Ako reagovať, keď manžel ignoruje potreby rodiny?
Ahojte
Ako by ste reagovali na mojom mieste? Muž pracuje mimo SK chodi domov na víkendy a sem tam 1popoludnie cez týždeň...ma normálnu 8h prácu, co znamená, ze po práci ide do posilky (celorocne), v lete na bike, s kamošom na pivo...ked príde domov, "oddychuje" (je vraj unavený po práci, prip.po ceste)..to isté cez víkend.. jediná jeho úloha doma je vyniesť odpadky a venčiť psa..inak doma neurobí takmer nič (pokiaľ nieco nebuchne)..lebo domácnosť je starost ženy...ja teda nakupujem, varím, upratujem a riešim dieta celorocne, keďže on je málokedy doma..pocas leta si robi takmer kazdy vikend (podla pocasia) vylety s kamosmi na bike, pricom ide zvacsa o vylety oba vikendove dni, doobeda si oddychne, naje sa a vyraza...vracia sa okolo 21,00h....co sa týka financií, platí hypo a energie, ja platím stravu, ked malej niečo treba do skoly, oblecenie a vsetko co cez týždeň vyvstane ked nie je doma..príjem ma cca o 1/3 vyssi ako ja (možno aj viac)....strava a tieto výdavky vyjdu cca 1:1 k hypo vrátane energií...ak sa pokazí napr TV, plati ju on, ak treba nieco do bytu (textil, dekoracie, nabytok atd..kupujem len ja - lebo podla neho nic nepotrebujeme)....dovolenky ideme na polovicu...strasne som z toho v poslednej dobe na nervy, lebo vôbec nebýva doma, ak je, tak oddychuje a potom si urobí vlastný program..a tak mu to vyčítam, ze ja som vždy len doma alebo v robote, vlacim sa s nákupmi, on ked príde domov sadne za stol a čaká co naložím, vôbec mu nevadí, ze ja som predtým 5min dozadu tiez došla z prace a mam dosť...ešte aj po jedle vodu na pitie si vyžiada (nepostaví sa a nezoberie si)..no mňa sa nikdy neopyta ci som uz jedla, ci nieco nechcem/nepotrebujem...
Dcéru sem tam zoberie do obchodov a nakupi jej co si ona želá.. aby bol chrumkavy (jej to zatial úplne vyhovuje - ma 11)....ked som nasrata a vycitam mu toto fungovanie, tak ma bud vysmeje alebo úplne odignoruje a detto potom ide s kamošmi von atd..proste žiadne uznanie,.snaha nieco zmeniť ap..iba pocka kedy ma to prejde...zúfalá som z tohto celého nastavenia, života a z toho ze vlastne on si nikdy neuzná ze to nie je voči mne fer a ze sa nechova správne.. vraj počúvam od kolegyn aki geniálni chlapi existujú, prip. ze aj moje kamošky takto vycitaju chlapom, tak to robím aj ja...
Povedzte mi co robit, nebaví ma to ...odsťahovať sa nemôžem.. ale takto ďalej žiť uz nechcem
I
Ja by som sa už dávno rozviedla a už vôbec by som toto dcére nepodsúvala, že je normálne žiť takýto život, kde matka je zodratá, nešťastná a robí slúžku, kým otec si žije slobodný a šťastný život. Už len kvôli nej, aby si v budúcnosti nenašla rovnakeho chuja, by som odišla. Tu sa ani netreba báť, že by chcel striedavku, on jednoducho po tomto netúži a určite sa nestane vzorným oteckom, ktorý bude variť, prať, nakupovať, učiť sa, starať sa o dieťa počas choroby. A ja neverím, že takyto človek, nemá v zahraničí ďalší život, keďže evidentne mu na autorke absolútne nezaleží.
@cacianka napísala sa to veľmi dobre, presne, nedať na sebe poznať, že to bude ťažké.
Bude, ale iba na nejaký čas.
Alebo po B: do konca života
@2691 ja už som stará škebla, ale mne by toto chlap nerobil. teda ja jemu nie. ved si henten žije ako v penzióne, má status že má ženu, dieťa, a nikto netuší aký je to dilino.
