icon

Ako presvedčiť manžela na ďalšie dieťa?

12. apr 2026

Ahojte ako by ste presvedčili svojho muža na ďalšie dieťa ??? Povedzme že mate 2 / 3 deti ale manžel ďalšie dieťa nechce ? Ake argumenty by ste dávali? Ako presvedčiť. Vo mne sa teraz hádajú myšlienky , mať ďalšie dieťa . Mame doma 3 deti no ťahá ma to ešte to jedno. Mame 3 dcéry no ta myšlienka syn zo mňa nikdy nezmizla . Akože vie isto že by som syna chcela , keď niekto zadre dieťa alebo že čo ten syn kedy bude atď radšej poviem 3 je dosť. Ako sa hovori 40 rokov sa pomaličky blíži ale ta túžba tam je ešte. Pozerali sme stare videá našich určite ho to potešilo a ešte povedal keď to je malinke ake to je zlatíčko. Aj na ine cudzie videá na fb či Ig sa zlato pousmeje . Len ako ho namotivovať na vlastné ďalšie ( možno syna )

Strana
z3
anonym_7e4859
14. apr 2026

@anonym_autor toto je tak narocna tematika,kde jeden chce,druhy nie a bavime sa tu o novom zivote,clovieciku.....Vies,ja ti poviem takto.Keby ste bezdetny par a ty chces a on nie,poradim jednoznacne vymenu partnera,pretoze to je situacia,kde ta niekto/partner postavi do zivota,kde ti berie moznost byt matkov a nemat potomka.No ak uz deti mate 2/3 neviem,nejak som to nepochopila ten pocet a on uz nechce,tak by som to nechala taka.Jednak,deti mas/mate,dalsia vec,tolerantnost,si to predstav naopak,ze on chce dalsie a ty nie?co spravis?by ti tu radili,ze ak nebudes mat dalsie,ujde ti za inou ktora mu to dieta da,bolo by to spravne?....odides od neho,ked dalsie nechce?a co?pojdes za inym aj s tymito uz tvojimi detmi,nech spravi dalsie?ja uplne chapem,ten chtic daneho pohlavia,ta krasna predstava,no co ak by aj dalsie bola baba?zas budes tlacit na dalsie?Ved rodicovstvo nie je len o pohlavi,aj ked samozrejme,je pochopitelne,ze tuzime.Tu su tie aspekty ako financie,skolky,skoly,kruzky,aby sa malo kazde dieta rovnako dobre,aby sa to malo z coho uzivit.Do toho prebdene noci a este nevyspati riesit ulohy so starsimi,zabavat ich venovat sa im,travit s nimi cas plnohodnotne popri urevanom babatku.Nehovoriac o roznych chorobach ako brusne virozy,kasle,sople,take lieky,onake lieky,behacky,socialny zivot ziadny,lebo vsetko sa toci kolo deti.Proste nechce,tak nechce,ja by som ho neprehovarala.Este sa moze stat,ze ho zlomis,pride to dieta,vydupes si ho a s tym pridu aj vycitky z jeho strany.Chcela si,staraj sa,si unavena?chcela si a pod a este ako bonus,vycerpany nasraty,bude radsej travit cas mimo domu.My s muzom deti mame a on by aj prijal dalsie,no ja za ziadnu cenu,hoci on mi bol vzdy oporov a naozaj pomahal aj v noci,cez den vkuse.No skratka nie.Uz stacilo plienok,vypiplavaciek,revu,nespavosti,soplikov a pod.Uz clovek chce aj klud a tesi nas,ze konecne mame pokoj aj pre seba a nikto nas netaha,nestipe do noh,nereve,nebudi.Ze uz konecne si porobime aj to svoje,venujeme sa aj konickom,venujeme sa jeden druhemu a je nam vyborne.

maryve
15. apr 2026
@jogy1984

@anonym_autor zdá sa že máš pekný život. Čo nie je samozrejmosť. Musíš mať všetko?

