icon

Ako reagovať, keď manžel ignoruje potreby rodiny?

Včera o 20:46

Ahojte
Ako by ste reagovali na mojom mieste? Muž pracuje mimo SK chodi domov na víkendy a sem tam 1popoludnie cez týždeň...ma normálnu 8h prácu, co znamená, ze po práci ide do posilky (celorocne), v lete na bike, s kamošom na pivo...ked príde domov, "oddychuje" (je vraj unavený po práci, prip.po ceste)..to isté cez víkend.. jediná jeho úloha doma je vyniesť odpadky a venčiť psa..inak doma neurobí takmer nič (pokiaľ nieco nebuchne)..lebo domácnosť je starost ženy...ja teda nakupujem, varím, upratujem a riešim dieta celorocne, keďže on je málokedy doma..pocas leta si robi takmer kazdy vikend (podla pocasia) vylety s kamosmi na bike, pricom ide zvacsa o vylety oba vikendove dni, doobeda si oddychne, naje sa a vyraza...vracia sa okolo 21,00h....co sa týka financií, platí hypo a energie, ja platím stravu, ked malej niečo treba do skoly, oblecenie a vsetko co cez týždeň vyvstane ked nie je doma..príjem ma cca o 1/3 vyssi ako ja (možno aj viac)....strava a tieto výdavky vyjdu cca 1:1 k hypo vrátane energií...ak sa pokazí napr TV, plati ju on, ak treba nieco do bytu (textil, dekoracie, nabytok atd..kupujem len ja - lebo podla neho nic nepotrebujeme)....dovolenky ideme na polovicu...strasne som z toho v poslednej dobe na nervy, lebo vôbec nebýva doma, ak je, tak oddychuje a potom si urobí vlastný program..a tak mu to vyčítam, ze ja som vždy len doma alebo v robote, vlacim sa s nákupmi, on ked príde domov sadne za stol a čaká co naložím, vôbec mu nevadí, ze ja som predtým 5min dozadu tiez došla z prace a mam dosť...ešte aj po jedle vodu na pitie si vyžiada (nepostaví sa a nezoberie si)..no mňa sa nikdy neopyta ci som uz jedla, ci nieco nechcem/nepotrebujem...
Dcéru sem tam zoberie do obchodov a nakupi jej co si ona želá.. aby bol chrumkavy (jej to zatial úplne vyhovuje - ma 11)....ked som nasrata a vycitam mu toto fungovanie, tak ma bud vysmeje alebo úplne odignoruje a detto potom ide s kamošmi von atd..proste žiadne uznanie,.snaha nieco zmeniť ap..iba pocka kedy ma to prejde...zúfalá som z tohto celého nastavenia, života a z toho ze vlastne on si nikdy neuzná ze to nie je voči mne fer a ze sa nechova správne.. vraj počúvam od kolegyn aki geniálni chlapi existujú, prip. ze aj moje kamošky takto vycitaju chlapom, tak to robím aj ja...

Povedzte mi co robit, nebaví ma to ...odsťahovať sa nemôžem.. ale takto ďalej žiť uz nechcem

I

Strana
z3
anonym_1b5ef1
Dnes o 08:20
@anonym_a59d81

Žijete úplne oddelene životy.

Ale dalo sa to čakať. Toto je dan za to, že pracuje mimo dom. Radšej menej peňazí a uskromnit sa, alw mat muža a otca dieťaťa doma

@anonym_a59d81 to nie je daň ta to, že on pracuje mimo. On je typ človeka, že by robil hovno aj keby bol doma.

muchotrafka298
Dnes o 08:21
@anonym_1b5ef1

@anonym_a59d81 to nie je daň ta to, že on pracuje mimo. On je typ človeka, že by robil hovno aj keby bol doma.

@anonym_1b5ef1 presne, clovek s takymto spravim je uplne jedno,ci robi v zahranici alebo by pracoval v mieste bydliska. Lebo toto spravanie nie je preto, ze zije inde, ale ze je tak mentalne nastaveny a nie od vcera ani toto nerobi posledny mesiac. On to robil vzdy, lebo takyto ludia sa nemenia.

cacianka
Dnes o 08:24
@janinah

@prunee taký na dake rozhovory kašle,možno sa mu v hlave rozsvieti ak príde domov z vyletu a tam nikto a chladnicka prazdna.

@janinah aj hrnce na sporáku

anonym_1b79ae
Dnes o 08:28
@anonym_a59d81

Žijete úplne oddelene životy.