ženu má za slúžku, ktorá mu robí servis 24/7, to je jedno že je pár dní preč.
ale je to chyba aj autorky, že si nechá na hrbe aj drevo štiepať, lebo dilinovi navarí, pred papuľu predloží, aj vodičku podá. jej nič nevraví rovnováha, emancipácia, sebahodnota, hrdosť ? aký vzor dáva tomu diavčaťu preboha ?! postupne by som jej vysvetlila ako to chodí a pripravila na situáciu, že sa manželstvo skončí a rodina v takomto stave nie je akceptovateľná. lebo toto rodina nie je ani náhodou, to je len divadlo, fraška a pokus o trápne predstavenie. to je zneužívanie, manipulácia, a smutné je že to trpí žena. aj dieťa.
Ty čo si jeho služka? Však ho nechaj. Nenakúp, nenavar, neper mu však nech sa stará sám keď sa nevie správať.
Ja osobne by som sa rozviedla a začala žiť nový život. Bude ti platiť výživné, vyplatí ťa z bytu takže si úplne komfortne budeš vedieť zariadiť veci aj keď budeš sama.
@cacianka toto som mu povedala, ze sa rozideme a v byte ostávam ja s malou..tak na to mi povedal, ze on mi byt určite nenecha a odtiaľ neodíde.. a ked sa mi nepáči mam zobrat malú a mozem ist
@anonym_autor Máš zobrať malú a môžeš ísť?😱🫣 Tak on ani o dcéru nestojí. Tvár sa, že pri rozvode budeš žiadať striedavú starostlivosť (aj keď v skutočnosti nie). Toto je otec roka!
@anonym_autor Máš zobrať malú a môžeš ísť?😱🫣 Tak on ani o dcéru nestojí. Tvár sa, že pri rozvode budeš žiadať striedavú starostlivosť (aj keď v skutočnosti nie). Toto je otec roka!
@lilinka76 striedavku by on nechcel..rozvadzal sa mu brat, ktorí bojoval o striedavku a viem, ze ho môj muz vtedy odhovaral, nech to nerobi ved len posle peniaze a ma svoj pokoj a ak bude chcieť nyt s detmi tak raz za čas si ich vezme🤮
@lilinka76 striedavku by on nechcel..rozvadzal sa mu brat, ktorí bojoval o striedavku a viem, ze ho môj muz vtedy odhovaral, nech to nerobi ved len posle peniaze a ma svoj pokoj a ak bude chcieť nyt s detmi tak raz za čas si ich vezme🤮
@anonym_autor veď práve preto, aby si ho vystrašila. On ju isto chcieť nebude, keď Ti vravel, že zober malú a choď. Tým ho dobre naserieš, povedz mu, že po 11 rokoch je najvyšší čas, aby ukázal otcovské zručnosti. (Ja by som to dieťaťu tiež neurobila, ale pánka treba vystrašiť)
Ježiš to je chuj. Neváhala by som ani sekundu. V tomto momente by som sa začala cíti ako slobodná matka. Vo všetkých aspektoch. Nebavila kufre lebo on je aj tak furt v prdeli ale začala výrazne riešiť budúcnosť.
Skus sa popýtať nejakého právnika kvôli financiám v buducnosti. Setri dievca ale rozumne a nie na ucte
@anonym_autor to je spolubývajúci a nie manžel...
@anonym_autor to je spolubývajúci a nie manžel...
@anonym_5e9345 ani to, so spolubývajúcimi sa aspoň striedaš pri upratovaní bytu, my sme si aj varili navzájom 😀
Véd ho neobskakuj..
🌧 Mačo - Pako sa nezmení. Egocentrik, narcis...
