Ako reagovať na falošné správanie svokry?
ahojte mam na vas zienky taku otazku, lebo niekedy neviem ci ja som divna alebo ...ide o to ze som vzdy myslela ze mam so svokrou dobry vztah a ze ma ma rada, lebo stale vyhlasuje ake ma stastie jej syn a aj ona ze ma taku super nevestu a podobne..pred mesiacom sa svokra stretla s mojimi rodicmi po dlhom case sa videli, a ked rodicia prisli s navstevy obaja mi v uzase rozpravali co vsetko sa na mna od svokry dopoculi..- ze sa neviem obliekat, ze sa riadne nestaram a nevenujem sa detom, ze by som mala schudnut, ze ked mi skncila materska chcela by dohodit robotu u nich vo firme ale ze to ja by som urcite taku pracu nezvladala a podobne...proste rodicia isli od nej uplne zarazení ze co sa o mne podozvedali a ze aky nazor ma svokra na mna..ja som sa na toto nahnevala pretoze mne to oci svokra stale len lichoti aaka som uzasna aka je rada ze jej syn sa tak dobre ozenil a neviem co este..a so svokrou som obmedzila kontakt na nevyhnutne minimum co zase vadi mojmu muzovi..a hadame sa koli tomu..tak ja neviem ako by ste vy zareagovali na nieco taketo? lebo podla mojho muza to prehanam
Neprehanas, najlepšie by to bolo konfrontovat so svokrou. A ešte lepšie, ak by to urobil tvoj muž. Má stat na tvojej strane.
@lukbe on vacsinou stoji,, aj preto som bola prekvapena ze teraz sa otocil a ze ja som ta co prehana
Obmedzenie kontaktu bez vzájomnej konfrontácie nič nevyrieši, len zvýši napätie medzi tebou a mužom. Normálne by som šla ku svokre a napriamo sa jej spýtala, na základe čoho tak radikálne zmenila názor na teba. A uvidíš podľa jej reakcie. Či rátala s tým, že tvoji rodičia ti nič nepovedia?
Jemine toto musel byť strašný šok pre teba. Hrozné akí dokážu byť niektorí ľudia neskutočne falošní. Muž je možno zaskočený tiež a radšej to nechce ani pripustiť že by jeho mamina bola taká. Ale teba sa to muselo riadne dotknúť, takto stratiť ilúzie o človeku, ktorého si rešpektovala, uznávala a možno aj obdivovala a potom zistíš že realita je úplne niekde inde a ten človek stráca všetok rešpekt a ty môžeš cítiť až pocit zrady... Moc ma to mrzí že toto musíš prežívať.
ano je lebo som jej nevestou uz vyse 10 rokov a stale som bola najlepsia manzelka, najlepsia matka pre jej vnucata a neviem co ešte,, a teraz ju pridu po rokoch navstivit moji rodicia a ona toto na nich vychrli..a keby mi to povedala len moja mama tak to tak neberiem lebo ona vie vela veci prikraslit alebo zvelicit ale aj moj otec ktory vzdy hovori pravdu a riesi nieco uz ked je to naozaj vazne tak tiez mi to povedal..vtedy som ostala ako obarena
Je to hrozné. A keby si nemala žiadne zábrany, žiadny rešpekt, žiadnu brzdu, čo by si svokre najradšej povedala na toto? Keby to nebola nejaká autorita ale úplne cudzí človek voči ktorému nemáš zábrany, čisto hypoteticky.
Je to hrozné. A keby si nemala žiadne zábrany, žiadny rešpekt, žiadnu brzdu, čo by si svokre najradšej povedala na toto? Keby to nebola nejaká autorita ale úplne cudzí človek voči ktorému nemáš zábrany, čisto hypoteticky.
@sisamisaaa ja uprimne sa vobec nemam chut s nou ani rozpravat po tom vsetkom
viete svokra mala dlhe roky financne problemy a pred vyse 2 rokmi zdedila vacsie majetky a odvtedy je uplne ina, zacala sa ina obliekat, dopraje si drahe dovolenky a mysli si ze teraz ma narok hovorit druhemu ako ma co robit, ako sa obliekat kam chodit nechodit a podobone..
