Ako reagovať, keď partner ignoruje vaše pocity?
Ahojte. ako by ste reagovali keby vám váš partner povie, že ho svojimi pocitmi obťažujete a čo on má s vašimi emóciami a problémami? Potom pokračoval, že si mám riešiť svoj život sama.. Podotýkam, stala sa len jedna jedna zlá vec za posledné obdobie, pri ktorej som potrebovala podporu. Mne sa odvtedy zhnusil, pretože som od neho potrebovala vypočuť, ani nie radu, ale len mať pocit, že je tu pre mňa a že mu na mne záleží.. Ani som nepotrebovala aby to vyriešil.. A samozrejme som navrhla rozchod ale celá som z toho v šoku, cítim sa zradená až..
@anonym_autor ako si navrhla rozchod, mala si sa rovno rozist s tym, ze viac ho uz nebudes obtazovat.
No asi mu na tebe moc nezalezi a ma nulovu empatiu takze ak chces vazny vztah tak asi hladaj inde
"pretože som od neho potrebovala vypočuť, ani nie radu, ale len mať pocit, že je tu pre mňa a že mu na mne záleží.. Ani som nepotrebovala aby to vyriešil.. "
90% chlapov toto absolutne nepochopi. A ja nie som chlap a tiez to niekedy nepochopim, ked nejaka precitlivelejsia zena zacne vyplakavat, ze co vlastne teraz za reakciu odo mna ocakava.
Co uz.
Ked ta sklamal, tak rozchod 😃
@anonym_autor Ja by som IBA nenavrhovala.Nechápem,čo od neho ešte čakáš,povedal to dosť jasne.
Bezcitny sebec, tento ti nebude nikdy oporou, až prídu ozaj ťažké časy nebudes sa môcť na neho spoľahnúť .
@anonym_autor no a teraz ocakavas od nas co presne? Ja napriklad neviem ako by som reagovala v tvojej situacii, este sa mi to nestalo. Na druhej strane nie som uplne ten typ, co sa potrebuje vyzalovat, vyplakat, ak nahodou, tak na to mam kamosky.
Ale tak sklamal ta, a ty si NAVRHLA rozchod? To je co prosim ta? Citove vydieranie? Ak ma niekto sklame natolko, ze sa mi az zhnusi a chcem sa rozist, tak to urobim, nie? Ale ze ja som sklamana, tak NAVRHNEM rozchod a cakam co on na to…ved to je na hlavu 🙈 bud si cakala, ze padne na kolena a bude prosit o milost, alebo keby ti povie fajn, tak sa zbal a chod, tak zas budes ublizena chudinka, s ktorou sa frajer rozisiel len tak. Ze??
Tak nejak sa necudujem, ze sa zachoval ako sa zachoval, asi toto nebolo prvykrat, co si nieco take spravila.
@anonym_autor aka zla vec? Chlapi nepodstatne veci, rozumej nehmotne veci kde nejde o zivot, vacsinou preskocia a neriesia. Hlavne v medziludskych vztahoch.
@anonym_autor no a teraz ocakavas od nas co presne? Ja napriklad neviem ako by som reagovala v tvojej situacii, este sa mi to nestalo. Na druhej strane nie som uplne ten typ, co sa potrebuje vyzalovat, vyplakat, ak nahodou, tak na to mam kamosky.
Ale tak sklamal ta, a ty si NAVRHLA rozchod? To je co prosim ta? Citove vydieranie? Ak ma niekto sklame natolko, ze sa mi az zhnusi a chcem sa rozist, tak to urobim, nie? Ale ze ja som sklamana, tak NAVRHNEM rozchod a cakam co on na to…ved to je na hlavu 🙈 bud si cakala, ze padne na kolena a bude prosit o milost, alebo keby ti povie fajn, tak sa zbal a chod, tak zas budes ublizena chudinka, s ktorou sa frajer rozisiel len tak. Ze??
Tak nejak sa necudujem, ze sa zachoval ako sa zachoval, asi toto nebolo prvykrat, co si nieco take spravila.
@sissy27 prepáč, ale keď voláš priateľovi s tým, že asi niečo potrebuješ a on reaguje že no čo potrebuješ a ani sa neopýta ako čo dopadlo cez deň? a ešte keď vie, že som riešila niečo dôležité a nepríjemné?
