icon

Ako reagovať, keď vás partner ohovorí za chrbtom?

11. máj 2024

Ani nie ohovoril alw neviem to ako inak pomenovat. Ide o to ze som rok po porode. Pribrala som v tehotenstve a po porode 20kg. Aktualne mam 73 pri vyske 163cm. Je to vela ja viem. Ale mala som celmi tazku preeklampsiu az tak ze som sa z nemocnice skoro nevratila. Po sekcii som skončila na jiske vo vusch lebo som sa dusila.. No to je jedno. Proste ide o to ze som sa z toho dlho dostavala, lieky lekari atd a este som sa nestihla venovat sebe lebo ved popritom malemu sa velmi vela venujem. Dnes som sa dozvedela ze moj priatel bol za mojou mamou a povedal jej aby mi nieco povedala, do hovorila lebo som velmi pribrata a mala by som s tym nieco robit
Povedala mi to mama... Ja som nevedela co na to povedat alebo ako reagovať ale velmi sa ma to dotklo.. Chcem len vediet ako by ste reagovali vy resp ako by vam to padlo. Mne teda velmi zle

Strana
z4
colsami
11. máj 2024

Neviem ako by som reagovala, lebo si neviem predstavit ze by muz hovori takto o mne poza moj chrbat... Je to od Tvojho frajera nevhodne. Aj keby si mala 100 kil, azda svoj nazor povie Tebe a nie Tvojej matke 🙄

angeli121212
11. máj 2024

Opýtala by som sa drahého, že prečo mi to nepovedal na rovinu a či mi je ochotný teda byť s dieťaťom nech mám čas na nerušené cvičenie... Ono áno je to dosť aj ty sama to vieš no mňa by zaujímalo ako to doma máte, či máš priestor napr na cvičenie, ďalej ako ste na tom so stravovaním a pod..

zobaka
11. máj 2024

mohol tusit, ze ti to mama povie, ale vsak schudnes, ono bud si to chlap len mysli, alebo to aj povie, cize ide o to, ci by si bola radsej keby to dusil v sebe

veronka1996
11. máj 2024

Ja by som ho ihneď opustila.

petronelag
11. máj 2024

To nie je nejaká urážka, rok po pôrode by už bolo dobre začať s tým niečo robiť. Lebo sa to môže postupne ešte nabaľovať. Ja sa za takéto veci neurážam, nie je to nič strašné.

autor
11. máj 2024

@angeli121212 nemám velmi priestor na cvicenie lebo on sa venuje svojim veciam po praci..

viestta
11. máj 2024

Myslim si, ze dnes jeho odbry umysel vysiel proti nemu. Az ho lutujem.

domak2
11. máj 2024

Priatel je jedna vec, ale ze ho mama neprastila panvicu po hlave druhá a nemusela ti nič hovoriť.

jazula
11. máj 2024

Blbec. A nemá ani tie gule povedať ti to do očí…či len napriamo neuspel? U mňa by si to veľmi pošramotil a dlho dlho by si to žehlil.

autor
11. máj 2024

@domak2 mama mu povedala tolko nech je rad ze vsetko dopadlo tak ako dopadlo a ze sme tu obaja aj s malym

angeli121212
11. máj 2024

A sme doma... Tak mu to s kľudom predostri, že teda v pohode ideš na cvičenie a tu má dieťa nech sa s ním zatiaľ baví...

doriiis
11. máj 2024

Už by nebol mojim partnerom.Uplne vazne

anjelicek26
11. máj 2024

Dobrý úmysel a veľmi zle prevedenie.. a chudnut sa začína v kuchyni,stačí inak nakupovať,inak varit,cvičiť na spevnenie môžeš aj potom...

autor
11. máj 2024

On mi to nikdy nepovedal do oci. Stale ked som povedala ze som tucna tak on ze niesi tucna mne sa pacis.. A pritom ja viem ze som... Len proste popritom vsetkom som sak tomu nedostala. Teraz asi 3 mesiace su co sa citim ako tak dibre zdravotne

autor
11. máj 2024

@viestta mozem vediet preco ho lutujes?

dankanka
11. máj 2024

@anjelicek26 suhlasim no na druhu stranu velakrat sa zajeda unava, smutok, nedostatok casu pre seba.. je iba rok po porode, potrebuje sa dat do pohody. Jej mamina velmi dobre zareagovala, moze byt rad, ze ten porod ona aj dieta prezili.. keby jej pomohol,odlahcil ju, mozno aj chut jest zdravsie by prisla.

viestta
11. máj 2024

Vsak jasne, ze ti to do oci povedat nemoze. Povedal to mame, s dobrym umyslom aby ti dohovorila, lebo vie, ze ty by si sa urazila ak by ti to povedal on a aj tak ma pruser.
Miesto toho aby si sa teraz zduvala si s nim sadni a dohodni sa, ze ty budes chodit cvicit (behat, bicyklovat, na prechadzky, tancovat...) a on bude mat vtedy na starost dieta a domacnost.

