icon

Ako presvedčiť manžela, aby doma nefajčil?

4. mar 2025

Ahojte, prosím Vás, skúste mi úprimne pomôcť a poradiť, ako by som ešte mohla docieliť, aby môj manžel doma nefajčil elektronickú cigaretu ( s nikotínom ) v bytových priestoroch, ja som silný alergik, mám astmu a som tehotná po IVF. Vec sa má takto,že predtým užíval také tie nikotínové sáčky, ktoré ma nijako neovplyvňovali. Potom si kúpil elektronickú cigaretu a zo začiatku chodil fajčiť na balkón, čo mi nevadilo, lebo sa ma to tiež nijak nedotýkalo. Lenže teraz v zime mu bola na balkóne zima a začal fajčiť v miestnosti na pranie, čo mi veľakrát znemožňuje ísť dať prať veci, všetko je tam nasmradnuté a viackrát som ho prichytila ako fajčí aj v obývačke a ja to potom po celom byte musím dýchať, spôsobuje mi to alergické reakcie, je mi z toho zle, smrdí mi to a bojím sa o zdravie nášho bábätka, keď to musím vydychovať. Môj muž nie je zlý človek, inak by som si ho nevzala, celkovo v živote je obetavý a láskavý, toto je ale jediný problém, ktorý medzi sebou máme. Skúšala som ho poprosiť o to,aby fajčil len na balkóne, povedala som mu aj o mojich zdravotných dôvodoch, no v tom som nepochodila. Má takú vlastnosť,že niekedy je veľmi tvrdohlavý (ale kto z nás je bez chyby?) a vždy, keď mu o tom,že mi to vadí a neželám si to poviem sa urazí, nejako sa ho to dotkne a hnevá sa. Viem, že je to nefér voči mne a nášmu bábätku, viem,že v tomto robí chybu on, ale neviem ako mu dopomôcť k tomu uvedomeniu si,že keďže on je ten fajčiar,tak on sa musí prispôsobiť mne ako nefajčiarke. Nechcem vyvolávať nepríjemné hádky, mám to odskúšané a nevedie to nikam. Mali ste aj vy podobný problém a ako ste ho vyriešili? Ďakujem.

Strana
z4
spenat9
5. mar 2025

Ved mu daj precitat nejake odborne clanky a spytaj sa ho ci chce mat dieta s nizsim intelektom, zakrsle a s dychacimi, pripadne aj onkologickymi ochoreniami nakolko sa on nedokaze kontrolovat a fajci pri tehotnej zene.. ja by som sa s nim tiez za toto nerozchadzala ale povedala by som mu ze len najvacsi odpad je schopny fajcit v pritomnosti tehotnej.. pripadne ak by nepomohlo tak by som sa odstahovala k rodicom a povedala mu ze tam budes aj s dietatom nakolko nechce ohrozovat jeho zdravie a ze pokial nebude fajcit tak vas moze hocikedy navstivit.. velmi rychlo by si to fajcenie rozmyslel.. ono sa s nim nemusis rozist naozaj.. ale povyhrazat sa, urobit cirkus, tichu domacnost.. boze, vsak sprav si s nim poriadok, ja toto tak neznesam ked si ti chlapi myslia ze si mozu robit co chcu a zena sa im boji nieco aj povedat..

xnatalkax
5. mar 2025

Žasnem 😳 samozrejme, každý občas robí chyby.. ale toto nie je, že chyba toto je opakované neempatické, egoistické správanie voči ,,milovanej manželke”. Odpovedz si, keby táto situácia bola opačne, a muž by ta xkrát poprosil aby si to nerobila tak by si to stále robila?? Že láskavý jasné.. nemusíš ho obhajovať.

sova7
5. mar 2025

@spenat9 ak sa takto sprava ten chlap a je tak silne závislý ani by som sa necudovala keby sa aj potesil ze odíde a moze si fajčit spokojne v celom dome. Ale za pokus to stojí. Ak si vyberie cigarety aspoň autorka vie na čom je. Čo asi už vie aj bez pokusu normálnemu chlapovi hádam netreba x krat pripomínať a doprosovat sa aby pri tehotnej nefajčil

dkethe
5. mar 2025

Chces mu pomoct? Kup mu hruby kabat a deku. Tak fajcia v zime vsetci 🤷

Fajcenie je normalne choroba, zavislost, tam aj nesebecky a dobry clovek moze byt bezbranny , nerozumny, ked to potrebuje. Ale teda ako manzelku, tehotnu, a spolubyvajucu musi respektovat, ze vnutri proste nie!!!

hankab
5. mar 2025

@deedol neodignorovala. Ked si precitas moj predosly prispevok, tak zistis, ze som pisala ze autorka sa moze na muza stazovat a vydobit si aby v obyvacke nefajcil.

ahhola
5. mar 2025

Iste ti tu nalozili vrchom, spodom😅ja by som brala tu technicku. Nech si tam cmugoni, vsetci mame nejaku zavislost a onedlho bude teplo, balkon to isti. 👶 To chce klud.

katusik456
5. mar 2025

Tvoj muž robí tu istú chybu niekoľkokrát za deň. To ke rozdiel. Najväčší hnus fajčiť pri tehotnej žene, keby mu na tom záležalo prestane fajčiť, neviem prečo ho takto brániš. Môže reálne niečo spôsobiť tvojmu dieťaťu a teba trápi, že naňho prudšie vyskočíš a on sa urazí 😀 to je komédia. Dokonalého muža máš. Ale zjavne ta aj dosť zmanipuloval, keď ho takto vychvalujes. Rada na záver: pošli ho okamžite von, zober cigaretu, daj mu bundu aby mu nebola zimka na balkón ho vyzen a teatrálne vysmar tu vec cez ktorú fajčí. Alebo počkaj pokiaľ sa narodí dieťa a budete to cuchat dvaja. 👍

marca12
5. mar 2025

Tvoj muz je obycajne lenive hlupe a sebecke hovado. Ved ty ho este obranujes. Keby si moj muz zapalil v byte,ja by som nepoprosila,ale tak by som mu vycistila zaludok,ze viac by nemal odvahu vyfajcievat vnutri. Dobry a laskavy clovek nebude tehotnej fajcit popod nos. Ziadne doprosovanie sa. Treba razne zakrocit a nech sa zduva kolko chce. A dalsia vec,aky clovek fajci vnutri? Co ma IQ hupacieho konika?

bielasovicka
5. mar 2025

Dnes mu už hádam nebola zima na balkóne. Síce neviem kde bývate ale v ba bolo krásne teplo☺️

vikt343
Autor odpoveď zmazal
drnarovinu
9. apr 2025

Ahoj, veľmi ti držím palce – nie je to ľahká situácia a je super, že ju riešiš s chladnou hlavou. Som lekár a tieto veci okolo fajčenia a zdravia doma ma zaujímajú, takže som o tom začal písať blog – bez kecov, jednoducho a narovinu.

Ak chceš konkrétne info o tom, čo všetko sa dostáva do vzduchu aj z elektronickej cigarety, hodil by sa ti možno tento článok – je tam aj video (testovacia verzia):

👉 https://doktornarovinu.sk/co-vsetko-dychas/

Nie je to o strašení, skôr o tom, aby mal človek jasne na stole, čo dýcha on aj ostatní v miestnosti. Držím ti palce, fakt.

– Miloš (doktor narovinu)

Strana
z4