Rozchod sa nenavrhuje, rozchod sa oznamuje v pripade, ze si si ista, ze to chces.
Nechcela by som pri sebe niekoho, kto na moje pocity či problémy kašle (mala som takého). Ja som vcelku empatická, ak aj poradiť neviem, vypočujem si, som tam pre deuhého. Niekedy ozaj stačí vypočuť. A nie, nebudem to hovoriť kamoške. Partner je ten, s ktorým chcem všetko zdieľať. A žiť vo vzťahu s pocitom, že ten druhý tam pre mňa nie je, by som už nechcela.
Tvoje pocity ma niekde... Asi tolko k tomu. Nezaujimas ho. Cas ist dalej.
Nikdy nerob falošný poplach, lebo ta už nebude brat vážne.Ak povieš rozchod, dotiahni to do konca, ak nechceš rozchod nic take nespominaj lebo potom to je len vydieranie a manipulacia
Partner keď ma aspoň minimálnu empatiu vypočuje, poradi, mal by byt pre teba tu ako prvý.Ked nieje načo ti taký partner?!.Nikdy sa mi nestalo zeby ma muz nevypočul, nepodporil, neporadil, nebol tu pre mňa keď mi bolo ťažko.Takze dobre to cítiš, nieje to vo vztahu normálne a asi vieš ako vás vztah berie
Zamyslí sa, ci ma význam s nim ostat…
@anonym_autor Ignoruj tie jeho tiež a ste si kvit.
mala som skutocne tazku situaciu. zobral ma na pivo. opila som sa strasne. postaral sa o mna. zobral ma domov, prezliekol ma do pyzama, dal mi vlasy do gumky. rano mi urobil caj a spytal sa ci chcem aj ranajky. povedal ze ked budem potrebovat ist znova nech poviem. milujem ho.
@anonym_autor nie si konkretna o co islo,tam sa tazko posudzuje,ze ci je ozaj neempaticky clovek,alebo tvoj problem,je fakt len problem pre teba.Ak sa citis zradena,nenaplnena,nevyhrazaj sa rozchodom,nenavrhuj ho,to sa nenavrhuje,to sa robi!skratka sa rozid a bodka.Chcem sa rozist-rozidem sa.Nechcem sa rozist-nerozidem sa.Tam nie je o com.Ak ho len vydieras a zastrasujes rozchodom,cakas,ze ho tym zmenis,ze sa zlakne rozchodu a zrazu bude tancovat podla teba,je to pekne nechutne a manipulativne.Preco si my ludia toto robime?absolutne netusim,o aky problem ide,ale co tak sa porozpravat otvorene s nim?normalne mu povedat,riesila som to a to,potrebujem tvoju oporu,objatie,potrebujem teba,zasiahlo ma v tom vsetkom zlom to,ako sa citim,ze este aj ty si mi povedal,ze co vlastne chcem?chcem len,aby si tu bol pre mna......Ak si si ista rozchodom,sa rozid,nerozpitvavaj to na forach.
@anonym_autor Úplne chápem, že si v šoku a cítiš sa zradená. Partnerstvo predsa nie je len o tom, že spolu prežívame pekné chvíle, ale hlavne o tom, že sme si oporou, keď príde niečo ťažké. To, že ti odmietol venovať pár minút pozornosti a poslal ťa riešiť si život samu, je obrovský varovný signál. Tvoja reakcia je úplne prirodzená – ak ťa niekto v núdzi takto odkopne, úcta k nemu sa proste vyparí. Nenechaj sa zneistiť rečami, že si precitlivená. Zaslúžiš si partnera, ktorému na tebe záleží a vie ťa vypočuť.
@anonym_autor Čítam tie komentáre a fascinuje ma, koľko ľudí tu dokáže obhajovať absolútnu ignoranciu zo strany partnera. Keď človek prežíva niečo nepríjemné, je úplne normálne čakať od najbližšieho človeka otázku ...Ako to dopadlo?... To nie je vyžalovanie sa kamarátkam, to je základný prejav záujmu o človeka, s ktorým žijem. A pokiaľ ide o ten navrhnutý rozchod, je úplne v poriadku otvoriť tému rozchodu ako dôsledok toho, že vzťah nefunguje, namiesto toho, aby človek hneď búchal dverami bez slova. Autorka, tvoje pocity sú úplne legitímne. Tvoj priateľ ukázal obrovskú dávku sebectva a citového chladu.