"Nebaví ťa TO, ďalej už takto žiť nechceš." Si ale jediná, kto môže situáciu zmeniť. Odchod je zrejme jediným riešením. Sultán nebude riešiť tvoje malicherné pripomienky neposlušnej hysterky. Hádam od neho nechceš, aby ti obetoval svoj voľný čas, ktorý má vyhradený na relax? Aby niečo robil pre teba, keď si úspešne vychoval otrokyňu, ktorá za neho všetko potiahne. Pre objektivitu - pre rodinu niečo predsa len robí - aspoň materiálne. Ide skôr o jeho sebectvo, ... on si rozumie - má sa rád, hýčka sa..., ide o jeho nadradený, neústretový postoj k tebe, tvojím potrebám, tvojím pripomienkam, tvojím oprávneným požiadavkám. Emocionálny invalid - tvoje potreby vo svojej "veľkosti" podceňuje, ignoruje alebo zosmiešňuje, aby ušetril svoju vlastnú energiu a kapacitu pre seba. Slúžiš mu, obskakuješ ho, ťaháš ako hovädo ... Energetický upír - vysáva z teba energiu a ty mu to dovolíš.
Natíska sa otázka, načo ty toto toľké roky potrebuješ?
Kde je úcta k sebe samej, kde je ženská hrdosť? Vieš, že to už lepšie nebude ... Na čo vlastne čakáš?
🌧 Mačo - Pako sa nezmení. Egocentrik, narcis...
"Nebaví ťa TO, ďalej už takto žiť nechceš." Si ale jediná, kto môže situáciu zmeniť. Odchod je zrejme jediným riešením. Sultán nebude riešiť tvoje malicherné pripomienky neposlušnej hysterky. Hádam od neho nechceš, aby ti obetoval svoj voľný čas, ktorý má vyhradený na relax? Aby niečo robil pre teba, keď si úspešne vychoval otrokyňu, ktorá za neho všetko potiahne. Pre objektivitu - pre rodinu niečo predsa len robí - aspoň materiálne. Ide skôr o jeho sebectvo, ... on si rozumie - má sa rád, hýčka sa..., ide o jeho nadradený, neústretový postoj k tebe, tvojím potrebám, tvojím pripomienkam, tvojím oprávneným požiadavkám. Emocionálny invalid - tvoje potreby vo svojej "veľkosti" podceňuje, ignoruje alebo zosmiešňuje, aby ušetril svoju vlastnú energiu a kapacitu pre seba. Slúžiš mu, obskakuješ ho, ťaháš ako hovädo ... Energetický upír - vysáva z teba energiu a ty mu to dovolíš.
Natíska sa otázka, načo ty toto toľké roky potrebuješ?
Kde je úcta k sebe samej, kde je ženská hrdosť? Vieš, že to už lepšie nebude ... Na čo vlastne čakáš?
@amazonka13 S tym materialnym zabezpecim mas pravdu tak na polovicu- plati sice hypo, no ale najom/hypo by musel platit, aj keby bol sam. Takze az tak sa zase nepretrhne s tymi financiami🙂
@mirka414 toho sa bojím, ze si ju bude kupovať (vlastne si ju kupuje stale)... co mama nedovolí, otec ano
@anonym_autor tak potom sa ,,teš,, a nechaj to na karmu ..aj môj ex taký bol 😪mňa z domu vyhodil ,lebo si myslel ,že dcéra bude pri ňom navždy a teraz ?? Dcéra mu nič neplatí a ešte veselo si používa jeho kartu z účtu a on sa boji jej čo i len niečo povedať ..
@anonym_autor ako si si zariadila, tak mas. Nič iné sa k tomuto nedá povedať. Typicky debil, ktorý si v podstate žije svojim životom mimo i doma.
A čo si robila viac ako 11 rokov, čo si s týmto mužom? Za ten čas by som mala našetrené aspoň na ročný podnájom, keď už nič a žiadne také, že nemám kam ísť a nemám financie. Ty si mu dala taký život, takže z časti je veľká vina na tvojich pleciach. A za toľko rokov si si nenašla kamošky, známych a ani nikoho blízkeho? Zaujímavý život.
@anonym_655d31 nasetrene ma tak akurát on. Možno ma v zahraničí aj inu
@anonym_autor vychcaní sú obaja.... čo na to svokrovci?
