Ako si odvyknúť od nikotínu?
Už 5 rokov bojujem so závislosťou na nikotínových sáčkoch. Máte niekto nejakú radu ako najlepšie si od nikotinu odvyknúť a zbaviť sa závislosti?
@anonym_autor mňa odnaucila rakovina , za ktorú je v najväčšej miere zodpovedný nikotin
to máš ako s inou formou nikotinu - mne pomohli náplaste ... v tých sáčkoch sú vysoké dávky nikotinu, cez náplaste vieš postupne dávky znižovať ... dobré je náplaste zo začiatku kombinovať so žuvačkami alebo sprejmi, pri špičkách ... ale bacha na predávkovanie ...
Moja mamina prestala po dvadsiatich rokoch len tak. Zo dňa na deň. Myslím si, že môže byť motiváciou pre každého ♥
Len tak. Musíš chcieť.
@anonym_autor Ahoj, sice som neuzivala nikotinove sacky, ale fajcila cigarety, uz rok aj pol som cista😄 Zo dna na den bez jedinej cigy a nikotinu v nej. Takze podla mna toto je najlepsia metoda. Samozrejme na kazdeho moze platit nieco ine, ale co poznam fajciarov a skusali,ze postupne obmedzovat, alebo pomocou nikotinovych zuvaciek, naplati a inych tychto marketingovych srand, tak neprestali. Pretoze ta davka nikotinu ci v naplasti, ci v zuvacke ich vzdy stiahla naspät. Taktiez obmedzovanie- z toho mali este väcsi stres, lebo pocit, ze uz mozem len tolko, zajtra uz len tolko...to bolo pre nich este horsie co viem. Tiez mam co- to dost odskusane za tie dlhe roky co som fajcila a jedine co na mna zabralo, prestat zo dna na den bez pomocok a inych hovadin. Akurat som zacala este o nieco viac cvicit aby metabolizmus nezlenivel😄 Neprezierala som sa ziadnymi sladkostami ani som nepotrebovala mat v ustach jedlo nonstop. Zabavit sa dalo aj inak🙂 A celkom k tomu celemu mi dopomohla kniha od Alena Carra - Ako prestat fajcit aj bez pevnej vole. Tato pomohla dost aj kamosovi a ten bol este ovela tuhsi fajciar ako ja a necvicil vobec, proste mu pomohla "len" ta kniha, nefajci uz cca 2 roky, o cca polroka dlhsie ako ja...
@anonym_autor manžel fajčil denne krabičku. Každý týždeň mal o jednu menej. Po polroku neznáša ten zápach
@anonym_autor musíš chcieť a mne pomohol nicorette sprej nic iné co som skusala zo dňa na deň

Čo sú to nikotínové sáčky?