icon

Ako reagovať, keď vás partner ohovorí za chrbtom?

11. máj 2024

Ani nie ohovoril alw neviem to ako inak pomenovat. Ide o to ze som rok po porode. Pribrala som v tehotenstve a po porode 20kg. Aktualne mam 73 pri vyske 163cm. Je to vela ja viem. Ale mala som celmi tazku preeklampsiu az tak ze som sa z nemocnice skoro nevratila. Po sekcii som skončila na jiske vo vusch lebo som sa dusila.. No to je jedno. Proste ide o to ze som sa z toho dlho dostavala, lieky lekari atd a este som sa nestihla venovat sebe lebo ved popritom malemu sa velmi vela venujem. Dnes som sa dozvedela ze moj priatel bol za mojou mamou a povedal jej aby mi nieco povedala, do hovorila lebo som velmi pribrata a mala by som s tym nieco robit
Povedala mi to mama... Ja som nevedela co na to povedat alebo ako reagovať ale velmi sa ma to dotklo.. Chcem len vediet ako by ste reagovali vy resp ako by vam to padlo. Mne teda velmi zle

angeli121212
11. máj 2024

Och autorka toto vobec nie je dobré, ťažko sa dáš do kondičky musíš si najskôr partnera upratať... Chápem že sa ti do toho nechce ale okrem tých kíl navyše sa ti takto ľahko môže aj výrazne zdravie pohoršiť.. mysli kus aj na seba a dupni si.. máš na to právo

doriiis
11. máj 2024

Čudujem sa každej žene,ktorá sa takéhoto muža zastáva.

milanemila
11. máj 2024

No takze on sa nezapaja do starostlivosti o domacnost, on po praci ma svpje konicky a dieta nestrazi, on je vyberavy v jedle a musis mu varit zvlast co si zaziada a zvacsa nezdrave a on panko dokonaly ide tvojej mame rozpravat, ze si tucna :D wow a kedy teda mas mat cas o starostlivost o seba?
Na tvojom mieste by som nakupila zdrave potraviny a varila z nich to, co potrebujes jest ty. Ked pride z prace uz by som bola oblecena a nachystana do fitka, podala mu dieta a isla si zacvicit.
A ano moze byt fakt, ze si tucna, ale to neznamena, ze to ma kade tade roztrubovat a stazovat sa. Podla mna to mal rovno povedat tebe s otazkou, ako ti mozem pri chudnuti pomoct. To by mi pripadalo fer.
Tvoj najvacsi priblem ani zdaleka nie su kila navyse.

chrumka333
11. máj 2024

No veď keď varíš mužovi aj malému osobitne,uvar viac pre malého a dajte si spolu, nerozumiem ako nemáš čas jesť, veď si daj vtedy kedy aj malý. Najhoršia je táto sebaobeta, ktorá absolútne nie je nutná a ide má úkor tvojho zdravia/postavy. Áno muž mohol vynechať mamu,ale čo už... pointa je niekde inde a nie, že sa zamýšľať komu,čo, ako, kedy ešte povedal. Konfrontuj ho a nech sa páči dieťa odovzdať a beh,bike, plávanie.

believe3589
11. máj 2024

Ty mu varíš čo si zažiada, lebo je aj preberavý? Tebe neostane čas a energia pripraviť si niečo pre seba? No, tak to sa potom nečuduj. Čo si jeho slúžka? Alebo nemá ruky? Veď nech si uvarí aj on. Prepáč, ale to je aj tvoja chyba. Veď máš úplného neschopáka... Nemám slov. Veď on by sa mal spolupodielať na prácach v domácnosti. Nehovor o tom, že on zarába, pracuje. Je mi zle z takých žien a pritom si to robia samé. Zobuď sa, kým je čas.

autor
11. máj 2024

@angeli121212 mne by sa do toho aj chcelo :/ len nemám silu.. Niesom jediná matka na svete ja viem, viem ze sa to da zvládat vsetko.. Ale domácnosť, nakupy, varit 2x, potom malemu sa venovat lebo to je pre mna momentálne najdôležitejšie a poviem tii ze on medzi tymto nikde nieje. Robi si svoje kym ja robim toto vsetko. Vecer mam niekedy pocit ze by som zaspala skor ako maly.. A teraz som si vlastne v tomto mojom komentari odpovedala na vela otazok

marca12
11. máj 2024

Vadilo by mi jedine to,ze s tym otravoval mamu. Mal to povedat narovinu tebe a nie ist zalovat mame. V tomto by ma velmi sklamal.

