Ako reagovať, keď manžel ignoruje potreby rodiny?
Ahojte
Ako by ste reagovali na mojom mieste? Muž pracuje mimo SK chodi domov na víkendy a sem tam 1popoludnie cez týždeň...ma normálnu 8h prácu, co znamená, ze po práci ide do posilky (celorocne), v lete na bike, s kamošom na pivo...ked príde domov, "oddychuje" (je vraj unavený po práci, prip.po ceste)..to isté cez víkend.. jediná jeho úloha doma je vyniesť odpadky a venčiť psa..inak doma neurobí takmer nič (pokiaľ nieco nebuchne)..lebo domácnosť je starost ženy...ja teda nakupujem, varím, upratujem a riešim dieta celorocne, keďže on je málokedy doma..pocas leta si robi takmer kazdy vikend (podla pocasia) vylety s kamosmi na bike, pricom ide zvacsa o vylety oba vikendove dni, doobeda si oddychne, naje sa a vyraza...vracia sa okolo 21,00h....co sa týka financií, platí hypo a energie, ja platím stravu, ked malej niečo treba do skoly, oblecenie a vsetko co cez týždeň vyvstane ked nie je doma..príjem ma cca o 1/3 vyssi ako ja (možno aj viac)....strava a tieto výdavky vyjdu cca 1:1 k hypo vrátane energií...ak sa pokazí napr TV, plati ju on, ak treba nieco do bytu (textil, dekoracie, nabytok atd..kupujem len ja - lebo podla neho nic nepotrebujeme)....dovolenky ideme na polovicu...strasne som z toho v poslednej dobe na nervy, lebo vôbec nebýva doma, ak je, tak oddychuje a potom si urobí vlastný program..a tak mu to vyčítam, ze ja som vždy len doma alebo v robote, vlacim sa s nákupmi, on ked príde domov sadne za stol a čaká co naložím, vôbec mu nevadí, ze ja som predtým 5min dozadu tiez došla z prace a mam dosť...ešte aj po jedle vodu na pitie si vyžiada (nepostaví sa a nezoberie si)..no mňa sa nikdy neopyta ci som uz jedla, ci nieco nechcem/nepotrebujem...
Dcéru sem tam zoberie do obchodov a nakupi jej co si ona želá.. aby bol chrumkavy (jej to zatial úplne vyhovuje - ma 11)....ked som nasrata a vycitam mu toto fungovanie, tak ma bud vysmeje alebo úplne odignoruje a detto potom ide s kamošmi von atd..proste žiadne uznanie,.snaha nieco zmeniť ap..iba pocka kedy ma to prejde...zúfalá som z tohto celého nastavenia, života a z toho ze vlastne on si nikdy neuzná ze to nie je voči mne fer a ze sa nechova správne.. vraj počúvam od kolegyn aki geniálni chlapi existujú, prip. ze aj moje kamošky takto vycitaju chlapom, tak to robím aj ja...
Povedzte mi co robit, nebaví ma to ...odsťahovať sa nemôžem.. ale takto ďalej žiť uz nechcem
I
A čo si robila viac ako 11 rokov, čo si s týmto mužom? Za ten čas by som mala našetrené aspoň na ročný podnájom, keď už nič a žiadne také, že nemám kam ísť a nemám financie. Ty si mu dala taký život, takže z časti je veľká vina na tvojich pleciach. A za toľko rokov si si nenašla kamošky, známych a ani nikoho blízkeho? Zaujímavý život.
Podľa tvojich odpovedí usudzujem, že neurobíš žiadnu zmenu. Všetky rady neguješ. Chcela si sa len posťažovať. V realite nemáš komu (ako píšeš, že tam nikoho nemáš).
Tak držíme palce 🫤
a sex máte?
Ach... začni tým, že mu prestaneš robiť doslova slúžku. On si sadne za stôl a čaká, čo naložíš? Tak ale keď to jedlo dostane a aj tú vodu mu podáš (prosím, povedz, že toto už nie) a maximálne pohundreš alebo naňho raz za čas vyletíš, prečo by mal čokoľvek meniť? Keď mu to vyčítaš, tak ťa ignoruje alebo neguje - no jasné, lebo vie, že všetko sa vráti do starých koľají. Nečakaj, že on sa zmení. Zmeny vieš robiť len u seba. Keď príde domov so špinavým prádlom po celom týždni, predpokladám, že pred odchodom na týždňovku ho čaká všetko nachystané - stop, ty si cez víkend unavená po celom týždni, máš iné plány, nech si operie. To isté s jedlom - navarené je, si hladný, naber si. Lebo keď v tvojom fungovaní sa nič nezmení, prečo by sa malo v jeho?