Ale dalo sa to čakať. Toto je dan za to, že pracuje mimo dom. Radšej menej peňazí a uskromnit sa, alw mat muža a otca dieťaťa doma

@anonym_a59d81 prepáč nedá mi nereagovať na tvoj názor na dannú vec. Naozaj si myslíš, že pán manžel hore uvedený keby pracuje na SK, tak bude tvoriť idylické manželstvo a buď pomáhať v domácnosti ;))))))) absolútne nie!
Tento skôst hore by doma nepohol prstom, ani keby sedí doma na zadku

cacianka
Dnes o 08:41

keď začal mať môj ex takéto pokusy, nevarila som, neurobila nákup potravín, (zobrala som si so práce, aj sa tam najedla, domov som si doniesla "desiatu" na večeru), neprala som jeho veci , nežehlila, neupratala jeho veci ale zhrnula do kúta čo mi vadilo a zavadzalo. Viem že ty musíš mať iný režim kvôli dcére, ale aj to sa dá doťuknúť. obedy -teple jedlo má v škole a to ostatné poriešiš ked nie je otec doma, s ked doma je, schováš a ideš trochu svoj režim.
príde na víkend ? večer mu len oznámim že doobeda odchádzam a dcéra zostáva s ním, nech sa postará o teple jedlo a program. vrátim sa v nedeľu podvečer. a v sobotu nieže odídem po navarení obeda, ale veľmi zavčasu, ešte kým spí a predtým ako odchádza na svoj bicykel (asi by som mu aj ventilok povolila ).
neviem koľko platí hypotéku henten geroj, ale keď píšeš že máš vyššiu funkciu, dobrý príjem, tak neexistuje aby si nevyšla. výživné poriadne, mimoriadne výdavky na polovicu alebo 1:2. ušetríš na strave pre neho, pracie a hygienické potreby.
a v byte by som zostala ja s dcérou, on nech žije kde chce, veď aj tak tam nie je, a keď príde, tak len prespí , vyžere a nechá sa obsluhovať. to nech si robí tam inde, kde mu to budú tolerovať.

anonym_65d59b
Dnes o 08:46

Nooo, veď máš vlastne krásny život😂
Dcérka vidí aký je to tata, u nás to bolo podobne, aj si ju kupoval, dnes sa trochu sama sebe čudujem, že som to vobec riešila.
Dala by som čokoľvek za to, aby mi znizol z očí na pár dní, ako ten tvoj👌
Hypo atď platí, je to aj tvoje plus, čím dlhšie vydržiš, tým sa aj tvoj majetok zvačšuje.
Ste vy dve s dcérou, ona má zázemie a to v tomto veku je pre ňu najdoležitejšie myslím, teraz niečo meniť, keď prakticky to nepozná inak by mohol byť šok a ublížiť jej.
Zmenila by som len to, ako sa píše nadomnou, sere on na mňa, ja na neho dupľom😂
Mohlo by to byť lepšie, ale aj oveľa horšie..
S každým chlapom je po rokoch ťažko tomu ver😂

magdalienka11
Dnes o 08:51
@anonym_autor

@anonym_a59d81 veľakrát ma to veru napadne😒 asi si v konečnom dôsledku za to môžem sama..kam až to zaslo

@anonym_autor rozvod

2691
Dnes o 09:04
@janinah

@prunee taký na dake rozhovory kašle,možno sa mu v hlave rozsvieti ak príde domov z vyletu a tam nikto a chladnicka prazdna.

@janinah presne toto som chcela povedať.
Keď pôjde ráno na výlet, odchádzaj spolu s dcérou tiež a povedz, že tiež idete niekam, pretože nikam nechodíte. Ty sa najedz s dcérou v meste a na večeru si dáte niečo lahke a zdravé.(to môžeš pripraviť aj manželovi).
Napr.ovsenu kašu s ovocím a pod.
Na druhý deň opakuj.(aj keď sa vrátiš oveľa skor, čítaj si knihu, venuj sa dcére a pod.)Ale bude ľahká večera! Toto jediné u mňa uspelo.
Buď budeme spolu, alebo každý po svojom.
Sú to sebestrední sebci, ktorí vyslovene zneužívajú naše snaženie a parazitujú.
Buď sa spamätá, alebo podnájom.
Môj sa dosť prebral, keď bol doma 5 dní so 6-rocnym, počas môjho pobytu v pôrodnici.
Zničil všetko prádlo , ktoré pral na vysokých teplotách, musel variť a predstav si "NIKTO MI NEPRIŠIEL POMÔCŤ"
Ale oči sa mu otvorili, čo sa týka starostlivosti o deti až pri narodení vnuka.
Poriadok robiť je aj tak ženská záležitosť a zbytočné vymýšľanie si roboty a peniaze tiež nepustí len tak.
Je to zničujúce.

Strana
z3