Ako presvedčiť sestru, aby nezmenila kariéru?
Ahojte, celá rodina rieši dilemu ako vyhovoriť sestre zmenu povolania.
Jej manžel je architekt, ona právnička. Je už celkom zabehnutá a má peknú kariéru, špecializuje sa na rodinné právo. Vzala do hlavy, že čo si roky budovala odhodí a ide študovať pedagogiku. Chce učiť buď v MŠ alebo ZŠ prvý stupeň. Chápeme ju v zmysle, že aj na rodinné právo sa zamerala kvôli deťom. Vždy mala pocit, že má povinnosť chrániť a starať sa o malé deti. No môže robiť dobrovoľníctvo alebo vo voľnom čase pomáhať niekomu s dieťaťom, nemusí kvôli kompletne zmeniť dobrú prácu a život. V poslednej dobe sa aj celkom zmenila, doteraz kľudne išla do konfliktov, bola silná povaha. Teraz je dosť citlivá a zmäkčená. Argumentuje tým, že chce deťom ukázať, že sú v bezpečí a milovaní a nie sú sami aj keď nie je tam mama / otec (mala prípady kedy deti boli odobratí z rodiny, podľa mňa to malo dosť vplyv na ňu).
Autorka, a ty mas ake zamestnanie??
Tak ak aj ona tebe kecá do toho čo máš/nemáš v živote robiť, tak to chápem, v opačnom prípade nerozumiem prečo sa do toho staráte. Jej život, jej rozhodnutie, jej poslanie.
Kým vystupuje sú to minimálne tri roky,za ten čas určite nebude sedieť doma,ale ďalej pracovať.Bude mať prax v školstve,a sama zistí,či sa chce tým smerom uberať.A to,že podľa teba nemala nikdy vzťah k pedagogické,nerieš,vzťah k deťom má a možno situácie,ktoré zažila ju vedú práve tým smerom .Je blbosť,že sa jej do toho vôbec staráte Ani vás nenapadlo,že právo ju už vôbec nemusí napĺňať,práve naopak?Človek sa mení a vyvíja celý život Veľa ľudí mení svoje zameranie.A aj keby sa rozhodla,že sa vzdá práva,odsťahuje sa na samotu a bude pestovať bylinky,je to jej cesta a jej vyber.
obdivujem sestru, že teba a celú rodinu neposlala už dávno kadeľahšie
Držím palce sestre, nech nájde čo ju napĺňa a zbaví sa gule na nohe (svojej divnej rodiny).
Tiez si myslim, ze by ste to mali nechat na nu, ak sa jej to nebude pacit, vzdy sa moze vratit k tomu co robila.

Som inzinierka a dorabam si pedagogiku aby som mohla ucit deti v ms a v skd. Pochopila som neskoro (ale pochopila), ze vyber strednej (obchodna akademia) aj vs (manazment) ma vobec nenaplnal, nebavi a az pri svojich 3 detoch som pochopila, ze som sa mala uberať tymto smerom. Zacala som pisat detsku literaturu, uz mesiac pracujem v ms a vcera mi jedno dievcatko povedalo, citujem: "lubim ta pani ucitelka"...a presne to je ten dovod preco to tak citim, ze chcem byt s detmi. To musis citit ❤️ velmi zvazujem aj studium specialnej pedagogiky a to mam v juni 37 r
Plne chapem tvoju sestru a ak ju mas rada a zalezi ti na nej, podpor ju