@anonym_autor Nerozumiem preco mu nieco vysvetlujes Ze ako sa ty citis??? Nezartuj. On na to z vysoka SERIE.
@anonym_autor keď on cez víkend vypadne s kamošmi, ty doma mukluješ okolo domácnosti? Na tvojom mieste zoberiem dcéru, vypýtam si od manžela peniaze na výlet a idem s dcérou na výlet tiež, aj s prespaním. On z tohoto manželstva vytrieskava len výhody, začni aj ty. Pánko príde v sobotu večer do prázdneho bytu. Zvládneš to urobiť, že nebudeš s dcérou doma, alebo tvoje gazdinkovské JA toto nikdy neurobí?
A čo si robila viac ako 11 rokov, čo si s týmto mužom? Za ten čas by som mala našetrené aspoň na ročný podnájom, keď už nič a žiadne také, že nemám kam ísť a nemám financie. Ty si mu dala taký život, takže z časti je veľká vina na tvojich pleciach. A za toľko rokov si si nenašla kamošky, známych a ani nikoho blízkeho? Zaujímavý život.
@anonym_655d31 kamošky a známych mame, to je jasne, to neznamená ze im budem sackovat malu aby som si aj ja žila svoj život ako môj muz..mala za to nemoze..dokonca aj financie mam, robím na vedúcej pozícii o to horšie to je , ked som na nu sama, lebo zastúpiť ma v práci nie je veľmi mozne
@anonym_autor keď on cez víkend vypadne s kamošmi, ty doma mukluješ okolo domácnosti? Na tvojom mieste zoberiem dcéru, vypýtam si od manžela peniaze na výlet a idem s dcérou na výlet tiež, aj s prespaním. On z tohoto manželstva vytrieskava len výhody, začni aj ty. Pánko príde v sobotu večer do prázdneho bytu. Zvládneš to urobiť, že nebudeš s dcérou doma, alebo tvoje gazdinkovské JA toto nikdy neurobí?
@anonym_47b6a9 no, peniaze ak si aj vypýtam, žiadne nedostanem 😃 na to dostanem odpoveď ze on odo mňa tiez nepyta
@anonym_47b6a9 no, peniaze ak si aj vypýtam, žiadne nedostanem 😃 na to dostanem odpoveď ze on odo mňa tiez nepyta
@anonym_autor tak choď za svoje, a doma mu nič nenavar ani nenakúp, nech sa stará. Keď sa opýta, prečo si nenavarila, odpovieš, že veď ani ty mi nikdy nič nenavaríš.
@anonym_655d31 kamošky a známych mame, to je jasne, to neznamená ze im budem sackovat malu aby som si aj ja žila svoj život ako môj muz..mala za to nemoze..dokonca aj financie mam, robím na vedúcej pozícii o to horšie to je , ked som na nu sama, lebo zastúpiť ma v práci nie je veľmi mozne
@anonym_autor ale veď aj tak si na ňu sama 🤔 tak aký by v tom bol rozdiel? nechápem...on nikdy nie je doma, keď je dcéra chorá, riešiš to ty, o domácnosť sa staraš ty, on vás nikam nevezme, po rozvode by sa dcére viac venoval, aspoň každý druhý víkend a tyby si mala voľno pre seba. To už nie je malé dieťa. Len sa zamyslí, čo by bolo iné, kebyže si sama s dcérou? (ak sama píšeš, že peniaze máš atď.)
@eeffka nezačalo..vždy sa naseriem...buchnem..potom ma ignoruje kym ma to neprejde a ideme ďalej dokola...ako to mam vyriešiť ak som na to vsetko sama? Bez akejkoľvek rodiny na opačnom konci krajiny len s dcérou? Nikoho tu nemáme.. ak odídem neutiahnem bývanie a prácu, keďže dcéra este ma len 11, som na nu sama, ,z prace utekám domov, za ňou, ak je chorá, som na to sama, ,nikdy s nou nezostal (čiže potom ak by som odišla by mi uz detto s nou nepomohol ak by bolo treba)...co znamená, ,ze by ma mohli vyhodiť z prace napr.