@jogy1984 no jasne, ze ma pekny zivot a iba mamicka pozoruje, ak to vsetko funguje a samo sa urobi. No realita je drsnejsi, narocna, ale ked su na to dvaja s manzelom, da sa to a ked aj deti pomahaju. A preco mamicka nemoze mat vsetko? Ked su moznosti? Vzdy ma niekto menej a niekto viacej, tak to chodi.

jogy1984
15. apr 2026

Všetci sa snažia . Evidentne nemôže mať všetko keď manžel nechce.

autor
15. apr 2026

Pre pána Jana . Nepovedal mi že nechce lebo som sa ho na to ani nepýtala túto tému sme neprebrali dobrých 5 rokov . . Ak by sme do toho šli tak nebude frflať lebo výhradne sa o deti starám ja nakoľko je v práci na turnusoch . Prebdene noci mam výhradne ja .keď byva doma deťom sa venuje teda samozrejme väčšie maju svoj život , kamarátov atď. Učím sa s nimi ja , behám po doktoroch ja , starám sa popri to o domácnosť, chodím do práce.
Takze prosím vas nikto nikoho do toho tlačiť nejde tak uz prestaňte s tym . Jedine čo som chcela bolo ake slová správne použiť. Ak povie nie 3 deti stavia ja to rešpektovať budem . Som vďačná za tie 3 čo mam . A budem si užívať tym pádom život, budovať kariéru, venovať deťom a počkám si na vnúčatá tym pádom.

anonym_45408c
15. apr 2026
@anonym_autor

Pre pána Jana . Nepovedal mi že nechce lebo som sa ho na to ani nepýtala túto tému sme neprebrali dobrých 5 rokov . . Ak by sme do toho šli tak nebude frflať lebo výhradne sa o deti starám ja nakoľko je v práci na turnusoch . Prebdene noci mam výhradne ja .keď byva doma deťom sa venuje teda samozrejme väčšie maju svoj život , kamarátov atď. Učím sa s nimi ja , behám po doktoroch ja , starám sa popri to o domácnosť, chodím do práce.
Takze prosím vas nikto nikoho do toho tlačiť nejde tak uz prestaňte s tym . Jedine čo som chcela bolo ake slová správne použiť. Ak povie nie 3 deti stavia ja to rešpektovať budem . Som vďačná za tie 3 čo mam . A budem si užívať tym pádom život, budovať kariéru, venovať deťom a počkám si na vnúčatá tym pádom.

@anonym_autor a uz si sa s nim o tom rozpravala??

anonym_3573f7
15. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor ale ty stále nechápeš že tu nejde o to, aké správne slová použiť? Buď ďalšie dieťa chce, alebo nechce, alebo je niekde medzi a musíte zvážiť plusy a mínusy a potom padne rozhodnutie. Aké správne slová chceš použiť? Normálne mu povedz, že chceš ďalšie dieťa a že idete prebrať praktickú stránku, či do toho ísť. Ja nechápem aké slová chceš použiť? To ti máme napísať, čo presne sa spýtať manžela? Lebo ak nestačí sa ho to spýtať normálne ale musíme radiť aké slová použiť, aby povedal áno tak to záváňa manipuláciou. Ak som ja tá nechápavá, tak mi to lepšie vysvetli.

anonym_01c807
15. apr 2026
@anonym_9fb670

@anonym_autor vies co, my cakame piate dieta. Prve dve sme nechali do nasho zivota prist, tretie sme zvazovali, prisiel covid a nejak sme si nedali moc pozor. Ale to bolo tak, ze to nebolo z prerusovaneho sexu, ale klasickeho, sledovala som bazalnu teplotu, hlien a podcenila som, ze hlien bol plodny a to o dost skor ako obvykle. A z tohto je tretie dieta. Stvrte bola uz nahoda uplna, ale tiez klasika sex, len ovulacia vplyvom mojho prekonaneho covidu sa poposuvala uplne inak a bola bez priznakov. Aj piate babo je takto. Takze u nas, ked si muz dava pozor, tak sa ozaj nic nestane, ale ja tak poviem, my sme veriaci a otvoreni zivotu, takze sex mame s vedomim, ze ked sa stane, je to vola Bozia a to dieta prijmeme. Mne sa paci tato nasa velka rodina a to ani z daleka nemam taky dom, ze by mali svoju vlastnu izbu a ani hostovsku nemame. Za chvilku budem mat 43 rokov. My sme sa obaja nasli, ocividne sme plodni aj za nasich surodencov 🫣 😅...takze my sme chceli tie 2-3 deti, nakoniec budeme mat 5, mame 2 dievcata a 2 chlapcov, uvidime, co bude toto posledne. Len to, ze moj muz je taky, ze keby som ho mala presviedcat, tak nepochodim. On ked povie nie, je to nie a bodka. Takze v tomto Ti neporadim.