domkakvet
11. máj 2024

Tebe sa to asi neodvazil povedat, nevedel ako to zoberies a zaroven to chcel riesit, myslel si, ze to vyriesi cez tvoju mamu, co nebol dobry napad, povec mu, ze nabuduce nech akykolvek problem bude nech to najskor riesi s tebou, inak z toho nerob dramu, je dobre, ze sa to snazi riesit s tebou a nebeha inde, aj ked urcite si z toho sklamana.

autor
11. máj 2024

@viestta? Neurazila by som sa ved je to fakt... Mal to povedat mne a nezduvam sa len ma to neprijemne zaskocilo. On sa o domacnost starať nikdy nebude.. Ale to uz je o inom... A ked to povedal mame, vravim si komu kazdemu to este hovori
Je to ponizujuce pre mna

angeli121212
11. máj 2024

No a čo tá strava? Ako ste na tom ako sa stravujete? Ono to dosť robí... Ako chápem nebolo to vôbec dobré riešenie ale byť tebou tak sa s ním dohodnem, že ok cvičenie ale nech pomôže s dieťaťom a čo sa stravy týka ok ale nech ste v tom obaja... Zdravá strava nikomu neublíži

januska12323
11. máj 2024

Po práci mu strč dieťa do rúk a choď na prechádzku.

babulkomale
11. máj 2024

A mama to nepochopila, co ma robit alebo ako?
Ved to mala nenapadko s tebou prebrat, ako sa citis, co lieky, ci maju vedlajsie ucinky a tak to nejako navliect. A nie vykotkodakat, ze on povedal a ona ti to posunula. Ona ta zranila vlastne.
Diplomacia nebude jej silna stranka 🤦

pandorra
11. máj 2024

A ako sa chces dat dokopy, ked ti nepomoze s dietatom? Len mu ho pekne daj a ty sa zacni starat aj sama o seba

anjelicek26
11. máj 2024

@dankanka ale rok je dlhá doba.. nehovorím o 4 kilach, ale dvadsiatich. Ona sama mu opakovane vravím,aka je nespokojna. Neviem možno to vidim z blbeho Uhland, dva tri tyzdne po porode som mala vždy poporodnu hmotnost, a áno tiež medzi tým boli ťažké porody a JIS.. Ale prejedat sa nie je riesenie,škoda svoju telimu a aj psychike. A asi aj vzťahu. Za to to jedlo proste nestojí všetko dokafrat.

autor
11. máj 2024

@angeli121212 no varim jemu lebo je velmi vyberavy. Varim mu zvlast co si zaziada nikdy to nebolo nic zdrave.. A varim aj malemu kazdy den.. Sebe uz vela krat nemam kedy a priznam sa vela krat uz ani nemam energiu. Tak nejem cely den lebo som von s malym, na nakup, papat, spinkat, ihrisko a vecer o 6 si uvedomim ze som cely den nic nejedla a zobnem daco co mi pride ako najrychlejsie riesenie. Ja naozaj nejem vela.. Ale mizerne nekvalitne nepravidelne.. Cize tak so stravou.. Im obom varim kazdy den

anjelicek26
11. máj 2024

@babulkomale tiež si myslím,že požiadal svokru o nejaké taktne riesenie,keďže nevedel,ako s tou témou začať. A ona to podala velmi zle... stačilo jej povedať ako mana, ze chce zlepšiť postavu,či do toho dcéra nejde s nou a možno by to šlo.. sto spôsobov možnosti a vždy úplne iný výsledok.

dettilv
11. máj 2024

Ja si myslím že to nemyslel v zlom a že ťa nechcel uraziť práve preto že to povedal mame. 20kil je dosť, ťažko sa ho zbaviť a mozbo sa bál aby sa ti niečo nestalo

angeli121212
11. máj 2024

@anjelicek26 prečitaj si aj jej ďalšie odpovede áno 20 kg je dosť ale ako pardón chlap jej moc nepomáha... Mne on nepríde úplne ako dobrý partner...

autor
11. máj 2024

Ale ja nemam nadváhu 20 kg preboha... Mala som 50kg... Cize k tej vahe to prirovnávam mne by stačilo schudnut 10 a bola by somv norme.. Ja som mala ukazkovu postavu ale to som sa venovala kazdy den sebe a varila som si len pre seba.. Nie pre dvoch a cela domacnost na mne.. Neberte to tak ze mam 20 kg nadvahu

dota6
11. máj 2024

Autorka, asi by som išla za ním. Otvorene sa ho opýtala, prečo ti toto hovorí. Do očí jedno a pred mamou iné. Prečo ti do očí nepovie, áno si pribratá a nepáči sa mi to. Toto by som ja osobne prijala viac.
Ja som rok a pol po pôrode. Mám 170 a 62 kg aktuálne. Pred pôrodom som bola antilopa 55kg, behala som, cvičila. Ale s náročným dieťaťom, zdravotnými problémami, som sa dokopala k cvičeniu nedávno. Ale na to potrebuješ partnera, ktorý je nápomocný. To mu pripomeň. Že ak chce, aby ste boli partneri 😇 tak musí byť k tebe úprimný.
Ps: ešte ma napadlo, že čakal od mamky, že to nejako zaobalí a obkecá kvalitnejšie. Vieš. Možno ťa nechcel raniť on, nechcel byť ten, kto ti to povie.

Strana
z4