icon

Ako reagovať, keď manžel ignoruje potreby rodiny?

Včera o 20:46

Ahojte
Ako by ste reagovali na mojom mieste? Muž pracuje mimo SK chodi domov na víkendy a sem tam 1popoludnie cez týždeň...ma normálnu 8h prácu, co znamená, ze po práci ide do posilky (celorocne), v lete na bike, s kamošom na pivo...ked príde domov, "oddychuje" (je vraj unavený po práci, prip.po ceste)..to isté cez víkend.. jediná jeho úloha doma je vyniesť odpadky a venčiť psa..inak doma neurobí takmer nič (pokiaľ nieco nebuchne)..lebo domácnosť je starost ženy...ja teda nakupujem, varím, upratujem a riešim dieta celorocne, keďže on je málokedy doma..pocas leta si robi takmer kazdy vikend (podla pocasia) vylety s kamosmi na bike, pricom ide zvacsa o vylety oba vikendove dni, doobeda si oddychne, naje sa a vyraza...vracia sa okolo 21,00h....co sa týka financií, platí hypo a energie, ja platím stravu, ked malej niečo treba do skoly, oblecenie a vsetko co cez týždeň vyvstane ked nie je doma..príjem ma cca o 1/3 vyssi ako ja (možno aj viac)....strava a tieto výdavky vyjdu cca 1:1 k hypo vrátane energií...ak sa pokazí napr TV, plati ju on, ak treba nieco do bytu (textil, dekoracie, nabytok atd..kupujem len ja - lebo podla neho nic nepotrebujeme)....dovolenky ideme na polovicu...strasne som z toho v poslednej dobe na nervy, lebo vôbec nebýva doma, ak je, tak oddychuje a potom si urobí vlastný program..a tak mu to vyčítam, ze ja som vždy len doma alebo v robote, vlacim sa s nákupmi, on ked príde domov sadne za stol a čaká co naložím, vôbec mu nevadí, ze ja som predtým 5min dozadu tiez došla z prace a mam dosť...ešte aj po jedle vodu na pitie si vyžiada (nepostaví sa a nezoberie si)..no mňa sa nikdy neopyta ci som uz jedla, ci nieco nechcem/nepotrebujem...
Dcéru sem tam zoberie do obchodov a nakupi jej co si ona želá.. aby bol chrumkavy (jej to zatial úplne vyhovuje - ma 11)....ked som nasrata a vycitam mu toto fungovanie, tak ma bud vysmeje alebo úplne odignoruje a detto potom ide s kamošmi von atd..proste žiadne uznanie,.snaha nieco zmeniť ap..iba pocka kedy ma to prejde...zúfalá som z tohto celého nastavenia, života a z toho ze vlastne on si nikdy neuzná ze to nie je voči mne fer a ze sa nechova správne.. vraj počúvam od kolegyn aki geniálni chlapi existujú, prip. ze aj moje kamošky takto vycitaju chlapom, tak to robím aj ja...

Povedzte mi co robit, nebaví ma to ...odsťahovať sa nemôžem.. ale takto ďalej žiť uz nechcem

I

Strana
z3
eeffka
Včera o 20:48

A toto sa zacalo 1.9? Mas 11r dieta, predpokladam ze mopslikujes min 11+rokov, v podstate si single matka. Uz davno by som si zila po svojom, ty nechces... co ti tu poradit?

anonym_a59d81
Včera o 20:50

Žijete úplne oddelene životy.

Ale dalo sa to čakať. Toto je dan za to, že pracuje mimo dom. Radšej menej peňazí a uskromnit sa, alw mat muža a otca dieťaťa doma

autor
Včera o 20:53
@eeffka

A toto sa zacalo 1.9? Mas 11r dieta, predpokladam ze mopslikujes min 11+rokov, v podstate si single matka. Uz davno by som si zila po svojom, ty nechces... co ti tu poradit?