@anonym_9fb670 ahoj @nevenka gratulujem! 😀

ivicatolic
15. apr 2026

@anonym_autor ja na manželovom mieste by som od teba utiekla....👉👉👉

autor
16. apr 2026
@ivicatolic

@anonym_autor ja na manželovom mieste by som od teba utiekla....👉👉👉

@ivicatolic no ver ze môj by utekal od takej ako si ty . Zbytočný komentár .

anonym_84520d
16. apr 2026

nechcete radsej zmenit to ze on je na turnusoch a zijete oddeleny rodinny zivot ? skor by som toto riesila ako dalsie dieta, takyto dlhodoby vztah ci uz manzelsky alebo rodicovsky nie je dobry, preco manzel chodi na turnusy ked ste tak dobre zabezpeceny a aj ty pracujes ?

autor
16. apr 2026

Jooj nie je modrý koník čo bol kedysi pradávna.
Kedysi žena poradila , podporila , povzbudila . Teraz?????? Sama intrigy, faloš, slova ktoré niekedy nemajú vyznam s tym čo dotyčná autorka chce vedieť, nadavanie , odsudzovať to vam ide najlepšie. Najlepšie keď každa diskusia ktorá je vidite medzi prvými komentáre žien ktoré su vo všetkých diskusiách. Najlepšie keď si tu idete vypísať vaše zle dní na ženách ktoré chcu radu . Nič normálne pre slovač. Horšie sa tu spravate ako psy v rómskej osade .
Takže k čomu tu píšete vaše frustrovane komentáre keď vy by ste nežili v tejto domácnosti s mojim manželom, nestarali by ste sa o to dieťa , však vas by to dieťa nebudilo ,.
Ja si diskusiu o budúcom možnom dieťati nechám osobne s manželom ako mu to písať pre tych že či som s nim už o tom rozprávala.

Pekný deň všetkým

autor
16. apr 2026
@anonym_84520d

nechcete radsej zmenit to ze on je na turnusoch a zijete oddeleny rodinny zivot ? skor by som toto riesila ako dalsie dieta, takyto dlhodoby vztah ci uz manzelsky alebo rodicovsky nie je dobry, preco manzel chodi na turnusy ked ste tak dobre zabezpeceny a aj ty pracujes ?

@anonym_84520d aby sme zabezpečili deti . Každé dieťa bude mať od nas dom. A keďže nehnutelnosti su v týchto rokoch omnoho drahšie ako napríklad v roku 2010. Tak nič ine sa neda robiť. Fungujeme takto už pekných par rokov. Ano sme zabezpečený ale nie celu dobu čo sme spolu . Jeden aj druhý sme z chudobných rodín , všetko sme si vybudovali spoločne. A jedine čo vieme že nechceme aby naše deti tak žili ako my a chceme im pomôcť aby začiatok života dospelosti to nemali ťažké.

anonym_84520d
16. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_84520d aby sme zabezpečili deti . Každé dieťa bude mať od nas dom. A keďže nehnutelnosti su v týchto rokoch omnoho drahšie ako napríklad v roku 2010. Tak nič ine sa neda robiť. Fungujeme takto už pekných par rokov. Ano sme zabezpečený ale nie celu dobu čo sme spolu . Jeden aj druhý sme z chudobných rodín , všetko sme si vybudovali spoločne. A jedine čo vieme že nechceme aby naše deti tak žili ako my a chceme im pomôcť aby začiatok života dospelosti to nemali ťažké.

@anonym_autor hmmm co z domu ked nema pritomnost otca

tak ak takto na to hladite potom by som uz urcite nesla do dalsieho dietata a nezvysovala uz aj tak absurdny tlak na neho aby zabezpecoval dom kazdemu dietatu v tomto ohlade tri deti uz su naozaj nadramec (ak im musi zabezpecit dom)

ka ho chapem ze chce cestovat, trochu si uzit aj len vy dvaja ked nie ste spolu, je to uplne pochopitelne

ivicatolic
16. apr 2026
@anonym_ce22fa

@anonym_autor Nikdy by som na takýto dlhodobý záväzok muža nepresviedčala. Malo by to byť slobodné rozhodnutie,ktoré bude na základe toho,že potom túži tiež a cíti sa na to. Prehovárala by som muža možno na novú kuchyňu,či gauč.Nikdy nie na dieťa. Príde mi to dosť primitívne.