@2691 ja už som stará škebla, ale mne by toto chlap nerobil. teda ja jemu nie. ved si henten žije ako v penzióne, má status že má ženu, dieťa, a nikto netuší aký je to dilino.
ženu má za slúžku, ktorá mu robí servis 24/7, to je jedno že je pár dní preč.
ale je to chyba aj autorky, že si nechá na hrbe aj drevo štiepať, lebo dilinovi navarí, pred papuľu predloží, aj vodičku podá. jej nič nevraví rovnováha, emancipácia, sebahodnota, hrdosť ? aký vzor dáva tomu diavčaťu preboha ?! postupne by som jej vysvetlila ako to chodí a pripravila na situáciu, že sa manželstvo skončí a rodina v takomto stave nie je akceptovateľná. lebo toto rodina nie je ani náhodou, to je len divadlo, fraška a pokus o trápne predstavenie. to je zneužívanie, manipulácia, a smutné je že to trpí žena. aj dieťa.
@cacianka ešte je otázka, že ako si chlapec asi žije v zahraničí.....
@anonym_autor začni tým pohárom, nepodaj, rovno ho oblej
Ľudia si do teba dovolia iba toľko, koľko im dovoliš ty
Uvažovala by som nad rozvodom
@anonym_autor skús zavolať striedavo kamošom tvojho muža, nech ti dajú k telefónu manžela, že sa mu nedá zavolať, možno budeš prekvapená, že kamoši sú doma, len tvoj manžel "bicykluje" 😏.
@anonym_autor akože no čo najprv som chcela napisať poriadne sa porozprávať zjavne nefunguje resp skús to milo bez výčitiek a kriku presne ako sa cítiš, no máš to na hovno, trebalo si určit hra ice a fungovanie na začiatku..máte blízko starých rodičov, keď už samusíte deliť tak potom tie výdavky nie sú fér, ak nemá malú kto strážiť a je neochotný pri nej byť, nech Ti zaplatí opatrovateľku aby si si aj ty oddýchla..vybavené, a tú vodu? Vážne mu ju takto podáš pri tom všetkom ako reaguje? Potom si za to z veľkej časti možeš aj sama..nabudúce si sadni, a povedz som unavená podáš nám obom prosím..keď nie vezmi iba sebe a nech si vezme sám..ach jaj 🙈
Najvyssi cas to ukoncit. Robis sluzku, ukazujes dcere nezdravy partnersky vztah, teba to vnutorne nici.... aj tak sa na neho nemozes v nicom spolahnut.
Nema ta rad, milujuci muz toto nerobi. Si si ista, ze je na vylete? Ten si to zariadil uz aj v spalni inde. Neukazuj toto dcere, ze je normalne, pokazis aj jej zivot. Nepaci sa mi, ze plati hypoteku, aby pri pripadnom sude nebol s tym problem, ze jeho prijmy isli na hypo a v nepomere by si stratila viac. Sikovny pravnik mu s tym vie pomoct. Zatial co tvoje peniaze sa stracaju v beznej spotrebe. Ono to bezpodielove vlastnictvo nikdy celkom nie je bezpodielove, pokial ste kupovali byt spolu. Ja by som mu urcite byt nenechavala. Ak sa teraz od neho oslobodis, do dvoch rokov si v pohode a mas cely zivot pred sebou. Good luck.
Nema ta rad, milujuci muz toto nerobi. Si si ista, ze je na vylete? Ten si to zariadil uz aj v spalni inde. Neukazuj toto dcere, ze je normalne, pokazis aj jej zivot. Nepaci sa mi, ze plati hypoteku, aby pri pripadnom sude nebol s tym problem, ze jeho prijmy isli na hypo a v nepomere by si stratila viac. Sikovny pravnik mu s tym vie pomoct. Zatial co tvoje peniaze sa stracaju v beznej spotrebe. Ono to bezpodielove vlastnictvo nikdy celkom nie je bezpodielove, pokial ste kupovali byt spolu. Ja by som mu urcite byt nenechavala. Ak sa teraz od neho oslobodis, do dvoch rokov si v pohode a mas cely zivot pred sebou. Good luck.