@sissy27 Pekne si to celé prekrútila. Autorka nepíše o tom, že sa potrebuje neustále vyplakávať a vešať na chlapa, ale o tom, že riešila jednu dôležitú, nepríjemnú vec a partner o ňu neprejavil ani základný záujem. Ak je to pre teba citovým vydieraním alebo otravovaním, tak máme očividne každá úplne iné nároky na zdravý vzťah. Navrhnúť rozchod po tom, čo ti partner povie, že ho tvoje emócie obťažujú, nie je manipulácia, ale jasné pomenovanie toho, že s niekým takým chladným človek stráca chuť žiť. To, že ty si zvyknutá vo vzťahu všetko dusiť v sebe alebo vešať len na kamarátky, neznamená, že je to norma pre zdravý partnerský vzťah.
@sissy27 prepáč, ale keď voláš priateľovi s tým, že asi niečo potrebuješ a on reaguje že no čo potrebuješ a ani sa neopýta ako čo dopadlo cez deň? a ešte keď vie, že som riešila niečo dôležité a nepríjemné?
@anonym_autor nezaujímajú ho tvoje problémy, tvoje pocity, ani tvoj deň. To nie je partner, to je akýsi známy, ktorá na teba navyše kašle. Pošli ho do teplých krajín, ale rýchle a nekompromisne
Tie čo to doma tiež zažívajú, že partner ich ma na haku, ignoruje a zľahčuje ich pocity ti tu budu písať, že tvoje nariekanie nieje normálne a máš sa ist vyplakať kamarátke😁
Anonym cítiš to správne, takto nevyzerá funkcny vztah, milujúcemu muzovi sa môžeš kedykoľvek vyplakať a bude ti oporou, len egoisticky sebec ta bude ignorovat.
@anonym_autor zalezalo by to od konkretnej veci, negativma vec za posledne obdobie moze byt smrt v rodine, vazna diagnoza, strata prace a nemat z coho platit ucty ale aj nejaka kravina, co niektore zeny zvyknu riesit napr. nepodstatna hadka s niekym, "zabo-mysie" vojny v praci s kolegami alebo, ze pribrala zena par kg (ano, aj to niektore riesia)... Tak isto zalezi na podani ci to bolo podane primerane alebo s opustanim ako keby koncil cely svet. Takze ako by som reagovala neviem, kedze neviem o co islo a moze mat pravdu aj partner ale aj ty, ze zareagoval prilis chladne. Vsetci, tu hranicu co je pre nas negativne a k comu potrebujeme podporu mame inde.
Vôbec by som mu nič nenavrhla už by bol bývalý a dopo. Nech je sám a sám si rieši svon život načo je takému vzťah?
@sissy27 Pekne si to celé prekrútila. Autorka nepíše o tom, že sa potrebuje neustále vyplakávať a vešať na chlapa, ale o tom, že riešila jednu dôležitú, nepríjemnú vec a partner o ňu neprejavil ani základný záujem. Ak je to pre teba citovým vydieraním alebo otravovaním, tak máme očividne každá úplne iné nároky na zdravý vzťah. Navrhnúť rozchod po tom, čo ti partner povie, že ho tvoje emócie obťažujú, nie je manipulácia, ale jasné pomenovanie toho, že s niekým takým chladným človek stráca chuť žiť. To, že ty si zvyknutá vo vzťahu všetko dusiť v sebe alebo vešať len na kamarátky, neznamená, že je to norma pre zdravý partnerský vzťah.
@anonym_cd0706 nič som neprekrútila. Ona píše o jednej veci, ale mne z tohto jej popisu vychádza ona ako tá "drama queen". Môžem sa samozrejme mýliť.