@anonym_autor chapem, ze nemas chut.
ale to by bola uplne nevhodna a detinska reakcia - oduvacky, obmedzovanie okntaktov...hadat sa s muzom. je to jeho mama, nemozes od neho chciet, aby po x rokoch pokoja zrazu riesil takuti mrzutist.
sama si ti musis vydislutovat - odporucam SLUSNE.
stale existuje moznost, ze aj tvoji rodicia mohli nieco zbytocne nafuknut a zle pochopit to, co im bolo interpretovane.
A ma v niečom z toho pravdu? Aspoň polovičnú? Ak áno, tak to ber tak, že chcela pomôcť.. aj keď hlupim spôsobom. Viac o seba dbaj, miluj deti a naďalej nevyhľadávaj kontakt s ňou.. ak nemáš na to ju priamo konfrontovať.
viete svokra mala dlhe roky financne problemy a pred vyse 2 rokmi zdedila vacsie majetky a odvtedy je uplne ina, zacala sa ina obliekat, dopraje si drahe dovolenky a mysli si ze teraz ma narok hovorit druhemu ako ma co robit, ako sa obliekat kam chodit nechodit a podobone..
@anonym_autor citim zast, zavist...nebude nieco aj pravda v tom, co svokra vravela ?
je uplne normalner, ze pri zmene financnej situacie sa zmeni aj jej zivotna uroven, ze m oze zacar slusnejsie zit, cestovat, obliekat sa...na tom nevudum nic zle.
a ze keca ludom do zivota ?
ved jej vec, ty to nemsuis brat vazne...a mozno sa naozaj snaz aj lepsie vyzerat, starat sa o seba.
co keby si sa jej opytala, ci by s tebou nesla na nakup - ze mas vsetko stare a nemodrene, ze by to bol faj babsky vylet...
@anonym_autor presne, slusne jej povedať ze ako človek ta veľmi sklamala...
@anonym_autor toto úplne chápem, ale tvoje vnútro niečo kričí. Čo je to niečo?
@anonym_autor chapem, ze nemas chut.
ale to by bola uplne nevhodna a detinska reakcia - oduvacky, obmedzovanie okntaktov...hadat sa s muzom. je to jeho mama, nemozes od neho chciet, aby po x rokoch pokoja zrazu riesil takuti mrzutist.
sama si ti musis vydislutovat - odporucam SLUSNE.
stale existuje moznost, ze aj tvoji rodicia mohli nieco zbytocne nafuknut a zle pochopit to, co im bolo interpretovane.
@nyusika ano pri mojej mame to existuje, ale otec taky vobec nieje, a ked to uz on povdal tak to beriem vazne..lebo on je typ cloveka ktory sa nestara neriesi, je to taky pohodak, ale toto aj jeho dostalo
@anonym_autor toto úplne chápem, ale tvoje vnútro niečo kričí. Čo je to niečo?
je to to ze preco mne to oci povie nieco ine a za chrbtom ma takto ohovara ešte pred mojimi vlastnymi rodicmi
@anonym_autor citim zast, zavist...nebude nieco aj pravda v tom, co svokra vravela ?
je uplne normalner, ze pri zmene financnej situacie sa zmeni aj jej zivotna uroven, ze m oze zacar slusnejsie zit, cestovat, obliekat sa...na tom nevudum nic zle.
a ze keca ludom do zivota ?
ved jej vec, ty to nemsuis brat vazne...a mozno sa naozaj snaz aj lepsie vyzerat, starat sa o seba.
co keby si sa jej opytala, ci by s tebou nesla na nakup - ze mas vsetko stare a nemodrene, ze by to bol faj babsky vylet...