anjelicek26
11. máj 2024

Pri 163cm vyzerá 73 kíl skutočne veľmi zle. Áno každý má inu postavu. Ale aj tak.. ja mam 153cm a všetko nad 52 kíl nevyzerá dobre.. sadni si s mužom a povedz mu,čo potrebuješ od neho, ako ta ma podporiť. A to nielen v otázke stravovania. Celkovo vyzerá,že si na priveľa veci sama.

angeli121212
11. máj 2024

Ale ja som to autorka presne takto myslela, že si musíš ozaj jeho najskôr dať dokopy lebo toto nie je ok tento jeho prístup.. ja som tiež mama podobne stareho drobca a proste muž mi pomáha minimálne tak, že sa malému povenuje lebo ho má rád už to veľa urobí

believe3589
11. máj 2024

@doriiis dokedy myslíš, že toto vydržíš? Myslíš, že sa to neprejaví na Tvojom zdraví? Všetko robiť ako slúžka a potom večer padáš od únavy... Otvor oči...

viestta
11. máj 2024

@doriiis o tom, ze pan doma nerobi nic som sa dozvedela az neskor. Tak ci tak, tu viazne komunikacia

autor
11. máj 2024

Dám sem fotku, ja ju potom zmažem len ma zaujíma naozaj som taká tučná? Mám lem takuto kedze sa nefotim.. A zaujima ma nazor zien... To uz je mimo temu len ma ot zaujima ked sme pri tej teme..

autor
Autor odpoveď zmazal
doriiis
11. máj 2024

Autorka nemusíš sa tu obhajovať ani naháňať názory cudzích žien o tebe.Tvoj muž je proste blb a ty by si si s ním mala narobiť poriadok

weva0188
11. máj 2024

Ahoj, ja som mala podobný problém, kým som nezačala variť pre seba . Schudla som iba 5kg za mesiac a pol,ale mne to stačí. Uz som prestala varit zvlášť pre seba,lebo som celí den strávila v kuchyni. Ale..mne partner pomáha pri 3 deťoch, bez neho nemala čas variť aj sebe aj im. Ja mam aj ochorenie štítnej žľazy, takže bez diéty, keď som jedla ako ty, mi nešli dole tie kilá. Ako som prestala variť malému zvlášť, začala som variť pre seba, lebo som si povedala, že musím sa trošku venovať aj sebe. Sadni si s partnerom a povedz mu,že potrebuješ čas pre seba,inak nemáš čas, ani chuť sa venovať sebe.
Držím palce 🤞

ckocka
11. máj 2024

Var pre seba tak aby to vyhovovalo tebe a var dieťaťu, na varenie extra pre neho sa vykašli a hneď bude lepšie. On sa nebude starať o domácnosť, ty sa nebudeš starať o jeho chute.

zobaka
11. máj 2024

vyzera, ze si sumerna, nieje to ziadna katastrofa, 10 kg das dole aj za 3 - 4 mesiace

ivik4
11. máj 2024

Som v uplnom šoku kolko zien by sa s nim okamzite zbrklo rozislo
Fuu 😶
Zas nic tak velmi strasne nepovedal a navyse neurazil Ta pred kamosmi niekde ale povedal to tvojej mamine. Nema na to povedat to priamo Tebe,nech Ti to neublizi

weva0188
11. máj 2024

Podľa mňa takto vyzerá každá druhá z nás, za mňa tučná nie si. Ale to je jedno,čo si myslíme mi tu,podstatne je ako sa cítiš ty. Mne nikto nehovoril že mám schudnúť..ja som chcela

doriiis
11. máj 2024

Autorka podľa mňa tu vôbec nejde o kilá.Ale o to,že tvojmu chlapovi viac záleží na tom,ako vyzeráš ako na tom aká si a čo pre vás robíš.
Ak niekto rieši výzor ako číslo 1 vo svojom živote,tak je s ním niečo zle.

ckocka
11. máj 2024

@ivik4 Nepovedal by nič strašné ak by dal svojej žene priestor venovať sa sebe.