@lenusiatko To jedno, su manzelia. Takze sa to berie tak, ze to platia spolu. Aj ked je to z jeho uctu platene.
@lenusiatko byt sme kupovali spolu...hypo je na moje meno..keďže on robí v zahraničí, jemu hypo žiadna banka nechcela dať..čiže išlo to na mňa s tým, že je ako spoludlžník..posiela peniaze na môj účet a z neho sa tá hypo stiahne..samozrejme do textu dá prezieravo "platba hypo"...asi by som si mala začať odkladať účty za veci čo nakupujem, aj keď mám všetko aj cez bankové výpisy..povedala som mu, že budem platiť polovicu hypo a energií, nech to mám načisto a nemusím s ním nič riešiť..ale povedal, že v žiadnom prípade, že on každý mesiac tie peniaze pošle na môj účet a hotovo...neviem ako sa s týmto vysporiadať tak,aby nakoniec ešte aj tieto platby nepoužil proti mne..nehovoriac o tom, že ja som dostala pred kúpou väčší obnos peňazí od rodičov "na byt", z ktorých sme vlastne vyplatili zvyšnú časť hodnoty nehnuteľnosti..ale nedali sme to nikde na papier, čiže nemám k tomu nič - max výpis z účtu mojich rodičov...a on teda tvrdí, že to neexistuje a nemám na nič nárok (už sme boli pár rokov vtedy manželia, keď sme byt kupovali)
@lenusiatko čo sa týka inej ženy..v tomto nemám pochybnosti, že by nejakú mal..jednak, ktorá by ho chcela..na druhej strane, kedykoľvek mu zavolám na kameru, vždy zdvihne (je buď na byte, na biku, v tej posilke a tak)...na druhú stranu, ak by ho nejaká chcela..jednoduchšie by sa to všetko vyriešilo, nech si ho bere...ešte ho pobalím a držím jej palce...ale nemyslím si teda, že by niekoho mal..ani doma keď je (s nikým nepíše, nevolá...on je skôr inak prepnutý, že rieši kamošov, bicykle a tak).
Takyto “pan” sa nemal stat nikdy manzelom a otcom 🤷♀️ Alebo si si ho mala “upratat” este pred tym nez ste sa vzali a urobila si si s nim dieta. Po 11+ rokoch sa nezmeni, vobec ta nebude brat vazne, takze sa bud rozved a odid, alebo zi dalej toto “prezivanie” co zijes.
@anonym_autor necitala som komenty,takze neviem kam to az dospelo....Ja si prechadzam niecim podobnym.Moj muz bol moja zivotna laska,po vela sklamaniach.Take moje svetielko.Bol aktivny,plny energie,velmi dobry clovek,empaticky voci ludom,zvieratkam.Sebestacny,on si opral,uvaril,ozehlil,proste chlap,ktory aj keby je sam,nestrati sa.Nebol to nejaky trulko,co potrebuje mamu,alebo zenu,aby mu varila,prala,upratovala.Zacali sme spolu zit,on este aj okna umyval,len tak,lebo sa mu chcelo.Vzali sme sa,prislo tehotenstvo,staral sa o mna,ako o kralovnu.Narodil sa nam syn,ja som nepoznala unavu.Striedali sme sa,akonahle vedel,ze som do rana nespala,vzal maleho a nechal ma spat cez den.Prebalil,prezliekol,proste normalne sme si zili.Neskor prislo druhe dieta,kupa domu,ktory on vybral,chcel ho budovat a zo zaciatku aj budoval.No postupom casu,nic.Podrazdeni,zurivy,vecne na mobile,na tv.Stale sa vyhovaral,aky je vycerpany.Pritom prvy siel spat,posledny vstaval.Ja som chodila spat o pol noci s babom a od 1 rano do 4 hore s nim.Pred 5 rano babo zaspalo,ja tiez a o 7 budik a musela som fungovat.Panko spal do 12.Tam uz som pocitovala,ze