@nyusika ale ja mam pekne veci, mne sa pacia a to ze sa jej nepacia za to ja nemozem..preco by som s nou mala ist na nakup,..mne sa vobec nepaci ako sa oblieka ona,,podla mojho nazoru sa vobec neoblieka ani primerane svojmu veku..minule prisla k nam na navstevu oblecena ako pubertacka..
A ma v niečom z toho pravdu? Aspoň polovičnú? Ak áno, tak to ber tak, že chcela pomôcť.. aj keď hlupim spôsobom. Viac o seba dbaj, miluj deti a naďalej nevyhľadávaj kontakt s ňou.. ak nemáš na to ju priamo konfrontovať.
@ivangeline no v tom ze by som mala schudnut ma pravdu lebo som za posledne roky pribrala dost..to sa nehadam aj pomaly uz chudnem, chodim cvicit aj zdravsie jem..ona by mala ale zase pribrat lebo je kost a koza a tiez jej to nepoviem..ved je taka chuda ze je az prehnuta cela..
@nyusika ale ja mam pekne veci, mne sa pacia a to ze sa jej nepacia za to ja nemozem..preco by som s nou mala ist na nakup,..mne sa vobec nepaci ako sa oblieka ona,,podla mojho nazoru sa vobec neoblieka ani primerane svojmu veku..minule prisla k nam na navstevu oblecena ako pubertacka..
@anonym_autor pozri, to, ze sa jej nepaci tvoje obliekanie ale neznamena, ze ta nema rada - teba sa len dotklo, ze im povedala nieco, co nemala odvahu povedat tebe.
viacere sme sa pytali - nema v nicom aj pravdu ?
@anonym_autor pozri, to, ze sa jej nepaci tvoje obliekanie ale neznamena, ze ta nema rada - teba sa len dotklo, ze im povedala nieco, co nemala odvahu povedat tebe.
viacere sme sa pytali - nema v nicom aj pravdu ?
@nyusika uz som odpisala ze podla mna ma pravdu v tom ze mam schudnut, lebo ja som mavala vzdy pri svojej vyske 180 cm priblizne 72 kg teraz mam cez 80 to je to jedine v com jej davam za pravdu
@nyusika uz som odpisala ze podla mna ma pravdu v tom ze mam schudnut, lebo ja som mavala vzdy pri svojej vyske 180 cm priblizne 72 kg teraz mam cez 80 to je to jedine v com jej davam za pravdu
@anonym_autor a ty si jej povedala, ze sa ti nepaci, ze je chuda a podla teba sa skaredo oblieka ?
predpokladam, ze nie.
takze chapes, preco to ona nepovedala tebe ?
@anonym_autor a ty si jej povedala, ze sa ti nepaci, ze je chuda a podla teba sa skaredo oblieka ?
predpokladam, ze nie.
takze chapes, preco to ona nepovedala tebe ?
@nyusika jasne ale ona si ako myslela ze moji rodicia mi to nepovedia?
No muzovi treba dohovorit,ze ako by sa on citil keby toto hovoril otec o nom,ze je neschopak,co nedokaze zabezpecit rodinu,lenivy a pod.ci by to nechal len tak a tvaril sa,ze sa nic nedeje.Takto mu to musis vysvetlit a ak to nepochopi tak je to jeho vec a jeho problem.Ty to tak citis,a bodka.Nikto sa nesmie nutit robit veci,co nechces.
a problem s tym chudnutim mam taky ze muzova mladsia sestra ma 25 rokov a priblizne 150 kg..ale jej sa neopovazi povedat aby schudla lebo vie ze ona ma ostry jazyk a poslala mi matku kade lahsie..tak to povie aspon mne..
@nyusika jasne ale ona si ako myslela ze moji rodicia mi to nepovedia?
@anonym_autor nechápem načo svokra toto vešala tvojim rodičom na nos ale rovnako nechápem na kieho ti to rodičia hovorili. Načo to bolo dobré? Aby ti pokazili vzťahy?