angeli121212
11. máj 2024

@ivik4 prečitaj si vyjadrenia autorky v diskusii.. ja jej neradím rozchod ale jej partner sa nesprava ako dobrý otec ani partner

mamatroch
11. máj 2024

Normalne si s nim sadni a povedz mu, ze si nad jeho slovami rozmyslala. Ze si uvedomujes, zevuz aj kvoli svojmu zdraviu potrebujes s vahou nieco robit. A ze Ti jasne, ze musis zmenit stravu aj zivotospravu.
1. Ze od zajtra zacinas varit zdravsie jedla (bez toho to nepojde. Toto celodenne nicjedenie a ze potom ked uz pomaly kolabujes, zjes hocico, je to najhorsie, co mozes robit pre svoju vahu a zdravie. Si zodpovedna uz nielen za seba, ale aj za to, aby Tvoje dietatko malu zdravu mamu pri sile. Su veci, co neovplyvnis, ale vaha ku nim nepatri). Tvoj drahy sa bud prisposobi a bude sa stravovat rovnako alebo si obed musi zabezpecit sam. Nema chrome ruky, vsak? Tak bud nech si uvari do prace alebo kupi obed, zaraba predsa. Toto uz nikdy nerob, ze Ty budes varit pre neho, pre babatko a Ty budes jest len odpad (lebo to, co jes, rozhodne do kategorie zdrava strava nepatri... Nie si ziadne prasiatko, sby si doslova len narychlo pozierala zvysky...). A nie, Tvoj muz si nebude vazit to, ze vsetok svoj cas a energiu venujes obskakovaniu jeho a babatka a na seba uplne kasles. Bud si znicis zdravie a / alebo Ta neskor opusti. Tymto pristupom ukazujes, ze si nevazis samu seba ani Ty - ako chces, aby si Ta vazil on?! Ukaz mu, ze Tebe na sebe zalezi, pretoze si vzacna, si zena, do ktorej sa zamiloval a chces sa mu stale pacit - a teraz pre to ides nieco robit. Si matkou dietata, ktore si zasluzi mat zdravu a peknu, dobre sa citiacu mamu. A hlavne - Ty sama si zasluzis sa citit dobre ako zena. Tvoje telo dokazalo paradnu vec, dalo zivot dietatku a len Ty vies, kolko Ta to stalo. A teraz sa mu za to podakujes tym, ze ho das opat do formy.
2. Zacnes sa venovat pravidelne pohybovej aktivite - premysli si, co je realne z casoveho a financneho hladiska u vas:
- cvicenie doma / vo fitku
- pravidelna chodza / beh
- bicyklovanie / plavanie...
atd.
V tom case potrebujes, aby bol s VASIM (nie Tvojim, to dietatko je aj jeho, treba mu to pripomenut, lebo si evidentne mysli, ze Ty si slibodna matka a on daky spolubyvajuci, co nevidi dovod, preco by mal strazit Tvoje dieta) dietatom. Nemusi si na to brat dovolenku, staci 30-60 min denne (v zavislosti od aktivity, eventl. dochadzania).
Alebo ak pracuje "cely den", potom isto zaraba tolko, ze peniaze prehadzuje vidlami - tak nech zaplati opatrovatelku, ked je mu proti srsti venovat 1/24 svojho denneho casu vlastnemu potomkovi 🤷

