to nezmení, tak naco to siliť.
@anonym_autor tak ja nechapem, naco potom take trápenie. To si neviete obaja nikoho najst co je bližšie? Je vidiet, ze potrebuješ plnohodnotny vzťah. Najbližšie roky sa to nezmení, tak naco to siliť.
@anonym_7995ef ale však on možno aj niekoho iného má. Keď sa stretávajú len kedy tedy, spoločnú budúcnosť neplánujú.
Take kamaratstvo s vyhodami. Raz za cas sa stretnete, Date vyletik, Postelnu Gymnastik a potom cau na 35o km.to nie je Partnerstvo. A si si ista, ze on nikoho ineho nema? Mali by ste si ujasnit, co obaja chcete.
@doriiis preto hovorím, že som slobodná - singel. Vzťah pre mňa vyzerá úplne inak. Nie som stvorená na tieto víkendové manželstvá.
@anonym_autor tak preco sa s tym chlapom vobec zaoberas? Si nevies urobit poriadok?
Píšeš že meniť nič najbližšie roky nebudete. Buď proste nerob zbytočne dusno alebo to ukonči. Sťahovať sa nemôžete (nechcete) takže najbližšie roky to nebude inak. Ty si buď začneš užívať spoločný čas a rešpektovať celú situáciu ktorú máte alebo to proste nevieš a bude lepšie keď to ukončíš. Tebe a ani jemu určite nerobí dobre takáto napätá situácia, zbytočné dusno pre nič, zmeniť to nemáte ako takže tvoj hnev je zbytočný.
@anonym_autor ale to nie je zdravy vztah, kym jednemu vyhovuje a len sa bavi, druhy by tuzil po niecom vaznejsom, ale sa mu to nedostava. Tienhadky su toho dokazom, chces byt s nim, ale nejde to, lebo “sa neda”, keby ste chceli obaja vzajomne a velmi, tk by ste spolu boli, urobili by sa nejake kompromisy a islo by to. Asi by som ho nechala tak, blokujes miesto pri tebe niekomu inemu, kto ny ta realne chcel.
@anonym_9d8bcb single znamená, že ani jeden z nás nie je zadaný mimo tento vzťah a nevraciame sa domov ku nejakej manželke/manželovi.
@anonym_autor no este to tak, aby ste sa k manzelovi a manzelke vracali 😃 to by som aj chapala tu frustraciu.
@anonym_autor cele je to naopak. Si podrazdena lebo vam je dobre a po prichode domov pride realita ze vlastne ste sa nikam neposunuli a mas priatela ktory nevie byt muzom, chce ta len tam na polovicu a doma chce mat klud. Vztah nepostupuje podla mna stracas s nim cas. Ja som kedysi takto zabila 7 rokov. Dalsi frajer dostal ultimatum po pol. roku spolocne byvanie nebudem zase cakat 100 rokov na niekoho. Vtedy sa frajer zacal vykrucat tak som to ukoncila par dni po dovolenke, nemala som 18 rokov ale uz 32. Po mesiaci sa ozval ze to skusime, ok ved nebolo treba sa hned sobasit len bolo treba sa posuvat. Po roku sme sa vzali a zalozili rodinu. Ak niekoho zaujima ako to dopadlo tak sme rozvedeni lebo to proste stalo cele za prd 😁
Rozmýšľam v akých vzťahoch si doteraz bola, keď potrebuješ upresniť, že ani jeden z vás nemá nikoho iného a či si nenesieš tým pádom nejakú traumu z minulosti… lebo pre drvivú väčšinu ľudí je samozrejmosť, že keď má priateľa/priateľku, tak to znamená, že tvoria pár oni dvaja a nie sú len milenci… možno sa to zdá ako chytanie za slovíčka, ale v komunikácii sú aj odtiene dôležité…
@anonym_e50b9b komentujes tak, aby ten kto zaklada temu sa musel dookola obhajovat a branit. Co to o tebe hovori?
@anonym_autor toto bude asi situantionship
Situationship (po slovensky často „skorovzťah“) je neformálny a nedefinovaný pomer medzi dvoma ľuďmi. Nachádza sa na pomezí medzi priateľstvom, nezáväzným randením a vážnym vzťahom. Zahŕňa fyzickú a často aj emocionálnu blízkosť, ale chýbajú mu jasné pravidlá, exkluzivita či oficiálny záväzok.Hlavné znakyChýba pomenovanie: Vzťah nemá jasný status („nie sme spolu, ale...“).Žiadne istoty: Chýbajú dlhodobé plány a oficiálne záväzky.Nepravidelný kontakt: Stretnutia a komunikácia bývajú chaotické alebo závislé od aktuálnej nálady či času.Skrytá neistota: Jeden z dvojice často tajne dúfa vo vážny vzťah, kým druhý preferuje nezáväznosť.
