icon

Ako presvedčiť partnera k zmene bývania?

26. jan 2026

Potrebujem poradit ako dalej.
S priateľom sme spolu 5 rokov, ja som nedavno dokoncila vysokú skolu. Priateľ je odo mňa starsi, prdxtym roky pracoval v zahrancii kde zarobil, a postavil dom vo svojej rodnej dedine (pozemok zdedili jeho rodičia po starych rodičoch). Mal dosť našetrené ale splaca hypo, musel si požičať aby to dokončil.
Ja som bola na internate kým som chodila na VŠ, casto sme sa vsak videli, autom to mal ku mne za nejakú hodinu. Po štúdiu som sa vrátila domov k rodičom na nejaký čas, otehotnela som, čo nebolo úplne nečakane a nezelane. Rodičia sa potešili a ponúkli mi ze mozem ostat dokedy chcem. Priatel je tiez rad lebo dieťa chcel, ale az Ked dokoncim školu. Problém nastal ked rpisoa rec na spolocne byvanie. Priateľ ma ten dom, ale je v podstate na konci dediny kde si nemám šancu nájsť prácu, a chce aby som tam isla bývať s ním. On tam síce nebyva zatiaľ, neďaleko ziju jeho rodicia, tak je skôr pri nich - pomaha okolo domu a nemusí varit. Navrhla som aby sme si aspon prenajali byt v meste ktoré je v strede medzi jeho a mojimi rodicmi, nech to je fer, ale to nechce lebo by musel dlhšie dochadzat do práce a platiť najom. Nechcem byt pri rodičoch potom keď sa narodí maly, ale nechcem ani byvat v tom dome. Cim ho presvedčiť aby sme si nasli aspoň nejaky maly byt dočasne? Alebo ostať radsej pri rodičoch v ich byte? Mám pocit že neexistuje žiadne normálne riešenie.

Strana
z14
strelkyna1
28. jan 2026

Mozes trucovat a skoncit ako slobodna matka v byte u rodicov alebo dat vztahu s otcom svojho dietata aspon sancu (i ked to vidim tak na 30% max pri Vas dvoch). Ja by som dala tomu vztahu sancu, to si dlzna svojmu dietatu. K rodicom sa mozes vratit aj po par mesiacoch.
Za uspory a kocikovne si mozes kupit jazdenku, spravit vodicak a modlit sa, nech Ti posluzi aspon do konca rodicovskej a mozno o rocik dlhsie. Ked prides kazdy mesiac na par dni k rodicom a posediet s kamoskami na kave, tak aj muz si oddychne od placuceho dietata aj Ty budes mat dost socialneho kontaktu. Na viac ako par dni na kave Ti aj tak z materskej neostane. A mozno sa Ti taky zivot zapaci, kopec miesta v dome, velka zahrada, sukromie. A ked budes chciet spolocnost, tak nasadnes do auta a ide sa.
A byt muzom tiez by som nepredavala dom, na ktorom som dlhe roky pracoval kvoli niekomu, kto nie je ochotny ani to skusit a s ktorym ktovie, ci budeme spolu o mesiac. Ved ked Vam to bude klapat, tak ho lahsie presvedcis na predaj po roku, dvoch spolocneho zivota a budete citit, ze spolu chcete prezit zivot, len to miesto nie je spravne.

anonym_615842
29. jan 2026

este stale nevieme od autorky v akej diere je ten dom ...len ze pol hodka autom do mesta

tilly
29. jan 2026

Krásnych 14 strán krmime trolla 🙊🤣

anonym_627166
29. jan 2026
@tilly

Krásnych 14 strán krmime trolla 🙊🤣

@tilly Ale celkom ma to bavilo😁

tilly
29. jan 2026
@anonym_627166

@tilly Ale celkom ma to bavilo😁

@anonym_627166 asi nás všetky, keďže to ťaháme 14 strán. No, sme matky, máme potrebu vychovávať 😂

zuzana76
29. jan 2026
@tilly

@anonym_627166 asi nás všetky, keďže to ťaháme 14 strán. No, sme matky, máme potrebu vychovávať 😂

@tilly nemyslim si, ze toto je troll, ved kolko nevyzretych jedincov si urobi deti bez akychkolvek zaruk, bez rozmyslania. Ved kolko parov sa rozide takmer hned po narodemi dietata alebo ked su deti male. Nie je ti vzdy vina mezrelosti, ale casto ludia prijmu takytonzavatok bez toho, aby vedeli domcoho idu a co to bude obnasat. Aj manzelstvo aj rodicovstvo. A to su veci co sa nedaju vysvetlit, naucit, k tomu potrebuje clovek aj kusok kritickeho myslenia, peedvidavosti a aj sikovnosti, aby si vybral dobre partnera. A aj vtedy sa moze este stat nejake nestastie, ci negativne prekvapenie. Ako casto tu vidime utcot na zeny, co si vyberu oarhnera s rozumom, hned su za zlatokopky a neviem co este a pritom takto by to malo byt. Tie ruzove okuliare totiz spadnu pri prvej vaznejsej hadke.

Strana
z14