A nie, nedusím veci v sebe, ani ich "nevešiam" na kamošky, som proste viac praktická ako emocionálna. Hľadám spôsoby, ako problémy riešiť, nefňukám nad nimi. Mám zdravotný problém? Idem k lekárovi, riešim s ním, od toho je, neopúšťam sa nad tým, čo by bolo keby a čo keby náhodou a čo ak toto tamto. A tak to mám so všetkým. Keby nefungoval vzťah, tak si posadím partnera, poviem mu, čo sa mi nepáči, vypočujem jeho, skúsime nájsť riešenie, ak ho nenájdeme, tak holt, sme na konci spoločnej cesty. Iste, budem smutná, veď mám k tomu človeku city, niečo sme spolu prežili, ale zároveň si viem racionálne vyhodnotiť, prečo to už ďalej nepokračuje.
Takže takéto "navrhla som rozchod" je pre mňa citové vydieranie. Chceš s ním byť alebo nie? Rozhodni sa ty, nehádž tú zodpovednosť za rozhodnutie na partnera.
Ty a niekto ďalší vidíte ublíženú chudinku, ktorá trpí pri bezcitnom darebákovi, ja (a možno niekto ďalší) vidím ufňukanú drama queen, ktorá nechce urobiť nejaké rozhodnutie.
@anonym_autor nie si konkretna o co islo,tam sa tazko posudzuje,ze ci je ozaj neempaticky clovek,alebo tvoj problem,je fakt len problem pre teba.Ak sa citis zradena,nenaplnena,nevyhrazaj sa rozchodom,nenavrhuj ho,to sa nenavrhuje,to sa robi!skratka sa rozid a bodka.Chcem sa rozist-rozidem sa.Nechcem sa rozist-nerozidem sa.Tam nie je o com.Ak ho len vydieras a zastrasujes rozchodom,cakas,ze ho tym zmenis,ze sa zlakne rozchodu a zrazu bude tancovat podla teba,je to pekne nechutne a manipulativne.Preco si my ludia toto robime?absolutne netusim,o aky problem ide,ale co tak sa porozpravat otvorene s nim?normalne mu povedat,riesila som to a to,potrebujem tvoju oporu,objatie,potrebujem teba,zasiahlo ma v tom vsetkom zlom to,ako sa citim,ze este aj ty si mi povedal,ze co vlastne chcem?chcem len,aby si tu bol pre mna......Ak si si ista rozchodom,sa rozid,nerozpitvavaj to na forach.
@anonym_24dd05 lenže mne príde, že jeho nezaujímajú vôbec moje nejaké hlbšie emócie a pocity.. on sa spýta ako v práci a chce počuť že dobre a ďalej nič.. a ak poviem niečo iné ako fajn, dobre tak ani sa nezaujíma nejak hlbšie, že čo sa deje a to ja som práveže dosť optimistka, ja sa nad veľa vecami len pousmejem.. on ako keby nechce riešiť nikdy nič navyše ako small talk a ja sa cítim ako keby som s nejakým cudzincom doma. Poslednú dobu som s ním nevedela mať ani sex, pretože som necítila blízkosť a jeho reakcia - čo on má s mojimi pocitmi..
@anonym_autor zalezalo by to od konkretnej veci, negativma vec za posledne obdobie moze byt smrt v rodine, vazna diagnoza, strata prace a nemat z coho platit ucty ale aj nejaka kravina, co niektore zeny zvyknu riesit napr. nepodstatna hadka s niekym, "zabo-mysie" vojny v praci s kolegami alebo, ze pribrala zena par kg (ano, aj to niektore riesia)... Tak isto zalezi na podani ci to bolo podane primerane alebo s opustanim ako keby koncil cely svet. Takze ako by som reagovala neviem, kedze neviem o co islo a moze mat pravdu aj partner ale aj ty, ze zareagoval prilis chladne. Vsetci, tu hranicu co je pre nas negativne a k comu potrebujeme podporu mame inde.
@anonym_5aaa1e bolo to niečo z prvého čo si vymenovala..
Ex bol taký,žiadne hlbšie rozhovory,nezaujímalo ho čo prežívam a ani aký som mala deň...ak som sa aj snažila o niečo,tak furt to boli len moje výlevy a robil všetko pre to aby sa nemusel so mnou o tom baviť...a vlastne aj keď som chcela zdieľať niečo úsmevné alebo neutrálne,proste len môj deň tak mi povedal"skráť to!"...dnes viem,že som zabila roky života.

@anonym_autor a to, co tu pises, ze co si od neho potrebovala, to si mu aj povedala?