toto nie je ono.Ale stale som to nejako obranne brala,ze asi je toho na neho moc,Dom,nova praca,uplakane dietatko,ja nestastna,unavena,do toho starsie dieta....Uz presliel nejaky ten rok a je to o tom istom.Dom chatra,lebo on je stale unaveny.Dodnes nie su hotove izby,nie je vymalovane,nemame listy na parketach.jeho dni su o tom,ze vstane,da sprchu,zapali si s kavickov a ide do prace.Pride z prace (robi 8 hod baristu,keby ma tu chcel niekto dat dole,ze ma tazku pracu)neda ani len sprchu,len lahne pred tv a koniec.Ja denne riesim ranajky pre deti,vylozit/nalozit mycku,vyniest smeti,upratat,chystat obed,opat mycka,pracka,vyvesat,venovat sa detom,riesit platby,zahradu,dom.On len spi,alebo robi.Nic ine.Vela krat som sa snazila s nim komunikovat,ze nie som stastna,ze som otrok,ze takyto zivot ma mebavi.Ze ak ho nieco trapi,nech mi povie,ved som tu,som jeho zena.Nie,mna nic netrapi.Ak ma volno,chodi ako mrtvola,na deti zuri,slova nepovie,spravi si ranajky,naje sa a lahne si a do vecera lezi.Krici po detoch,od rana,ticho ticho,pszsst,lebo nepocuje tv.Normalne sa mi zhnusil.Bud je v praci,alebo kysne.Ked sme doma sami,bez neho,uplny relax.Dobra nalada.Navarime si,najeme sa,popracem,deti vesele.Ked je doma on,len stres.A ja som si uvedomila,ze som vpodstate slobodna mamka.Hoc vydata,ale ja riesim dom,zahradu,riady,jedlo,nakup,lieky,starostlivost,smeti,poriadok,skratka vsetko.On len lezi a brble,alebo nie je doma.A tu sa mi naskytla otazka,na co mi je?otec na prd,manzel na prd.Na co?aby mi tu niekto chodil domov lezat a smrdiet?to si rovno aj bezdaka mozem pozvat na gauc.
@anonym_autor Aj tvoja mama nakladala otcovi jedlo a nosila vodu k stolu? Ako si sa k tomu dopracovala? Preco to robis? Pre mna je to nieco nepredstavitelne takto obskakovat muza. To je tak ponizujuce v mojich ociach. A ten pako nema problem si tu vodu este aj vypytat.
Jemu na tebe absolutne nezalezi. Si mu uplne ukradnuta. Je mu jedno ci si hladna, unavena, nestastna. Uplny ignor a este sa ti aj smeje do tvare. Hrozne.
Tvoja dcera bude mat presne taky isty zivot ako ty, lebo ju takto ucis ze je to normalne ked sa muz takto surovo a bezcitne sprava k zene. Koli svojej dcere s tymto skonci prosim. Nedovol aby sa z nej stala dalsia nestastna sluzka.

@cacianka toto som mu povedala, ze sa rozideme a v byte ostávam ja s malou..tak na to mi povedal, ze on mi byt určite nenecha a odtiaľ neodíde.. a ked sa mi nepáči mam zobrat malú a mozem ist
@anonym_autor Veď nemusíš hneď odchádzať. Aj tak si väčšinu času sama. Ja by som pri takom prístupe asi prestala naňho brať ohľad. Úplne, tak ako on na teba. Proste či je v zahraničí, či doma, ja si riešim čas po svojom. Žiadny servis, obskakovanie, prispôsobovanie sa. On sa v niečom prispôsobil? Musí proste pocítiť, že došlo k zmene a ako na to zareaguje, je na ňom. Lebo on si je tebou po tých rokoch úplne istý, keď sa takto baví. Je to hnusné, ale keď pokusy o rozumné riešenie ignoruje, zamerala by som sa čisto na seba a dcéru. Možno mu trkne a keď nie, aspoň vieš, že rozchod je len otázka času.