@anonym_ce22fa 👍👍👍

kajulna
16. apr 2026
@anonym_autor

Jooj nie je modrý koník čo bol kedysi pradávna.
Kedysi žena poradila , podporila , povzbudila . Teraz?????? Sama intrigy, faloš, slova ktoré niekedy nemajú vyznam s tym čo dotyčná autorka chce vedieť, nadavanie , odsudzovať to vam ide najlepšie. Najlepšie keď každa diskusia ktorá je vidite medzi prvými komentáre žien ktoré su vo všetkých diskusiách. Najlepšie keď si tu idete vypísať vaše zle dní na ženách ktoré chcu radu . Nič normálne pre slovač. Horšie sa tu spravate ako psy v rómskej osade .
Takže k čomu tu píšete vaše frustrovane komentáre keď vy by ste nežili v tejto domácnosti s mojim manželom, nestarali by ste sa o to dieťa , však vas by to dieťa nebudilo ,.
Ja si diskusiu o budúcom možnom dieťati nechám osobne s manželom ako mu to písať pre tych že či som s nim už o tom rozprávala.

Pekný deň všetkým

@anonym_autor ahoj, my sme mali už 3deti vo veku 14, 13 a 11. Túžba po ďalšom bola z mojej strany 2 roky a stále nemizla. Manželovi sa najprv moc do toho nechcelo, že už je kľud dá sq chodiť už kade tade po dovolenkách. Potom sme sa dohodli, že skúsime tomu nechať voľný priebech na vianoce, či sa pošťastí. Ja som malq v robote obrovský stres. Nedarilo sa 6 mesiacov. Potom som dala v robote výpoveď, bolo to neúnosné. Našla som si kľudnú robotu a o mesiac som si našla dve čiarky. Boli sme veľmi šťasní. Náš drobček má rok a všetci ho milujeme najviac na svete. Manžel je tiež šťasný, že sme sa takto rozhodli.

anonym_539d0d
16. apr 2026

Neviem teda, preco by som mala kupovat kazdemu dietatu dom, no ale nemusim rozumiet vsetkemu...

sense
16. apr 2026

Ak máte dobrý vzťah, nemôže byť problém povedať mu o svojich túžba äch tak aby nemal pocit že je do niečoho tlačený. Ale to ide len v prípade plnej dôvery a ak si schopná prijať aj jeho dôvody bez následných výčitiek.

autor
16. apr 2026

S otcom su dosť často. Ano keď človek bol finančné na tom ináč ako teraz tak bol 3 týždne preč a týždeň doma . Ale aktualne je 5 dní preč a týždeň doma budujeme si svoje zázemie . A myslím ze kazdy mame o zabezpečenie dieťaťa do budúcna svoj názor a my vieme ze deťom chceme pomôcť v živote mať svoje vlastné bývanie. Nevidím v tom nič zlé. Aspoň sa nezadlžia banke na 30 rokov aby mali svoje .maju dostatok všetko

autor
16. apr 2026
@sense

Ak máte dobrý vzťah, nemôže byť problém povedať mu o svojich túžba äch tak aby nemal pocit že je do niečoho tlačený. Ale to ide len v prípade plnej dôvery a ak si schopná prijať aj jeho dôvody bez následných výčitiek.

@sense nemam mu dovod vyčítať ak povie nie . Túžba je , no rozhodnutie je aj na ňom. Ja by som chcela ale vždy je o všetkom aby aj on sa rozhodol . Druhe dieta tiež on navrhol skôr i ked dohoda bola iná. A dohodli sme sa tak ako prišla téma 3 dieťa. Túžby su na kade čo, no na to aby to človek pustil z hlavy bude potom treba čas ako človek pusti z hlavy ine veci tak dokážem potom upustiť aj to že ďalšie dieta nebude a ostavame ako 5 člena rodina

tiezjedna
16. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_45408c no taky nejaky scenár sa mňa v hlave už natočil par dni dozadu. Akože ak by povedal že nie doslovne a posledne tak by som mu dačo take povedala že už len taka túžba mi ostane .