@eeffka nezačalo..vždy sa naseriem...buchnem..potom ma ignoruje kym ma to neprejde a ideme ďalej dokola...ako to mam vyriešiť ak som na to vsetko sama? Bez akejkoľvek rodiny na opačnom konci krajiny len s dcérou? Nikoho tu nemáme.. ak odídem neutiahnem bývanie a prácu, keďže dcéra este ma len 11, som na nu sama, ,z prace utekám domov, za ňou, ak je chorá, som na to sama, ,nikdy s nou nezostal (čiže potom ak by som odišla by mi uz detto s nou nepomohol ak by bolo treba)...co znamená, ,ze by ma mohli vyhodiť z prace napr.

domkakvet
Včera o 20:53

@anonym_autor keby si bola sama, tak by ti bolo lepsie, aspon by si nemusela obskakovat dalsie dieta.

autor
Včera o 20:54
@anonym_a59d81

Ale dalo sa to čakať. Toto je dan za to, že pracuje mimo dom. Radšej menej peňazí a uskromnit sa, alw mat muža a otca dieťaťa doma

@anonym_a59d81 vždy mu to pripomeniem, chceli sme ísť od začiatku s nim..on to nikdy nechcel..on si podla mňa žije svoj naj život.. o zmene prace nechce ani pocut

anonym_a59d81
Včera o 20:55
@anonym_autor

@anonym_a59d81 vždy mu to pripomeniem, chceli sme ísť od začiatku s nim..on to nikdy nechcel..on si podla mňa žije svoj naj život.. o zmene prace nechce ani pocut

@anonym_autor za tie roky si zvykol na svoje pohodlie
Ty si v podstate slobodná matka

ivicatolic
Včera o 20:55

@anonym_autor po tomto všetkom príde koniec, rozídete sa a budeš strašne unavená zo života

anonym_a59d81
Včera o 20:56
@anonym_autor

@eeffka nezačalo..vždy sa naseriem...buchnem..potom ma ignoruje kym ma to neprejde a ideme ďalej dokola...ako to mam vyriešiť ak som na to vsetko sama? Bez akejkoľvek rodiny na opačnom konci krajiny len s dcérou? Nikoho tu nemáme.. ak odídem neutiahnem bývanie a prácu, keďže dcéra este ma len 11, som na nu sama, ,z prace utekám domov, za ňou, ak je chorá, som na to sama, ,nikdy s nou nezostal (čiže potom ak by som odišla by mi uz detto s nou nepomohol ak by bolo treba)...co znamená, ,ze by ma mohli vyhodiť z prace napr.

@anonym_autor ale ty už nemáš malé dieťa. Veď 11 ročná je už na 2. stupni
Ja by som uvažovala možno aj o rozvode a založila ai rodinu s muzom ktorý bude pri nás

anonym_6df97c
Včera o 20:57

Krasny zivot ma...brala by som taky tiez😃 Len nechapem, naco sa zenil. Jaaaj, aby mal full service. Nerob si iluzie, ze ak by bol stale s vami na SK, ze by to bolo inak. Nebolo. Toto je proste typek absolutne nevhodny na rodinny zivot. Btw zabila ma ta hlaska, ze ani vodu si sam nevezme. Juuuj ten by letel...

autor
Včera o 21:04
@anonym_a59d81

@anonym_autor ale ty už nemáš malé dieťa. Veď 11 ročná je už na 2. stupni
Ja by som uvažovala možno aj o rozvode a založila ai rodinu s muzom ktorý bude pri nás

@anonym_a59d81 veľakrát ma to veru napadne😒 asi si v konečnom dôsledku za to môžem sama..kam až to zaslo

anonym_0878ad
Včera o 21:06

@anonym_autor ked si tu vodu vypyta, ty mu ju podas? Zacni si stavat hranice, najst si aktivitu, ktoru rada robis a venovat sa jej, s dcerou nemusis byt stale...proste najst si aj ty svoj svet, lebo ta to zomelie. NEMUSIS byt sluzka rodiny.