No a teraz som rada, ze uz mam 50 a kedysi sme to mali jasne zadefinovane a vsetci vedeli, ze Jozo je do Zuzi, ale spolu nechodia, Zuza je do Andreja a Andrej chodi so Simonou 😀
@zuzana76 jemine presne, mam 50 a som rada ze tieto dnesne typy vztahov nemusim riesit. Ze sa ludia stretavaju len kvoli vyletom a sexu a inak si ziju svoj pohodlny zivot. Akurat tie matky lutujem co potom ostanu s detmi ktore sa v tych vztahoch vyskytnu a nadrapuju sa s byvalym o vyzivne a aspon trochu jeho casu pre deti a tym aj pre seba.
@anonym_autor cele je to naopak. Si podrazdena lebo vam je dobre a po prichode domov pride realita ze vlastne ste sa nikam neposunuli a mas priatela ktory nevie byt muzom, chce ta len tam na polovicu a doma chce mat klud. Vztah nepostupuje podla mna stracas s nim cas. Ja som kedysi takto zabila 7 rokov. Dalsi frajer dostal ultimatum po pol. roku spolocne byvanie nebudem zase cakat 100 rokov na niekoho. Vtedy sa frajer zacal vykrucat tak som to ukoncila par dni po dovolenke, nemala som 18 rokov ale uz 32. Po mesiaci sa ozval ze to skusime, ok ved nebolo treba sa hned sobasit len bolo treba sa posuvat. Po roku sme sa vzali a zalozili rodinu. Ak niekoho zaujima ako to dopadlo tak sme rozvedeni lebo to proste stalo cele za prd 😁
@anonym_f49bdc ano, presne z toho je podrazdena lebo pride domov a zase nic, nikam sa neposunuli, je sama (teda ak doma este necakaju deti). A vidim v zivych farbach toho chlapa ako so zatatymi zubami na tej dovolenke vela veci prekusne hlavne preto ze vie ze o par dni sa vrati k svojmu pohodlicku. A ze jemu to presne takto vyhovuje. A preto je aj ta dovolenka taka super, lebo vie ze bude len to pekne a nemusi riesit bezne otravne veci co zena po chlapovi casto chce.
tak ak nie je posun, plan kto sa ku komu prestahuje, aky to ma zmysel? zacinali sme tak s muzom, ale velmi skoro sme mali jasno kde budeme zit a podnikli k tomu kroky
@anonym_f49bdc ano, presne z toho je podrazdena lebo pride domov a zase nic, nikam sa neposunuli, je sama (teda ak doma este necakaju deti). A vidim v zivych farbach toho chlapa ako so zatatymi zubami na tej dovolenke vela veci prekusne hlavne preto ze vie ze o par dni sa vrati k svojmu pohodlicku. A ze jemu to presne takto vyhovuje. A preto je aj ta dovolenka taka super, lebo vie ze bude len to pekne a nemusi riesit bezne otravne veci co zena po chlapovi casto chce.
@citronove_koliesko ano suhlasim, kamarat na dovolenku to ani nie je priatel. Myslim ze takych muzov co sa budu s nou smiat na dovolenke je dost. Treba toho trpaka vratit do obehu.
@anonym_e50b9b nie sme v rovnakom meste, delí nás 350 km. Nie sme spolu ani každý víkend, nejde to.
@anonym_autor a jemu to takto zjavne vyhovuje. Asi na teba nijako netlaci ze podme byvat spolu, mozno by aj vycuval keby si to navrhla ty. A ak to vyhovuje aj tebe tak vsetko OK. Ak nie a chces v tom zatial zostat tak len sa nejako nastavit ze toto mam, toto si uzijem a zvysok nebudem riesit. Lebo ono by sa mohlo stat ze ak by ste boli spolu natrvalo tak uz ani tie dovolenky by neboli take pekne.
Buď sa nasťahujte spoločne a žite normálny partnerský život alebo zostaň single single a vykašli sa na neho keď ti vzťah na diaľku nevyhovuje…
Stavias svoje stastie na niekom inom. Nevies byt v prvom rade stastna sama, len s niekym. Je to nieco ako upír.... a on to zrejme citi a vie. Ja by som sa takeho cloveka zbavila. Prepac. Ale vyries seba, svoj postoj, byt vyrovnaná..... Ked budes stale nahanat svoje stastie iba pritomnostou druheho, odplasis, odradis....
@anonym_e50b9b komentujes tak, aby ten kto zaklada temu sa musel dookola obhajovat a branit. Co to o tebe hovori?