Chce konečne cestovať kade tade na viac dní ďalšie dieťa by bol batožtek povedane

@anonym_autor chápem teba, ale aj manžela. Cestovanie so 4 deťmi už nie je taká sranda, rovnako tak prispôsobovať program pre všetkých. Finančná stránka veci je ďalšia vec a nie, nie je pravda to, čo sa tak rado omiela "zvládli sme tri, zvládneme aj štvrté". Každé jedno je zárez do rozpočtu a čím budú väčšie, tým to bude citeľnejšie (sama mám tri, jedno už na VŠ, viem, o čom hovorím🙂). Tým nechcem povedať, že by ste do toho nemali ísť, ale naozaj rozumiem manželovi, že má k tomu triezvy postoj a stojí nohami na zemi. Predpokladám, že hlavným živiteľom rodiny je momentálne on, tak asi cíti aj tú obrovskú zodpovednosť, aj možný prípad "čo keby"... Chlapom sa túžba po dieťati vyvažuje aj týmito vecami, a je to pochopiteľné. Veď skús, možno si dá povedať. Hlavne sa nenamotávaj na to, že to bude chlapec. Túto myšlienku by som úplne vypustila

sense
16. apr 2026
@anonym_autor

@sense nemam mu dovod vyčítať ak povie nie . Túžba je , no rozhodnutie je aj na ňom. Ja by som chcela ale vždy je o všetkom aby aj on sa rozhodol . Druhe dieta tiež on navrhol skôr i ked dohoda bola iná. A dohodli sme sa tak ako prišla téma 3 dieťa. Túžby su na kade čo, no na to aby to človek pustil z hlavy bude potom treba čas ako človek pusti z hlavy ine veci tak dokážem potom upustiť aj to že ďalšie dieta nebude a ostavame ako 5 člena rodina

@anonym_autor tak smelo do toho, podľa toho čo píšeš , štvrté dieťa by ste zvládli bez problémov. V konečnom dôsledku tiež píšeš že si len dávate pozor, tak to môžete nechať na náhodu ak on nie je zásadne proti, a to bez rozhovoru nezistis, ak teda rozhovor na túto tému ešte nebol.

autor
16. apr 2026
@sense

@anonym_autor tak smelo do toho, podľa toho čo píšeš , štvrté dieťa by ste zvládli bez problémov. V konečnom dôsledku tiež píšeš že si len dávate pozor, tak to môžete nechať na náhodu ak on nie je zásadne proti, a to bez rozhovoru nezistis, ak teda rozhovor na túto tému ešte nebol.

@sense nie este nebol . Taketo veci sme riešili zasadne vždy osobne takže písať mu to alebo cez videohovor som to určite nechcela riešiť. Takže táto téma len čaká

autor
16. apr 2026
@tiezjedna

@anonym_autor chápem teba, ale aj manžela. Cestovanie so 4 deťmi už nie je taká sranda, rovnako tak prispôsobovať program pre všetkých. Finančná stránka veci je ďalšia vec a nie, nie je pravda to, čo sa tak rado omiela "zvládli sme tri, zvládneme aj štvrté". Každé jedno je zárez do rozpočtu a čím budú väčšie, tým to bude citeľnejšie (sama mám tri, jedno už na VŠ, viem, o čom hovorím🙂). Tým nechcem povedať, že by ste do toho nemali ísť, ale naozaj rozumiem manželovi, že má k tomu triezvy postoj a stojí nohami na zemi. Predpokladám, že hlavným živiteľom rodiny je momentálne on, tak asi cíti aj tú obrovskú zodpovednosť, aj možný prípad "čo keby"... Chlapom sa túžba po dieťati vyvažuje aj týmito vecami, a je to pochopiteľné. Veď skús, možno si dá povedať. Hlavne sa nenamotávaj na to, že to bude chlapec. Túto myšlienku by som úplne vypustila

@tiezjedna čítala si že sa túto táto téma neprebrala cca cez 5 rokov výhovorky okoliu som povedčine davala ja manžel minimum . Nebolo to vtedy veľký rozhovor keďže sme mali ročne cca dieťa

sense
16. apr 2026
@anonym_autor

@sense nie este nebol . Taketo veci sme riešili zasadne vždy osobne takže písať mu to alebo cez videohovor som to určite nechcela riešiť. Takže táto téma len čaká

@anonym_autor určite osobne. Samozrejme.

tiezjedna
16. apr 2026
@anonym_autor

@tiezjedna čítala si že sa túto táto téma neprebrala cca cez 5 rokov výhovorky okoliu som povedčine davala ja manžel minimum . Nebolo to vtedy veľký rozhovor keďže sme mali ročne cca dieťa

@anonym_autor sorry, ale túto odpoveď som absolútne nepochopila...

anonym_539d0d
16. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_autor Vyhovorky okoliu? Vy ste sa ospravedlnovali cudzim ludom, ze ste nemali ihned dalsie dieta? 😬

Strana
z3