anonym_a59d81
Včera o 21:06
@anonym_autor

@anonym_a59d81 veľakrát ma to veru napadne😒 asi si v konečnom dôsledku za to môžem sama..kam až to zaslo

@anonym_autor no môžeš, ale to neznamená zw tak musíš už zostať žiť navždy

pralinka25
Včera o 21:08

no ja by som asi zacala zit tiez svoj zivot. ani mu nic nehovorila. dcera uz neni babo. mam 11 rocnu dceru. chodi sem tam ku kamoskam na tabory, skolske vylety. tento cas by som vyuzila na nieco co dava zmysel mne. absolutne by som ho neobskakovala. normalne by som mu povedala naloz si, podaj si a idealne idem do posilky uvar veceru alebo obed. pusti pracku. ked pridem vystriedame sa.
nezmenis ho. vy uz rodina davno nie ste. zacni sa podla toho spravat. nemusis hned balit kufre. naco aj. uplne v pohode si zi po svojom a chystaj sa na odchod. ved on aj tak zije v uplne inom matrixe ako ty. z neho manzel uz nikdy nebude a vlastne ani nebol.

autor
Včera o 21:10
@anonym_0878ad

@anonym_autor ked si tu vodu vypyta, ty mu ju podas? Zacni si stavat hranice, najst si aktivitu, ktoru rada robis a venovat sa jej, s dcerou nemusis byt stale...proste najst si aj ty svoj svet, lebo ta to zomelie. NEMUSIS byt sluzka rodiny.

@anonym_0878ad ano, máš pravdu..ale vždy mam výčitky.. ak by som aj dcéru nechala samu..kvôli tomu, ze tu nemáme žiadnu rodinu, ona sa nemá s kym stretnúť (okrem kamosiek)..a býva dosť sama uz len kym prídem z prace..to ju mam po práci nechať samu a ísť do fitka/na bicykel? Ona si predsa tento život aky mame nevybrala, ani za to nemoze.
.ani za to ze jej otca absolútne netrápi co robi, resp kolko je sama..ked on je mimo domu

anonym_e3ad82
Včera o 21:12

Mala som tiež niečo podobné, len s tým rozdielom, že chodil domov zriedkavejšie a nikdy nemal pre rodinu peniaze.Dospely zdravý človek si vie vziať pitie, príbor aj jedlo.V najhoršom mu naloz jedlo pri spoločnom stravovaní, pomimo si môže pokojne nabrať sám.Keby pán tvorstva pindal,pokojne mu povedz, že si unavená.Jasne, že to nebude len tak, ale je načase si dupnúť

tejana
Včera o 21:30

@anonym_autor a keby ste sa dohodli, že mesiac má 4 víkendy.. tak nech sú 2 víkendy tvoje a 2 víkendy jeho alebo tam začlente raz za čas po dohode aj spoločný víkend. Výlet atď.. alebo soboty nech ide on von, v nedeľu ty.. veď sa nejak dohodnite 🙂 a nerob mu slúžku. Ruky má 😉. Lebo ak je to raz za čas - tak okej... Alebo keď je to vzájomne pomáhanie - tak tiež okej.. ale nie všetko ty. Aj ty mu začni hovoriť, dones mi pls piť, nalož mi jesť atď.. ( chcela by som vedieť, že čo by ti povedal) ja by som mu povedala, keby pindal- chodím do práce tak isto ako ty a ďalšia práca ma čaká doma..

anonym_0878ad
Včera o 21:40
@anonym_autor

@anonym_0878ad ano, máš pravdu..ale vždy mam výčitky.. ak by som aj dcéru nechala samu..kvôli tomu, ze tu nemáme žiadnu rodinu, ona sa nemá s kym stretnúť (okrem kamosiek)..a býva dosť sama uz len kym prídem z prace..to ju mam po práci nechať samu a ísť do fitka/na bicykel? Ona si predsa tento život aky mame nevybrala, ani za to nemoze.
.ani za to ze jej otca absolútne netrápi co robi, resp kolko je sama..ked on je mimo domu