@anonym_699467 obhajovať sa naozaj nemusí, ale ak chce rady k veci, tak je fajn sa vyjadrovať jasne, diskusii naozaj pomôže, keď človek, ktorý nevie o ich situácii nič, nemusí hádať čo tým chcel básnik povedať… nemyslela som to ako útok, ale úprimnú otázku, či si neistotu z odlúčenia nenesie z minulých vzťahov… až neskor bolo upresnené aký je tam vlastne problém a teda som sa hneď v ďalšom komentári opravila
Stojí ti občasný výlet za takéto nervy? To nemáš žiadnych iných známych v okolí?
@anonym_e50b9b nie sme v rovnakom meste, delí nás 350 km. Nie sme spolu ani každý víkend, nejde to.
@anonym_autor Podla mna nedokazes existovat sama so sebou. Proste nedokazes byt sama, co tiez nie je dobre. Clovek by mal vediet byt sam a bez smutku, proste vediet si uzit zivot aj bez partnera. Zrejme si kvoli tomuto na neho strasne naviazana a ked nie si s nim tak vyvadzas ako dieta, ktore pichnu k babke, ale ono tam ist nechce lebo chce byt len s mamou. To nie je ok. Toto je vec, ktoru by si mala v sebe zmenit, lebo ci by si mala frajera 350km alebo len 5km, tak ten problem budes mat vzdy v sebe aj keby lem podvedome, ale bude sa vytlacat na povrch tvojim spravanim. Na tomto urcite popracuj, lebo si odplasis kazdeho chlapa, pokial nebude tak ako by si chcela, udusis ho svojim spravanim a vyvolavanim hadok bezdovodne.
Stojí ti občasný výlet za takéto nervy? To nemáš žiadnych iných známych v okolí?
@januska12323 mám mnoho známych, mám svoje deti, svoju rodinu, svojich priateľov a rovnako tohto človeka, s ktorým sa máme radi a delí nás 350 km.
@anonym_autor Podla mna nedokazes existovat sama so sebou. Proste nedokazes byt sama, co tiez nie je dobre. Clovek by mal vediet byt sam a bez smutku, proste vediet si uzit zivot aj bez partnera. Zrejme si kvoli tomuto na neho strasne naviazana a ked nie si s nim tak vyvadzas ako dieta, ktore pichnu k babke, ale ono tam ist nechce lebo chce byt len s mamou. To nie je ok. Toto je vec, ktoru by si mala v sebe zmenit, lebo ci by si mala frajera 350km alebo len 5km, tak ten problem budes mat vzdy v sebe aj keby lem podvedome, ale bude sa vytlacat na povrch tvojim spravanim. Na tomto urcite popracuj, lebo si odplasis kazdeho chlapa, pokial nebude tak ako by si chcela, udusis ho svojim spravanim a vyvolavanim hadok bezdovodne.
@motylik2559 bola som sama 4 roky. Len ja a moje deti, moja rodina. Predtým som bola v dlhodobom vzťahu. A či som si užívala každý okamih bez môjho ex? Vieš, že ani nie? To, že sme sa rozišli ma mrzelo, lebo som si myslela, že to dopadne inak. Ale to je iná vec. Či nedokážem byť sama so sebou? Keď nie sú doma deti, a som úplne sama, užívam si to najviac na svete.
@anonym_autor Ak sa veci robia stale tak isto, nedaju iny vysledok. Cize ak ani jeden z vas nevie zmenit pracu, byvanie atd., aby ste dokazali byt spolu, tak potom sa vo vasom vztahu neda nic zmenit. Mozno ocakavas viac aktivity z jeho strany, ale ty si rovnako neochotna zmenit svoju situaciu na to, aby si mohla byt s nim. A teda rovnaku moznost mas ovplyvnit to, ci budete spolu ako par. Ak by si (len teoreticky v hlave) dokazala prestahovat sa a hladat si pracu v jeho meste - aky by mal k tomu on postoj, myslis, ze by sa nieco na type vasho vztahu zmenilo? Ak nie, ak tam citis z jeho strany nevolu aj na take riesenie - potom uz vies odpoved.
Ta odpoved je mozno: ty chces vztah, ale hlaldas ho na nespravnom mieste. Tam, kde nevie byt. Mozes. si samej sebe pomoct - s niekym to rozpobrat, preco to mas takto, ako to mas. Pretoze zvacsa, ked su ludia zalubeni, dokazu hory doly prekonat. (Odovedala som, kym si nepisala o tom, ze mas deti. Teraz to uz chapem viac - deti su na prvom mieste u zeny... a ten tvoj napadnik asi nema ku nim vztah...?)