@anonym_autor ked mal syn 11, som sa rozviedla , vlastne vzdy som bola jednorodic teraz aj finanacne. Hodne som si vycitala ze som ho nekopla do zadku ovela skor. Takyto muz je mimo misu, nepatri do rodiny, do vztahu a nezasluzi si manzelsky komfort a sluzby. On sa ma fantasticky ako moj ex. Ja vyplazeny jazyk on stale na dovolenkach a peniaze mu trcia aj z usi. Bohuzial tak sme sa na hovno vydali 🥹 teraz uz len hrat s tymi kartami co sme si vybrali 😑
Mate, zrejme uz od zaciatku, dost zle nastaveny system fungovania rodiny-domacnosti, od rozdelenia financi, upratovania, vychovy, spolunazivania... Neviem, ci sa vam to po tolkych rokoch bude dat este zmenit. Treba sa spolu vazne porozpravat, trvat si hlavne na svojom a neustupovat, mozno skusit poradnu, ako posledny krok pred rozvodom. Drzim palce.
Jeho nezmeniš,zmeň sa ty.Rob veci tak,aby si bola šťastná.A prestaň obskakovať dospeleho človeka,lebo si to nezasluži.Aj ja naložim občas manželovi večeru až pod nos,ale viem,ze prišiel zo zahrady kde makal,aby som mala domáce paradajky atd. Chapes ten rozdiel? Ten tvoj je egoista na entú.Bud aj ty. Ked nezmeniš svoj pristup nič sa u vas nezmení.
Prestaň robit veci tak, ako do teraz. Buď mu deti necháš doma a odídeš ráno preč z domu na celý deň, alebo vezmi aj deti a idete preč na celý deň. Kašli na domácnosť, nebývaš tam len ty sama.🤷♀️ žena raz musí vyhorieť a zariadiť si život tak, aby to vyhovovalo aj jej. Ja som začala chodiť do prace, aj do skoly. A teraz si predstav môj víkend. Miesto upratovania, varenia v sobotu…… proste nie som, neexistujem. Zrazu nie je upratané, rodina je hladna. A samy pochopili, že to takto nejde, že v bordeli sa nedá zit, ani bez jedla. Dokonca 9rocna dcéra sa zapája do domácich prác. Muž funguje ako hodinky….
Radikalna akceptacia - precitaj si niekde o tom. To znamena, ze odsmutis stratu toho, ze si si predstavaovala zivot inak a akceptujes, ze on je aky je a nikdy iny nebude. Ak naozaj nemozes odist z financnych dovodov, tak toto je jedine riesenie. Je to smutne, bolave, ale jedina cesta. Ak by sa ti dalo, dcerka je uz dost velka, vydrzi aj sama doma nejake poobedie, najdi si nejaky vlastny konicek, najlepsie nieco medzi ludmi, ktori zdielaju tu zalubu. Vsetky tie pocity, co nedostavas od neho, musis si doplnit cez to stretanie s inymi ludmi. Hoc aj nejake zenske kruhy alebo take nieco - kde najdes pochopenie, a proste tam dostanes dobru naladu. Ked bude mat dcerka 14-15 to uz duplom bude sa aj odtahovat od maminy, chciet byt ovela viac s kamoskami a este len vtedy zacnes byt opustena - takze konaj uz teraz, buduj si to svoje napojenie na nejaku komunitu, kde budes vediet, ze vzdy najdes pocitove utocisko a radost.
Má rodinu, dieťa ale v podstate žije život slobodného muža. Určite by som ho neobskakovala, je večer hladný ,nech sa páči , môže si spraviť, pitie si tiež zvládne naliať. Prípadne sa môže najesť vonku. Čakala som , že napíšeš, že má nejaký veľmi veľmi nadštandardný príjem a všetko financuje , ešte to by sa dalo možno pochopiť... Pomoci sa od neho nedočkáš a namiesto manžela máš ďalšie veľké decko o ktoré sa treba starať .