@anonym_autor ano, nechaj ju na hodku samu alebo s kamoskou. Nemas kamosku s dcerou v podobnom veku?

anonym_9d8901
Včera o 21:46
@anonym_a59d81

@anonym_a59d81 nie je pravda. Mnoho mužov pracuje v rodnom meste alebo dedine a absolútne sa nevenujú deťom. Neprítomný rodič 🤨

anonym_16b5a6
Včera o 21:48

1. zijete dva oddelene zivoty 2.no ako si si ho naucila, tak mas. Preco mu nakladas, podavas vodu. Nech si zoberie sam, alebo nech je hladny a smadny

anonym_f32c13
Dnes o 04:08

Pozor, aby si aj z dcéry nevychovala rozmaznanú princeznú, ktorá potrebuje obskakovať 24/7. Muž si ťa už vycvičil, aby to isté nerobila ona. To skákanie okolo ich zadkov sa ti vypomstí, uvidíš.

mirka414
Dnes o 04:36

@anonym_autor raz ti vezme dcéru ,použije ju darčekmi proti tebe ..odíď od neho toto nieje manželstvo ..

anonym_501294
Dnes o 04:39

ale ty už si sama, občas príde len nejaký chlapík ....

doriiis
Dnes o 04:42

No, ako si si naučila, tak máš.
Nehnevaj sa, ale za toto si môžeš sama.

anonym_6df97c
Dnes o 04:47
@anonym_501294

ale ty už si sama, občas príde len nejaký chlapík ....

@anonym_501294 Velka pravda. Aspon, ze hypo zaplati.

rosanita
Dnes o 04:47

Tvoj muž si žije staromládenecký život.

autor
Dnes o 04:59
@anonym_f32c13

Pozor, aby si aj z dcéry nevychovala rozmaznanú princeznú, ktorá potrebuje obskakovať 24/7. Muž si ťa už vycvičil, aby to isté nerobila ona. To skákanie okolo ich zadkov sa ti vypomstí, uvidíš.

@anonym_f32c13 tým, ze sme s malou samé, je naucena sa obriadit, sama si zehli, robí desiatu, vie oprat aj vyskladat prádlo, nema problém nakúpiť.. ona je pre mňa práveže co sa týka domácnosti velka pomoc

autor
Dnes o 05:00
@mirka414

@anonym_autor raz ti vezme dcéru ,použije ju darčekmi proti tebe ..odíď od neho toto nieje manželstvo ..

@mirka414 toho sa bojím, ze si ju bude kupovať (vlastne si ju kupuje stale)... co mama nedovolí, otec ano

anonym_f32c13
Dnes o 05:05
@anonym_autor

@anonym_f32c13 tým, ze sme s malou samé, je naucena sa obriadit, sama si zehli, robí desiatu, vie oprat aj vyskladat prádlo, nema problém nakúpiť.. ona je pre mňa práveže co sa týka domácnosti velka pomoc

@anonym_autor to je super!

anonym_c2b1e1
Dnes o 05:09

Moj muz je sice pn,ale robi detom svaciny,ranajky,kavu.Ja som prisla z nocnej.Ked mam nocne cez vikend,deti musia chodit po spickach,on ma vtedy volno.A bud su na dvore a vsetcia spolu pracuju,rozpravaju sa a ucia sa mnohym zrucnostiam.
Ty mas opät otecka iba na papieri,on si zije slobodny,bezdetny zivot a ty padas dole hubou.No nemiluje ta,ma ta za handru,sluzku a mamicku.No neschopaka si si zobrala.

tilly
Dnes o 05:16

Načo by si odchádzala? Veď spolu aj tak nie ste.

Strana
z3