sissy27
11. máj 2024

Tak sama o sebe povies pred partnerom, ze si tucna ale ked to povie on, tak je najhorsi na svete?
Naco mu to teda pripominas a ako by si reagovala, keby ti povie “no ano laska, si tucna, nebudem ti klamat” ? Ved to o sebe vies, tak bud s tym nieco rob alebo bud spokojna, teraz je “sebalaska a sebahodnota” trendy ako nikdy predtym, aj pri 200kg 🤷‍♀️ a nechapem, ked ty sa citis tucna, vies to o sebe, tak naco potrebujes aby ti to on potvrdil alebo vyvratil? Ved tym tie kila ani faldy nezmiznu ked on povie “nie, nie si”.
Buchty sa pecu v kuchyni, aj tie na bruchu. Sposob stravovania mas vo svojich rukach, tam vyhovorka, ze si cely den s dietatom, neplati. A teraz, ked uz si tucna oficialne aj prenho, tak si s nim sadni a povedz mu “mama mi povedala, ze som tucna takze od zajtra menim sposob stravovania pre nas vsetkych, lebo nebudem varit kazdemu zvlast a ty si zariad cas tak, aby som ja mala cas na cvicenie”. Ak by mal pindy, tak mu pripomen, ze mama ti to povedala na jeho popud.
Ano, som k tebe uprimna a asi toto si pocut nechcela, ale tak bud so sebou nieco rob alebo fnukaj dalej do vankusa a lutuj sa ako sa neda. Je len na tebe, ci budes mat o rok o 10kg viac alebo menej.
K tvojej fotke - takto tucna nevyzeras, ale brucho a zadok spravia vela a to ti vidno nie je. Ale podstatne je ako sa citis ty, nie co ti povieme my alebo partner.

autor
11. máj 2024

@mamatroch ďakujem veľmi pekne za názor. Nejak osobne sa ma tvoj komentár dotkol, v dobrom.. Použila si v ňom krásne slová a za tie ti veľmi pekne ďakujem.. Po viacerých komentároch a aj tých mojich vlastných som si akokeby otvorila oči..

autor
11. máj 2024

@sissy27 nejde vôbec o to čo píšeš.

denkabemommy
11. máj 2024

@autorka keď si celé dni sama na dieťa tak si to zadeľ tak, aby si to stihla. Ja som bola sama s 2 (muž pracuje pondelok-štvrtok mimo). Doobeda sme dali prechádzku, tak ako som im pribalila desiatu, vzala som aj sebe ochutený tvaroh, cottage alebo čokolvek, urobili sme si piknik alebo kým boli na ihrisku ja som rýchlo jedla, na obed som varila deťom, tak som urobila viac a jedli sme všetci spolu (sebe som to viac dochutila), cez obedny spánok som si zacvičili -fakt ma nezaujímal riad v umývadle, ani plný prádlový kôš, lebo som to brala ako poobednu aktivitu s deťmi (áno, od bábätka - vtedy som rozprávala riekanka, spievala, ako sa naučili sedieť, dostali príbory a vodu) 🙂. Mala som aj energiu, aj tip top stravovanie a aj čas na seba a deti. Všetko ide, len mám pocit, že sa potrebuješ len ľutovať ako nič nevládzeš a musíš všetko robiť sama. Treba vziať život taký, aký je a prispôsobiť sa mu.

nikdenikto
11. máj 2024

Nevadilo by mi keby povedal mne že sa mám dať doporiadku s váhou, ale to, že to vešia mojej mame na nos (alebo hocijakej tretej osobe). Na oplátku by som povedala tvojej svokre nech mu dohovorí za pomáhanie v domácnosti, za fajnovosť v jedle a iné.

Inak autorka fakt nechápem čo chceš variť každému zvlášť. Veď normalne uvar co ja viem perkelt, sote s ryžou atd a buď sa chlap naje alebo nie. Dieťa ma už rok tiež zachvíľku bude jesť to čo ty. Len možno menej dochutit a ty si potom dosolíš. Ja varím odjakživa jedno jedlo na dva dni, mám dve deti 5 a 1 a existujeme v pohode.

dankanka
11. máj 2024

@anjelicek26 mne zase rok nepride ako dlha doba. Nema stale rezim. Nema cas jest. Vari nemu nezdrave, dietatu detske a sebe uz nema cas ani chut. Jej prve dieta a nulova pomoc.. nie vsetci zijeme idealne zivoty. Keby som sa toto dozvedela od svojej mamy, tak by som sa muza spytala, co robi on pre to, aby som ja bola v pohode. Vaha s tym uzko suvisi.

janickacrazy
11. máj 2024

Tvoj muž nemá obedy v robote? Varila by som len sebe a malému. On ti nepomôže v domácnosti nič a ty sa ideš roztrhať, aby mal každý deň navarené? Musíš si určiť priority. Chce, aby si schudla? Tak nech si zvyká, od zajtra varíš zdravé jedlo a malého mu na hodinu -dve každý deň nabalis do kočíka a ty budeš cvičiť, plávať, atď.

rozculena
Autor odpoveď zmazal