Ach... začni tým, že mu prestaneš robiť doslova slúžku. On si sadne za stôl a čaká, čo naložíš? Tak ale keď to jedlo dostane a aj tú vodu mu podáš (prosím, povedz, že toto už nie) a maximálne pohundreš alebo naňho raz za čas vyletíš, prečo by mal čokoľvek meniť? Keď mu to vyčítaš, tak ťa ignoruje alebo neguje - no jasné, lebo vie, že všetko sa vráti do starých koľají. Nečakaj, že on sa zmení. Zmeny vieš robiť len u seba. Keď príde domov so špinavým prádlom po celom týždni, predpokladám, že pred odchodom na týždňovku ho čaká všetko nachystané - stop, ty si cez víkend unavená po celom týždni, máš iné plány, nech si operie. To isté s jedlom - navarené je, si hladný, naber si. Lebo keď v tvojom fungovaní sa nič nezmení, prečo by sa malo v jeho?
@anonym_fa1891 mas pravdu
Mate, zrejme uz od zaciatku, dost zle nastaveny system fungovania rodiny-domacnosti, od rozdelenia financi, upratovania, vychovy, spolunazivania... Neviem, ci sa vam to po tolkych rokoch bude dat este zmenit. Treba sa spolu vazne porozpravat, trvat si hlavne na svojom a neustupovat, mozno skusit poradnu, ako posledny krok pred rozvodom. Drzim palce.
@prunee taký na dake rozhovory kašle,možno sa mu v hlave rozsvieti ak príde domov z vyletu a tam nikto a chladnicka prazdna.
Ty v podstate nemáš žiaden vzťah, si len slúžka, upratovačka a kuchárka v jednom pre tvojho "muža". Jemu to tak vyhovuje, veď čo viac by si mohol priať? Len nerozumiem prečo si stále s ním keď očividne nemáte žiaden vzťah a on nemá žiadne záväzky ani zaujem o vás (jedine že platí hypo). 🤷♀️
Mas kamosky a znamych, mas pracu, mas len jedno, 11 rocne, a podla Tvojich slov naozaj samostatne a dobre dievca. Akoze co mas vlastne za problem aby sa nieco zmenilo?
Aha, to ma byt len vyplakavaci prispevok. Tak ok. Nevidim dovod aby Tvoj manzel necakal za stolom kym mu jeho manzelka-sluzka nenaberie zufankou na tanier a nepoda vodicku, kedze to tak vzdy urobi. Pri praci vas nechce, pracu menit nechce (a zarobi mozno o 30% viac ako Ty, takze asi to terno nebude).
Faktom ostava, ze Tvoj muz sa sprava iba tak, ako mu to fovolis a schvalujes. Nejaky Tvoj vybuch zlosti a blesky z oci raz za cas prezije, vie, ze mu to za ten komfort stoji a nic nezmenis.
Ty uz slobodna matka si. Zial. Je to poriadny chumaj ten tvoj muz. Tu ti nic nepomoze. On mozno zije ten svoj zivot cez tyzden aj s inou zenou, to nevies. Absolutne ho nezaujima rodina, ty ho nezaujimas. Mala by si absolutne k nemu zmenit spravanie. A podat jedlo? Vodu? Prosim? Prosim ta vezmi svoju hrdost so ruk a prestan mu robit sluzku. Prestan mu ale nadavat, nic mu nevycitaj, usmievaj sa ale nebav sa s nim, zacni si aj ty zit svoj zivot pre pana krala. Aj keby to malo znamenat, ze nasilu odides na vikend z domu. Oznam mu ked pride z prace, ze tento vikend mas na plane to a to, zbal sa a proste chod. Chapes? CHOD! Ty ako posledna putka sedis doma a nechapem, ako ai to mohla tak dlho vydrzat. Ale dobre ti radim, nehadaj aa, nekric, proste nechaj ho tak len ho ignoruj. Vyfinti sa, urob zo seba tu najkrajsiu a najlepsiu verziu seba a zacni menit svoj zivot od zakladov. A za dalsie, uz nebud ta co nedovoli. Zober ju aj ty na nakupy. Bud tiez ta co dovoli aspon niekedy. Bud ta mila mama aj ked ta to vsetko sere, ovladni sa. Ved predsa bus trocha taktik.