Mohli ťa pred ňou brániť, ozvať sa, že ak má výhrady má komunikovať s tebou a nie utekať ti to vyklábosiť.
Tu pomôže len úprimný rozhovor so svokrou, tvoj manžel by sa mal s ňou porozprávať, čo tým sledovala a dať jej vedieť ako sa ťa to dotklo. Ak sa na to cítiš môžeš skúsiť úprimný rozhovor aj ty, to už fakt závisí od vašich vzťahov
je to to ze preco mne to oci povie nieco ine a za chrbtom ma takto ohovara ešte pred mojimi vlastnymi rodicmi
@anonym_autor Tak presne toto sa jej spýtaj a počkaj, ako zareaguje. Možno sa bude brániť a možno ti povie že čo je vo veci.
@anonym_autor nechápem načo svokra toto vešala tvojim rodičom na nos ale rovnako nechápem na kieho ti to rodičia hovorili. Načo to bolo dobré? Aby ti pokazili vzťahy?
Mohli ťa pred ňou brániť, ozvať sa, že ak má výhrady má komunikovať s tebou a nie utekať ti to vyklábosiť.
Tu pomôže len úprimný rozhovor so svokrou, tvoj manžel by sa mal s ňou porozprávať, čo tým sledovala a dať jej vedieť ako sa ťa to dotklo. Ak sa na to cítiš môžeš skúsiť úprimný rozhovor aj ty, to už fakt závisí od vašich vzťahov
@sisaka no boli šokovní z toho, a pytali sa ma ze ako sa ku mne svokra sprava (lebo ja zijem blizko svokry a moji rodicia od nas byvaju daleko,)lebo ze sa im nepaci co sa dopoculi
@anonym_autor no vidíš, ja už som svoju svokru chvalabohu nevidela 10 rokov vyše a ani nechcem a je mi úplne jedno, čo o mne hovorí
a problem s tym chudnutim mam taky ze muzova mladsia sestra ma 25 rokov a priblizne 150 kg..ale jej sa neopovazi povedat aby schudla lebo vie ze ona ma ostry jazyk a poslala mi matku kade lahsie..tak to povie aspon mne..
@anonym_autor nedaj na sebe rúbať drevo. Komunikuj. Spýtaj sa jej, čo ju viedlo k tomu, že o tebe nepekne rozprávala tvojim rodičom. Nech je prítomný aj tvoj manžel. Ak sa ona bude vyhovárať, prizvala by som i rodičov. Nech sa vec vyrieši.
Takéto ohováranie.. o nás, bez nás vedie len k hádkam. To nie je dobre.
To, že svokra má po dlhej dobe majetky, lepšie sa oblieka, je jej problém. Nikoho iného. Nech si žije svoj život a ty si ži svoj. Ale... všetko treba vydiskutovať.
Ty si svokre nepovedala, že sa ti to nepáči. Ona, akože nevie, prečo si obmedzila s ňou návštevy. Naprav to.
@anonym_autor nedaj na sebe rúbať drevo. Komunikuj. Spýtaj sa jej, čo ju viedlo k tomu, že o tebe nepekne rozprávala tvojim rodičom. Nech je prítomný aj tvoj manžel. Ak sa ona bude vyhovárať, prizvala by som i rodičov. Nech sa vec vyrieši.
Takéto ohováranie.. o nás, bez nás vedie len k hádkam. To nie je dobre.
To, že svokra má po dlhej dobe majetky, lepšie sa oblieka, je jej problém. Nikoho iného. Nech si žije svoj život a ty si ži svoj. Ale... všetko treba vydiskutovať.
Ty si svokre nepovedala, že sa ti to nepáči. Ona, akože nevie, prečo si obmedzila s ňou návštevy. Naprav to.
@isis234 ona podla mna aj tusi lebo si vsimla ze od tej navstevy rodicov sa k nej spravam inak..

Neprehanas, najlepšie by to bolo konfrontovat so svokrou. A ešte lepšie, ak by to urobil tvoj muž. Má stat na tvojej strane.