@motylik2559 bola som sama 4 roky. Len ja a moje deti, moja rodina. Predtým som bola v dlhodobom vzťahu. A či som si užívala každý okamih bez môjho ex? Vieš, že ani nie? To, že sme sa rozišli ma mrzelo, lebo som si myslela, že to dopadne inak. Ale to je iná vec. Či nedokážem byť sama so sebou? Keď nie sú doma deti, a som úplne sama, užívam si to najviac na svete.
@anonym_autor Tak potom je asi problem v tom,ze sa na partnera dost upinas. Neberies tak pozvolne. Zrejme mas v sebe, ze by si chcela, aby ste zili spolu a pokym sa to neudeje, tak nenajdes v sebe klud. Lenze v zivote nejde vsetko tak ako by si chcela (zial). Sama si zistila uz z predosleho vztahu, ze nie vzdy vsetko vyjde. Pises,ze si si nevedela bez ex uzivat chvile, ale toto je ta otazka, ze preco? Vies podla mna tak ako si bola nezdravsie zavisla, ci ako to spravne nazvat na ex, tak si teraz na tomto. O to viac ta vnutorne dusi, ze on je tak daleko od teba a nemozes byt s nim, ked si zmyslis. Ktovie ci by spolocne byvanie vyriesilo problem. Teraz len v teoretickej rovine, ale keby ste spolu zili a povedzme by musel odist na mesiac - dva, tak tiez by ta sklucovala ta podvedoma nervozita, keby ste spolu volali? Tiez by si v takomto pripade mala tendenciu vyvolavat hadky, aj ked s vedomim,ze odisiel povedzme na prac.cestu, ale zijete spolu a vrati sa, aj v takomto pripade?
@anonym_autor Tak potom je asi problem v tom,ze sa na partnera dost upinas. Neberies tak pozvolne. Zrejme mas v sebe, ze by si chcela, aby ste zili spolu a pokym sa to neudeje, tak nenajdes v sebe klud. Lenze v zivote nejde vsetko tak ako by si chcela (zial). Sama si zistila uz z predosleho vztahu, ze nie vzdy vsetko vyjde. Pises,ze si si nevedela bez ex uzivat chvile, ale toto je ta otazka, ze preco? Vies podla mna tak ako si bola nezdravsie zavisla, ci ako to spravne nazvat na ex, tak si teraz na tomto. O to viac ta vnutorne dusi, ze on je tak daleko od teba a nemozes byt s nim, ked si zmyslis. Ktovie ci by spolocne byvanie vyriesilo problem. Teraz len v teoretickej rovine, ale keby ste spolu zili a povedzme by musel odist na mesiac - dva, tak tiez by ta sklucovala ta podvedoma nervozita, keby ste spolu volali? Tiez by si v takomto pripade mala tendenciu vyvolavat hadky, aj ked s vedomim,ze odisiel povedzme na prac.cestu, ale zijete spolu a vrati sa, aj v takomto pripade?
@motylik2559 ja chodím na pracovné cesty bežne. Aj ex chodil na pracovné cesty. bežne sme spolu neboli aj niekoľko dní. Kde píšem, že som na ňom bola závislá? Jednoducho ma mrzelo, ako to dopadlo. Ale odišla som ja, lebo som to už ďalej nechcela takto ťahať. Ja práveže neudržiavam vzťahy, kde nevidím budúcnosť a zmysel. A v tomto nevidím budúcnosť a zmysel. Obaja máme svoje rodiny, obaja máme deti, s ktorými chceme tráviť čas, obaja máme svoje práce a biznisy viazané na konkrétne mesto. nejde to.

@anonym_autor toto bude asi situantionship
Situationship (po slovensky často „skorovzťah“) je neformálny a nedefinovaný pomer medzi dvoma ľuďmi. Nachádza sa na pomezí medzi priateľstvom, nezáväzným randením a vážnym vzťahom. Zahŕňa fyzickú a často aj emocionálnu blízkosť, ale chýbajú mu jasné pravidlá, exkluzivita či oficiálny záväzok.Hlavné znakyChýba pomenovanie: Vzťah nemá jasný status („nie sme spolu, ale...“).Žiadne istoty: Chýbajú dlhodobé plány a oficiálne záväzky.Nepravidelný kontakt: Stretnutia a komunikácia bývajú chaotické alebo závislé od aktuálnej nálady či času.Skrytá neistota: Jeden z dvojice často tajne dúfa vo vážny vzťah, kým druhý preferuje nezáväznosť.
No a teraz som rada, ze uz mam 50 a kedysi sme to mali jasne zadefinovane a vsetci vedeli, ze Jozo je do Zuzi, ale spolu nechodia, Zuza je do Andreja a Andrej chodi so Simonou 😀