A taktiez sa nemusis teraz hned rozhodovat co so vztahom. To uvidis, to sa vyvinie. Ale pre istotu setri.
Mna by zaujimalo, ze co bol impulz toho, ze ti to zrazu zacalo vadit. Ved to takto bolo iste cele roky.
Ty si sluzka a on si zije svoj krasny slobodny zivot. Rodina mu vyhovuje len vtedy, ked on chce. Dovolenky platit na polovicu? Toto si preco dopustila? On sa takto choval od zaciatku, len ty si to nechcela vidiet, bohuzial.
@anonym_autor bože žena. Je mi ťa veľmi ľúto, ja som si tiež podobného chuja na krk uviazala. S tým rozdielom, že už som ho aj do riti kopla, ale problém je teraz naša dcéra, lebo tento jej otec, čo sa o ňu nikdy nezaujímal chce striedačku, mne na truc a dcéra z toho plače, že musí ku nemu ísť, lebo všetko s ňou som vždy riešila ja. Tak neviem. Je to zmätok, to vieš a nie je to tvoja vina, že on sa správa ako ko.ot. je to jeho voľba,jeho zodpovednosť. Radim ti od neho odísť, psychicky ti bude lepšie, už sa nebudeš cítiť ako slúžka. Tento zmätok ťa len využíva a dieťa to vidí. Držím ti palce, aby si ho čo najskôr kopla do riti, aby si žil život ktorý chce a tebe dal pokoj a sám sa o seba staral. ❤️
@anonym_autor Mám iba jednu otázku. Ak mužovi nenaložíš jedlo, alebo mu nepodáš pohár vody, ako reaguje?
Ty nemas manzela, mas dalsie dieta, ktore sa sprava ako syn ktory pride navstivit svojich rodicov. Tiez takemu dospelemu dietatu mama nalozi jedlo, aj pitie poda. A syncek si ide po vyletoch bez mamicky. Mozno vyhodi smeti taky syncek a psika rodicom vyvenci. Neberie ta vobec ako manzelku, ale ako mamicku, ktoru prisiel navstivit. Zbav sa ho, rozved sa.
@anonym_autor toto nie je ani manželský život ani rodinný život. Prakticky spolu nežijete, Ide sa k tebe len najesť a vyspať. Dcéra má z neho rovnaké hovno ako ty, nijaký darček to nespraví. Podľa mňa nechce meniť prácu lebo mu to takto vyhovuje, v horšom prípade má v zahraničí druhú rodinu s ktorou je cez týždeň. Robí osmičky, mal by na nich kopu času. Odišla by som. Dcéra už je veľká, ak pracuješ počas jej školy, kým prídeš domov v pohode zvládne byť sama. Počas choroby by si to nejak vymyslela. Manžel aj tak nie je súčasťou tvojho života, keďže ani voľné dni s vami netrávi, tak prečo si nezariadiš život bez neho a nežiješ? Podaj žiadosť o rozvod, nájdi si podnájom, budeš mať svoj plat a alimenty, v pohode vyžiješ.
Mas kamosky a znamych, mas pracu, mas len jedno, 11 rocne, a podla Tvojich slov naozaj samostatne a dobre dievca. Akoze co mas vlastne za problem aby sa nieco zmenilo?
Aha, to ma byt len vyplakavaci prispevok. Tak ok. Nevidim dovod aby Tvoj manzel necakal za stolom kym mu jeho manzelka-sluzka nenaberie zufankou na tanier a nepoda vodicku, kedze to tak vzdy urobi. Pri praci vas nechce, pracu menit nechce (a zarobi mozno o 30% viac ako Ty, takze asi to terno nebude).
Faktom ostava, ze Tvoj muz sa sprava iba tak, ako mu to fovolis a schvalujes. Nejaky Tvoj vybuch zlosti a blesky z oci raz za cas prezije, vie, ze mu to za ten komfort stoji a nic nezmenis.
@anonym_b75a02 ano máš úplnú pravdu

@anonym_autor prepac, ale načo ti je taky manžel? Dávno by som bola rozvedená. A riesila si svoj život. Véd ty nie si manželka, ale slúžka. Nechápem prečo toto robíš.